Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איפה אתה עושה טסט בדרך כלל?

ואתה לא מכיר שם אף אחד,כן?

נותן ולוקח עזרה/חלקים למשפצי

לנד רובר סדרה LAND ROVER SERIES1

1948-1953

יובל 0543975612

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
להערכתי, ב 20 השנים האחרונות עשיתי כ 200-150 טסטים' לא נכשלתי ביותר מאחד או שניים וטוב שנכשלתי בהם כי מצאו דברים שלא ידעתי עליהם.

במשך 40 שנות בעלות ברכב לא שילמתי שקל למעכאר .

צריך מעכאר בשביל קומיבנות. ומי שרוצה קומבינה יותר טוב שיכשל.

יכול להיות שהכותב פשוט לא מבין שרכב תקין עובר טסט בלי פרוטקציה. כן זה קרה לי לפני חודש שהייתי בטסט בעיר רחוקה ממקום מגורי וגם שם לא היו בעיות. כי לא היו.

אני נוסע בממוצע 5000 ק"מ בשנה ברכבי האספנות . אל תשנו דבר.

אספנות בטוחה היא אספנות נעימה.

איפה אתה עושה טסט בדרך כלל?

ואתה לא מכיר שם אף אחד,כן?

נותן ולוקח עזרה/חלקים למשפצי

לנד רובר סדרה LAND ROVER SERIES1

1948-1953

יובל 0543975612

פורסם

אני "פיתחתי" שיטה שונה, אני ניגש לטסט בלי הכנה, מקבל (במידה ויש) רשימת ליקויים, ניגש למוסך, מתקן את הליקויים, משלם 24 ש"ח לבדיקה נוספת ונוסע שמח וטוב לב חזרה הביתה עד לפעם הבאה.

ארז רונן

פורסם
חבר'ה, אתם חיים בבועה

הג'פ שלי במצב מכני מעולה ,אני מכונאי ויש לי ליפט

אבל כשאני מגיע לטסט "לבד" אז הטסטר מכשיל אותי על דברים הכי מטומטמים כמו:שפיל בכסא נהג,שפיל בדוושת בלם, לוחית רישוי (שבאמת נראת טוב) מחזירי אור,מגב יבש -שלא מזיז הרבה לגשם כשהוא גם חדש--------לטסט החוזר המאכר חוזר איתי(הוא רק עומד בצד) והכול עובר חלק בלי שתקנתי כלום.

אז לרכב שלכם אין בעיות "חמורות" כאלה והוא עובר חלק?

תגידו לי איפה אתם עושים טסט

תודה!

חופש בכסא נהג, תקלה בדוושת הבלם, מחזירי אור לא תקינים ומגבים יבשים...

באמת דברים נורא..אבל נורא מטומטמים.

וממש, אבל ממש יקר לתקן אותם.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

יובל שלום.

התאפקתי עד עתה מלהגיב, אבל אני חייב לציין כי ממש, אבל ממש, לא ברורה לי כוונתך.

אתה יוצא בתחילת השרשור מנקודות הנחה שגויות, ובעקבותיהן מפתח תיאוריות שלמות.

ובכן, עברתי טסט עם המרצדס כעשרים פעמים.

למיטב זכרוני פעמיים היה עלי לתקן דברים ברכב,

משהו זניח כמו מגב, או נורה שרופה וכד' שתוקן במקום על ידי ואושר על ידי הטסטר,

ופעם היה משהו שקשור להיגוי, וממש שמחתי שמצאו אותו והעירו את תשומת ליבי, ומיד דאגתי לתקן.

להערכתי, רכב אספנות שמוחזק על ידי בעליו בראיית ולמטרת אספנות (להבדיל ממטרת "חסכנות"),

מטופל ושמור יותר טוב מאשר רכב יומיומי. לכן בדרך כלל עובר בקלות ומהירות יחסיות את הטסט.

אבל אם יש צורך לתקן משהו - חובה על המכון לציין זאת. לא עבורו - אלא עבורנו. בנפשנו הדבר.

בקשר למכון והמאכר עליהם אתה מדבר, יש פה טעם לפגם, וזכותך (חובתך?) להתלונן על כך בפני הרשויות המוסמכות.

אך למה לחשוב ולכתוב לא ראוי על מכונים או על אספנים אחרים?

