Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מבקש לקבל חוות דעת שלכם לגבי סוזוקי סוויפט שנת 88 מנוע 3 צילינדר 1000 סמ"ק, עשתה כ163,000 ק"מ, אוטמטית.

אני אתמול חתמתי זכרון דברים עם הבעלים, הרכב מבחוץ שמור מאוד אין מכות למעט צבע דהוי על הגג, מבפנים גם כן הרכב שמור מבחינת פלסטיקים, ריפודים, גג, וכו'..

לפי מה שהבנתי על הרכב זה שהוא אמין מאוד, חסכוני בדלק (1/17) (בגרסה האוט'), זול לאחזקה, וזהו בערך.

מנסיעה שלי ברכב הרכב נוסע טוב, אין רעשים או משהו דומה, ההגה קצת קשה (יכול להיות בגלל שאין ברכב הגה כח?) ודוושת הגז גם כן, חוץ מזה הרכב נוסע טוב, הגיר מחליף הילוכים כראוי, הצלחתי לפתח מהירות לאיזור של 100 בערך והתרשמתי שהרכב נוסע בסדר גמור. לא היתה החלפה של מנוע/גיר ברכב, המנוע והגיר מקוריים.

המזגן מקרר אבל לא בצורה מספקת.

רציתי לדעת האם יש ברכב כריות אוויר? (לא שמתי לב), האם הוא יכול לעשות מרחקים ארוכים כמו ב"ש-אילת? (פעם-פעמיים בשנה)

השימוש שלי ברכב זה לתוך העיר ונסיעות בנעירוניות של 15 ק"מ בערך לכיוון.

המחיר שאני סגרתי עם הבנאדם זה 1900 ש"ח. נראה לי סביר בהחלט.

הוא מוכר מיכוון שהיה לו פיאסטה והוא מכר אותה לאיזה בחור ב13K שנתן לו 10K במזומן וב3K הנותרים נתן לו את הסוופיט שלו.

הבעלים הקודמים היה רוסי פדנט ששמר על הרכב במשך 5 שנים, דיברתי איתו והוא אמר שהרכב במצב מעולה, ללא בעיות מיוחדות.

איך נשמע לכם המחיר? ותודה למי שיוכל לתת לי עוד פרטים על הרכב.

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

אתה באמת שואל? רכב בן 21 ונוסע במצב טוב, ואתה שואל אותנו מה דעתנו על המחיר?

100 שקל לפה 100 לשם, זה מה שישנה? אני אומר פרגן לו עוד 100 ש'ח וסגרו.

רכב שעולה 2000 שקל צריך להגיד תודה שהוא נוסע. אפילו יש מזגן, סוג של.

לדעתי עסקה שווה בהחלט יש לך תמורה מצוינת לשקל. כלי רכב שנוסע עם מזגן בשביל 2000 שקל זה באמת מציאה.

לגבי כריות אויר, גם אם יש , מי יודע , יש בלאי מטורף. בכל מקרה, לא הייתי מסתכל על היבט של בטיחות בכלל, במידה והייתי,

הייתי משתמש ב2000 שקל וקונה 40 כרטיסיות אוטובוס.

בקשר לנסיעה אילת-ב'ש , סיכון מיותר

פורסם

קודם כל תתחדש.

שנית,רכב נוסע שקונים ב-1900 ש"ח זו כבר קניה טובה...

הרכבים הללו (כמו גם השרייד 1000 מאותן שנים) אמינים ופשוטים ויש להניח כי ישרתו אותך באופן סביר ושוב,מה אפשר לצפות מרכב שעלה כה מעט..?

הכל תלוי באופן התחזוקה עד היום ובמזלך... יכול להיות שבעוד 100 ק"מ יגרם כשל,יכול להיות שתסע ללא שום בעיה עוד עשרות אלפי ק"מ.

שים לב שיש לעבור טסט פעמיים בשנה ונדרש אישור מוסך.

בטיחות? כריות אויר? השאלה אם שאלת זאת ברצינות שכן הרכב אינו בטיחותי בעליל,אין לו שום אביזר בטיחות למעט חגורות בטיחות ויש לקוות שלא תזדקק ולא תהיה מעורב בשום תאונה.

בנסיעות במהירות נמוכה בעיר עניין הבטיחות מאבד מעט מחשיבותו שכן רוב התאונות הן קלות יחסית (אך לא כולן).

לא הייתי נוסע לאילת איתו אך הדבר אפשרי.

אשר לחיסכון בדלק,אתה מאד אופטימי,הגרסה האוטומטית לא תגיע לצריכה ממוצעת של 17 ק"מ לליטר.

לי אישית לא הייתה סוויפט אך אשתי נוהגת לעבודתה בשרייד 88 (20 ק"מ בשבוע בתוך העיר...) והיות ובסה"כ מדובר במכוניות דומות מאד ראיתי מקום להגיב. בשרייד מדובר בגיר "אוטומטי" שהוא בעצם ממיר מומנט פשוט עם שני הילוכים HIGE/LOW והוא מאד אמין אך פחות חסכוני (כ-9 ק"מ לליטר),נדמה לי שבסוויפט מדובר בגיר אוטומטי רגיל שיעיל יותר אך ספק אם תגיע לתוצאה ממוצעת של יותר מ12-13 ק"מ לליטר.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

איזה כרית אוויר ואיזה בטיח...

מזגן לא מקרר - מומלץ לבדוק, הקיץ מתקרב.

אם הרכב נוסע זה כבר טוב. אל תשכח שמעבר לעלות הקנייה יש לשלם ביטוח חובה וצד ג' וכן לעשות טסט כל שנה.

