Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יכול לבדוק ולהתרשם אצל היבואן של ZAPCO וRAINBOW

"אקא מערכות" ברחוב רובינזון בפ"ת (לא רחוק מהתחנה המרכזית)

חפש בחור בשם צחי

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איך חלש?!

הוא נותן 180 וואט * 2 ב-4 אוהם כשהוא במצב bridged

זה מספיק לי לחלוטין - אני לא מתכנן לחבר אותו ל2 סטים -.

אז תקנה 75.4 של JBL ,

עולה 800 ש"ח יד -2 , נותן תמורה טובה.

ZZR

פורסם

למי שדיבר על חיבור bridge ועל הסאב

זה לא נכון מה שאמרת

אם המגבר היה 2 ערוצים אז בברידג' היה רק ערוץ 1 וזה היה מתאים לסאב

בגלל שהמגבר 4 ערוצים - אז אפשר לקבל 2 ערוצים בברידג' ואז בכל ערוץ מקבלים 180 וואט

ולגבי מי שדיבר על RMS - אתה טועה ומטעה

RMS = ההספק הממוצע שמסוגל לתת המגבר או לקבל הרמקול (להבדיל מהספק פיק טו פיק שמצביע על הספק רגעי שיכול להיות גבוה בערך פי 7 מההספק הממוצע)

בין הספק RMS לבין עיוותים בצליל שנובעים מאלקטרוניקה במגבר או מעיוותים ברמקול שנובעים מאלמנטים לא יציבים אין שום קשר.

אפשר לתכנן מגבר שנותן 100 וואט RMS עם 1 אחוז עיוותים הרמוניים ועם 0.001 אחוז עיוותים. זה ממש לא שייך להספק (זה נכון שבהספק גבוה קשה יותר להמנע מעיוותים - אבל על הבעיות האלה התגברו מזמן - בטח ובטח שברכיבים יקרים יחסית)

יש לי הרבה נסיון ברמקולים וחומרה מהסוג הזה - גם בבניה וגם כי אני מנגן ותאמין לי - 180 וואט לערוץ זה המון במיוחד שמדובר באלמנטים קטנים יחסית של 6 אינצ' ולא בוופרים של 15 אינצ' שזה אלמנט כבד שקשה להניע

בקיצור ההספק לא משחק פה תפקיד

מה שמעניין אותי זה איכויות המגבר והרמקולים מבחינת פירוט, רוחב במה ואופי הסאונד (כמובן שחלק מזה חייבים פשוט לשמוע באוזן ואי אפשר לתאר) אבל בכל זאת רציתי לקבל חוות דעת ממי שיש לו נסיון עם הרכיבים האלה

פורסם

אני מכיר את זפקו כחברת היי-אנד אמיתית. לפני 4-5 שנים היה לחבר מערכת עם מגבר של זפקו 6 ערוצים שנקרא AG650 וזה היה סוס עבודה אמיתי. הוא גם מוצהר כ 50 וואט לערוץ (במקרה הזה 6 ערוצים במקום 4) אבל אין לי שום ספק שמוציא הרבה יותר. זה לצורך העניין ה REFERENCE של פעם. זפקו נכנסו לבעיות כלכליות במשך השנים אבל סך הכל החברה לא עברה ידיים ככל שידוע לי ואני מאמין שלא תתאכזב ממגבר שלהם! אם זאת, אין לי שום נסיון עם סדרת ה-REFERENCE.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים - אני באמת חושב שאני אזמין מגבר של ZAPCO, לגבי הרמקולים אני לא סגור

באותה הזדמנות שווה לשאול

האם מישהו מכם מכיר והתנסה עם המערכות של boston acoustics?

ספציפית מעניין אותי הדגם Z6

ושוב אני שואל האם למישהו יש מושג מה גודל הטוויטרים בסקודה פאביה??

תודה רבה

פורסם

יכול ליהיות שלא הבנתי אותך נכון אני חשבתי שאתה רוצה לחבר סט קומפוננט וסאב טעות שלי

אבל עדיין ניראה לי שה-1000.4 יהיה יותר עדיף אם תרצה לחבר גם סאב בעתיד בלי מונו

::FEEL THE {XS} power::

פורסם
אז תקנה 75.4 של JBL ,

עולה 800 ש"ח יד -2 , נותן תמורה טובה.

מה אתה משווה בכלל????!!!

המגבר הזה הוא בכמה רמות מעל מה שאתם מדברים פה בכלל.

