Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניגשתי בימים האחרונים לדינמומטר והכשילו אותי על "מערכת הפליטה" (אני מבקש להדגיש שלא הכשילו אותי על כמות ה-co או על כמות co2 - אני בכלל לא הגעתי לשלב הזה), פשוט הסתכלו על הרכב ויזואלית מלמטה והגיעו למסקנה שיש חורים במה שאני מבין נמצא לפני הגזוז (אני מבין שקוראים לזה "עממם" או בצינור שקודם לאגזוז) - והכשילו אותי על זה.

אני מבקש לציין כי אין לי שום בעיה עם מערכת הפליטה חוץ מהחורים האלו.

האם שווה להחליף או לתקן ? מה עלות של חדש ומה העלות של תיקון ? איך מתקנים דבר כזה, עם הלחמה ?

נא עזרתכם

פורסם

מקרה של כמה חורים מעיד על רקבון צנור/דוד פליטה ולכן לא ניתן לתקנם היטב ויש להחליף.

במקרה של חור נקודתי בלבד ניתן, לפעמים, לתקנו ע"י ריתוך.

במכון למע' פליטה (אגזוסט) יראו מה יש לעשות ויבצעו זאת.

מע' פליטה שדולפת גזים עלולה להיות מסוכנת לנהג ולנוסעים בגלל חדירת גזים רעילים אל חלל המכונית.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי שלום, ושבת שלום,

האם בכוונתך ב"דוד פליטה", ל"עמעם" או לאגזוז" (בדגם של הרכב שלי יש לפני האגזוז איזהשהו דוד עגול באיזור שמתחת לתיבת הילוכים בקירוב ובו יש מספר רב של חורים, כ-10). שאלתי היא האם הדוד פליטה הוא עמעמם או אגזוז ? אני רוצה לציין כי מסקירה שלי של האגזוז (סקירה לא מקצועית) מצאתי מספר חורים.

האם בכוונתך ל"צינור" הכוונה לצינור שמחבר בין "העמעם" לבין האגזוז ?

כמה עולה להחליף את דוד הפליטה / עמעם / אגזוז / צינור ?

פורסם

האם בתוך העמעם מצוי הממיר הקטליטי או שלפני העמעמם המרכזי נמצא הממיר הקטליטי ?הפחד שלי הוא שאם יתקנו את העמעם המרכזי, עלולים לפגוע לי בממיר הקטלטי שעלותו מאוד גבוהה.

יש למישהו תמונה של הדגם של המכוניתשלי מלמטה שיעכול להראות לי איך נקרא כל חלק ?

תודה

פורסם

זה הדוד האמצעי, אבל זה בכלל לא ליד הגיר כמו שאמרת. הגיר מחובר לצד השמאלי של המנוע, בקצה השמאלי של השרטוט. לפי התיאור שלך על החורים נראה לי שזה הממיר, כי בחלק התחתון שלו יש מתכת מחוררת.

בכל מקרה לא חייבים וגם לא רצוי לקנות חלק מקורי, שעולה אלפי שקלים.

אני קניתי דוד אמצעי לגולף 89 אצל אפי אגזוזים בבני-ברק, ב-350 ש"ח לעומת 2000 ש"ח שעולה המקורי.

פורסם

הציעו לי במוסך (לא מורשה) לשים דוד אמצעי לא מקור בעלות של 560 ש"ח פלוס מע"מי. האם יש שוני בין המקורי או הלוא מקורי ? מישהו יודע כמה עולה הדוד האמצעי המקורי ?

• ספונסר פורום
פורסם

לדוד המרכזי יש מחיר מטורף במקורי ,אין שום בעיה להתקין

דוד חליפי איכותי זה יחזיק לך הרבה שנים .

לגבי המחיר,המחיר סביר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון, למה הכוונה ב"דוד המרכזי" ? האם זה הדוד שאליו התכוונתי של Pac 2 ?

מהם הפירמות האיכותיות שאתה ממליץ עליהן ? האם זה משנה שאת הדוד המרכזי יחברו ליתרהצנרת באמצעות קליפסים לא מקוריים ? או שזה גם בסדר אם החובורים יבוצעו באמצעות קליפסים לא מקוריים ?

ועוד שאלה קטנה. בטסט הקודם אותו עברתי בהצלחה מרובה היו לי גם חורים בדוד המרכזי; וכשבדקו לי את הפליטה של הco ה-c02 וכל יתר הגזים הכל יצא בסדר (כלומר הממיר הקטליטי תיפקד מצויין לפני שנה); באם ייתכן שבעקבות החלפת הדוד המרכזי אני אכשל בטסט בבדיקת הגזים ? שאלתי היא בעצם האם יש בהחלפת הדוד המרכזי להשפיע על בדירת הגזים ?

הכוונה שלי בדוד המרכזי היא לסדר הבא של הדברים (מהכיוון של המנוע החוצה): צינר - ממיר קטליטי - צינור - דוד מרכזי - צינור - אגזוז. האם יש לך תמונה לצרף כדי שאהיה בטוח ?

פורסם

אצלך הדוד הקדמי מתחבר אל הצינור של הממיר עם בנד קצר שעולה כ-100 ש"ח, ואל הדוד האחורי עם בנד ארוך שעולה כ-200 ש"ח אצל צ'מפיון. במקום הבנד הקצר אפשר לשים בנד דק בצורת U, שעולה 10 ש"ח אבל הוא פחות טוב, או לקנות תחליפי. אני קניתי מחברה באנגליה בחצי מחיר. לבנד הארוך צריך להשתמש במשהו מאותה צורה בדיוק, אולי אפשר להשיג את זה אצל אגזוזנים או לאלתר משהו.

אבל למה שלא ישאירו את הבנדים הישנים?

• תוכן חדש...