Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הימים היפים של אלפא היו בשנות ה 60', עד שאלפא, כמו כל תעשיית הרכב האיטלקית, החלו להשתמש בפח מאיכות ירודה ביותר, מה שגרם למכוניות להתפורר למוות עוד בטרם היסתיימה ההרצה..

סוף שנות ה 80' ותחילת ה 90' יזכרו כתקופה די גרועה עבור אלפא, עם יצירות מופת כמו ה 33 או ה 155, שרק האלפא 164 עוד עמדה איכשהו בתחרות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בערך לזה אני מחפש תשובות (מה ששאלתי קודם). בכוונה אני מצטט רק את הקטעים ה"מסנוורים"

(מבחינתי - אלפא זה לא פחות מהתגשמות חלום).

הייתה לו תשובה לכל שאלה, והיה בקיא גם בשטויות שקשקשתי לו על אלפות ישנות.

ההנאה מהאוטו, מבחינתי וגם מבחינת אבי הייתה עצומה. הרכב נותן לך תחושה, רק כשנכנסים אליו, שזה משהו אחר לגמרי. אני לא יודע להסביר את זה (וחלקכם מבינים אותי זה בטוח), אבל רק השם עושה לי משהו. ברכב הזה יש משהו , אין מה לעשות.

אני הרגשתי שזה הגיר המוצלח ביותר שנהגתי עליו, במידה ויודעים להתנהג איתו. זה גיר מהיר מאוד (במיוחד במצב "ספורט"), מגיב בצורה נהדרת ואין מילה אחת רעה עליו.

המנוע, גם אם הדגם החלש יחסית (185 כ"ס) הרגיש לי חזק דיו (אני רגיל למכוניות יותר קטנות :)).

מעבר לזה, כמו שכבר אמרתי, רק החוויה של להיכנס לרכב הזה, עושה לי משהו בלב, שאני פשוט לא יכול להסביר לאף אחד. אפילו הנציג מכירות שאל אותי אם קרא לי משהו כשהפנים שלי הפכו ללבנות.

למרות שמי שבאמת רוצה אלפא, יודע מה לעשות עם עצמו.

טוב, מפה אפשר לראות שהגיר די טוב והמנוע סבבה, אבל את זה יש בעוד מכוניות, שהן לא נחשבות פרימיום.

מעבר ל"הלם" שלך, אתה יכול אולי להגיד האם זה באמת רכב טוב או לא, שמצדיק באמת את מחירו והקטגוריה בה הוא נמצא?

איזה רכבים עוד בדקת, ומה היו הרשמים שלך, מעבר ל " זה לא אלפא"

יואב

יואב :arrow:

פורסם

MAZDA(3)MAN מה אני יגיד לך?:roll:

אתה פשוט צודק.

אם כך אני מבין מדברי כל חברי הפורום שאלפא זהו רכב בעל ביצועים לא רעים אבל גם לא טובים במיוחד,מאוהב במוסך בתקופת שנות ה90,אבל בסך הכל אחד הרכבים המהנים ביותר לנהיגה,אני צודק?

אני חושב שלרובכם יש ניסיון אם אלפות יותר ישנות ולכן האלפות של היום כך אני מרגיש,הרבה יותר איכותיות ויבקרו הרבה פחות במוסך אפילו פחות מהיפניות.(וכבר יש הבדל באיכות ורואים את זה תאמינו לי).

זו דעתי אבל קודם כל תנו למותג המדהים הזה להוכיח את עצמו בארץ.

ואל תשכחו שהאיטלקים הם יצרני הרכבים הטובים בעולם,ממש טובים אהה.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
מה קשור הארד-קור?

הוט-הצ' ו- ESP לא הולכים ביחד גם אם כל מומחי ה"פוליטיקלי קורקט" יגידו אחרת.

רוצה לשים ESP לא מתנתק במכונית? סבבה. רק אל תספר סיפורים על כבישים מפותלים ושלדה מתקשרת.

