Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לך.

מחר ימלאו שבועיים מאז קיבלתי את האוקטביה שלי. שמת לב למיל "שלי". כן התאהבתי בה. TDI 2.0 ELEGANCE(טורבו דיזל). מדהימה.

אם תבדוק בפורום תראה שהיתה לי התלבטות לגבי הג'רני. הזמנתי ג'רני ולאחר מספר ימים ביטלתי את ההזמנה בהשפעת חברים ומהנימוקים שקיבלת כאן. הסיבה היחידה שאיני מצטער על ביטול הג'רני היא האוקטביה עם תאוצה, עוצמה, שקטה בנסיעה באופן לא יאומן, המנוע והגיר (DSG כפול מצמדים טיפטרוניק) כידוע הם מקונצרן פולקסוואגן ו........ תצרוכת הדלק: בינעירוני: ליטר לעשרים ושניים קילומטרים (מהמרכז לצפון, לרמת הגולן) מפליא שהתצרוכת שהיתה לי היא טובה יותר מהמוצהר ע"י היצרן. עירוני נסעתי מעט מאוד. סה"כ שרפתי 41 ליטר בכמעט 900 ק"מ ונשאר לי עוד רבע מיכל !!!. ועכשיו לנוחות והבטיחות: לי יש בקרת שיוט, ESP ועוד מספר לא מבוטל של ראשי תיבות תלת ספרתיים (שים לב שלא כל הדגמים מגיעים כך). הרגשתי בקיומם פעמיים ושניהם במודע, בכוונה ולצורך בדיקה/למידה:

1. החלקה תוך האצה - ואז הבהבה נורית ה ESP, התנועה לא היתה כמו זו המוכרת לי, גם לא מה 4X4 עם EBD ואפשרה המשך שליטה ויציאה מהמצב.

2. הערב: ביצעתי בכביש ריק בשומרון פניה חדה ופתאומית שמאלה וימינה, כאילו לעקיפה, תוך האצה (זוכר שהכל מכוון לצורך בדיקה?) ומה שהרגשתי בהגה והתנהגות הרכב לא היה מוכר לי: פשוט למשך שבריר שניה נלקחו ממנו המושכות. הרגשתי איך כח עובר בין הגלגלים כדי לבצע את מה שרציתי - לעקוף .

למה אני מרבה במילים? כי טוב לי עם הרכב המדהים הזה. אני פשוט מודה לחברי דוד (שהוא פעם שניה עם אוקטביה) ש"הכריח" אותי לרכוש רכב זה. לך על רכב זה. הנוחות לכולם מעולה. נפח תא המטען (האצ'בק) ענק 560 ליטר. עוד גם אתה תודה לי.

שכחת לציין כמה שילמת... המחירון שלה הוא 165 אלף.

ותיקון טעות קטנה: הגיר שלה הוא רובוטי כפול מצמדים (DSG מרגיש חלק כמו אוטומטי) ולא טיפטרוניק (שקיים בתיבות אוטומטיות),

גם אם יש מצב תפעול ידני עם ידיות מההגה.

http://www.netcar.co.il/guide/guidef.asp?group=5&manuf=0&price=0&tg=0&gear=0&safety=0&rating=0&Bm=%E7%F4%F9

לגבי צריכת הדלק, אהרונוביץ' נותן משקל גבוה לנסיעות עירוניות/פקקים ולכן הוא מוריד הרבה ק"מ לליטר מהפוטנציאל,

אבל עדיין הנתון שציינת של 22 ק"מ לליטר הוא יותר ממדהים ועושה רושם כאילו שכמעט כל הדרך היתה בירידה בלי גז...

900 ק"מ זה הרבה יותר מנסיעה מהמרכז לגולן ובחזרה ואולי יש פה איפשהו טעות.

אה, ותתחדש על האוטו..!

פורסם

איזה "שכל": עברה חצי שעה אז אני לא יכול יותר לערוך את ההודעה הקודמת שלי...

