Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במזדה 323, 626, דמיו ורכבים נוספים של הקונצרן משנות התשעים עד תחילת שנות האלפיים, שקע האבחון נמצא בתא המנוע בצד שמאל והוא מחולק ל 2.

כלומר יש 2 שקעים לחיבור סורק תקלות, השאלה שלי היא מה ההבדל בין השניים. במידה ואני מעוניין במתאם ללנטיס איזה מתאם עלי לבחור.

מצורפים תרשימים של 2 סוגי השקעים הצמודים זה לזה.

חג שמח לכולם

10-BASIC.png

73-BASIC.png

Mazda_10_1_B.jpg

פורסם

צרפתי תרשים של 2 הקונקטורים האפשריים, בכל אחד מהם יותר מ 17 פינים. אז איזה מיהם מתאים ולמה יש 2 שקעים שונים?

בכל מקרה בכל הרכבים החדשים קיים שקע אחיד של 16 פינים ולא של 17.

פורסם

התמונה הימנית ביותר זהו השקע של לאנטיס עד שנת 98 כולל 98.

ישנה אפשרות לסרוק תקלות בשקע זה ללא סורק תקלות בעזרת 2 גישורים מסויימים בשקע וחיבור נורת לד, ולפי היבהובי הלד ניתן לדעת איזה קוד תקלה מופיע.

שיטה זו קצת מסוכנת למי שלא מחבר נכון את הגישורים כי אפשר לשרוף את המחשב ניהול או חיישנים.

פורסם

בכל דגמי הלנטיס ללא תלות במודל קיים אותו שקע דיאגנוסטיקה, אשר כאמור מחולק ל 2. כלומר המצב הקיים במציאות הוא ששתי השקעים כפי שהם מוצגים בתרשימים מחוברים יחדיו (כפי שניתן לראות בתמונה השמאלית).

השאלה שלי היא למה שקע האבחון מחולק ל 2? מה תפקידו של כל שקע? ובמידה ואני מעוניין לסרוק תקלות מנוע איזה מתאם אני צריך לחפש (את זה המוצג בתרשים הימני, או זה המופיע בתרשים האמצעי)?

פורסם

זה לא OBD2 .

OBD2 באמת קיים בדיגמי לאנטיס אבל רק מ2002 ומעלה

מה שיש אצלו זה חיבור אחר עם פרוטוקל אחר .. כך שום מתאם לא יתאים,

אלה מחשב דיאגנוסטי שמיועד לרכב הזה ...

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

שקע הדיאגנוסטיקה עליו דיברתי, אפשר לגשר בו מלא גישורים כל גישור עושה משהוא, למשל גישור להפעיל מזרקים קבוע, או משאבת הזרקה, ישנו גישור לכיוון הסל"ד סרק, גישור לכיוון הצתה(בהזזת המפלג), גישור לסריקת תקלות באמצעות נורת לד, גישור לבדיקת מערכת הABS ועוד.

פורסם

אכן ..

אני לא זוכר את שמו של החיבור ואת הנתונים של הפרוטוקול

לכן ציינתי שזהו לא OBD2 כמו ברוב הרכבים החדשים , ציינו פה שהשמאלי הוא OBD2 ,

כדי שלא יהו אי הבנות וירכש חיבור OBD2 למחשב לחינם (שלא יתאים לרכב גם אם ישתמש במתאמים)

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

• תוכן חדש...