Jump to content

yaniv.yaniv

  • הודעות

    6
  • כאן מאז:

הנקודות של yaniv.yaniv

חדש בפורום

חדש בפורום (1/14)

1

מוניטין

  1. החלפתי מנוע , ומיד לאחר הנסיעה הראשונה נדלקה נורת אזהרה. בדיקת מחשב הראתה בעיה ב-EGR . לפני החלפת המנוע לא היתה בעיה. האם יש אפשרות לנקות את השסתום או חיייבים להחליפו?
  2. האם יש טווח טמפרטורת עבודה של המנוע ? ברור שהוא מושפע לדוגמא מהטמפרטורה של מזג האויר (קיץ , חורף וכו') ,מאמץ המנוע וכו', אך באיזו טמפרטורה אפשר לומר שיש משהו חריג ולא כל כך נורמאלי המצריך בדיקה ?
  3. לחבר שלי יש בעיה של גזים בתא הנוסעים. האם יש איזה תקלות ידועות ברכב שגורמות לבעיה ? מי האדם המתאים ביותר לפיתרון הבעיה ( מוסך , אגזוזים ...) ? אם יש המלצות על מישהו אשמח לשמוע. תודה
  4. תודה על ההתייחסות , עזרתם לי מאוד עכשיו ברור ל שעליי להחליף מנוע. אם יש לכם טיפים ונקודות חשובות בעניין החלפת המנוע אשמח לשמוע . מה שרציתי לשאול - 1. האם להתעקש על מנוע ייבוא או גם מנוע מפירוק יכול להיות מספיק טוב? 2. האם יש פרטים ונתונים לגבי המנוע (כמה המנוע נסע לדוגמא) ? 3. האם צריך לדרוש גם החלפת טיימינג, משאבת מים , ואולי עוד משהו ? 4. איזה בדיקות צריך לבצע למנוע לבדיקת איכותו אחרי ההרכבה ובאחריות מי הבדיקות (באחריותי או של המוסך)? 5. המלצות לגבי מתקינים טובים (לא חייב מוסך מורשה, כמו שכבר סיפרתי לכם יש לי דוקא נסיון לא כל כך טוב במוסך מורשה). תודה
  5. על פי הוראות יצרן יש להחליף רצועת טיימינג כל 40K מייל. במנוע הראשון הרצועה נקרעה כעבור 50K ק"מ , אך החלפתי את הרצועה הזו לא במוסך מורשה ומן הסתם היא לא היתה מקורית . לכן נראה לי שאי אפשר לבוא בטענות. לאחר החלפת המנוע עברתי כ- 40K ק"מ ואז החלטתי לא לקחת סיכון. לכן פניתי למוסך מורשה להחלפת טיימינג. טיפלתי גם בנושא רישום המנוע. מה שלא הבנתי מההתייחסות לעיל הוא - 1. מה איבוד השמן התקין ? האם יש הוראות יצרן לכך? 2. אם מנוע איבד עד קילו שמן, ושפצו לו את הראש בגלל שנשבר הפולי - אם עשו עבודה טובה אז מדוע המנוע איבד הרבה יותר שמן (אוליי אפלו 3 קילו ל-10K ) ? 3. כאשר מחליפים מנוע - מי ערב לכך שהמנוע במצב טוב? כי לפי ההגיון הזה עדיף לשפץ את המנוע ולדעת לפחות מה המצב. תודה
  6. שלום לחברים יש לי בעיה במנוע ורציתי לקבל מכם עצה. אלה הפרטים - יש לי אופל וקטרה 1.6 שנת 1998 . לפני כחצי שנה נקרעה לי רצועת הטיימנג. המוסכניק אמר לי שהמנוע הלך וצריך להחליף את המנוע. עבור מנוע מייבוא והעבודה שילמתי 7500 ש"ח. המנוע יחסית היה רועש ואולי אכל חצי ליטר שמן ל - 10K . בגלל שלא כ"כ סמכתי על המוסך הזה (אינו מורשה) פניתי לפני 3 חודשים למוסך מורשה להחלפת רצועת הטיימינג. המוסך החליף את הרצועה ובמהלך נסיעת המבחן גלגל הפולינג נשבר והלך ראש המנוע. המוסך עשה ראש מנוע על חשבונו. מאז הטיפול הזה הרכב אוכל יותר שמן ( 2 ליטר ל- 10K ואולי אפילו קצת יותר) . לפני חודש פקק המים ברכב נפרץ ,המים נשפכו , המנוע התחמם ולפני ששמתי לב המנוע נכבה עקב טמפ גבוהה ( 110 מעלות בערך לפי המדחום). מאז אני גם רואה שמן במים והמנוע גם קצת יותר רועש. רציתי לשאול אתכם - מה לפי דעתכם הבעיה ברכב ? מה טווח המחירים לתיקון הבעיה ? האם למוסך המורשה אחריות לפי דעתכם בנזק? אני אדם עם רקע טכני אבל ללא נסיון ברכב. (אני עושה טיפול 10k אבל לא דברים מסובכים יותר) .האם אפשר ללמוד ע"י הדרכה לטפל במנוע לפי דעתכם? תודה רבה על ההתייחסות.
×
×
  • תוכן חדש...