בברכה

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

יובל,

כידוע, גם לי יש ג'יפ ישן. מעבר לבדיקות אקראיות שלי ושל אחי, שגם לו יש ג'יפ ישן, אני שמח שהג'יפ עובר בדיקה, פעמים בשנה, על ידי בוחן מוסמך. זהו רכב בן65 שנה, אשר הכל יכול לקרות בו. גם ילדי נוהגים בו להנאתם ואני טורח לעיתים תכופות להזכיר להם, שמדובר בערמת פחים נוסעת. עם בלמים בהתאם לתקופה, עם אחיזת כביש, בעצם, בלי. וכן הלאה. חופש בדוושות היה תמיד מכשול בטסט, עוד לפני נושא האספנות. כיסא רופף זה עניין בטיחותי וקל לתקן כמו גם מחזירי אור/פסים זוהרים? עשה לך לוחית רישוי חדשה ולך למקום אחר לעשות טסט. שם לא יכשילו אותך בגלל מגב יבש....:wink:

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
חבר'ה, אתם חיים בבועה

הג'פ שלי במצב מכני מעולה ,אני מכונאי ויש לי ליפט

אבל כשאני מגיע לטסט "לבד" אז הטסטר מכשיל אותי על דברים הכי מטומטמים כמו:שפיל בכסא נהג,שפיל בדוושת בלם, לוחית רישוי (שבאמת נראת טוב) מחזירי אור,מגב יבש -שלא מזיז הרבה לגשם כשהוא גם חדש--------לטסט החוזר המאכר חוזר איתי(הוא רק עומד בצד) והכול עובר חלק בלי שתקנתי כלום.

אז לרכב שלכם אין בעיות "חמורות" כאלה והוא עובר חלק?

תגידו לי איפה אתם עושים טסט

תודה!

בפעמים האחרונות שעוד עשיתי לדה שבו טסט (במכון אליו נכנסתי לראשונה בחיי), לא רק שלא חיפשו אותי בקטנות, אלא אף עזרו ככל יכולתם (במגבלות החוק) כדי שאעבור (כולל התעסקות של 20 דקות עם התאורה, עד שתאמה בדיוק למה שצריך בתקנות).

כמובן שאם תיפול עליהם ביום שישי בשעה 10 בבוקר, יחד עם המוני בית ישראל, ותעכב את התור - הסבלנות אליך תהיה נמוכה, אבל באופן רגיל - לא ראיתי שום אפלייה לרעה, נהפוך הוא. אם יש מכון ספציפי ש"מחפש" אותך, אל תלך אליו.

כל הסיפור הזה אינו סיבה לשינוי ההסדר הנוח הקיים.

פורסם
עוד מניפלאות התבונה של מערכת הרישוי/מיסוי בישראל.

ביטוח לנהג יחיד. יפה, אמור להוזיל את הביטוח. עד כאן הכל סבבה.

אם אני נהג יחיד, ויש ברשותי מספר רכבים, הרי אני לא יכול לנהוג בכולם באותה עת.

ההצעה הכי טובה היא ביטוח לנהג שיכול להיות מוגבל למספר רכבים אשר יהיו כתובים בפוליסה, כמובן שזה אמור להיות יותר זול מלעשות ביטוח לכל רכב.

כשבררתי בחברות ביטוח הם צחקו ואמרו לי "וממה אנחנו ניתפרנס"... אז חבר'ה, אני לא מודאג, אתם עושים יופי של עבודה, ואני בטוח שמנכ"ל כלל/פניקס/ביטוח ישיר וכו' לא נוסע במזדה 323 שנת 96. :lol:

*אגב, זו לא "המצאה" שלי, בהרבה מדינות זה עובד ככה, יש מספר רכבים, וביטוח אחד. לא הגיוני שאני אנהג בשני רכבים באותה עת.

גילי

בחלק מהמדינות באירופה יש מספר "אישי", שעובר מרכב לרכב...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מה בקשר להצעה ההיא אתם זוכרים לא?

לוותר על שבע עד תשע

טסט במעבדת רכב .לכלי רכב שלא עברו טסט למעלה משנה. ( במעבדות שיבנו לצורך כך)

מה קורה בענין זה עדיין מתנהל מו"מ עם משרד התחבורה

בני .ז

פורסם

חברה, בואו לא נהיה תמימים בכ"ז- יש מספיק פעמים, שבמכוני טסטים "מחפשים" בכח את התקלות, בשביל לתת פרנסה לחברים שלהם במוסכים הסמוכים. מי, שיגיד לי, שזה לא קיים- באמת חי בבואה כנראה, או שמשקר אולי אפילו לעצמו. זו הסיבה, שאני באופן אישי הייתי מעדיף לחסוך את ההגעה למכון הטסטים ככל האפשר.