זה לא עוזר לך שהשלדה מתקשרת, כי ה- ESP כמעט תמיד ירים את השפופרת לפניך ... :-)

בגדול אני מסכים איתך, אבל לא במקרה הזה. המיטו היא בפירוש מכונית ראויה (למעט משהו אחד מציק). היא קטנה עם תחושה של פרימיום והיא עושה את רוב הדברים היטב. גם התנהגות הכביש טובה מאוד, אבל לא צריך להיות חכם גדול בשביל להבין שהיא לא מתחרה מול הקליאו באופן ישיר על ליבו של חובב ההגה. היא באמת פונה יותר לקהל שמחפש משהו קטן עם תחושה יוקרתית ושמץ של ספורטיביות. הקליאו, לעומתה, פונה כמעט אך ורק לחובב ההגה ההארדקוריסטי. התשובה של אלפא לזה, כבר אמרתי, היא ה-GTA.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מה הרכב נותן ששם אותו בקטגוריית הפרימיום?

האם בהשוואה נגיד לA3, מקבלים כאן באמת אוטו פרימיום מכל הבחינות, באמת מכונית טובה ואיכותית?

מעבר ל"הלם" שלך, אתה יכול אולי להגיד האם זה באמת רכב טוב או לא, שמצדיק באמת את מחירו והקטגוריה בה הוא נמצא?

למה אתה מתכוון? כי נראה שאתה יוצא מנקודת הנחה שה-A3 היא אמת המידה. מה אתה רוצה למצוא באלפא שישביע את רצונך? איזו תשובה אתה מחפש?

האם החומרים ואיכות הבנייה אכן מצדיקים את התואר?

ה-156 דור ראשון מפגרת במקצת לעומת VW/אודי, ה-156 החל ממתיחת הפנים הראשונה וכן ה-147 וה-GT די קרובות ברמת הפלסטיקה וה-159 לא נופלת מהן במאום, לדעתי.

איך ההנדסה האיטלקית מבחינת התחשבות באחזקה וטיפולים?

זה הקאטצ' האמיתי. אצלי, למשל, ב-156 V6 הגישה למכלולים רבים לא נוחה ומחייבת פירוקים רבים יחסית, כולל אפילו להחלפת שמן. במנועי 4 צילינדר (הנפוצים בהרבה) המצב נוח בהרבה ולא שונה מהותית מרוב המכוניות בשוק. אמנם החלקים יקרים (לא בהשוואה ל-BMW/מרצדס/אודי. בהשוואה הזאת הם דווקא לרוב זולים יותר) אך זאת כי רובם (מתלים, למשל) ייחודיים לאלפא ולא משותפים עם פיאט. כאן, כמובן, חרב פיפיות מקהל אניני הטעם המרבים בביקורת - אם זה היה זול, זה היה פיאט ולא אלפא, ואם זה יקר - אז איך הם מעיזים...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הימים היפים של אלפא היו בשנות ה 60', עד שאלפא, כמו כל תעשיית הרכב האיטלקית, החלו להשתמש בפח מאיכות ירודה ביותר, מה שגרם למכוניות להתפורר למוות עוד בטרם היסתיימה ההרצה..

סוף שנות ה 80' ותחילת ה 90' יזכרו כתקופה די גרועה עבור אלפא, עם יצירות מופת כמו ה 33 או ה 155, שרק האלפא 164 עוד עמדה איכשהו בתחרות.

לא הבנת אותי. התכוונתי שנים יפות במה שקשור לאמינות שלהן. סוף שנות ה- 80 ותחילת ה- 90 היו שנים טובות עבור אלפא מהזוית הזו. עוד המון שנים אחרי שהאחריות שלהן הייתה מסתיימת המוסך המרכזי עדיין היה פעיל ומקבל את האלפות הללו. אנשים לא היו מחפשים תיקונים או חלפים זולים במקומות אחרים (מה שאי אפשר להגיד על פיאט לדוגמא באותה תקופה).