האוקטביה דיזל 1.9 ליטר (הרובוטית-DSG, הידנית כמובן חסכונית בהרבה) אמורה להיות קצת יותר חסכונית מה-0.2 ליטר,

ועולה רק 147 אלף (מחירון) אז זאת באמת אופציה מעניינת לפותח האשכול (שמחפש כרגע רכב שיושב "גבוה" על הכביש..)

פורסם

[quote=שמר;1912350

אכן, שוד ושבר. סיטרואן תאבד ערך מהר יותר. בטוח. :?

.

שמר אל תשכח פרט "שולי" .

המחירון אכן משקף משהו מסוים ואכן נותן נקודה למיקוח\הסכמה.

אבל בעולם האמיתי , יש הבדל דיי גדול בין רכב לרכב כאשר אתה מוכר אותו..

אני לא רוצה להשמיץ מותג ולכן לא אנקוט בשמות , אבל יש רכבים שנסחרים במחיר מחירון גם בתקופה הזאת ויש כאלו שנסחרים -20% עד -30% מתחת למחירון .

בדר"כ לאותם רכבים היתה הנחה גדולה בקניה הראשונית , משמע המחיר הרישמי על הסטנד באולם הינו מחיר המלצה בלבד ולא משקף את המציאות, זאת אומרת שאם קיבלת הנחה ברכישה סביר להניח שגם במכירה העתידית שלך זה יחזור אליך .

סתם לשם דוגמא- בעבר מכרו רכב מסוים (נישת פרימיום) ונתנו לאותו לקוח שרוכש את הרכב הזה עוד רכב מאותו יבואן[לא אותו יצרן] , (רכב סופרמיני) כמתנה... מדוע לתת לאותו רכב בעתידו כמשומש מחיר מחירון?? או שנגיד אחרת , שייקבל מחירון אך שימסור ביחד עם הרכב את הרכב "מתנה"... :idea:

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

שמר - ככל שאני חושב על זה יותר, אני יותר מתלהב מהדודג' (בינתיים, בהתבסס על תמונות ומחיר - הולך לאולם תצוגה מאוחר יותר היום). בהקשר זה - למה מצבה של קרייזלר רלוונטי? ואם מחר היא תפשוט רגל (מה שקשה לי להאמין שיקרה, אבל נניח), במה זה משנה את מצבי אם אני קונה את הדודג'? לגבי מכשירי תנועה - הם ממש זוועתיים?

YYHAMEKORI - מאיפה הבאת את זה שצריכת הדלק במיצובישי ובדודג' גבוהה יותר (באופן משמעותי)? בדקתי כמה אתרים שמשווים צריכת דלק (על-פי מבחנים שלהם, לא רק נתוני יצרן) ודודג' לא בלטה לרעה שם.

cfadmin - תודה על התגובה הנלהבת. אני חושב שאני מעדיף שיעקרו לי את כל השיניים (בלי הרדמה) לפני שאקנה אוקטביה, אבל אני שמח שאתה מבסוט :) vbmenu_register("postmenu_1912445", true);

פורסם
שכחת לציין כמה שילמת... המחירון שלה הוא 165 אלף.

ותיקון טעות קטנה: הגיר שלה הוא רובוטי כפול מצמדים (DSG מרגיש חלק כמו אוטומטי) ולא טיפטרוניק (שקיים בתיבות אוטומטיות),

גם אם יש מצב תפעול ידני עם ידיות מההגה.

http://www.netcar.co.il/guide/guidef.asp?group=5&manuf=0&price=0&tg=0&gear=0&safety=0&rating=0&Bm=%E7%F4%F9

לגבי צריכת הדלק, אהרונוביץ' נותן משקל גבוה לנסיעות עירוניות/פקקים ולכן הוא מוריד הרבה ק"מ לליטר מהפוטנציאל,

אבל עדיין הנתון שציינת של 22 ק"מ לליטר הוא יותר ממדהים ועושה רושם כאילו שכמעט כל הדרך היתה בירידה בלי גז...

