Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התרשמות מסאב פיוניר דגם 900W החדש, בתיבה תוצרת עצמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אז אחרי שמכרתי את הסאבים שהיו לי (קיקר CVR, רוקפורד P1 בתיבה מקורית) שהיו איכותיים מאוד וחזקים יחסית לוואטים שלהם, קניתי לפני שבוע סאב חדש של פיוניר, 900W ו300 RMS.

את הסאב קניתי ללא תיבה ובניתי לו תיבה בעצמי.

לתיבה השתמשתי בעץ בעובי 2 ס"מ, מימדי התיבה:

רוחב 42, גובה 40, עומק 38 ס"מ. את התיבה ריפדתי מבפנים בחומר אקוסטי עבה והדבקתי פרלון על הדפנות.

את התיבה עשיתי לא אטומה, לכן הכנתי חור בקוט 5 ס"מ והכנסתי לתוכו קונוס באורך 15 ס"מ, את הקונוס הכנתי משפופרת סיליקון ריקה (ניקי וחתכתי לפי הצורך, צבעתי בשחור). את החור של הסאב עשיתי לפי ההוראות שהגיעו איתו, את התיבה מבחוץ ריפדתי גם כן בחומר אקוסטי מקצועי ועבה שחבר הביא לי מחו"ל.

התוצאות: הסאב מוגבר על ידי מגבר מריולה 1900W (זה מה שכתוב לפחות :lol: ) ושומעים נהדר, הבאסים שהוא מפיק מדוייקים וחזקים מאוד. הסאב די חזק ומוציא באס חזק מאוד ונקי ובאמת יש הבדל בין הקיקר והרוקפורד שהיו חלשים יותר. ממש הופתעתי מהאיכות של הסאונד בהתחשב בסאב עצמו ובכך שהתיבה תוצרת בית (למרות שהוכנה בהשקעה רבה ועם חומרים איכותיים).

לסיכום, יצא פשוט מעולה. התמונות של הסאב:

סאב.jpg

סאב2.jpg

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה זאת אומרת רעשים? קרקושים ורעידות? לא ידוע למה אתה מתכוון אבל אין רעשים בכלל והסאונד נקי נקי נקי. יותר טוב מרוקפורד בתיבה מקורית (P1) שהיה לי לפניו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

+1

עוד לא יצא לי לשמוע סאב של פיוניר מדויק, חזק כן אבל

בלי שום קשר למוזיקה, נשמע כמו נפיחה של פיל.

מצד שני בשביל לפרק את הרכב ולהודיע לכולם שמגיעים מקילומטרים, זה כן:roll:.

אלי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

2+

גם אני עוד לא שמעתי דיוק בסאב של פיוניר

אולי תבוא למפגש או שניים להשמיע ולשמוע סאבים אחרים, ולהבין מהו דיוק....

נשמח לדעת כי טעינו ונחזור בנו עם הטעות (מה שלא ניראה לי סביר)

בכל מקרה

אם אתה מרוצה, זה הכי חשוב!!!

תהנה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחדש,תהנה,העיקר שאתה מרוצה.

לגבי זה שהסאב יותר חזק,אפשר לנחש שהם ממש נצילים(טוב נו ,יודעים את זה)

היה לי פעם סאב של פיוניר,ניסיתי באמת ניסיתי,הגעתי איתו לתוצאה ממש טובה,החלפתי לאינפיניטי דגם ממש ישן(DELTA)

וההבדל שמיים וארץ,דיוק,והרבה חוסר אוויר מיותר.

ומשפט המחץ: כל אחד והאוזניים שלו. :wink:

מנוע V6 בלי להתבייש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על טעם וריח אין מה להתווכח זה אין מה להגיד.. אבל היה לי לפניו קיקרים, היה לי רוקפורד אחד חדש... לא יודע.

אז אוקי תסבירו לי בבקשה ליזה רעש פורט אתם מתכוונים?!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבנתי... עד עכשיו לא הצלחתי לשמוע רעשים מפורט (הכוונה היא לפתח שעשיתי נכון?) אבל אני יבדוק את זה מחר אני יקשיב לו מקרוב ונירא אם יש רעש מהפורט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

+1

עוד לא יצא לי לשמוע סאב של פיוניר מדויק, חזק כן אבל

בלי שום קשר למוזיקה, נשמע כמו נפיחה של פיל.

מצד שני בשביל לפרק את הרכב ולהודיע לכולם שמגיעים מקילומטרים, זה כן:roll:.

אלי

אלי, כנראה שזה נובע מהעובדה שפותח הת'רד כנראה לא שמע מספיק סאבים ולכן הוא סבור שהפיוניר מדוייק...

התייחסות לP1 כסאב וופר - היא טעות בסיסית מבחינתי - המוצר הזה בכלל לא מנגן ולא נשמע כמו סאב אלא כמו וופר חלש ומסכן.

סאב וופרים של קיקר הם קצת יותר נעימים לאוזן והרבה יותר מדוייקים מהפיונירים למינם אבל גם קצת חלשים מהם.

לגבי הסאבים של פיוניר - לרוב הם נמכרים בתיבה סטנדרטית שכנראה ממש לא מתאימה להם, אפשר להשיג מהם תוצאה קצת יותר טובה ואני מאמין שזה אולי מה שקורה לפותח הת'רד, אבל הם רחוקים מלהיות מדוייקים.

ברכב פונטיאק G5 שנסעתי בו בארה"ב היתה מערכת מוגברת מקורית של פיוניר שנשמעה לא רע בכלל כולל הסאב - חייב להודות שהופתעתי ואפילו פתחתי על זה ת'רד.

אבל מה שמוכרים בארץ - מתחת לכל ביקורת.

לפותח הת'רד - תבוא למפגשים, תשמע סאבים של AA, אינפיניטי, פוקל, JL, IDMAX, ג'נסיס וכו' וכו' ואז אחרי טעימה קצרה אתה תתחיל להבין את המרחק בין סאב מדוייק לסאב של פיוניר.

מצטער אם אני יוצא כאן האיש הרע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...