לפותח השרשור אם אין לך כסף ל1000.4 תלך על המגבר בלב שלם.

יש לו איכות מעולה.

רובכם בכלל לא שמע את המגבר הזה אז אל תתנו חוות דעת מוטעות.

לגבי הטוויטר אתה תצטרך להרחיק אותו במקום המקורי,כמובן שהוא לא ישב בזוית האידאלית

אבל אני מאמין שאתה תהנה ממנו.

אחלה סט אם אתה אוהב אגרסיביות,

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

תודה רבה לך, אני רואה שיש לך חלק מהרכיבים שדיברתי עליהם

תשמע כתבתי כאן גם בשרשור אחר ששאלתי שאלות שאני שומע בעיקר רוק לסוגיו וגם ג'ז ופיוג'ן ודברים בסגנון הזה.

אני לא מתכוון לשמוע בווליומים מטורפים ובעיקר מעניין אותי איכות המערכת ולא העצמה שלה.

מביקורות שקראתי באינטרנט הבנתי דווקא שהמגברים של ZAPCO מאוד מאוד נקיים ודווקא מאוד מתאימים לסגנונות האלה שאני דיברתי עליהם. אתה חושב אחרת?

פורסם
למי שדיבר על חיבור bridge ועל הסאב

זה לא נכון מה שאמרת

אם המגבר היה 2 ערוצים אז בברידג' היה רק ערוץ 1 וזה היה מתאים לסאב

בגלל שהמגבר 4 ערוצים - אז אפשר לקבל 2 ערוצים בברידג' ואז בכל ערוץ מקבלים 180 וואט

ולגבי מי שדיבר על RMS - אתה טועה ומטעה

RMS = ההספק הממוצע שמסוגל לתת המגבר או לקבל הרמקול (להבדיל מהספק פיק טו פיק שמצביע על הספק רגעי שיכול להיות גבוה בערך פי 7 מההספק הממוצע)

בין הספק RMS לבין עיוותים בצליל שנובעים מאלקטרוניקה במגבר או מעיוותים ברמקול שנובעים מאלמנטים לא יציבים אין שום קשר.

אפשר לתכנן מגבר שנותן 100 וואט RMS עם 1 אחוז עיוותים הרמוניים ועם 0.001 אחוז עיוותים. זה ממש לא שייך להספק (זה נכון שבהספק גבוה קשה יותר להמנע מעיוותים - אבל על הבעיות האלה התגברו מזמן - בטח ובטח שברכיבים יקרים יחסית)

יש לי הרבה נסיון ברמקולים וחומרה מהסוג הזה - גם בבניה וגם כי אני מנגן ותאמין לי - 180 וואט לערוץ זה המון במיוחד שמדובר באלמנטים קטנים יחסית של 6 אינצ' ולא בוופרים של 15 אינצ' שזה אלמנט כבד שקשה להניע

בקיצור ההספק לא משחק פה תפקיד

מה שמעניין אותי זה איכויות המגבר והרמקולים מבחינת פירוט, רוחב במה ואופי הסאונד (כמובן שחלק מזה חייבים פשוט לשמוע באוזן ואי אפשר לתאר) אבל בכל זאת רציתי לקבל חוות דעת ממי שיש לו נסיון עם הרכיבים האלה

אם אתה עונה לעצמך אז למה אתה שואל ????:)

ואם כבר נסית לצאת מבין ... אז ככה....

א. נתון ה RMS (נהוג במעגלי AC מכייון האי יציבות של ההספק ) הוא הממוצע הריבועי של הספק הפיק ככה שפי 7 זה לא יכול להיות

רק פי 1.44

ב. ברידג נותן פי 2 עיוות מההצהרה המקורית.

ג. לא דיברתי על THD אלה על הדיקות של האלמנט שהיא תלויה בהספק ובדאמפינג פאקטור, להניע זה לא בעיה גם 5 RMS יניע , רק שתצטרך לחתוך את האלמנט ב400 הרץ למנוע תנודות בלתי רצויות , ואל תדאג אתה לא שומע לא 1% ולא 0.0001% כככה שTHD זה בהחלט השיקול האחרון בקניית מגבר .

ד. 180 בהחלט מספיק , אבל האם אתה מבין שיהיה לך משחק עם 2 גיינים.

לא מבין למה לך מגבר 4 ערוצים , תקנה 2 ערוצים וזהו

פורסם

ההספק בRMS הוא באמת שורש(שתיים) מהפיק ווליום.