900 ק"מ זה הרבה יותר מנסיעה מהמרכז לגולן ובחזרה ואולי יש פה איפשהו טעות.

אה, ותתחדש על האוטו..!

:-(ידידי YYHAMEKORI , שים לב: כתבתי : "(מהמרכז לצפון, לרמת הגולן)" וזה הרבה יותר "מנסיעה מהמרכז לגולן" . הערה מיותרת המצביעה אולי על אי-אימון בעובדה שהבאתי. חבל גישתך אינה נכונה. אינני מייצג את סקודה ולכן יש חשיבות בהבאת העובדות לחברי הפורום לא פחות, אם לא יותר, יותר מכל נתון רשמי של היבואן/סוכן וכו'.

:-)נכון צדקת שלא ציינתי את מחיר הרכב: על הכביש עם איתוראן, GPS וחיישני רברס 168,000 ש"ח .

:roll:לגבי הגיר: מצויין בניירות הרכישה: "טיפטרוניק". ייתכן שלא? בעצם לי זה לא משנה. בכל אופן זהו גיר אוטומטי עם ששה הילוכים, חלק בצורה מדהימה ועם אפשרות העברה לידני בכל שלב של הנסיעה בצורה חלקה. אגב בנסיעה לצפון עשיתי שימוש רק באוטומטי.

אה, לכל ירידה יש גם עליה - כשעושים בחזור את אותו מסלול שבהלוך וזה מה שהיה במקרה שלי.

פורסם
שמר - ככל שאני חושב על זה יותר, אני יותר מתלהב מהדודג' (בינתיים, בהתבסס על תמונות ומחיר - הולך לאולם תצוגה מאוחר יותר היום). בהקשר זה - למה מצבה של קרייזלר רלוונטי? ואם מחר היא תפשוט רגל (מה שקשה לי להאמין שיקרה, אבל נניח), במה זה משנה את מצבי אם אני קונה את הדודג'? לגבי מכשירי תנועה - הם ממש זוועתיים?

YYHAMEKORI - מאיפה הבאת את זה שצריכת הדלק במיצובישי ובדודג' גבוהה יותר (באופן משמעותי)? בדקתי כמה אתרים שמשווים צריכת דלק (על-פי מבחנים שלהם, לא רק נתוני יצרן) ודודג' לא בלטה לרעה שם.

cfadmin - תודה על התגובה הנלהבת. אני חושב שאני מעדיף שיעקרו לי את כל השיניים (בלי הרדמה) לפני שאקנה אוקטביה, אבל אני שמח שאתה מבסוט :) vbmenu_register("postmenu_1912445", true);

אמיר יקירי, בדיוק כמוך חשבתי עד לפני כשלושה חודשים בשינוי נוסף: גם אם היו עוקרים לי את השיניים והציפורניים לא הייתי קונה רכב שמקורו/מרכיביו מגרמניה. מי ששינה את דעתי הוא אדוארד אטלר שכתב על הסיסמה הפרסומית "פולקסוואגן – כי חיים רק פעם אחת". שם הוא כותב: "מכוניות גרמניות הן סוג של פיצוי המגיע ליהודים מהגזע המקולל, שמפסי הייצור האידיאולוגיים שלו יצאו רוצחים מטורפים שכוחות הציוויליזציה במאה ה-20 הצליחו אך בקושי רב לעצור את זממם.

אז בקיצור: מכוניות גרמניות - כן, סיסמאות נפסדות – לא. הגיע הזמן שצ'מפיון מוטורס תחסוך אותן מאיתנו.".

