Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למקרה עצמו,

בפסאט הלכה המערכת לעולמה,לפני ארבעה חודשים

פשוט הפסיקה לעבוד לא נדלקת,נכנסתי למוסך אמרו שהלכה המערכת והזמינו לי חדשה(10 ימים)

באתי הרכבתי ולסאמת,

יום חמישי אני שוב אותו סיפור המערכת לא נדלקת,הולך למוסך,הרכב נכנס לבדיקה.

והכל חוזר שוב,עשרה ימים,עדיין מחכה..

עכשיו לשאלה,האם אני יכול לדרוש שמאז שמחליפים לי את המערכת יהיה לי שנתיים אחריות?

Skoda Superb Elegance 1.8 TSI

Alfa Romeo 159 2.4JTDm 20V 200hp

פורסם

אתה חי בישראל, אם הדבר היה מתבצע , אנשים היו שוברים אחרי שנתים ואחד עשרה חודשים את המנוע, את הגיר ואם תרצה גם את המערכת ומקבלים אחריות חדשה לשלוש שנים

פורסם

לגיטימי לבקש הארכה מסויימת, אבל את כל תקופת האחריות לא יתנו לך.

בכל אופן, כדאי לבדוק אם אין משהו במערכת החשמלית ברכב שדופק את המערכת, או לחלופין אולי מדובר בכשל בסוג המע' הזאת וכדאי אולי להחליף לדגם אחר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מהנסיון של המשפחה שלי, לפחות עם הסקודות ישנה אחריות נוספת על החלקים ועל העבודה מעבר לאחריות הכוללת

האחריות הנוספת היא כמובן מופחתת ובד"כ כחצי שנה (לפחות בחלקי הנעה כאלה ואחרים)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למה שלא תהיה אחריות מלאה,

לא מדובר בשבר,מדובר בכשל של החברה!

אני אמור לקבל מוצר תקין,מוצר אשר מתקלקל ללא שום סיבה,מעיד על מוצר דפוק (משהו ברכב הרי דופק אתו!הוא שהוא דפוק בעצמו...)

Skoda Superb Elegance 1.8 TSI

Alfa Romeo 159 2.4JTDm 20V 200hp

פורסם

אתה מקבל אחריות כמו מי שקונה במחיר מלא מערכת לרכב בן 20 שנה (3 חודשים כמדומני). אם אחריות המכונית נגמרת אחרי תום האחריות הזו היא תישאר מכוסה כמובן.

פורסם

כל מוצר שאתה קונה - במחיר המוצר משוקלל גם מחיר האחריות.

היצרן מראש יודע שיהיה אחוז מסויים שיתקלקל וידרוש תיקון או החלפה. את האחוז הזה הוא מוסיף למחיר המוצר.

כאשר קנית את המערכת, נניח לרגע שהיא עליתה לך 1,000 שקל. לצורך הדוגמה נניח שהמחיר מגלם בתוכו 5 אחוז תקלות, כלומר המוצר עולה רק 950, ושילמת עוד 50 שקל עבור אחריות.

לכאורה כל 20 מערכות שנמכרות, מממנות החלפת מערכת מקולקלת בשלמותה.

אם היבואן צריך לתת אחריות מלאה על מערכת תחליפית אזי הוא צריך לגלם עוד תוספת מחיר על מחיר המוצר שכן על כל 20 מערכות מקולקלות שהוחלפו, יש מתוכן עוד אחת שהתקלקלה ודורשת החלפה חוזרת.

במילים פשוטות, 400 מערכות חדשות מגלמות במחיר גם 20 החלפות של מערכות מקולקלות ועוד מערכת אחת, כלומר סה"כ 21 מערכות.

את ההחלפה ה-21 יתכן והיצרן לא גילם במחיר מתוך הנחה שהיא מקבלת תקופה חלקית קצרה וכנראה עד שתתקלקל ממילא כבר לא תהיה באחריות. מעבר לזה, אם היית מקבל אחריות מלאה, כנראה שהיתה לך סיבה לחזור כל פעם רגע לפני סוף האחריות ולבקש חדשה.

בחו"ל מקובל שכאשר אתה קונה מוצר, אתה יכול לרכוש תוספת אחריות לתקופות נוספות. הדבר כמובן מייקר את מחיר המוצר, אבל אתה כלקוח עושה את השיקול הכלכלי שלך האם כדאי לשלם יותר.

אגב, שלא יהיו לך אי הבנות - כל החברות שנותנות לך אחריות ל- 3 שנים וכד', גילמו במחיר הרכב את מחיר האחריות. אילו האחריות היתה רק לשנה - מחיר הרכב היה יורד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בצמפיון לכל חלק יש אחריות של שנתיים אבל שאתה מקבל אחד חדש בחינם כמו במקרה שלך אין כפל מה שאומר שלא כל פעם תקבל עוד שנתיים אבל יש פרצה קטנה יש רשימה של חלקים שיש להם אחריות מורחבת כי בחברה עצמה גילו שהחלק הוא בעייתי כמובן שאף אחד לא יגיד לך את זה אבל תגיד שאמרו לך שיש לזה אחריות מורחבת וכמובן תהיה עקשן גם לי עשו סיפור הם החליפו לי בגולף מצבר איזה 6 פעמים ואמרו לי שאין יותר אחריות אחרי ריב לא קטן לא שילמתי על מצבר חדש

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

כשאתה מקבל אחריות, האחריות היא לתקופה שנקובה מים הרכישה הראשונה

אחרי שהתקופה עוברת אין יתר אחריות ולא משנה כמה פעמים החליפו את החלק מיום הרכישה הראשון

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...