זה נכון כשמשדרים גל סינוס טהור

כאשר מדובר על שידור רחב סרט (בדומה לרעש רחב סרט במגברי שרת)

בגלל שאתה יכול להניח שכמו הרעש - כך גם האות בצורה סטטיסטית מתפלג כמעט גאוסיאנית - אפשר להוכיח (וסלח לי שאני לא זוכר איך) שהרעש (או במקרה אחר האות) הממוצע - הוא בערך שביעית מהאות פיק טו פיק - ושוב אני מדגיש זה בשידור רחב סרט (ומוזיקה זה שידור רחב סרט)

אבל זה ממש לא העניין ולא המקום לדון בזה וייתכן שאנחנו לא מבינים אחד את השני.

לא הבנתי את המשפט הבא שלך:

"לא דיברתי על THD אלה על הדיקות של האלמנט שהיא תלויה בהספק ובדאמפינג פאקטור, להניע זה לא בעיה גם 5 RMS יניע , רק שתצטרך לחתוך את האלמנט ב400 הרץ למנוע תנודות בלתי רצויות"

אתה טוען שאני יאלץ לחתוך את האלמנט ב400 הרץ אם אני יפעיל אותו כשהוא מחובר bridged?!!? זה נשמע לי הזוי לחלוטין

בכל אופן אני מסכים איתך שעדיף פשוט לקנות מגבר שני ערוצים - העניין הוא שבגלל שאני קונה משומש לפעמים צריך טיפה להתפשר ולקחת מה שמוצאים כל עוד זה עונה על איזשהן דרישות. בסופו של דבר מדובר במגבר ברמה מאוד גבוהה - כשאם אין לי צורך להגיע להגברים הזויים אני לא חושב שתהיה לי איזשהי בעיה איתו גם כשהוא לא bridge

אגב האם המגברים של ARC AUDIO דומים מבחינת האופי והאיכויות למגברים של ZAPCO?

קראתי את ההסטוריה המשותפת של שתי החברות והבנתי שבעצם מדובר כמו המשך שושלת לזמנים הטובים של ZAPCO. השאלה אם זה המשך ראוי או שזה משהו כמו הנסיך הארי במשפחת המלוכה באנגליה? הביקורות חו"ל אגב מדברות דברים מאוד טובים...

פורסם

ARC כיום נחשבת יותר טובה מזאפקו כדעה רווחת ואני חושב שהיא עדיין מייצרת בUSA

לגביי מה שטענת עבור e.g. transient power measurements זה נכון שאפשר להגיע לערכים מוזרים ..

אבל לRMS יש הגדרה פשוטה למדידה וההגדרה היא מתמטית ,והיא הפיק חלקי שורש 2 .

כל מדידה אחרת לא מתייחסת לנתון ששמו RMS .

RMS בסאונד הוא פונקציית TIME שנמדדת בגל סינוס ולא בשידור רחב .

זה כמו שאני אשאל אותך מה הכוח סוס של אוטו שנמדד ותענה לי יש לו קומפרסיהX

פורסם

אוקיי אז אנחנו אומרים פחות או יותר את אותו הדבר

תוכל רק בבקשה להגיב לעניין הבא:

לא הבנתי את המשפט הבא שלך:

"לא דיברתי על THD אלה על הדיקות של האלמנט שהיא תלויה בהספק ובדאמפינג פאקטור, להניע זה לא בעיה גם 5 RMS יניע , רק שתצטרך לחתוך את האלמנט ב400 הרץ למנוע תנודות בלתי רצויות"

אתה טוען שאני יאלץ לחתוך את האלמנט ב400 הרץ אם אני יפעיל אותו כשהוא מחובר bridged?!!? זה נשמע לי הזוי לחלוטין

תודה

פורסם

איזה חלק לא ברור ?

אם הבנתי למה אתה מתכוון

אז ככה .... ככל שהתדר יותר נמוך יש יותר תנודות בילתי רצוניות וצריך יותר כוח לשלוט על האלמנט שלא יעשה מה שהוא רוצה.

ברור לך שנתון הRMS נמדד בתדר של 1KHZ אם הייתה מודד ב20K הייתה מקבל נתון קטן הרבה ... וגם הפוך .

אתה יכול לראות את זה אם תחבר מד זרם למגבר ובעזרת דיסק תדרים תבדוק כמה זרם הוא לוקח בכל תדר .. תראה שככל שהתדר נמוך צריכת הזרם גבוהה יותר

אבל עזוב את זה .. על איזה ארק חשבת?

• תוכן חדש...