Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע שכאשר חיישן מורכב על הרכב ניתן לדעת את נתוניו והאם הוא תקין או לא באמצעות חיבור הרכב לסורק ייעודי או אפילו בעזרת חיבור כבל ALDL לשקע הדיאגנוסטיקה וללפטופ, השאלה היא נניח ורכשתי חיישן מסוים ואני מעוניין לבדוק את תקינותו בבית עוד לפניי שאני מרכיב אותו ברכב האם המכשיר רב מודד יכול לתת לי איזה אינדיקציה לגביי מצבו, אם כן על איזה אופציה במכשיר עליי להשתמש וכיצד מתבצעת הבדיקה? ( מתח, זרם, התנגדות...)

לצורך העניין לקחתי סתם חיישן TPS ישן ושמתי ברב מודד על מצב התנגדות ובעזרת הפרובים נגעתי בשניי פינים שמתחברים לקונקטור ועל הצג ראיתי מספר 5 מה זה אומר בכלל ובפרט על החיישן עצמו?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה חייב לדעת יותר פרטים על החיישן, בדגש על עקרון פעולתו, לדוגמא:

חיישן חום מנוע הפועל ע"י שינוי התנגדותו בתלות בטמפ', יראה התנגדות שונה בכל טמפ' שונה, למשל 200 אוהם עבור 20 מעלות ו3000 אוהם עבור 80 מעלות (למשל- זו דוגמה שרירותית). לחיישנים מסויימים אתה יכול למצוא טווח ערכים אופייני באוטודטה, אבל יש חיישנים שעובדים אחרת. תכל'ס, אתה חייב לדעת את עקרון פעולת החיישן שאתה רוצה לבדוק. לא כולם נבדקים על ידי התנגדות.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

את הנתונים היבשים אכן ניתן לבדוק אם רב בודד לדוגמא האם החיישן מתפקד בכלל או לא או תווכי הפעולה שלו וזה בתנאי שיש לך את כל הנתונים עליו, אבל כיצד החיישן משתלב בשאר המערכות והאם הנתונים שהוא מעביר הם מדוייקים אני חושב שהכי כדאי לבדוק עם סורק שמתחבר לרכב. כי בסורק אתה יכול לבדוק כל חיישן וחיישן ולראות את האות שלו בזמן אמת וגם לראות את שאר המערכת מגיבה לזה וזה הבדיקה הכי טובה.

פורסם

רכשתי סט חוטיי הצתה חדש וברצוני לבדוק את ההתנגדות שלהם, כיצד מבצעים זאת בעזרת הרב מודד?

בעיקרון הבנתי שכמה שההתנגדות יותר נמוכה ככה החוט יותר טוב והניצוץ שעובר דרכו יותר חזק, תקנו אותי אם אני טועה בבקשה

חוט הצתה תקין כמה אוהם אמור להראות והאם יש קשר גם לאורך החוט?

את ההתנגדות בודקים רק כשהם מורכבים על הרכב או שאפשר לדעת משהו עליהם גם שהם אצלי בבית עדיין?

פורסם

כשהחוט ביד שלך ומנותק בשני קצוותיו אתה מודד את ההתנגדות שלו בעזרת רב-מודד.

הערך אמור להתאים למה שכתוב על החוט. האמירה שככל שההתנגדות יותר קטנה כך יותר טוב איננה נכונה. בתלות בתכנון מערכת ההצתה, החוטים יכולים לכלול התנגדות מובנית.

פורסם

אביב, לא רשום שום דבר על החוט פרט ל7 מ"מ סיליקון של AC DELCO

מדדתי התנגדות והתוצאה של החוט בין הקויל למפלג שהוא הקצר ביותר באורך של כ20 ס"מ בלבד היתה 1.4 אוהם

והחוט הארוך ביותר כ-90 ס"מ התנגדות 9.6 אוהם ושאר החוטים בתוך הטווח הזה, מה זה אומר שהחוטים תקינים וההתנגדות טובה או לא?

פורסם

התנגדות מאוד מאוד נמוכה, ערכים אופיינים הם לרוב בסדר גודל של כמה אלפי אוהם. סביר להניח שהמדידה לא מדוייקת.

על איזו סקאלה היתה הרב-מודד כשמדדת?

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אם הערכים שקיבלתי נמוכים אז כנראה שמתי את הסקאלה של הרב מודד על 20K , על איזה סקלה בתווך ההתנגדות עליי לשים ע"מ לקבל תוצאות אמיתיות 2000K יהיה טוב?

פורסם

2000K=2,000,000 , אני בספק אם יש לך סקאלה כזו (מה בספק, ברור שאין :lol: ).

סקאלה של עד 2000 אוהם (תסומן ב-2000 או 2K) סביר שגם תהיה נמוכה מידי.

מתחילים מסקאלה גבוהה, ויורדים בסקאלות עד שאתה מקבל תוצאה מדוייקת- ככל שהסקאלה גדולה יותר התוצאה תהיה פחות מדוייקת, אך לא ניתן לשים מיד על הסקאלה הכי נמוכה , כי הסקאלה צריכה להתאים לטווח בו החלק הנמדד עלול להיות.

שים על 20K , אם קיבלת מדידה של 1.4 זה אומר 1.4K = 1400 אוהם. אתה יכול לרדת סקאלה לאחת נמוכה יותר (למשל 2000), ואם תהיה קריאה היא תהיה למשל 1430 (יותר מדוייק, אך רק אם החלק הנמדד מתאים לסקאלה).

באותה סקאלה: אם לחוט הארוך מדדת 9.6 בסקאלה של 20K זה אומר 9600 אוהם.