אני זוכר איך לקראת שנת 2000 כבר לא היו אלפות באופק. גם כי כבר הפסיקו לקנות אותן וגם כי מחירי החלפים ושירותי התיקונים התחילו לעלות בצורה שערורייתית. כמובן שאפשר במידה מסוימת להאשים את היבואן שהיה לו חלק בזה - אבל עדיין, הכרתי באופן אישי אנשים חולי אלפא אמיתיים. אנשים שבשבילם להגיע לסוכנות ולהזמין אלפא זה היה כמו הולדת בנם הבכור. התרגשות כזו שאי אפשר להסביר אותה. באמת. ולאט לאט אותם אנשים נעלמו (למעט אלו שהחזיקו אלפות קלאסיות של 15-20 שנה ומעלה) ועם שיחות עם מכונאים אתה מבין שיש כאן בעיה קשה.

אחד המקרים הכי הכי בולטים וקרובים אלי הייתה 147 דנדשה שהייתה שייכת לאח שלי. כמעט אין חלק שהוא לא החליף ברכב במסגרת האחריות המקורית מרוב שהרכב כל הזמן התקלקל. זה הגיע ל-3 פעמים שבהם, בנסיבות ותקלות שונות, הרכב פשוט נכבה במהלך נסיעה על כביש ים-ת"א.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם
בערך לזה אני מחפש תשובות (מה ששאלתי קודם). בכוונה אני מצטט רק את הקטעים ה"מסנוורים"

טוב, מפה אפשר לראות שהגיר די טוב והמנוע סבבה, אבל את זה יש בעוד מכוניות, שהן לא נחשבות פרימיום.

איזה רכבים עוד בדקת, ומה היו הרשמים שלך, מעבר ל " זה לא אלפא"

יואב

כן, אני יכול לענות לך.

הרכב הוא הרבה יותר מטוב.

הוא "יושב" מעולה על הכביש. לקחנו אותו לכביש בית אורן - עתלית, לחצתי עליו באופן יחסי (בכל זאת, נסיעת מבחן) והוא לא הראה שום סימן של חוסר באחיזה. היו פניות חדות שציפיתי לתת היגוי קל, אבל הוא לא הגיע. ככה מבחינת האחיזה סיכמתי לך, מושלם.

שוב, פנים הרכב מרגיש מצוין. אם תסתכל בתמונות (וגם לא), תוכל לראות שהעיצוב מדהים לא פחות מהחיצוני, החומרים מצוינים ומרגישים מוצקים מאוד, ובכלל הוא מאובזר נהדר , גם עם שליטה נפרדת על מיזוג האויר לכל צד, ועוד הרבה פיצ'רים שלא שמתי לב אליהם בוודאי. גם ידית ההילוכים נראת מעולה ומרגישה מעולה, ובכלל כל הפעלת הגיר, כולל המנופים המעולים (בלחיצה) מאחורי ההגה. פשוט לשים שתי ידיים כמו שצריך על ההגה, השליטה על ההילוכים מעולה.

נסיעת מבחן על מכוניות אחרות אני למעשה לא עשיתי. אבי עשה על A4 והתרשם מאוד, אבל הוא אמר שהאלפא הרגישה לו הרבה יותר טוב "על הכביש" (לא חלבתי יותר מדי מידע).

אני חושב שביחס למכוניות במחיר שלה +- היא ללא שום ספק המובילה (אלא אם שכחתי מכונית מסויימת).

פורסם

תודה על התשובות רומן ורן

רומן, אני מבסוט מהתשובות שלך במיוחד, תודה על הסבלנות.

