Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים

יש לי בעיה במנוע ורציתי לקבל מכם עצה. אלה הפרטים -

יש לי אופל וקטרה 1.6 שנת 1998 .

לפני כחצי שנה נקרעה לי רצועת הטיימנג. המוסכניק אמר לי שהמנוע הלך וצריך להחליף את המנוע. עבור מנוע מייבוא והעבודה שילמתי 7500 ש"ח.

המנוע יחסית היה רועש ואולי אכל חצי ליטר שמן ל - 10K .

בגלל שלא כ"כ סמכתי על המוסך הזה (אינו מורשה) פניתי לפני 3 חודשים למוסך מורשה להחלפת רצועת הטיימינג. המוסך החליף את הרצועה ובמהלך נסיעת המבחן גלגל הפולינג נשבר והלך ראש המנוע. המוסך עשה ראש מנוע על חשבונו. מאז הטיפול הזה הרכב אוכל יותר שמן ( 2 ליטר ל- 10K ואולי אפילו קצת יותר) .

לפני חודש פקק המים ברכב נפרץ ,המים נשפכו , המנוע התחמם ולפני ששמתי לב המנוע נכבה עקב טמפ גבוהה ( 110 מעלות בערך לפי המדחום). מאז אני גם רואה שמן במים והמנוע גם קצת יותר רועש.

רציתי לשאול אתכם -

מה לפי דעתכם הבעיה ברכב ?

מה טווח המחירים לתיקון הבעיה ?

האם למוסך המורשה אחריות לפי דעתכם בנזק?

אני אדם עם רקע טכני אבל ללא נסיון ברכב. (אני עושה טיפול 10k אבל לא דברים מסובכים יותר) .האם אפשר ללמוד ע"י הדרכה לטפל במנוע לפי דעתכם?

תודה רבה על ההתייחסות.

פורסם

יניב יניב שלום רב, וברוך בואך לפורום !

הייתי מתמצת את בעייתך, בחוסר מזל, חוסר ידע, ואולי תיקון אצל בעלי מקצוע,שלא מספיק אחראים.

במקרה האחרון האשמה כולה נופלת עלייך.

ועכשו נלך לפי הסדר ולפי הסטטיסטיקה:

במקרה של החלפת חגורת טיימינג בזמן,היא היתה מונעת תקלה דומה, כמעט ב98 אחוזים ומעלה מהמקרים.

במקרה השני, לאחר שהחלפת מנוע במוסך שאינו מורשה(אז מה, אם הוא אינו מורשה?), לאחר שהשקעת 7500 שקל, החלטת שהוא אינו מקצועי מספיק לרוחך, בגלל מנוע שצרך חצי ליטר ל10אלפים קילומטר, שזה נחשב צריכת שמן אפסית.

רעש המנוע, נבע יתכן ממרימים הדרואלים ונדנדים, ואולי גם שימוש בשמן בעל צמיגות לא נכונה.

לאחר שפנית למוסך מורשה, לשם החלפת רצועת טיימינג, ולאחר נסיעת מבחן, נישבר גלגל הפולי, והלך ראש מנוע, מניסיון מהמנוע הקודם, היית אמור להבין, ששיפוץ ראש מנוע ברכב זה ספציפית לא כדאי וזאת מכך שאתה למוד ניסיון קודם, והחלפת מנוע בגלל מקרה של חגורת טיימינג שנקרעה, וגרמה לעיקום שסתומים.

המוסך לקח את האחריות עליו, והחליף ראש מנוע משופץ, על חשבונו, בדיעבד מתברר שנגרם נזק בלתי הפיך והרכב אוכל

כמות גדולה יותר של 2 ליטר ל10000 קילומטר שעדיין זה בתחום הסביר.

עקב התחממות יתר נפרץ פקק המים, האוטו התחממם יתר על המידה(או הפוך הפקק נפרץ, בגלל לחץ יתר במערכת הקירור), המנוע מרעיש, וקיימת חדירה של שמן למים.

אתה מעיד על עצמך, כאדם בעל רקע טכני,אך ללא ניסיון מעשי, שמתבטא בידע של החלפת שמן מסננים ומצתים במקרה הטוב, ובכל זאת לאור מצבו הנוכחי של המנוע, לאחר שצי טראומות שהוא עבר, אתה מתימר ומפנטז, שתצליח על ידי הדרכה, ולימוד מרחוק, לשפץ מנוע מת?!

לא הייתי מפיל את האשמה כלל על המוסך המורשה, אלא אם המקרה קרה סמוך מאד לשיפוץ ראש המנוע, אך האחריות על כך, שהמשכת בנסיעה, עם תחילת התחממות המנוע, בגך תרמת לרשלנות מלאה, והאשמה כולה עלייך.

לצערי אני חא איש בשורות היום, ועלות הנזק, היא מחיר של החלפת מנוע נוסף.

בהצלחה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

***נמחק ציטוט הודעה מיותר של הודעה צמודה***

למה חייב להחליף מנוע ולא לשפץ ראש מנוע?

מה שונה רכב זה מרכבים אחרים?

