Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור אחד שעבר לא ממזמן מרכב (פולו 100 כ"ס) לקטנוע (קימקו גרנד דינק 250) מאותן סיבות כמו שלך- לחסוך כסף, אז אני יכול להגיד לך שזה חיסכון של הרבה כסף!

*טיפול קטן במוסך מורשה עולה לי פחות מטנק מלא באוטו הקודם.

* האגרת רישוי של האוטו עולה כמעט כמו ארבע אגרות של הקטנוע (ואני לא מדבר על הקלות שלעבור טסט בקטנוע לעומת רכב). *ב250 סמ"ק אני ממלא טנק ב50 שקל שזה מספיק לי ל160-170 ק"מ.

* חילקי חילוף זולים בהמון.

*אני גר באזור המרכז וזה פשוט תענוג לחסוך את כל הפקקים האלו, ולהיות תמיד ראשון ברמזור.

אבל, מצד שני יש גם לא מעט חסרונות, וכמו שרשמו פה אז זה הבטיחות, צריך להיות זהיר פי 7 ולדעת שהסיכונים בכביש הרבה יותר גבוהים וקטלניים.

צריך לקחת בחשבון גם שלהסיע רק עוד אחד ושתי שקיות זה גם חיסרון לעומת רכב. ולא לשכוח גם שאם אתה עם בחורה אז קטנוע זה לא תמיד נוח :roll:.

בכל מקרה, במקרה שלך שאתה רוצה לחסוך כסף ולנסוע עם קטנוע לבסיס ולעבודה (מרחק קצר, איך שציינת), לדעתי קטנוע זה התשובה הנכונה.

בקשר לחורף, אתה אומר שיש לך את הרכב של אחותך שתוכל להשתמש בו מידי פעם, אז בימים סוערים (וביננו, כמה כאלה כבר יש בארצנו) אז באמת עדיף שתשתמש ברכב שלה.

מקווה שעזרתי לך במשהו, עמית.

נ"ב: בקשר לביטוח, ל250 סמ"ק עלה לי 3,800 כולל צד ג', אין לי מושג כמה זה עולה ל125, אבל אני מאמין שזאת לא אמורה להיות הבעיה.

יש הרבה דגים בים....אבל הכל תלוי באורך החכה שלך :wink:

פורסם

בחישוב מהיר 70 שקלים כפול 15 שיעורים = 1050 ש"ח , נניח שהטסט יעלה 350 ש"ח

סה"כ 1400 ש"ח מבלי להניד עףעף .

על זה יש להוסיף מינימום של 10,000 ש"ח לקטנוע + 2000-3000 ש"ח ביטוח לקטנוע .

סה"כ : 14,400 - 15,000 ש"ח מחיר ראשוני .

לפי מה שאני רואה , החיסכון הוא ארוך טווח - בדלק בעיקר .

בכל מקרה ואיך שלא אהפוך , אני לא אמצא רכב שנת 2006-2008 במחיר של 10 אלף שקלים .

אני לא יודע מה מצב השוק של הקטנועים המשומשים , אבל אני מניח שב 10K אפשר לרכוש קטנוע 125 סמ"ק משנתון מתקדם יחסית בין 2006 ל 2008 , תקנו אותי אם אני טועה .

בכל אופן , אני חושב שאתחיל לעשות בירורים של מחירי ביטוח , מחירי קטנועים חדשים ומשומשים לעשות השוואה ולראות מה יוצא לי יותר משתלם .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

מחיר הביטוח המקיף לדו"ג הוא יותר מידי יקר ללא שום פרופורציה לערכו של הדו"ג (אלפי שקלים).

זאת הסיבה שרוב בעלי הדו"ג מסתפקים בחובה וצד ג'.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שלום לפותח השירשור, אני רוכב דו"ג, ביום יום מתנייד על ימאהה אקסיטי 250.

מהעדיפות שאני רואה, עדיף לך לקנות קטנוע משומש 2007/2006 125 סמ"ק.

תוכל למצוא קטנוע במצב טוב ייחסית.

בתקציב שלך תוכל למצוא חדש רק 50 סמ"ק (מהטובים).

בתקציב שלך הייתי הולך על 125 שהוא טוב:

http://www.yad2.co.il/Cars/MotorScooter.php?AreaID=&ModelID=137&SubModelID=1058&FromYear=&UntilYear=&fromEngineVal=&EngineVal=&fromPrice=&untilPrice=10000&fromKM=&KM=&fromHand=&Hand=&Info=

סאן יאנג VS125.

אם אתה לא ממש משוכנע לך לאחד הסוכנויות ותראה אותו ותקבע נסיעת מבחן.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

הייתי במצב שלך לפני כ3 חודשים.

נורא התלבטתי אם לעבור לקטנוע או לא , פשוט הפחיד אותי הקטע הבטיחותי.

קניתי ווספה 50 סמ"ק חדשה

בגלל החוק החדש של הרישיון , אתה יכול למצוא 50 סמ"ק במחירים מאוד אטרקטיביים , היבואנים פשוט נתקעו עם קטנועים ולא מצליחים להפטר מהם.

עברתי מרכב ישן מאוד לקטנוע חדש לגמרי.

אני משתמש בו לנסיעות של רמת גן - רמת החייל והרצליה { כמובן דרך רמת השרון ולא דרך איילון }

והאמת , מאוד נוח לי.

בינתיים עשיתי 1800 קילומטר , בקצת יותר מחודשיים.

את הטיפול 1000 קיבלתי בחינם מהיבואן , { מחיר הטיפול בסביבות 300 ש"ח }

טיפול הבא 5000 קילומטר , {עלותו גם בסביבות המחיר הזה }

ביטוח חובה - 2800 לשנה

מקיף - 1400 כולל הכל , לא מצומצם

על דלק אני כבר לא חושב בכלל , יוצא לי בסביבות 50 או 60 ש"ח לשבוע .