בכל זאת לא היתי שלם וכתבתי לאדוארד בין השאר: "המניע להשתפכותי זאת (=בנוגע למאמריו), שהיתה אצורה בי זמן רב, היה נושא שעבורי היה ייהרג ובל יעבור והנה באת אתה והפרת את מחשבתי במחי משפט אחד. המדובר ב"אישורך" לקנות רכב מתוצרת גרמניה. אודה שבקוראי זאת לא האמנתי למראה עיני. נימוקך היה: זהו חלק מהנקמה ואפשר שנהנה מרכב גרמני.

עבורי, אם אדוארד אטלר אומר דבר כזה סימן שאני טועה.הנה - על סמך דבריך - מחר אני עומד בע"ה לקבל סקודה אוקטביה ואני לא שמח בכל זאת, למרות הערכתי הרבה לכל אות שאתה כותב – אני עומד להיות הבעלים של מכונית שבקרבה מנוע גרמני ועוד: ממפעל שקיבל את ההוראה לייצורו הראשוני היה הצורר ימח שמו וזכרו." סוף ציטוט ממכתבי.

אמיר, לא אכחיש, דבריך מחזירים אותי אחורה עם הסתכלות מפוקפקת על קבלתי את נימוק "הפיצוי" גם אם הוא בא מניצול שואה שמשפחתו הושמדה ע"י הגרמנים .

אמיר יקר, אם לא לכיוון זה כוונו מילותיך: "...מעדיף שיעקרו לי את כל השיניים (בלי הרדמה) לפני שאקנה אוקטביה" נא אמור לי הסיבה. ואם לכך התכוונת רכשת לך חבר מעריץ שמאמין שאנשים כאלה מכילים באופיים את כל הטוב האפשרי לבן אנוש.

פורסם

לגבי הדודג' - ראיתי היום אחת שחורה, והיא בהחלט מרשימה מאוד. וואן מרווח ומצוייד, 7 מושבים ובמחיר של מיניוואן יפני טיפוסי. ועוד לא דיברנו על המנוע (שהוא יפני ואמין כמותם...) והמראה שיותר ממזכיר ג'יפ גראנד-צ'ירוקי ושות'... לגבי איכות ההרכבה אני לא יכול לומר דבר, אבל חבר עם גרנד צ'ירוקי מאוד מרוצה עד עתה (שנה מקבלתו) ולא נרשמים פאקים רציניים.

אז מה היה לנו - רכב גבוה, גדול (אבל חיצונית לא ענק כמו הוויאג'ר) ומאוד מרשים, מודרני ביחס לדינוזאורים האמריקאיים מפעם (גם הודות ליפנים) ובהתאם לסקרים בארה"ב - יתכן שגם אמין למדי. ואפילו ניתן לקבל עליו הנחות יפות מאוד.

לגבי חיסול המותג - אני בהחלט לא מאמין שממשלת ארה"ב תיתן לחברות ענק כמו GM, פורד או קרייזלר לפשוט רגל. המשמעות היא לא רק פיטורי עשרות אלפי עובדים בארה"ב ומאות-אלפים בעולם (אל תשכחו את אופל, הולדן, סאאב, שברולט קוריאה ועוד) אלא פגיעה אמושה בעוד אלפי חברות הנותנות שירותים, החל מאוכל ונקיון וכלה בספקי חמרי גלם ומערכות-משנה. כמו-כן, מיליוני רכבים ובעליהם יוותרו לכאורה בלא שירות, דבר שאינו הגיוני (במיוחד שממילא את החלפים מייצרים יצרני-שמנה ולא תהיה בעיה, כמו במקרה של רובר).

לפיכך, במחיר של כ-150 אש"ח הג'רני הוא בהחלט אופציה מאוד מעניינת, במיוחד למי שצריך את המושבים 6-7 מדי פעם. לגבי ירידת הערך, כשמדובר בהחזקת הרכב משך 3-4 שנים הפערים מצטמצמים, כאשר בסופו של דבר יש צורך להכניס למשוואה גם אלמנטים של נוחות המשתמש - ליסוע במאזדה 5 "שומרת ערך" אבל צפופה, מכילה רק 4 מושבים למעשה חלשה וקמצנית באבזור (ולשבור את הגב מהמושבים) או בסיטרואן/דודג' מרווחות ומאובזרות הרבה יותר, וחשוב יותר למשפחה - נוחות בהרבה.

