Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רק רציתי לשתף אתכם בתקל ממש מוזר שקרה לי בשבוע שעבר.

קודם כל אפתח ואומר שאני החזקתי למעלה מ- 7 שנים באונו ובכל השנים שטפתי אותה פעם בשבועיים ועוד לא קרה לי מקרה כזה כמו שקרה לי בשישי אחה"צ.

אני מחנה את הרכב בד"כ בחנייה פרטית שנמצא ברחוב רק לדיירי השכונה. זהו רחוב ללא מוצא ונחשב כ- "רחוב משולב".

יום שישי אחה"צ העלתי את הרכב לאגף העליון, והחנתי אותו על הכביש. זהו כביש עירוני עם נתיב אחד לכל כיוון עם מדרכה לשני הכיוונים כאשר ליד המדרכה יש מקום לחנייה לכל האורך. החנתי את הרכב במקביל למדרכה, ולידי יש תנועה של אנשים עוברים כל הזמן. אני הייתי חייב להעמיד את הרכב על הכביש כי הצינור מהגינה שלי מגיע רק לשם.

בכל אופן אני שוטף את הרכב עם דלי, מטלית וספוג, אבל כדי להוריד את הסבון אני משתמש עם צינור. לצינור חיברתי אקדח מים כדי לחסוך- כלומר אם אני לא לוחץ לא יוצאים מים, גם אם הברז של הגינה פתוח.

למקרה עצמו:

הגעתי לשלב האחרון בשטיפה, הורדתי את הסבון והתזתי קצת מים על הטאסה.

עובר אדם בשנות ה- 30 לחייו עם ילד קטן וקלט שאני התזתי קצת מים על הטאסה.

האיש מתחיל לצרוח:

"תגיד אתה לא מתבייש, אין לך טיפת בושה, הכינרת ריקה ואתה מבזבז מים?! אני לקחתי את הרכב שלי למכונת שטיפה אוטומטית! ואתה שוטף לי טאסה?!"

אני שהייתי כ"כ מרוכז ברכב כ"כ נבהלתי מהצרחות של האיש כי לא הבחנתי בו כלל, הרמתי את הראש, ולמרות שראה שאין זרימה של מים מטעמי חיסכון, המשיך לצרוח.

אני בתגובה עניתי לו בקול רם אבל לא בצעקות: "אם אולמרט היה מטפיל מים זה לא היה קורה. הרכב שלי לא יישטף במים ממוחזרים, ולא יישרט ע"י המברשות במכונת השטיפה!"

האיש נרתע, לקח את הילד והסתלק. בדרך שמעתי אותו צורח על הילד שלו: "תראה לאן הגיעו המים, רואה?!" (ילד בן 4 בקושי...)

(המים הגיעו לתעלת ניקוז שעל הכביש, כמה מטרים ליד הרכב).

אציין שלא בזבזתי מים! המים לא זורמים חופשי, אולי 2 ליטר בזבזתי כל השטיפה. איך אפשר לשטוף רכב עם דלי מסכן ללא צינור?!

האם פעם נתקלתם בדבר כזה?! לדעתי זו חוצפה ממדרגה ראשונה, אלו מים שלי שאני משלם עליהם.

אשמח לדעת מה הייתם עושים במקומי.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל הכבוד לו מצד אחד,

מצד שני יש לי שכנים שאומרים לי לבוא לשטוף גם להם את האוטו, בצחוק (אבל זה לא מצחיק משום מה)

לפחות זה הישראלי הטוב, הנחמד והאיכפתי שנפל עלייך ולא משהו אחר.

Polo 2012

פורסם

הייתי מבין אם הוא היה פונה אליי ומדבר, אבל הוא התחיל לצרוח עליי כאילו הרגתי מישהו ברמה שכל השכנים יצאו לחלונות.

אגב אני מעריך שבזבזתי פחות מים עם הצינור ולא הגעתי לכמות של מילוי 2 דליים וחצי.

פורסם

דווקא מים הם משאב שלא חסר בארץ.

כמעט מכל מקום שתסתכל בארץ ממנו מערבה תראה מאגר מים ענק שנושק לריכוזי האוכלוסיה הגדולי. רק קח, סנן ושתה.

במחיר של כל הפרסומות כבר מזמן יכלו לנסח מכרז לעוד כמה מתקני התפלה , לסגור את המוביל הארצי (שיעשו פעם בדיקה כמה עולה להביא דרכו קוב מים מהכינרת לת"א ויגלו שמים מותפלים ממתקן שלא עלה למדינה שקל ונבנה בשיטת BOT יותר זולים ויותר איכותיים), לתת לירדן לזרום לים המלח ולפתח חקלאות ותיירות בכל בקעת הירדן וצפון ים המלחץ

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם אתה שואל מבחינה חוקית אז אתה עובר על החוק. החוק במדינת ישראל אוסר שטיפת רכב ישירות מרשת המים (כלומר באמצעות צינור).

אני אישית שוטף את הסבון מהרכב באמצעות דליים שאני ממלא כל פעם מחדש ושופך על הרכב (בערך 4-5 דליים). יתכן מאוד ששטיפה עם צינור הייתה חסכונית יותר. אבל מה לעשות טכנית השיטה שלי היא לא עברה על החוק בעוד שטיפה עם צינור היא כן עברה על החוק, למרות שהיא כנראה חסכונית יותר מהשיטה שלי.

