Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהגעתי לפורום מצאתי שתיאורי הביקורים המפורטים במוסך של כמה מהחבר'ה הועילו לו המון בלהבין מה עלול לצפות לי מבחינת אחזקה של האוטו הראשון שלי. אז הנה אני מנסה לתרום קצת משלי. רק כדי ליישר קו עם כולם – מדובר בפיג'ו 205 Forever שנת 95', מנוע 1400.

טוב, אז בשעה טובה נכנסתי למוסך ימית לסדר כמה בעיות חשמליות מעצבנות ולאבחן בעיה של קרטועים מוזרים בנסיעה. טיפל בי דני, החשמלאי ואיש האבחון של המוסך. היה יום מעניין מאוד, בו ביליתי כמה שעות טובות במוסך.

בעיה ראשונה, וזו שבגללה נכנסתי מלכתחילה, הייתה חלון חשמלי שמאלי שנתקע באמצע הדרך למעלה. דני איבחן את הבעיה כמנגנון גמור. הוחלף מנגנון, המערכת גורזה כהלכה וכעת "כמו חמאה".

בעיה שנייה, דומה להפליא, היתה רעש קטסטרופלי במעמד נעילת הרכב (נעילה מרכזית) שבא מכיוון מנעול הבגאז'. מסתבר שגם כאן המנגנון המהולל (מעפן ברמות כאלה שהייתי חייב לשמור אותו כדי להראות לחבר'ה) שפיג'ו שמו באוטו הלך פייפן. אחרי עבודה מסוייטת משהו (מישהו אמר גישה נוחה? בפיג'ו? לאאאאא...) הוחלף המנגנון במנגנון לא מקורי שהובטח לי ש-"לא מתקלקל בחיים". נקווה שזה נכון.

כאן בערך נסעתי לשיעור באוניברסיטה וחזרתי אחרי שעתיים. בזמן שחיכיתי לדני שיסיים משהו כדי להגיע לבעיה השלישית, ביקשתי שיחליפו לי את המים הירוקים למים מקוריים. נקווה שזה יכפר קצת על העובדה שקיבלתי את האוטו עם מים רגילים. לא רציתי לעשות פלאש למערכת הקירור אז אני מקווה שהמים הירוקים ששמתי לפני שבועיים בהחלפת הרדיאטור שטפו איתם קצת ג'יפה בדרכם החוצה.

רגע לפני הדיאגנוזה דני מילא לי שמן למזגן. ההליך הזה מתבצע בכמה שניות על-ידי הזרקה, כשהמערכת עובדת בואקום, והוא מדליק למדי. מומלץ לעשות ולצפות. :p

אוקיי, ועכשיו לחלק המעניין –

הקירטועים המוזרים האלה מטרידים אותי כבר משהו כמו שבועיים וחצי. תיאור הסימפטום: במעבר לשני ושלישי המנוע מתחיל "לשהק" ולטלטל את האוטו, עד שאני עולה הילוך ו/או מגיע לטורים מספיק גבוהים. ברביעי ומעלה, במהירויות הגבוהות יותר, המנוע מתנהג בצורה לא יציבה משהו. עד עכשיו הייתי בטוח שמדובר בבעיה כלשהי במערכת הדלק, ההזרקה או משהו דומה. השבוע בפעם הראשונה פתאום שמתי לב שהבעיה צצה רק כאשר המזגן פועל. עד כאן פרטים. הלאה לבדיקה.

דני הסתכל על המכלולים באופן שטחי. הכל בסדר. חיבר את המחשב לאוטו, והפלא ופלא – הכל תקין. אין שום בעיה. וכו' וכו'.

לקחנו את האוטו לסיבוב. במיטב מסורת מרפי בהתחלה הכל הלך חלק לגמרי. אחרי שתי דקות סוף סוף בא הרגע...מעביר לשני, והופ אנחנו מפרפרים לנו. מה זה יכול להיות? אולי הכבל של המה-שמו (אין לי זיכרון ממש מוצלח) מתוח מדי. משחרר. הבעיה ממשיכה. טוב, זאת לא בעיה חשמלית. זו בטח בעיה מכנית. צריך לפרק דברים. אחרי עוד חצי דקה לפתע באה הישועה. פתאום באמצע קירטוע דני שואל: "רגע, שמעת את הרעש הזה?". אני אומר לו: "איזה רעש?". הוא אומר: "טוב, אני יודע מה הבעיה. זה התרמוסטט של המזגן." אני נראה נרעש. במבט מלא סיפוק אני מכריז: "וואללה!". :shock:

מסתבר שהתרמוסטט האלקטרוני תקול ומפעיל את המזגן בפולסים פסיכיים. זה גורם לרעש של תיקתוק (שאני לתומי הייתי בטוח שהוא איזה צירצור של הפלסטיקה). זה גם גורם לכך שהמחשב משתגע, כי צריכת המתח לא אחידה, ועוד כהנה וכנה. לא חשבתי קודם לכן שלמזגן יכולה להיות השפעה מורכבת כל כך על האוטו.

בנקודה הזו סיכמנו שאגיע בשבוע הבא להחליף את התרמוסטט. בזמן הנסיעה הביתה התחלתי באמת לשמוע את התרמוסטט מתזז את מזגן ואת האוטו. נכון לעכשיו (מזה יומיים) משום מה הבעיה קצת שככה וכמעט ולא קורה יותר (טפו טפו). כנראה שדני ושעות ההשקעה האישיות שלי השרו קצת שלווה על האוטו הסורר שלי. בינתיים היא נוסעת יופי.

סיכום הנזק:

פירוק והרכבה מנוע חלון חשמלי שמאלי

החלפת מנוע נעילה תא מטען

מילוי שמן למזגן

בדיקת מנוע במחשב

החלפת נוזל קירור

סה"כ 408 ש"ח

מנוע נעילת תא מטען

שלושה מיכלים 2 ל' של נוזל קירור

סה"כ 273 ש"ח

לא כולל מע"מ, לא כולל הנחה, ולא כולל המנגנון עצמו של החלון – שהושג בנפרד מפירוק ועלה כ-350 ש"ח

אעדכן סופית בשבוע הבא אם אכן נפתרה הבעיה. בכל מקרה יצאתי מרוצה. :)

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

אפרופו מוסך ימית

ביום שישי ניגשתי אליהם במטרה לרכוש אריזת שמן גיר בתכולה של 2L

מכיוון שהם רוכשים את השמן גיר בתכולות גדולות (עשרות ליטרים) הם הציעו לי את שירות ההחלפה כולל השמן גיר בעלות של 60-70 ש"ח.

מההיכרות הקצרה התרשמתי לטובה מהשירות ומהיחס.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

וואלה.. אולי זה היה מעשה חכם לגשת לימית לעשות את היישור קו הענקי שאני עושה השבוע (קרבורטור, טיפול 10 וכו'...) אבל אני כנראה אעשה את הרוב לבד.. ככה זה יותר מעניין :)

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
וואלה.. אולי זה היה מעשה חכם לגשת לימית לעשות את היישור קו הענקי שאני עושה השבוע (קרבורטור, טיפול 10 וכו'...) אבל אני כנראה אעשה את הרוב לבד.. ככה זה יותר מעניין :)

סחתיין עליך, ידידי. :D

אני עצמי עדיין מנסה ללמוד על האוטו הזה. ממש מועיל לראות מקרוב מישהו מקצועי עושה את העבודה. אולי בפעם הבאה שצריך להחליף מנגנון אוכל כבר לעשות את זה בעצמי. האוטו אצלי רק חודש ויקח לי קצת זמן להרגיש מספיק בנוח בשביל להתעסק איתו לבדי. נו טוב, בחודש הבא אני מכניס אותו להחלפת קלאץ' אז יהיה עוד הרבה מה ללמוד... :wink:

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

פורסם
ממש מועיל לראות מקרוב מישהו מקצועי עושה את העבודה.

אל תקבל את העובדה הזאת כמובנת מאליה . לא בכל מוסך (במיוחד מורשה) יתנו לך להציץ בעבודתו של המכונאי.

אכן. ולא בכל מוסך אני מוכן לטפל באוטו. השהות שלי במקום היא תנאי שלי מול המוסך. לפחות בינתיים בימית לא נראה שזה מפריע להם. אני מצידי משתדל לא להציק או להטריד אלא רק לצפות ולשאול שאלות מדי פעם. גם במוסך השני שאני מטפל בו, שאינו מורשה, אין למכונאי שמטפל בי כל בעיה והוא אפילו אמר לי פעם שהוא מעדיף שאנשים ישארו ויסתכלו כדי שיראו את איכות הטיפול.

• תוכן חדש...