פשוט אני כרגע בוחן את האופציות למחליפה לרכב שלי, 206 GTI. עכשיו אני לא אחד שמחפש את המנתק כל היום ולא לוחץ במיוחד, וגם לא תוקף פניות. לי דווקא חשובה יותר ברגשה נעימה וסולידית (ללא קירקושים) בתא נוסעים, נוחות נסיעה, תכונות דינמיות טובות מהממוצע, אך לא קיצוניות.

תוצרת גרמניה לא ממש קורצת לי ולכן אלפא היא אופציה די מובילה אצלי. השאלה שלי בעצם היא האם כשאני קונה אלפא אני באמת משלם על רכב טוב מכל הבחינות ולא רק על המותג הספורטיבי, והתכונות הדינמיות המצוינות. האם כשאני קונה אלפא אני לא מתפשר על שום דבר חיוני.

פורסם

הפשרה הרצינית היחידה שלך בפן היומיומי (בהנחה שהעלויות - אחזקה וחלפים - נתפסות כאינהרנטיות) ב-156 תהיה המזגן, שוב, בסייגים שציינתי לעיל. ב-147 וב-GT הוא מעולה. מכל מקום, ברור שעדיף לחפש רכב שמור מבחינת קרקושים וכו'. שים לב לקיצורי דרך אופייניים כמו קליפסים שהוחלפו בברגים קודחים, למשל (תקף לכל רכב בשוק למרבה הצער, ממש לא רק לאלפא) :x

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
תודה על התשובות רומן ורן

עכשיו אני לא אחד שמחפש את המנתק כל היום ולא לוחץ במיוחד, וגם לא תוקף פניות. לי דווקא חשובה יותר ברגשה נעימה וסולידית (ללא קירקושים) בתא נוסעים, נוחות נסיעה, תכונות דינמיות טובות מהממוצע, אך לא קיצוניות.

לפחות את זה אני מבטיח לך שיש במיטו.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

ההתפשרות היחידה שלך היא לא להיות חלק מהעדר.

אתה נכנס למועדון של אוהבי רכב, ולאנשים שהרכב עושה להם טוב על הבוקר.

אלפא בנסיעה יומיומית תענוג , רוצה מעבר לזה , תבקש ממנה יפה ותקבל. לא GTI 206 אבל עושה רושם כי התבגרת קצת ומה שהיה חשוב ביותר פעם , היום קצת פחות חשוב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לגבי הנדסת אחזקה, שאלתי על מנת לקבל נק' ייחוס לצרפתיות.

רן,

אני מבין שבתור רכב חדש, ה 159 היא חבילה מעולה מכל הבחינות, הם העיצוב, היכולות הדינמיות איכות בנייה וחומרים, ורמת היוקרתיות המצופה מהמכונית ברמה המדוברת. לא נופל מהמתחרות במאום ומצטיין ברוב בתחומים. ובכן טוב לשמוע, שזה לא רק מותג, אלא גם באמת עומדת מאחוריו מכונית ראויה. (חבל רק שרכב חדש לא ממש רלוונטי אליי, אבל השאלה שלי היא כללית לגבי רכבי המותג).

סליחה על החפירה :oops: והפוסט הכפול (אני פשוט יסודי)

עכשיו ראיתי עוד תשובות. תודה רבה. ממשיך לבצע STALKING על יד 2 :D

יואב

פורסם
לפחות את זה אני מבטיח לך שיש במיטו.

נוחות נסיעה במיטו?!

איך? בעמידה? בכביש זכוכית?

פורסם
נוחות נסיעה במיטו?!

איך? בעמידה? בכביש זכוכית?

הכל יחסי. המיטו היא לא C5 אבל ביחס למתחרותיה בקטגוריה היא נוחה (ואני יודע גם כי בחנתי אותה מול חלק מהמתחרות שלה). בכלל - בתור מכונית חמימה היא מציגה נוחות נסיעה טובה. באלפא טוענים שזה מתלי הקויל-אוברים אבל אתה יודע מה, זה לא משנה - בשורה התחתונה המתלים מצליחים לשלב היטב בין התנהגות ונוחות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...