Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם לא גילי הקשיש והפרופיל הרפואי העלוב הייתי רץ להתגייס למשטרה.

עבורי להיות שוטר נראה משרה עם שליחות (אני יודע, יותר פופולארי לרדת על המשטרה אבל מה לעשות, זאת לא דעתי).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מסכים עם זה.

לדעתי מורים ושוטרים צריכים להרוויח את המשכורות הגבוהות ביותר במדינה, ולא כמו הבדיחה שיש כיום.

רק כך יבואו אנשים טובים ואיכותיים לשניים מהתפקידים החשובים ביותר שיש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל,

צריך גם להעלות את דרישות המינימום בהתאם.

היום כדי להיות שוטר צריך 12 שנות לימוד (אף אחד לא מדבר על בגרות)

כדי להיות בלש צריך 12 שנות לימוד, עם בגרות מלאה (וואוו, זה אומר שהם כבר פרופסורים).

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

הכל עניין של היצע וביקוש.

כשישלמו נורמלי, אז אקדמאים מוכשרים רבים יזרמו לחינוך, ואפילו למשטרה והרף של הדרישות יעלה מאליו.

כשיש לך מבחר גדול של מועמדים , אתה מעלה את דרישות המינימום, כשאין מבחר אתה מוריד.

בדיוק כמו שקורה בתעשיה כיום,

לדוגמא : חסרי תואר/בוגרי קורסים מקצועיים קקיוניים - אין להם סיכוי למצוא עבודה, בוגרי מכללות - גם אין הרבה סיכוי, בוגרי אוניברסיטאות - סיכוי נמוך אבל קיים וגם זה קשה.

בתקופת הבועה, מספיק היה שהיית יודע בצורה מעורפלת איך נראית מקלדת, והיית מתקבל עם תנאים מפליגים... :)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לדוגמא : חסרי תואר/בוגרי קורסים מקצועיים קקיוניים - אין להם סיכוי למצוא עבודה, בוגרי מכללות - גם אין הרבה סיכוי, בוגרי אוניברסיטאות - סיכוי נמוך אבל קיים וגם זה קשה.

בתעשייה המסורתית זה ממש לא ככה. אתה יכול לבוא בלי שום תעודה אבל אם יש לך יכולת וידע אתה בפנים ובשכר טוב.

מורים לא חסר והתנאים רחוקים ממה שארגוני המורים מנסים להציג. מורה עם 10 שנות ותק שעובד משרה של 30 שעות בשבוע יביא הביתה כ 10,000 ש"ח נטו ויהנה מכל התנאים המופלגים שיש למורים כך שהסיבה היא לא רק כלכלית.

הבעיה האמיתית של מע' החינוך זה גם לא המורים כמו המנהלים ומושג הקביעות. אף מנהל במע' החינוך לא צבר ניסיון ניהולי אלא מדובר במורה שהתקדם וככה זה נראה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ושוב חזרנו לדיון העדיפות של מכללות על פני אוניברסיטאות.

בהרבה מקומות הידע האישי, הנסיון והרושם הראשוני ישפיעו על העסקת העובד הרבה יותר מאשר אם את התואר שלו הוא עשה באוניברסיטת ת"א או ~10 ק"מ משם בבינתחומי בהרצליה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מורים לא חסר והתנאים רחוקים ממה שארגוני המורים מנסים להציג. מורה עם 10 שנות ותק שעובד משרה של 30 שעות בשבוע יביא הביתה כ 10,000 ש"ח נטו ויהנה מכל התנאים המופלגים שיש למורים כך שהסיבה היא לא רק כלכלית.

שי, אני מחזיק ממך בן אדם רציני, אבל 10K נטו זה באיזור 16K ברוטו, מה שמאוד קשה לי להאמין שמורה היום מביא ב 30 שעות שבועיות גם אם הוא/היא דוקטור עם ותק ומגיש לבגרויות.

אם אני טועה, אז אני רץ לעשות הסבה מקצועית להוראה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אישתי מורה כ 14 שנה, בעלת תואר שני וניכנסה לפרוייקט אופק חדש.

עם 100% משרה היא מישתכרת כ 9500 ש"ח בחודש נטו.