זמן הוא גם כבר לא פקטור , רבע שעה , ואני בכל מקום שאני צריך להיות בו.

והכי חשוב אני לא שומע רעשים , לא מדמיין רעשים מהמנוע, לא צריך לבדוק מים שמן כל נסיעה.

אין תיקונים, ואין כאב ראש.

אני לא חושב שאפשר לקנות משהו שישפר לך את האיכות חיים כמו קטנוע.

אני אישית חוסך כל יום בסביבות השעתיים!

קח בחשבון שתצטרך גם להתמגן , קסדה , כפפות , שרשרת.

אין לך איך לברוח מזה , קטנוע זה כלי רכב מסוכן.

זה כבר לשיקולך.

כנס ל http://fullgaz.co.il/forums/ יישמחו לעזור ולייעץ לך

:shock:
פורסם

אני מעדיף בכל יום ובכל שעה 125 בן שנה על פני 50 סמ"ק חדש.

125 ב-80 קמ"ש=שיוט.

50 ב-80 קמ"ש=רעש וויברציות.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אוקיי , תודה לעונים !

לבחור עם הקטנוע ווספה 50 סמ"ק - כשהוצאת רישיון לקטנוע , היית צריך לעשות תיאוריה מחדש ?

כמה שיעורים בדיוק לקחת כדי להוציא רישיון על קטנוע ?

אגב ,איך הקטנועים של FYM ? מישהו שמע עליהם ?

שמעתי שהם סיניים , השאלה היא איך הם באמת ? סתם שאלה כללית , אני בכל מצב כנראה אלך על ג'וירייד 125 .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם
בחישוב מהיר 70 שקלים כפול 15 שיעורים = 1050 ש"ח , נניח שהטסט יעלה 350 ש"ח

סה"כ 1400 ש"ח מבלי להניד עףעף .

על זה יש להוסיף מינימום של 10,000 ש"ח לקטנוע + 2000-3000 ש"ח ביטוח לקטנוע .

סה"כ : 14,400 - 15,000 ש"ח מחיר ראשוני .

לפי מה שאני רואה , החיסכון הוא ארוך טווח - בדלק בעיקר .

בכל מקרה ואיך שלא אהפוך , אני לא אמצא רכב שנת 2006-2008 במחיר של 10 אלף שקלים .

אני לא יודע מה מצב השוק של הקטנועים המשומשים , אבל אני מניח שב 10K אפשר לרכוש קטנוע 125 סמ"ק משנתון מתקדם יחסית בין 2006 ל 2008 , תקנו אותי אם אני טועה .

בכל אופן , אני חושב שאתחיל לעשות בירורים של מחירי ביטוח , מחירי קטנועים חדשים ומשומשים לעשות השוואה ולראות מה יוצא לי יותר משתלם .

אני חושב ש16 שעורים מינימום.

לטסט אתה משלם למורה על הקטנוע ולטסט.

בן כמה אתה,אם ניחשתי נכון את הגיל זה הביטוח חובה שלך 3,823

חשב לבד פה: http://www.mof.gov.il/hon/2001/insurance/car.asp

נהג חדש,עדיף יותר מביטוח חובה..

קסדה ועוד מגנים(כמה שיותר יותר טוב)

רוכבים בשביל הכיף.

רוכבים בשביל לא לעמוד בפקקים ולחפש חניה.

רוכבים בשביל לעבוד בשליחויות.

אתה רוצה לחסוך כסף ע"י שימוש באוטו של אחות שלך.

אייל

פורסם

במקרה, אני עומדת להוציא רשיון לקטנוע.

כמה הבהרות- בעקבות השינוי בדרגות הרשיון, הוצאת רשיון ל-50 סמ"ק והוצאת רשיון ל-125 סמ"ק זה היינו הך.

אם אתה נוהג ברכב פרטי מעל 3 שנים החוק לא מחייב אותך לקחת אפילו שיעור אחד לפני הטסט (כמובן שרצוי לקחת כמה שיעורים).

בנוסף, אין שום צורך במבחן תאוריה.

תהליך הוצאת רשיון לדרגת הרישוי A2- דהיינו עד 125 סמ"ק, דרגת הרישוי הנמוכה ביותר, הוא פשוט וקצר.

אתה ניגש לעמדת משרד הרישוי באזורך ומוציא ממנה טופס ירוק. לאחר מכן אתה צריך לעבור בדיקת ראייה (בנתניה, היכן שאני הוצאתי את הטופס הירוק, העמדה נמצאת בחנות משקפיים בקניון הדרים וניתן לבצע שם גם את איסוף הטופס והצילום ובנוסף, לעבור בדיקת ראייה) ולקבל חותמת על הטופס שעברת אותה בהצלחה. אם אתה בעל רשיון מזה 3 שנים, משמע שעברת בהצלחה את מבחן התאוריה (האח!). אם כך, גש למשרד הרישוי ופנק עצמך בחותמת "פטור מתאוריה".

מכאן, כל שנשאר לך הוא מבחן השליטה.

פשוט, קצר ותמציתי- קו ישר, סללום ושמיניות.

שיעורים אצל מורה לנהיגה בקטנוע נתונים לשיקולך.

על הטסט אתה משלם גם אגרה וגם למורה הנהיגה שצריך להגיש אותך (אתה חייב מורה שיגיש אותך).

ביטוח חובה לנהג צעיר באיזור ה-3700 פחות או יותר- בכל אופן, אני לא רוצה להכנס לנושא הביטוחים כי זה נושא מאוד גמיש ואישי.

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

• תוכן חדש...