יום טוב, מיקי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

ועכשיו לצרפתיות, מאבדות הערך הכרוניות:

פז'ו 307 : חדשה - 110,990, מודל 2006 - 78,000 (אופססס. איבדה אפילו 10 ש"ח פחות ממלכת המכירות, מזדה 3, למרות שבשתיהן לא הוחלף דגם).

סיטרואן C4 : חדשה - 110,990, מודל 2006 - 74,000 (וואו, 4000 שקל הפרש ממזדה על 3 שנים. סוף העולם. עדיין פחות אובדן ערך מפוקוס, לנסר, SX4 ועוד. רק מאזדה 3 ,קורולה ו-307 מצליחות לאבד פחות ערך).

רק ראוי לציין שלא תמיד מתנהג השוק בהתאם למחירון של לוי ובפועל יכול להיות מצב שדגם מסויים ימכר במחיר הנמוך יותר (משמעותית) ממחיר המחירון שלו.. השאלה היא האם בפועל ניתן למכור רכב צרפתי במצב סביר במחיר המחירון ואם כן (ויש לי ספק..) תוך כמה זמן (ליכולת המימוש המהיר יש לפעמים חשיבות רבה מאד).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
:-(ידידי YYHAMEKORI , שים לב: כתבתי : "(מהמרכז לצפון, לרמת הגולן)" וזה הרבה יותר "מנסיעה מהמרכז לגולן" . הערה מיותרת המצביעה אולי על אי-אימון בעובדה שהבאתי. חבל גישתך אינה נכונה. אינני מייצג את סקודה ולכן יש חשיבות בהבאת העובדות לחברי הפורום לא פחות, אם לא יותר, יותר מכל נתון רשמי של היבואן/סוכן וכו'.

אם כבר אתה נצמד למילים שלך בהודעה המקורית, אז לא כתבת בכלל את המילה "ובחזרה"...

לא משנה, מה שחשוב זה שאתה בטוח צודק ונסעת כמעט 900 ק"מ בנסיעה הזאת... אני בסה"כ ביקשתי שתבדוק שאתה לא מתבלבל בעובדות לגבי מס' הק"מ באותה נסיעה כי הנתון של 22 ק"מ לליטר נשמע קצת תמוה.

הגיר DSG של פילקסוואגן/סקודה הוא גיר רובוטי כפול מצמדים (dual משהו..) ולא אוטומטי, אבל זה ממש לא משנה, ברור שהוא כרגע ה"טופ" של הגירים מבחינת נוחות ויעילות (ביצועים+חיסכון בדלק).

פורסם

אני ממליץ בחום לב על ניסאן קאשקאי.

רכב נוח מאוד.

רכב חזק וחסכוני ועוד בדגם ה-2 ליטר.

מגיע מאובזר ויפה ממש מבפנים(שוב..עניין של טעם).

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם

אתה בטח שוקל לקנות יד שניה, כי האאוטלנדר מתחילה מקרוב ל-200 אלף...(או קצת פחות אחרי מו"מ).

http://www.netcar.co.il/guide/guidef.asp?group=4&manuf=0&price=0&tg=0&gear=0&safety=0&rating=0&Bm=%E7%F4%F9

בצריכת הדלק אהרונוביץ' נותן משקל גבוה לנסיעות עירוניות/פקוקות כמו שמצוי בארצנו הקטנה, אז החישוב שלו בד"כ משקף את המציאות.