פורסם
***נמחק ציטוט הודעה מיותר של הודעה צמודה***

למה חייב להחליף מנוע ולא לשפץ ראש מנוע?

מה שונה רכב זה מרכבים אחרים?

שלום רב !

ראש המנוע הוחלף כבר בעבר, עקב פולי שנישבר,ופעם שניה המנוע עבר טראומה,בגלל איבוד מי קירור מהיר בגלל פקק מים בבלוק שנפרץ,עקב לחץ עודף במערכת הקירור.

כרגע יש חדירת מים לשמן.

פרוק ראש המנוע יכול להתגלות שיש לבצע שיפוץ מלא, שכולל החלפת טבעות חריטת צילנדרים, והחלפת מיסבי טלטלים,וגל ארכובה.

העלות יכולה להגיע , למחירו של מנוע מתקדם מיבוא, כלכלית לא משתלם לשפץ מנוע, שעבר פעמים טראומה, בפעם השניה, הטראומה גרמה לקיצור חייו.

כמובן שללא פתיחת מנוע, לא ניתן לבצע הערכה מדוייקת וסופית לגבי מצבו.

אך גם פתיחת מנוע עולה כסף, שעלול ללכת לטימיון במידה ויוחלט ששוה להחליף מנוע.

בברכה

צביקה

פורסם

לא כ"כ ברור לי.

החלפת מנוע לרכב, ואחרי 3 חודשים היה צריך לבצע הח' רצ' טיימינג? האם לא החליפו רצועה בזמן שהכניסו את המנוע לרכב?

פורסם
יניב יניב שלום רב, וברוך בואך לפורום !

הייתי מתמצת את בעייתך, בחוסר מזל, חוסר ידע, ואולי תיקון אצל בעלי מקצוע,שלא מספיק אחראים.

במקרה האחרון האשמה כולה נופלת עלייך.

ועכשו נלך לפי הסדר ולפי הסטטיסטיקה:

במקרה של החלפת חגורת טיימינג בזמן,היא היתה מונעת תקלה דומה, כמעט ב98 אחוזים ומעלה מהמקרים.

במקרה השני, לאחר שהחלפת מנוע במוסך שאינו מורשה(אז מה, אם הוא אינו מורשה?), לאחר שהשקעת 7500 שקל, החלטת שהוא אינו מקצועי מספיק לרוחך, בגלל מנוע שצרך חצי ליטר ל10אלפים קילומטר, שזה נחשב צריכת שמן אפסית.

רעש המנוע, נבע יתכן ממרימים הדרואלים ונדנדים, ואולי גם שימוש בשמן בעל צמיגות לא נכונה.

לאחר שפנית למוסך מורשה, לשם החלפת רצועת טיימינג, ולאחר נסיעת מבחן, נישבר גלגל הפולי, והלך ראש מנוע, מניסיון מהמנוע הקודם, היית אמור להבין, ששיפוץ ראש מנוע ברכב זה ספציפית לא כדאי וזאת מכך שאתה למוד ניסיון קודם, והחלפת מנוע בגלל מקרה של חגורת טיימינג שנקרעה, וגרמה לעיקום שסתומים.

המוסך לקח את האחריות עליו, והחליף ראש מנוע משופץ, על חשבונו, בדיעבד מתברר שנגרם נזק בלתי הפיך והרכב אוכל

כמות גדולה יותר של 2 ליטר ל10000 קילומטר שעדיין זה בתחום הסביר.

עקב התחממות יתר נפרץ פקק המים, האוטו התחממם יתר על המידה(או הפוך הפקק נפרץ, בגלל לחץ יתר במערכת הקירור), המנוע מרעיש, וקיימת חדירה של שמן למים.

אתה מעיד על עצמך, כאדם בעל רקע טכני,אך ללא ניסיון מעשי, שמתבטא בידע של החלפת שמן מסננים ומצתים במקרה הטוב, ובכל זאת לאור מצבו הנוכחי של המנוע, לאחר שצי טראומות שהוא עבר, אתה מתימר ומפנטז, שתצליח על ידי הדרכה, ולימוד מרחוק, לשפץ מנוע מת?!

לא הייתי מפיל את האשמה כלל על המוסך המורשה, אלא אם המקרה קרה סמוך מאד לשיפוץ ראש המנוע, אך האחריות על כך, שהמשכת בנסיעה, עם תחילת התחממות המנוע, בגך תרמת לרשלנות מלאה, והאשמה כולה עלייך.

לצערי אני חא איש בשורות היום, ועלות הנזק, היא מחיר של החלפת מנוע נוסף.

בהצלחה.

בברכה

צביקה

צביקה תקן אותי

וקטרה 1600 זה מנוע SV ,שם כמדומני השסתומים לא פוגשים את הבוכנות,אה ?

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

על פי הוראות יצרן יש להחליף רצועת טיימינג כל 40K מייל. במנוע הראשון הרצועה נקרעה כעבור 50K ק"מ , אך החלפתי את הרצועה הזו לא במוסך מורשה ומן הסתם היא לא היתה מקורית . לכן נראה לי שאי אפשר לבוא בטענות.