בעיית השכר בהוראה קיימת בעיקר בשנים הראשונות ובעיקר לגבי מורים ללא תואר.חוץ מזה, קיימת בעייה שארץ שנקראת השכלת יתר.

מידי שנה ניפלטים אלפי בוגרי מיכללות למינהל עסקים וכלכלה, שאין ממש מה לעשות איתם, ולעומת זאת קיים מחסור תמידי בידיים עובדות, בעיקר במקצועות הרכב ובענף המתכת - חרטים, כרסמים ורתכים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שי,

עם כל הכבוד,

אתה טועה ובגדול. אם להיות מורה זה כ"כ טוב, הרי שאנשים היו באים להוראה ונשארים. המצב, נכון להיום ממש לא ככה.

הסטטיסטיקה אומרת ש50% מהמגיעים להוראה פורשים אחרי 3 שנים (עוזבים ולא חוזרים). לדעתי, היום, זמן ההחלטה אם לפרוש או לא, התקצר.

מורה שהוא פרופר מורה עם 10 שנות וותק, יביא הביתה אולי 5500 נטו וגם זה בקושי. ואני מדבר על אנשים שסיימו לפחות שלוש/ארבע שנות אוני', או מכללה כלשהי לצורך העניין. הנה טבלת שכר ולידיעתך,

כן חסרים מורים. למשל, פה

אייל ציין שמדובר ב"בדיחה" ואני מסכים איתו לגמרי (תציץ בטבלת שכר ותראה בעצמך. תגיד לי בכנות אם ניתן לפרנס משפחה עם משכורת נטו של 4400 שקל).

יש הרבה משתנים שקובעים את השכר, וותק, מקום תעסוקה, גמולים, וכו' כו'.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מכיוון שכבר נכנסת לפינה הזו של שכר, אני רק יכול להגיד כזה דבר, בשבילך אתה לא רואה דרך להתפרנס עם 4400 ש"ח בחודש נטו כמשפחה, לראייה אתמול הוצג בחדשות אישה שעובדת במפעל שימורים בצפון שברח לי כרגע שמו מרוויחה 3600 ש"ח בחודש (מינימום), ומפרנסת שישה ילדים.

הכל עניין של משכורת נכנסת ביחס ישיר לרמת חיים והוצאות, גם אני לא רואה את עצמי מתקיים אפילו לבד מ4400 ש"ח בחודש, אבל אנשים שהם כבר במצב הזה מוצאים את האיזון ומתפרנסים בכבוד. לפי מה שאתה אומר מה עדיף ללכת לעשות? לגנוב? לעבוד בכסף שחור? מה הפתרון למעשה? כולם צריכים להרוויח 20+רכב?

הבהרה: ממש לא התכוונתי לתקוף אותך אבל הנושא הזה כשעולה מציק לי.

בנוגע לאורן, אמרת בעצמך שעם כל הקיצוצים והמצב עדיף לך יהיה בתור לא אקדמאי וללא השכלה מלבד בגרות לנסות להוכיח את עצמך כמה שתוכל בעבודה בתקווה שהממונים יעריכו את זה ויתנו לך להמשיך לעסוק בה.

תאמין לי שבכל יום שתרצה, כרגע, ישנם לפחות 100 מהנדסים בעלי תואר שני שהיו מתחלפים איתך במיצמוץ. אז תעריך את העבודה ואת המקום שלך ותנסה להראות שאתה משקיע כמה שיותר מבלי לעשות קונצים על הקיצוצים, כשיבוא הזמן והמצב ישתפר זה ישתלם לך אני בטוח!.

אבי.

פורסם
אז בעצם,אדם כמוני שהוא צעיר,ללא לימודים אקדמאיים למעט בגרות:roll: עדיף שישאר איפה שהוא נמצא...:-)

התשובה היא שזה לא זמן טוב לחפש הרפתקאות גם לא למי שהוא אקדמאי עם נסיון.

המלצה נוספת היא שזה זמן מצויין להתחיל ללמוד ! תקופות משבר הן ההזדמנות הטובה ביותר ללימודים.

בתעשייה המסורתית זה ממש לא ככה. אתה יכול לבוא בלי שום תעודה אבל אם יש לך יכולת וידע אתה בפנים ובשכר טוב.

