Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כ-3 ימים נסעתי למוסך שמתקן מזגנים כי המזגן שלי לא עבד (לא הגיע חשמל למדחס).

הוא אמר לי שפקד (ממסר) מסוים שמעביר חשמל למדחס לא טוב והוא עוקף אותו, לאחר שהוא עקף אותו המזגן עבד כראוי.

יום למחורת אני נוסע עם האוטו שמזגן דולק, ופיתאום נדלקת לי מנורת שמן.

ישר בלי לחשוב הרבה עצרתי בצד בדקתי שמן בדקתי נזילות והכול היה בסדר גמור. הנעתי המשכתי לנסוע שהמזגן דלוק!

עוד פעם לאחר כמה עשרות מטרים נילדקה לי מנורה כיביתי את הרכב וחבר שלי שהיה איתי אמר לי תנסה להניע בזמן שמזגן מכובה ולנסוע ככה לראות עם יש בעיות.

כיביתי את המזגן וזה הפסיק!

לאחר כשעתיים עצרתי במקום כול שהוא כדי לקנות משהו חזרתי לאוטו כדי להניע שהנעתי מנורות ABS נילקה קבוע והמנורה שמראה כי האמברקס למעלה מהבהבת.

עצרתי בצד וכיבתי את האוטו עשיתי איפוס למחשב על ידי הוצאת המינוס מהמצבר והחזרה שלו לאחר 30 שניות וזה הסתדר רק מה

שמפתיע שפתאום המד קמ"ש קפץ ל-80 קמ"ש שהוא בעצם על אפס!

וגם שהאוטו מכובה המד מראה 80 קמ"ש.

המשכתי לנוסע האוטו קצת עשה בעיות עם הסקלה וכול השעונים שהיו שם עד שניתפס על 120 קמ"ש ו5000 סל"ד ואני מדגיש שהרכב מכובה!!!

אתמול בבוקר קמתי ירדתי לראות מה עם הרכב הנעתי אותו הוא מתכבה, הנעתי שוב עם טיפה גז הוא נילק מגמגם קצת ואז שנותנים לו גז בניטרל הוא ניתקע ב 2000 סל"ד ונותן גז מעצמו לבד יורד ל-700 סל"ד עולה ל-2000 סל"ד ככה עולה יורד משחק לבד עושה לי כל מיני בעיות.

מה יכולה להיות הבעיה? האם זה קשר למה שעשה איש הזגנים? מה הנזק? ומה אתם ממליצים לעשות?

טובה רבה מראש אור

פורסם

תוספת חשובה (אני מכיר את הרכב)

העקיפה שהבחור של המזגנים עשה היא למעשה עקיפה של יחידת בקרה הקיימת ברכב, השולטת בין השאר על המזגן, לטענתו היא תקולה ולכן המדחס לא מקבל חשמל.

הוא טען שיחידת הבקרה עולה כ 1500 שח אבל אפשר לבצע פעולה פשוטה ולעקוף אותה, וכך עשה.

לאחר שהסתכלתי מה הוא עשה התברר שלקח פלוס מהפיקוד של כפתור ה AC במזגן אל המדחס (הוא אפילו לא הלחים את החוט), וככה ברור שהמדחס ידלק.

צמוד למועד התיקון התחילו כל הבעיות ש CLIPAR טוען מעלה, בעיות שככל הנראה קשורות לחשמל, טכנאי המזגנים מכחיש הכל וטוען כי כל מה שעשה לא כל קשור לבעייה.

במוסך מרכזי פולסווגן באילת טוענים כך "אנחנו לא מוכנים לגעת ברכב שעשו בו קומבינות", ממש ככה, לא מוכנים לגעת ברכב.

• ספונסר פורום
פורסם

קומבינות בחשמל של הרכב תמיד מובילים לצרות עיי הטלת עומסים

על רכיבים שאינם מוכנים לכך ולכן עלולים לגרום לצרות וקצרים ,ראה למשל מעקף

ממסר המזגן וחיבורו ישיר לכפתור שאינו מסגל למתג בעצמו את מדחס המזגן (הוא חייב בממסר)

דבר שיכול להוביל לשריפה של הרכב ,וקרו דברים מעולם ,אני אומר הלך לך רכיב תחליף אותו

אין מה לעשות רכב זו לא השקעה טובה ויש לפעמים הוצאות צריך להכיר בזה .

כנל לגבי ניתוק מצבר לשם איפוס תקלה יכול להוביל להרס של מחשבים ברכב כגון לוח השעונים

במקרה שלך ,נראה לי שלוח השעונים יצטרך שיפוץ .

אני ממליץ לך להכנס למוסך מקצועי שמכיר את הרכב הזה ויודע מה הוא עושה

כדי לקבל תמונה איפה אתה עומד .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

מסופקני אם ניתוק מצבר יגרום להרס מחשב ואם כן אז אוי לו לאותו יצרן אומלל שתכנן רכב שלא ניתן לנתק בו את המצבר מבלי שיגרם נזק.

לגבי הבעיות שלך הן נשמעות לי כמו בעיות של מתח נמוך, בעיית אדמות, מתח אלטרנטור לא נקי או קצר כלשהו שגרם לנזק.

מעבר לזה- לא הגיוני להזין את קלאץ' המדחס ישירות מהלחצן. המינימום של המינימום זה אפשרות ניתוק ע"י הפרזוסטט.

אני ממליץ להשיב את כל החיבורים לאיך שהם צריכים להיות ולהבין מה בדיוק הבעיה ברכב.

בכל מקרה ציין את נפח וקוד המנוע.

פורסם

ערב טוב

יש להכנס ולהוציא באמצעות סקנר קודי תקלה

על פניו ולאור ניסיון מדובר יהיה בקודי של מצערת..והחלפת המצערת ואו ניקוי לא עוזר ולמה -תשאל??

אז פתח את חיפוי הפלסטיק של מנוע המגבים והתבונן בתוך התא שנוצר...האם יש עלים וליכלוך בתעלה ובאם כן !!!

הבעיה נובעת ממחשב הרכב -לאחר גשם ושתעלות ניקוז המים סתומות המים עולים וגורמים נזק למחשב כאשר כל הסימפטומים

שתארת מופיעים...

בהצלחה איל

פורסם

לא יכולה להיות בעיה בבית המצערת מכיוון שלאחר איפוס המחשב על ידי ניתוק המצבר מסתדרה הבעיה לכמה זמן ולאחר מכן חזרה.

ובקשר ללוח השעונים לא יכול להיות שבזה שהוצא המינוס של המצבר והוחזר נדפק הלוח שעונים כי הוא התחיל לזיף עוד לפני שהוצאתי את המינוס והחזרתי !

פורסם

עדכון.

מוסך באילת טוען כי צמת החוטים המגיעה ללוח השעונים היא זו שנדפקה בגלל המעקף שעשה איש המזגנים.

האם יש בכך היגיון, שצמה זו גורמת גם לכל הרכב להשתגע, לבטל את ה ABS, להדליק נורת שמן ואת כל מה שצויין מעלה.

פורסם

צמה לא נדפקת סתם אלא אם דפקו אותה. אם המוסך מצא בה בעיה אז שיראה לך אותה. אם הוא החליט סתם כך שרירותית אז הייתי אומר שאין לו שום דרך להחליט זאת. במקום לגשש באפלה גש למוסך רציני שמתעסק ברכבים האלו וטפל בבעיה. אם אין ברירה סע למרכז, בסוף זה ישתלם.

• תוכן חדש...