לפי נתוני היצרן, הדודג' עושה 10.4 ק"מ לליטר, אז אם יש לך הרבה נסיעות עירוניות/פקקים קח בחשבון צריכה גבוהה בהרבה, בדומה למיצובישי.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בהמשך לויכוח ההוא:

ולמה לא כתבת לי גם על הג'רני? כי באמריקאיות אתה מסכים איתי שהערך יורד מהר? גם הג'רני חדשה

לגבי הג'רני - אמנם אני לא צופה את העתיד - אבל בשעה שהיצרן (קרייזלר) נאבק על המשך דרכו, היבואן (מכשירי תנועה) הוא לא בדיוק נותן השירות מספר אחת בארץ, ובהסתמך על איכות המכוניות האמריקאיות ב-20 השנים האחרונות (להבדיל מהצרפתיות שהשתפרו באיכותן ב-5 עד 7 השנים האחרונות) - ניתן להניח שטוב לא ייצא מהמכונית הזו.

לגבי הדודג' - ראיתי היום אחת שחורה, והיא בהחלט מרשימה מאוד. וואן מרווח ומצוייד, 7 מושבים ובמחיר של מיניוואן יפני טיפוסי. ועוד לא דיברנו על המנוע (שהוא יפני ואמין כמותם...) והמראה שיותר ממזכיר ג'יפ גראנד-צ'ירוקי ושות'... לגבי איכות ההרכבה אני לא יכול לומר דבר, אבל חבר עם גרנד צ'ירוקי מאוד מרוצה עד עתה (שנה מקבלתו) ולא נרשמים פאקים רציניים.

אז מה היה לנו - רכב גבוה, גדול (אבל חיצונית לא ענק כמו הוויאג'ר) ומאוד מרשים, מודרני ביחס לדינוזאורים האמריקאיים מפעם (גם הודות ליפנים) ובהתאם לסקרים בארה"ב - יתכן שגם אמין למדי. ואפילו ניתן לקבל עליו הנחות יפות מאוד.

לגבי חיסול המותג - אני בהחלט לא מאמין שממשלת ארה"ב תיתן לחברות ענק כמו GM, פורד או קרייזלר לפשוט רגל. המשמעות היא לא רק פיטורי עשרות אלפי עובדים בארה"ב ומאות-אלפים בעולם (אל תשכחו את אופל, הולדן, סאאב, שברולט קוריאה ועוד) אלא פגיעה אמושה בעוד אלפי חברות הנותנות שירותים, החל מאוכל ונקיון וכלה בספקי חמרי גלם ומערכות-משנה. כמו-כן, מיליוני רכבים ובעליהם יוותרו לכאורה בלא שירות, דבר שאינו הגיוני (במיוחד שממילא את החלפים מייצרים יצרני-שמנה ולא תהיה בעיה, כמו במקרה של רובר).

לפיכך, במחיר של כ-150 אש"ח הג'רני הוא בהחלט אופציה מאוד מעניינת, במיוחד למי שצריך את המושבים 6-7 מדי פעם. לגבי ירידת הערך, כשמדובר בהחזקת הרכב משך 3-4 שנים הפערים מצטמצמים, כאשר בסופו של דבר יש צורך להכניס למשוואה גם אלמנטים של נוחות המשתמש - ליסוע במאזדה 5 "שומרת ערך" אבל צפופה, מכילה רק 4 מושבים למעשה חלשה וקמצנית באבזור (ולשבור את הגב מהמושבים) או בסיטרואן/דודג' מרווחות ומאובזרות הרבה יותר, וחשוב יותר למשפחה - נוחות בהרבה.

יום טוב, מיקי.

מומלץ לקרוא את הידיעה הבאה, בקושי שבועיים אחרי.

היצרן כבר אינו מאמין בעצמו, כל התחזיות מדברות על פגיעה אנושה בקרייזלר, גם אם תהיה תוכנית הצלה כזו או אחרת, בוודאי אם מדובר במיזוג עם אחת משתי היצרניות האחרות.

את החשבון הפרטי יעשה כ"א לעצמו, אבל אני לא הייתי רוצה לרוץ אחרי מותג שעלול להיות לא רלוונטי בתוך זמן קצר.

• תוכן חדש...