Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני שבוע עשיתי טיפול כמו שמוזכר בכותרת, רציתי לשאול כמה שאלות:

1. במוסך מרכזי אמרו לי שצריך טיפול כל 15K והרבה אנשים טוענים שעדיף כל 10K מה נכון?

2. ברכב שלי היו פלאגים של DENSO עם אוקטדה ארוכה שלפי דעות מחזיקים 30K האם קיים דבר כזה? (דרך אגב לא היה להם במלאי אז שמו לי NGK שמחזיקים רק 10K)

3. הוחלפו רפידות ברקסים מקוריים (ראיתי שזה מקורי) של מאזדה בעלות של 260 ש"ח? מחיר הגיוני?

4. מים ירוקים לא הוחלפו, חסר לי בערך 1/4 ליטר המוסכניק אמר לי תשלים עם מים רגילים, האם זה כדאי?

הטיפול כולו עלה לי 1500 ש"ח כל החלקים מקוריים!

תודה לעונים.

פורסם

מה עם שמן+פילטר?!

אם זה כולל גם את השמן והפילטר המחיר סביר ככה זה במרכזי.

יש בת"א (אני חושב) חנות שניקראת "חזי דלאל וחלק" הוא מוכר חלקים מקוריים של מאזדה יש לו כל מה שתרצה במחיר זול.

להבא תוכל ליקנות את החלקים ממנו את מה שצריך לטיפול ואז ללכת למוסך טוב שאתה מכיר(לא של מאזדה כי הם לא יקבלו את החלקים) והמוסך יעשה לך עבודה, זה יצא לך זול יותר ומשתלם יותר עם חלקים מקןריים.

למאזדה יש המון בעיות עם חלקים לא מקוריים זה מניסיון, תשתדל לעבוד רק עם חלקים מקוריים

אם יהיו לך צלצולים מהמנוע החלף את הפלאגים.

בקרוב (הרבה פחות מ10K) יכול להיות שתתחיל להרגיש זיופים מהמנוע ביגלל הפלאגים.

היית קונה את הפלאגים במקום אחר והולך לאיזה מוסך שירכיב לך אותם 10דקות עבודה.

אגב הפלאגים יקרים!.

אם יש לך מנוע ZM 1.6 אז הפלאגים המתאימים הם: SKJ16CR-A8

מנוע 2.0 FS פלאגים: KJ16CR-11

שתיהם של DENSO.

בינתיים תיסע ככה יחזיק כמה שיחזיק לא קריטי אם הכל בסדר תישאר ככה.

טיפול מומלץ לעשות כל 10K או12K להקדים אותו כדי להאריך את חיי המנוע.

לא צריך למשוך עד 15K תעשה נגיד כל 12K יהיה מצויין.

פורסם

אז ככה, הרכב הוא 1.6 ליטר

שמן גם החלפתי. שמו לי סינטטי מלא. וגם פילטר שמן כמובן.

אני אקח את ההמלצה בחום ואעשה כל 10K כי אני מעדיף לשמור על האוטו.

דרך אגב אז באמת פלאגים DENSO מסוגלים להחזיק 30K?

ומה עם המים הירוקים?

תודה.

פורסם

אפשר להוסיף מים מהברז אבל לא מומלץ מעל חצי ליטר.

אם בעבר כבר הוספת מים מהברז וכבר עברת חצי ליטר זה כבר לא כדאי אבל במיקרה חרום תשתמש במים בלי להסס(נגיד נתקעת באמצע דרך)

בדוק מאיפה יש לך נזילה של נוזל קירור אולי המשאבת מים נוזלת או איזה צינור לא מחוזק טוב.

אסור לערבב 2סוגים של נוזל קירור במנוע, צריך שיהיה אותו הנוזל קירור אם יש לך נוזל קירור של פרסטון אז תשים רק של פרסטון ולא עוד חברה אחרת זה לא טוב בכלל.

צריך לבדוק את מערכת הקירור בלחץ במוסך ולאתר את הנזילה..

שמן סינטטי מלא יתאים והוא מצויין למנוע!

זה לא משנה החברה של הפלאגים זה משנה את הטכנולוגיה שלהם.

יש פלאגים שמחזיקים יותר ויש פחות.

• תוכן חדש...