לאחר החלפת המנוע עברתי כ- 40K ק"מ ואז החלטתי לא לקחת סיכון. לכן פניתי למוסך מורשה להחלפת טיימינג.

טיפלתי גם בנושא רישום המנוע.

מה שלא הבנתי מההתייחסות לעיל הוא -

1. מה איבוד השמן התקין ? האם יש הוראות יצרן לכך?

2. אם מנוע איבד עד קילו שמן, ושפצו לו את הראש בגלל שנשבר הפולי - אם עשו עבודה טובה אז מדוע המנוע איבד הרבה יותר שמן (אוליי אפלו 3 קילו ל-10K ) ?

3. כאשר מחליפים מנוע - מי ערב לכך שהמנוע במצב טוב? כי לפי ההגיון הזה עדיף לשפץ את המנוע ולדעת לפחות מה המצב.

תודה

פורסם

כאשר מחליפים מנוע לאחד מיובא, אין ערבות אמיתית למצבו (יש אחריות ל-3 חודשים) ונותר לסמוך על "טביעת עינו" של המוסך (ניתן גם לבדוק קומפרסיה).

אכילת השמן המוגברת אכן עלולה להתרחש אחרי שיפוץ ראש - כתוצאה מהקומפרסיה המוגברת (אטימה משופרת של השסתומים ותושבותיהם), כאשר הרינגים "חלשים" (כלומר עברו חלק גדול מחייהם), עלולה להתרחש בריחת קומפרסיה דרך הרינגים לחלקו התחתון של המנוע.

בד"כ זה משפיע על הרינגים הקומפרסיה ולא על הרינג של השמן, אבל יש גם מקרים בהם תתרחש צריכת שמן מוגברת.

שים לב - לא זו בהכרח התופעה שקרתה אצלך, אבל זו אפשרות.

פורסם
צביקה תקן אותי

וקטרה 1600 זה מנוע SV ,שם כמדומני השסתומים לא פוגשים את הבוכנות,אה ?

שלום רב !

אני חייב להודות, אינני יודע, אם כי עד כמה שזכור לי המנוע בעל גל זיזים עליון, ולכן השסתומים כן עורכים פגישת היכרות עם הבוכנות.

עובדה שהחליפו מנוע ולא לקחו סיכון בשיפוץ ראש, ולו בגלל שידידי המלומד שמר הסביר בבקיאות רבה, בגלל ניסיונו ורמת האינטלנגצייה שלו, למרות שנו לא מכונאי כלל.

ההוכחה שזה לא משתלם, הוברר לאחר פגישת ההיכרות השניה, של השסתמים בבוכנות, במנוע השני, ושוב לאחרהבחלפת חגורת טיימינג, אם כי לא בגללה.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה על ההתייחסות , עזרתם לי מאוד

עכשיו ברור ל שעליי להחליף מנוע.

אם יש לכם טיפים ונקודות חשובות בעניין החלפת המנוע אשמח לשמוע .

מה שרציתי לשאול -

1. האם להתעקש על מנוע ייבוא או גם מנוע מפירוק יכול להיות מספיק טוב?

2. האם יש פרטים ונתונים לגבי המנוע (כמה המנוע נסע לדוגמא) ?

3. האם צריך לדרוש גם החלפת טיימינג, משאבת מים , ואולי עוד משהו ?

4. איזה בדיקות צריך לבצע למנוע לבדיקת איכותו אחרי ההרכבה ובאחריות מי הבדיקות (באחריותי או של המוסך)?

5. המלצות לגבי מתקינים טובים (לא חייב מוסך מורשה, כמו שכבר סיפרתי לכם יש לי דוקא נסיון לא כל כך טוב במוסך מורשה).

תודה

פורסם

מומלץ מנוע יבוא בדרך כלל הם עדיפים על מנועים מפירוק מקומי.

בדרך כלל אין פרטים על מנועי יבוא או מספר הקילומטרים שעשה המנוע.

מומלץ להחליף טיימניג מחזירי שמן קדמי ואחורי של גל הארכובה,ומחזירי שמן גלי זיזים.

לגבי משאבת המים זה נתון לשקולו של בעל המקצוע.

האחריות למנוע במידה והמוסך רכש את המנוע .היא על בעל המוסך .(מול היבואן).

על בעל המקצוע האחריות לבדוק לפני ואחרי ההרכבה של המנוע את תקינותו של המנוע ,פקקי מים מערכת הקירור (תרמוסטט מצנן מים מניפת קירור נזילות ) לחץ שמן מנוע רעשים כיווני מנוע וכ"ו האחריות על המנוע שונה ממוסך למוסך האחריות בדרך כלל היא בין שלוש לחצי שנה .

פורסם

אצלם תוכל לרכוש מנוע משומש מיבוא וגם להתקינו (אם תרצה) במוסך הנמצא לידם: www.itchipart.com

ובכל מנוע משומש אני ממליץ להוסיף קצת כסף ולהחליף רצועת תזמון (טיימינג) עם מיסביה/מותחניה, שמן מנוע ומסנן שמן איכותיים ומצתים (פלאגים).

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...