Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר בערך שבועיים שאני חווה בעייה מוזרה באוטו, אחריי נסיעה ארוכה בכביש מהיר (30 דקות בערך), איך שאני מגיע לרמזור ועומד בו, החום מנוע מטפס למעלה בצורה מחשידה ומטרידה מאוד.

הצלחתי היום למצוא את הזמן לקפוץ לרדיאטוריסט, שאחרי שתיקן את החור ברדיאטור, עשה בדיקה של להתניע את האוטו בלי פקק ברדיאטור ולראות אם המים "קופצים". הם קפצו.

הוא הסביר לי שדבר כזה כמעט תמיד אומר שבורחת קומפרסיה מהמנוע, וזה משהו שבסופו של דבר ידפוק את הכול.

לקחתי את האוטו למוסך, הם בדקו שם מים בשמן (השמן היה נקי) ובדקו אם האוטו מעשן (הוא לא).

ואז הגענו לבדיקה של בריחת קומפרסיה, מה שאימת את דבר הרדיאטוריסט.

אז מסתבר אני צריך לעשות ראש מנוע, מי מכיר מוסך אמין באיזור פתח תקווה שלא יתקע אותי ?

והאם בריחת קומפרסיה כזאת יכולה להיגרם מביטול טרמוסטט ?

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

שלום רב !

בריחת קומפרסייה, אינה נובעת מביטול תרמוסטט, אלא ביטול התרמוסטט היה בעקבות התחממות יתר, כנראה בגלל תרמוסטט שנתפס במצב סגור, ולכן גרם להתחממות היתר, יתכן וגם החור ברדיאטור, גרם לאובדן מסיבי ומשמעותי של אובדן מי קירור(או מי ברז, רק אתה יודע האם היה מי קירור במערכת הקירור, או מי ברז), ובכך תרם תרומה משמעותית להתחממות היתר, ביטול התרמוסטט היה בשביל לעקוף את בעיית ההתחממות, ואין לה קשר לבריחת הקומפרסייה, אך יתכן ובריחת הקומפרסייה, החלה בגלל התרמוסטט התפוס כשהיה מורכב, ולא אחר שבוטל.

בדיעבד ביטול התרמוסטט לא תרם דבר.

יש לקוות שבלוק המנוע לא נפגע, ולא אכול מממי ברז, שהיו בשימוש בעבר, ובמצב כזה, יש להחליף מנוע, ושיפוץ ראש והחלפת אטם ראש, יהיה ברכה לבטלה, קח זאת בחשבון מראש.

חזור לעדכן ולדווח על הממצאים שיתגלו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על התגובות.

האוטו ברשותי כחצי שנה, והשתמשתי רק בנוזל קירור ירוק של Preston.

קשה לי לדעת אם השתמשו במי ברז או נוזל קירור לפני שהרכב היה ברשותי.

מחר אני לוקח אותו לאחד המוסכים שרשמתם לי, נקווה לטוב.

פורסם

טוב, אז הנה עדכון על המצב:

אחריי שהייתי ב3 מוסכים, הדעה הרווחת שהלך לי הראש מנוע לחלוטין ונשאר לאוטו, במצבו הנוכחי עוד שבוע-שבועיים של חיים על הכביש לפני שהוא שופך.

התחלתי לברר מה אפשר לעשות, מה מומלץ ומה לא ומסתבר שזה ממש לא כדאי לעשות שיפוץ או החלפה לראש ולמנוע כמו שלי, ויותר כדאי להחליף מנוע ברכב וזהו. (גם מסיבות כלכליות וגם כי בדר"כ חודש או 2 אחריי הראש מנוע, המנוע מתחיל לאכול שמן)

כל מוסכניק שדיברתי איתו באיזור פ"ת (עם 5 - לא ננקוב בשמות) רוצה על החלפת מנוע בין 2000 ל2500 שקל, וכמובן שהוא לא מביא מנוע בעצמו, אלא משאיר את מלאכת החיפוש בשבילי, ככה שאם יוצא והמנוע לא תקין או עם פגם, אז אני סופג כלכלית את ההחלפה של המנוע למנוע אחר. חיפשתי בפירוקיות, ולבסוף מצאתי מנוע מייבוא ב2200 שקל.

פלוס עבודה, פלוס טיימיניג וטיפול, טבעות וגומיות הכול מסתכם ב4 אלף, כולל אחריות להכול (גם מנוע וגם המסביב) של 4 חודשים.

מה אני צריך לדעת על כל התהליך הזה של החלפה של המנוע המקורי ממנוע בייבוא ?

פורסם

למה להחליף מנוע, אם הבלוק תקין אין לך למה להחליף מנוע.

תעשה חריטה +אטם ראש חדש, טיימינג ומשאבת מים ותצא בנזק של כמעט חצי מה שרשמת.

פורסם

אני עושה את זה, מכיוון שאין לדעת מה מצב הבלוק ... ואני מעדיף לא להסתכן בלהוציא את הסכום הזה זמן קצר אחרי התיקון ראש.

למרות שאני לא יודע איך התייחסו לאוטו הזה לפניי, אני נוטה להסיק את הגרוע מכל.

פורסם
טוב, אז הנה עדכון על המצב:

אחריי שהייתי ב3 מוסכים, הדעה הרווחת שהלך לי הראש מנוע לחלוטין ונשאר לאוטו, במצבו הנוכחי עוד שבוע-שבועיים של חיים על הכביש לפני שהוא שופך.

חיפשתי בפירוקיות, ולבסוף מצאתי מנוע מייבוא ב2200 שקל.

פלוס עבודה, פלוס טיימיניג וטיפול, טבעות וגומיות הכול מסתכם ב4 אלף, כולל אחריות להכול (גם מנוע וגם המסביב) של 4 חודשים.

מה אני צריך לדעת על כל התהליך הזה של החלפה של המנוע המקורי ממנוע בייבוא ?

שלום רב !

מנוע מיבוא, במחיר של 2200, הוא מחיר סביר בהחלט.

בתוספת של החלפת חגורת טיימינג, מותחנים ומחיר שמן לטיימינג, ובתוספת החלפת שמן מנוע , מסנן שמן. תרמוסטט משאבת מים ומי קירור+ עבודה המחיר סביר.

לא ברור האם המנוע נקנה מפרוקייה, כלומר ממגרש לחלקי חילוף משומשים, כלומר המנוע מפירוק מקומי, או מיבואן מנועים רשמי ומוכר, שיכול להראות לך על ידי תיעוד, שהמנוע יובא מחו"ל, ולעיתים גם לדעת את שנת היצור שלו.

לא ברור האם המוסך מספק לך את המנוע, אואתה מביא אותו בעצמך, במקרה כזה, במקרה של כשל במנוע, המנוע יתנער מאחריות ובצדק, ועלות הפירוק וההרכבה החוזר יחול עלייך, או על מוכר המנוע, שנותן אחריות למשך 4 חודשים, יש לסכם זאת בכתב, משום שאם בעל המוסך, מספק לך את המנוע, הוא אמור להיות אחראי על תקינות המנוע וההרכבה, קח זאת בחשבון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום רב

לא כדאי לך לעשות את השרות למוסך ולחפש מנוע ולהסתכן שתפסיד את הכסף של הפרוק והרכבה

ודבר שני אים אתה תוכל להסתדר עוד יום יומיים בלי הרכב תוכל לומר למוסך שיעשה לך ראש מנוע ואים הוא יראה שהבלוק אכול תאשר לו להחליף מנוע

• תוכן חדש...