אבל:

אם המחיר של השינוי כלשהו- זו סכנה של ביטול הטבה אחרת יותר משמעותית כלשהיא- FUCK IT! המצב לא רע גם עכשיו! זה הכל! אי אפשר לקבל הכל, זה לא עובד ככה, מה לעשות!:x

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
100% מבעלי רכבי אספנות יש רכב נוסף

100% מבעלי רכבי אספנות שאני מכיר נוסעים ברכבי האספנות בימי שישבת וחגים

100% מבעלי רכבי אספנות שאני מכיר משלמים פעמיים בשנה (חוץ מאישור הגאים\בלמים,אגרת טסט,בדיקת טסט ראשונה ושניה )גם 250-350 שח למאכר

ומתח ועצבים פעמיים בשנה

וכל זה בשביל תענוג של נהיגה של 10-20 שעות שנתיות

הצעה לשינוי חוק רצינית:

מי שירצה יוכל לבחור ב 2 אופציות-

1 המצב הקיים

2 לא לנהוג ברכב אספנות בימים א - ה (לא כולל ימי חול המועד) למעט 5 ימים לפני מועד הטסט שיתקיים פעם אחת בשנה

בתקווה שהמועדון ירים את הכפפה

יובל

יש אנשים המשתמשים ברכבי אספנות גם כרכב 'הובי' וגם כרכב ליומיום .

יונדאי אקסנט 2008 למכירה...

פורסם
יובל,

כידוע, גם לי יש ג'יפ ישן. מעבר לבדיקות אקראיות שלי ושל אחי, שגם לו יש ג'יפ ישן, אני שמח שהג'יפ עובר בדיקה, פעמים בשנה, על ידי בוחן מוסמך. זהו רכב בן65 שנה, אשר הכל יכול לקרות בו. גם ילדי נוהגים בו להנאתם ואני טורח לעיתים תכופות להזכיר להם, שמדובר בערמת פחים נוסעת. עם בלמים בהתאם לתקופה, עם אחיזת כביש, בעצם, בלי. וכן הלאה. חופש בדוושות היה תמיד מכשול בטסט, עוד לפני נושא האספנות. כיסא רופף זה עניין בטיחותי וקל לתקן כמו גם מחזירי אור/פסים זוהרים? עשה לך לוחית רישוי חדשה ולך למקום אחר לעשות טסט. שם לא יכשילו אותך בגלל מגב יבש....:wink:

מסכים עם הכל פרט לדבר אחד. פסים זוהרים.

מישהו יכול להסביר פעם אחת למה רק בארץ הקודש יש צורך בהם מכל המקומות בעולם.

פורסם

כי זה עוזר למי שמוכר אותם.-הפסים הזוהרים.

ואגב...בכתבה שהתפרסמה לאחרונה באחד מעתוני סוף השבוע על "לוביסטים" בכנסת, סופר על מיפעל ליצור בדים זוהרים שהעסיק ,לוביסט" בכנסת לטובת החוק המחיב את כולנו לרכוש איפוד זוהר.

אריה

פורסם
כי זה עוזר למי שמוכר אותם.-הפסים הזוהרים.

ואגב...בכתבה שהתפרסמה לאחרונה באחד מעתוני סוף השבוע על "לוביסטים" בכנסת, סופר על מיפעל ליצור בדים זוהרים שהעסיק ,לוביסט" בכנסת לטובת החוק המחיב את כולנו לרכוש איפוד זוהר.

אריה

כנהוג במדינות עולם שלישי, יש ''לוביסט'' ויש עניין לדחוף עוד ועוד מוצרים שהנהג הישראלי

ירכוש: פסים זוהרים, אפוד, ערכת עזרה ראשונה, פח זבל פלסטי לדוגמא, (שקית אשפה על משענת ראש הנהג, לא מספקת)...

מטף כיבוי 2 ק''ג (1.5 ק''ג לא מספיק) ועוד כהנה וכהנה ולא לשכוח - עמדה מס' 1 בחולון, זוכרים?

ומה מתכננים ''הירוקים''....?

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

• תוכן חדש...