Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

1) בשעה טובה החלפתי לאישתי את העגלה (יונדאי לנטרה 96 פעמים הלך הגיר),

קניתי מאזדה לנטיס 98 1600 אך בעת שעומדים עם הרכב ב-N יש רעידות כאילו ניצוץ בורח,

לפני כ- 8 שנים הייתה לי מאזדה לנטיס F 98 וגם לה הייתה התופעה הנ"ל בזמנו במוסך המרכזי החליפו לי את צינור האויר שמוביל מפילטר האויר אל המנוע (הצינור העבה) וזה פתר את הבעיה למרות שחשבו בהתחלה כי הבעיה היא במפלג,

רציתי לדעת האם לדעת מבעלי ניסיון גם במנוע הנ"ל שהוא 1600 ולא 1800 הבעיה נובעת מהצנור ולא מבעיה במפלג, והאם מישהו נתקל בבעיה דומה?

2) ישנה נזילת שמן מהחיבור בין מכסה השסתומים וראש המנוע , הנזילה לא רצינית האם כדאי לנסות לשים סילקון או פשוט לקנות אתם חדש (אטם גומי שגם אותו החלפתי בעבר במזדה 98 F) והאם ידוע מה עלות האטם כיום?

תודה

פורסם

תסתכל על הצינור. אם הוא יבש וסדוק - תחליף אותו. זה לא חלק אלקטרוני - רואים את הבעיה בעין.

פורסם
שלום לכולם,

1) עומדים עם הרכב ב-N יש רעידות כאילו ניצוץ בורח

2) ישנה נזילת שמן מהחיבור בין מכסה השסתומים וראש המנוע , הנזילה לא רצינית האם כדאי לנסות לשים סילקון או פשוט לקנות אתם חדש (אטם גומי שגם אותו החלפתי בעבר במזדה 98 F) והאם ידוע מה עלות האטם כיום?

1) רעידות יכולות לנבוע מתושבות מנוע גמורות. האם מורגשת אי סדירות בעבודת מנוע? אם כן, יכולים להיות גם פלאגים או חוטי הצתה.

2) אטימה עם סיליקון לא תעזור. במקרים כאלה מחליפים אטם ראש מנוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אטימה עם סיליקון לא תעזור. במקרים כאלה מחליפים אטם ראש מנוע.

נראה שמדובר דווקא מאטם מכסה השסתומים.

נזילה מאטם ראש המנוע לא תהיה גלוייה ובד"כ תהייה מתחת לרכב.

נזילה מאטם מכסה שסתומים=שמן ימצא על סעפת הפליטה הקדמית ברכב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

1) נושא נפילות הסל"ד בזמן עמידה ידוע בדגמי מאזדה הנ"ל, אם מדובר על ריעדות ללא נפילות סל"ד אז הבעיה הינה בתושבות בלויות, אם יש נפילות סל"ד בזמן עמידה בהילוך, הבעיה נובעת ממערכת ההצתה; יש לפתוח את מכסה המפלג ולבדוק את מצבר הרוטור ובמידת הצורך להחליפו (180 ש"ח למקורי), יש לבדוק שהפחם במכסה המפלג עדיין במצב תקין ויש לבדוק שאין סדקים במכסה המפלג הפנימי.

בנוסף יש לבדוק את חוטי ההצתה ולבדוק את צינור יניקת האוויר להעדר סדקים.

הכי גרוע, יש בעיה במפלג ויש לחליפו למשופץ או לאחר מפירוק.

2) נזילת השמן ממכסה השסתומים הינה גם בעיה ידועה בדגמים הנ"ל, יש להחליף אטם למקורי בלבד ולשים סיליקון אך ורק ב-6 נקודות איכן ש"הקשת" של הקאמשפט והמפלג פוגשות בחלק המישורי של ראש המנוע.

פורסם

ערב טוב לכולם,

טוב החלפתי את צינור האויר הוא באמת היה סדוק וקרוע אך זה לא פתר את הבעיה של הרעידות,

הבעיה כנראה במפלג או בחוטים,

צריך עזרה ממי שמבין כיצד ניתן לשפץ את המפלג וכיצד לפרקו.

תודה מראש.

פורסם

טוב , יש לי בעייה דומה , רעידות בהגה של הלנטיס , שנת 2001,

צריך להחליף את החלק שכתבתם פה אני רואה, אולי זה יפתור .

חץ מזה היא לפני טיפול 90,000 אולי זה קשור שאני קצת בפיגור עם הטיפול 90,000 ?

צינור האויר שמוביל מפילטר האויר אל המנוע (הצינור העבה)

פורסם
ערב טוב לכולם,

טוב החלפתי את צינור האויר הוא באמת היה סדוק וקרוע אך זה לא פתר את הבעיה של הרעידות,

הבעיה כנראה במפלג או בחוטים,

צריך עזרה ממי שמבין כיצד ניתן לשפץ את המפלג וכיצד לפרקו.

תודה מראש.

בבקשה

http://www.mc-il.net/forum/showthread.php?t=2524

מדריך לפירוק והחלפת גומיית O-RING

http://www.mc-il.net/forum/showthread.php?t=82

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...