פורסם

אני לא שמעתי על חוק כזה. האם אתה יכול לתת קישור לתקנה?

לא פעם אחת ששטפתי את הרכב עם צינור עברה ניידת משטרה או רכב של הערייה שראו אותי עם הצינור ולא אמרו כלום.

פורסם

קודם כל השכן שלך אידיוט כי הוא מאלה שלא רואים באמת מה אתה עושה אלא פשוט נותן את דעתו (הוא לא ראה שאתה משתמש במים רק בשביל להוריד סבון).

שנית, מכונת שטיפה מבזבזת יותר מים ממה שאתה בזבזת.

אני מצטרף לאחרים שאומרים שזה לא יפתור את הבעיה ושלא חסרים לנו מים.

שלושה מתקני התפלה גדולים ייצרו מספיק מים לכל המדינה, 6 אפילו יהפכו את הנגב ליער.

אין מה לעשות נגד שכנים כאלו, עזוב את זה.

פורסם

וולוו, הוא מדבר על שטיפת האונו, עוד לפני שהרכב הוחלף.

גיא, אתה מוזמן לשלוח את החציל הזה לאמר לי "אני לקחתי את הרכב לשטיפה אוטומטית"

תמצא לי שטיפה אוטומטית שתוריד את כל הטינופת שיש לי על הרכב, ללא שטיפה ידנית קודם, אני מבטיח לשטוף שם את הרכב, עד אז אני אמשיך לשטוף ידני כי המכונה שורטת ובינכו וכו אני חייב ידני עם הכמויות טינופת שלי.

(לספקנים, אני שוטף את הרכב פעמיים - שלוש בשבוע, מדובר בג'יפ שמבלה המון בשטח)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בדיוק היה לי את זה אתמול, אני תמיד שוטף עם דלי, רק הפעם השתמשתי בצינור (עם הסופית) כי הייתי צריך לחץ כדי להוריד איזה ברד דביק ששפכו לי על האוטו על הבגאז'.. (ובגלל שלא שטפתי את אוטו כבר חודשיים) ואז בא איזה חכמולוג שבחיים לא דיברתי איתו שכל היום רב עם אישתו וכל השכונה שומעת, ומתחיל לבלבל לי את המוח "אתה יודע שמה שאתה עושה זה לא חוקי?? וחסר לנו מים במדינה!" אז טוב שהוא ראה אותי שוטף את האוטו בדיוק 20 שניות עם צינור ואז קפץ עליי בזמן שאני היחיד שבאמת שוטף עם דלי, ומה אכפת לאנשים בכלל, אם כבר זה טוב כי אז כבר יקימו מפעל להתפלת מים ולא י***נו לנו את השכל לחסוך במים. חקלאות ותעשייה משתמשים כמעט בכל המים שנצרכים אבל אנשים בכל זאת מבלבלים את המוח על כל פעולה קטנה שלא רלוונטית כמעט, ובכלל אני בטוח שהשטיפה האוטומטית המפגרת שלו לוקחת הרבה הרבה יותר מים. אני בטוח שהוא גם מצחצח שיניים ומתגלח עם ברז פתוח, אבל אף אחד לא רואה אז מותר.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני רואה הקבלה בין היחס של האנשים בארץ למים ליחס של רוב האנשים בארץ לתאונות. הממשלה משקיע כסף בפירסום מאסיבי, גורם לנו להרגיש אשמים במצב, במקום להשקיע את הכסף בתשתיות (מים, כבישים).

שנות בצורת רק מזכירות לנו שיש בעיה עם המים וצריכים לטפל בה, ולא להאשים את האדם הפשוט בבעיה, אך הממשלה מעדיפה לחקות לחורף ולהתפלל שהמצב ישתנה במקום להשקיע כספים ותכנן לטווח ארוך (חס וחלילה הרי זה כבר לא בקדנציה שלהם).

אותו הדבר קורה עם תאונות, יש עלייה בתאונות אף גורם לא יכול להסביר את זה (או שכן הנהגים אשמים, והאדם הפשוט עוד אוכל את זה).

ברגע שיש ירידה בתאונות ולו במאית האחוז יש תור ארוך של אלו הרוצים לזכות בקרדיט על התרומה למניעתן.

אני חושב ששנות בצורת זה טוב. אולי רק ככה מישהו שם למעלה יתעורר, או שאולי איזה ועדת חקירה תעיר אותם (הרי כבר מזמן הכל עובד ככה במדינה שלנו).

פורסם

אכן לא יאומן שלא בנו כבר מתקני התפלה בהיקף מאסיבי.

מדברים על זה כבר כמה שנים טובות אבל בנתיים לא יצא מזה שום דבר מועיל.

הפתרון היחיד למחסור במים הוא שילוב של:

(1) בניית מספיק מתקני התפלה כדי שלא יהיה מחסור.

(2) מכירת המים במחיר הריאלי שלהם לכולם.

אם רוצים לתת הטבות לחקלאים אז שיתנו להם זיכויים במס הכנסה, זה מטומטם לתת להם מים במחירי הפסד כי זה מעודד בזבוז מים סתם.

אם ההטבה הממשלתית לא תהיה קשורה למים, החקלאים יחשבו טוב איזה גידולים כדאי להם לגדל על בסיס מחיר המים הריאלי, והתוצאה הסופית תהיה צריכה של פחות מים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...