אתה לא יכול לרדת פה לסקאלה 2000 כי זה לא בטווח, ולא תקבל קריאה.

שים לב: במדידת התנגדות אין בעיה לרדת לסקאלות יותר נמוכות על מנת לקבל קריאה מדוייקת יותר (אם זה אפשרי). במדידת מתחים או זרמים, זה עלול להזיק למכשיר! תמיד תתחיל בסקאלה הגבוה ביותר, ורד עם הסקאלות תוך שיקול דעת.

שא ברכה, וסע לשלום.

פורסם

ארז, אוקיי הבנתי זה בדיוק מה שחשבתי כאשר אמרת שהערכים בדר"כ של חוטיי הצתה צריכים להיות באלפיי אוהם, אבל בשורה התחתונה החוטים האלה שרכשתי תקינים בעל התנגדות טובה או לא מה דעתך?

מה תווך הערכים אשר מצביעים שהחוט תקין?

פורסם

התנגדות החוטים נשמעת טובה ובטווח ראוי, אך זה לעומת חוטים אחרים שאני מכיר/ התנגדויות חוטי הצתה שאנשים פרסמו פה בפורום (חיפוש).

צריך לדעת מה אמורה להיות התנגדות החוטים של הרכב הספציפי שלך, כי לא כל כבלי ההצתה בעלי אותה התנגדות, רובם לעומת זאת נמצאים על אותה סקאלה של כמה אלפי אוהם, כך שהחוטים שלך לא מעידים על התנגדות קיצונית כלשהי.

פורסם

חיישן TPS נמדד ע"י התנגדות או לא, מכיוון שבדקתי התנגדות על החיישן TPS והתוצאה שקיבלתי היתה טווח של בין 1-6 אוהם למצערת סגורה לגמריי ועד למצערת פתוחה לגמריי מה זה אומר והאם החיישן הזה תקין בכלל?

פורסם

ארז אתה מסרב ללמוד אה ?!

תסביר לנו מה הבעיה ברב מודד שיש לו טווח של 2,000,000 =2000K =2M ?

אז מה אם יצרן סיני כתב 2000K במקום 2M?

בנוסף גם לא קורא הודעות בפורום:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=197505

תסתכל טוב על הטווחים של רב המודד.

בנוסף החלטת ע"פ מה שהתנגדות החוטים נכונה? אני אשמח מאד לקבל הסבר מלומד.

תפסיק לכתוב כשאתה לא יודע!

פורסם

אביב, תתחיל להרגיע.

אם אתה מצליח לקרוא את הסקאלות על המכשיר הנ"ל בתמונה, אשריך.

בכל מקרה, זה המכשיר ש-BOSS שקל לקנות, וקיבל הצעות רבות אחרות. מה בפועל הוא קנה לא אני ולא אתה יודעים (אלא רק הוא) לכן, אין לדעת באיזה מכשיר השתמש (אני מקווה שקיבל את הצעתו של מרק10, UNI ממש טובים).

לא קבעתי נחרצות שהתנגדות החוטים טובה (מי לא קורא הודעות?), קרא שוב:

התנגדות החוטים נשמעת טובה ובטווח ראוי, אך זה לעומת חוטים אחרים שאני מכיר/ התנגדויות חוטי הצתה שאנשים פרסמו פה בפורום (חיפוש).

צריך לדעת מה אמורה להיות התנגדות החוטים של הרכב הספציפי שלך, כי לא כל כבלי ההצתה בעלי אותה התנגדות, רובם לעומת זאת נמצאים על אותה סקאלה של כמה אלפי אוהם, כך שהחוטים שלך לא מעידים על התנגדות קיצונית כלשהי

.

מעבר לכך, התנגדות של 9.6 או 1.4 אוהם לכבלי הצתה, זה לא מציאותי, וגם הנדסאי אמור לדעת זאת.

לגבי קריאות אלה בערכי KOHM , קרא תגובתי (שוב), המצוטטת למעלה.

הדגשתי בקו תחתון את הדרוש הדגשה, אם אתה עדיין מתקשה להבין, אשמח לצבוע לך בצבעים שונים, או אף לנקד.

פורסם

ואני חשבתי לתומי שקשה להרגיז אותך.

סקאלה של עד 2000 אוהם (תסומן ב-2000 או 2K) סביר שגם תהיה נמוכה מידי.

1. הדגש הגדול ביותר הוא על המשפט הנ"ל שבוודאי תלוש מהמציאות, ועוד נכתב בבטחון עצמי ובביקורת לכותב כאשר הוא (הכותב) בוודאות צודק באמרו שיש סקאלה כזו ואתה בוודאי טועה כשאתה אומר שאין.
  2. לגבי החוטים דיי ברור שהערכים נמדדו בקילו אומים ולא באומים, אין ויכוח על כך. העניין הוא שמעבר לזה שאלו סדרי גודל הגיוניים אין שום דרך לקבוע, בפרט עבור חוטים חדשים, שההתנגדות הזו אומרת שהם תקינים כל אימת שאתה לא מכיר את המפרט של החוט הספציפי או המתאים לרכב, וזה בעצם מה שהכותב ביקש לדעת- האם החוטים שרכש תקינים. עם הודעה מס' 11 במתכונתה הנוכחית אין שום בעיה למעט העובדה שזה לא ממש עונה לו על השאלה.
  3. בקש ממישהו אחר שיקריא עבורך.
  4. תתפלא ידידי, אך עם הרמה של ההנדסאים אני דיי בטוח שרוב מוחלט מהם לא ידעו להגיד שזה לא הגיוני. את האמת- גם מהנדסים יוצאי טכניון לא ידעו להגיד את זה. רק מי שנתקל בזה פעם סביר שידע.

• תוכן חדש...