אם הרכב נראה לך, קנה ומקסימום תזרוק אותו אם הוא יתקלקל בצורה רצינית. מרחקים ארוכים - נסה פעם אחת, יצליח - יופי. דאג רק לבדוק נוזלים וכדומה לפני הנסיעה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא באתי להתווכח על המחיר, רק רציתי לראות אם המחיר הזה באמת כדאי יחסית לרכב...

לגבי צ.דלק, עשיתי בדיקה שכללה מילוי פול טנק ונסיעה של 100 ק"מ מחוץ לעיר לאחר מכן מיליתי פול שוב והכמות שהמשאבה סיפקה זה 5.5 ל' יוצא 100/5.5=18.18 ק"מ לליטר..הנסיעה הייתה סביב ה90-100 רוב הזמן.

(אחרי שחתמתי איתו זכרון דברים לבעלים לא הייתה שום בעיה שאני יבחן את הרכב ואת צ.הדלק שלו, במשך שעתיים הרכב היה אצלי)

רציתי לדעת עוד נתונים על הרכב בכללי, ומה עלות הטיפולים השוטפים לרכב כזה ובעצם כל כמה ק"מ עושים טיפול שכזה?

לגבי הטסט אני מודע לזה שעושים 2 פעמים בשנה טסט (כל חצי שנה) והמחיר הוא 360 ש"ח לכל פעם יוצא 720 ש"ח לטסט שנתי..השאלה אם ברכבים משנתון כזה המכונים מקפידים בטסט כמו על רכבים משנתון חדש או שפחות מייחסים חשיבות לכל מיני ריג'קטים שמופיעים עם השנים?

והחלטתי להתקין אזעקה מרכזית ברכב, רק בשביל שלא אצטרך בכל פעם לבדוק שכל הדלתות נעולות (אין נעילה מרכזית ברכב)

עלותה כ200 ש"ח + 150 ש"ח התקנה, כוללת פתיחה/סגירה, צופר, וניתוק מנוע. נראה לי כדאי אפילו שהרכב ישן וזול.

ורוני, ביטוח החובה לרכב עולה כ1200 ש"ח לשנה +300 ש"ח לצד ג'.

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

פעם היה לנו רכב כזה. היה מאוד אמין , המזגן היה מעולה וצריכת הדלק בעיר היתה 11 ק"מ \ ליטר, שזה טוב מאוד לנסיעה בעיר.

אבל הרכב היה רועש ונוקשה על הכביש.

הסיכוי שרכב בגיל הזה נסע רק 160000 ק"מ הוא אחד למיליון. אתה בטוח בק"מ הזה?

בנוגע לאמינות, הגיל עושה את שלו, אבל אם יסע במשך לפחות שנה בלי הוצאות גדולות, היה לך כדאי.

בהצלחה

יהודה

פורסם

רציתי לדעת עוד נתונים על הרכב בכללי, ומה עלות הטיפולים השוטפים לרכב כזה ובעצם כל כמה ק"מ עושים טיפול שכזה?

לגבי הטסט אני מודע לזה שעושים 2 פעמים בשנה טסט (כל חצי שנה) והמחיר הוא 360 ש"ח לכל פעם יוצא 720 ש"ח לטסט שנתי..השאלה אם ברכבים משנתון כזה המכונים מקפידים בטסט כמו על רכבים משנתון חדש או שפחות מייחסים חשיבות לכל מיני ריג'קטים שמופיעים עם השנים?

ורוני, ביטוח החובה לרכב עולה כ1200 ש"ח לשנה +300 ש"ח לצד ג'.

הטיפולים השוטפים זולים יחסית, אין הפתעות מיוחדות וכל מוסך ידע לטפל ברכב כזה בלי שום בעיה.

טיפול כל 10K קילומטרים. אם לא החליפו טיימינג מומלץ בחום לבדוק ולהחליף.

לגבי הטסט - בהחלט כן.

לגבי הביטוח - צד ג' צריך לעלות קצת יותר מ300 ש"ח. בערך 900 ש"ח לנהג מעל גיל 24 ללא כיסוי גרירה או שמשות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הייתה לי פעם סוויפט 1300 אוט' 1988 -במילה אחת סיוט הרכב הכי גרוע שהיה לי בחיים.

לא חבל לך על הכסף ? כל תיקון בינוני במוסך יעלה יותר מהרכב.

2 טסטים בשנה שזה סיוט -כל פעם מכשילים על שטויות אחרות.

גיר אוטומטי דפוק עם 3 הילוכים.

מנוע 1000 חלש שבקושי סוחב גם בלי מזגן.

חלקים-אף אחד כמעט כבר לא מחזיק חלקים לרכב כזה וכל מה שתמצא זה זבל מפירוקים וגם זה לא תמיד.

לתקן את המזגן בצורה יסודית יעלה יותר מהאוטו כנראה.

כריות אויר-הצחקת אותי אין לרכב הזה אחיזת כביש מינימלית,נסה לקחת סיבוב קצת במהירות או לבלום בלימת חירום מינימלית על כביש רטוב או אפילו יבש ותבין הכל.

צמיגים במידה של אופניים 145-12 ומתלים שדומים לאופני קרוס של שנות ה80 לא מסוגלים לתת אחיזת כביש בכלל אז אתה מדבר על כריות אויר.

מי שעושה תאונה בקופסת שימורים כזאת ונשאר בחיים צריך לברך הגומל.

אפשר לכופף את הדלת בבעיטה אז אתה מדבר על בטיחות?

קח את ה2000 שקל תוסיף עוד 2000 וקנה לך סיטרואן ZX ידנית ואת האוטו הזה תשאיר לפראייר אחר.

• תוכן חדש...