הבעיה האמיתית של מע' החינוך זה גם לא המורים כמו המנהלים ומושג הקביעות. אף מנהל במע' החינוך לא צבר ניסיון ניהולי אלא מדובר במורה שהתקדם וככה זה נראה.

זה נכון ולא נכון, כי מה שמביא אותך לראיון בו אתה יכול להציג את הידע (את היכולת קשה להציג בראיון),

הוא גורם הסינון אותו ציינתי.

ושוב חזרנו לדיון העדיפות של מכללות על פני אוניברסיטאות.

בהרבה מקומות הידע האישי, הנסיון והרושם הראשוני ישפיעו על העסקת העובד הרבה יותר מאשר אם את התואר שלו הוא עשה באוניברסיטת ת"א או ~10 ק"מ משם בבינתחומי בהרצליה.

אין ספק שבתיאוריה אתה צודק. זה שלמדת במקום X ולא במקום Y לא עושה אותך אדם יותר טוב או יותר מוכשר.

בפועל - העניין הזה ימנע ממך הרבה ראיונות ,תעיף מבט באתרי הדרושים המרכזיים בסעיפי ההייטק.

יש אתרים שלפני שלב שליחת קורות החיים שואלים אותך מפורשות : האם אתה בוגר אוניברסיטה מוכרת : כן/לא

כתנאי לשליחת קורות החיים.

כנראה שאתה לא מבין את מה שאני מדבר עליו : איפה עשית את התואר הוא מכשול בדרך לראיון ,לא בדרך לקבלה.

אם אתה לא מגיע למצב שמזמינים אותך לראיון - אז כבר לא חשוב מי אתה וכמה אתה מוכשר.

ובקשר לסוגיית המורים, אני זוכר את היום שבו הגעתי הביתה עם משכורת ראשונה של צבא קבע לפני שקיבלתי גמולים וכו' וגיליתי שאני מרוויח יותר מאמא שלי שהיא מורה כבר 30 שנה.

המשכורות הן מגוחכות. 9500 נטו זה כבר מתחיל בהחלט להיות בכיוון הנכון , אבל זה רק טיפה בים. הרוב המכריע,

נמצא ברמת השכר של סביב ה 5K.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
שי,

עם כל הכבוד,

אתה טועה ובגדול. אם להיות מורה זה כ"כ טוב, הרי שאנשים היו באים להוראה ונשארים. המצב, נכון להיום ממש לא ככה.

הסטטיסטיקה אומרת ש50% מהמגיעים להוראה פורשים אחרי 3 שנים (עוזבים ולא חוזרים). לדעתי, היום, זמן ההחלטה אם לפרוש או לא, התקצר.

מורה שהוא פרופר מורה עם 10 שנות וותק, יביא הביתה אולי 5500 נטו וגם זה בקושי. ואני מדבר על אנשים שסיימו לפחות שלוש/ארבע שנות אוני', או מכללה כלשהי לצורך העניין. הנה טבלת שכר ולידיעתך,

כן חסרים מורים. למשל, פה

אייל ציין שמדובר ב"בדיחה" ואני מסכים איתו לגמרי (תציץ בטבלת שכר ותראה בעצמך. תגיד לי בכנות אם ניתן לפרנס משפחה עם משכורת נטו של 4400 שקל).

יש הרבה משתנים שקובעים את השכר, וותק, מקום תעסוקה, גמולים, וכו' כו'.

אני נשוי למורה שמביאה את הסכום הזה.

טבלאות השכר שאתה רואה הן מה שארגוני המורים רוצים שתחשוב. תוסיף לזה את גמולי ההגשה לבגרות, גמולי השתלמות, כפל תואר (כמעט כל בוגר חוג לחינוך הוא בוגר מסלול דו חוגי), משרת אם (משרה מלאה של מורה היא 24 ש"ש ואם מדובר באם לילדים מתחת לגיל 14 משרה מלאה היא 21 ש"ש ונוספת לה תוספת מעונות). סכם את הכל ותגיע למשכורות שדיברתי (30 שעות בשבוע הן משרה וחצי של מורה ולא 75% כמו בשאר המשק).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...