Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא כזה פשוט - המוסך יודע שרכב כזה נמצא אצל אנשים ש"הפרוטה לא מצויה בכיסם" בדרך כלל, ופוחד שהם לא ישלמו לו על דיאגנוסטיקה יקרה ותיקונים שלוקחים הרבה זמן (כשבאותו הזמן אפשר לעשות 150 טיפולים לפוקוס ליסינג ולהרוויח קצת)

אני ממש לא מסכים איתך, לפי מה בדיוק המוסך קובע שהוא לא יקבל תשלום ?זה שהרכב שלך לא חדש דנדש לא הופך אותך אוט' לתפרן או לסרבן תשלום... אדם מן הישוב נכנס למוסך מתוך כוונה שיטפלו בבעיה שלו והוא מודע לכך שהטיפול אינו בהתנדבות, המוסך יכול להכין את בעל הרכב להוצאה גבוהה וטיפול ממושך אבל לא למנוע אותו על סמך תחושה..

ומה ההבדל למוסך אם בעל פורד 98 ששווה 30K או בעל מונדאו 07 ששוה 150K כשהם מחליטים לא לשלם 5K על תיקון ? זה יעלה פחות למוסך אם הרכב יקר יותר ? שניהם יכולים לסרב לשלם באותה מידה.

מעבר לכך יש מס' חוקים וקביעות שנועדו להגן על המוסך ממקרים כאלו

הדבר היחיד שהגיוני זה שבאמת במקום לבזבז זמן על איתור ותיקון בעייה נדירה המוסך מעדיף לטפל תקופתי ברכבים אחרים ולצלצל בקופה..

* דברים אלו נכתבו על מוסך מורשה בלבד ולא על מוסכים כללים

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

המעניין הוא דווקא ההערה האחרונה שלך, כי דווקא מוסכים כללים מצטיינים יותר בהדיפת לקוחות בעלי רכבים "בעייתיים".

פורסם

יש משהו בדבריך, אך ההערה באה להדגיש שהדיון הוא על מוסך מורשה ולא על כל מוסך.

רציתי להמנע מתגובות על ההודעה בהקשר של מוסך כללי (שלרוב הידע הכללי שלו לפעמים לא מספיק לפתור בעייה נדירה או מיוחדת לדגם ספציפי ולכן יעדיף לוותר על העבודה, דבר שהוא לגיטימי במידה מסוימת)

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

הכל טוב ויפה אבל לא הכל מושלם בחיים וגם מוסך מורשה יבואן הוא לא קוסם ולרוב לא תמצא שם מהנדסי רכב שעובדים על הרכבים אלה מכונאים רגילים ואפילו בני דודיינו שמוכנים לעבוד בשביל משכורת נמוכה יחסית ואין להם שום ידע מורחב למעט העובדה שהם מטפלים מדי יום באותם הרכבים מכירים תקלות שאופייניות לאותם הרכבים ומסוגלים לאתר תקלה בקלות יחסית בגלל סימפטומים שחוזרים על עצמם.

עוד טעות נפוצה אצל בעלי הרכבים שחיבור סורק תקלות יפתח מגילה ובה רשום כל פיפס שהרכב עבר וכל תקלה, אז בואו ננפץ גם את המיתוס הזה כי אם התקלה לא מוגדרת מראש במיפוי של מחשב ניהול המנוע היא גם לא תירשם בטח לא ברכב שנת 98.

מה שכן משמש יתרון עצום עצום לבעל רכב שמטפל במוסך מורשה יבואן הוא יכול לפנות ליבואן עצמו לצורך בירורים במידה וטופל לא כראוי כשבמוסך כללי אתה צריך לרדוף אחרי מנהל המוסך ולקוות לרצונו הטוב.

לי יצא לעבוד במורשה פורד מזדה בתפקיד דיאגנוסטיקאי וידוע שהרכב הנ"ל בעייתי מבחינת מערכות החשמל שכן הצמות נוטות להתייבש ולהתפורר דבר שמוביל לקצרים למיניהם ותקלות במכלולים חשמליים, העניין כאן הוא כלכלי נטו, לאתר תקלה מסוג זה החשמלאי יכול לעבוד שבוע שלם תחשבו כמה רכבים מצתברים בזמן הזה ואין סיכוי לחייב את הלקוח על כמות כזאת שעות עבודה ורק מסיבה זו מוסך מסויים יבחר שלא לקחת על עצמו עבודה כזאת כי כבר מראש הוא מפסיד כסף.

בשורה תחתונה אני אומר שלפעמים חשמלאי רכב מנוסה יהיה עדיף על כל מוסך מורשה וסביר להניח עלות התיקון אף תצא יותר זולה ולא פחות טובה.

פורסם

בשיחה טלפונית מפורטת עם בעל אחד המוסכים שהצעתם כאן כפתרון, הוא הסביר בנדיבות ובפשטות שמדובר בתקלה שייקח ככל הנראה הרבה זמן לתקנה, בגלל בעיית הזיהוי והאיתור שלה, וכתוצאה מכך זה אולי לא יהיה כלכלי לשני הצדדים. הוא לא יוכל לגבות יותר מדי, וכך ימצא את עצמו עובד ולא מפוצה על כך, ואני בטח אחשוב שזה עלה יותר מדי, בגלל שהבעייה עצמה עשוייה להיות קטנה, אבל התשלום יהיה גדול. מוסך הרי עובד לפי שעות וחלקים, כמה כבר אפשר לחייב על החלפת רכיב חשמלי קטן, אם זה המקרה.

אני יכול להבין את המורכבות של הבעייה, אבל עדיין אני חושב שאדם שפותח מוסך צריך לקחת בחשבון גם בעיות מסוג זה. בדיוק כמו שמרפאה לא ממיינת בכניסה את החולים המגיעים לטיפול - יש כאלה שעלות הטיפול בהם יקרה ומורכבת ויש כאלה שלא, יש פעמים שחולה מגיע עם צינון, ולפעמים הוא מגיע עם סרטן. עסק שעיקרו שרות לקוחות, חייב לקחת בחשבון, שהחיים ארוכים, ושהעולם עגול, ושבסופו של דבר יש איזון. היום באתי עם בעייה קצת מורכבת והוא אולי לא ירוויח או ירוויח פחות - אבל מחר אני אגיע שוב ואז הוא ירוויח גם אותי כלקוח חוזר וגם את מי שאביא בעקבותיי.

אם היה לי מוסך, זה מ ה שהייתי עושה. זה מה שאני עושה בעסק שלי. לא מעט קורה שאני נותן שירות ללקוח ותיק, ולא מרוויח מזה אגורה. אבל אני יודע שהוא יישאר לקוח שלי גם בעתיד, והוא תמיד חוזר.

פורסם

בדיוק כמו מרפאה, לפעמים הרופא מפנה לבדיקות נוספות, מקיפות יותר וממוקדות יותר. עלויות הבדיקות האלו מאוד גבוהות והביטוח הרפואי שלך משלם אותם, ולכן אין לך את המודעות לכך.

כפי שאתה יודע מוסכים לא עובדים לשם שמיים והם לא בית תמחויי אלא יחידה כללית שמטרתה הסופית היא להרוויח כסף, ועוד אוסיף שהמוסך היה גלוי איתך באופן מעורר אהדה, על הבעייתיות של המקרה של רכבך.

כל שנותר לך הוא להכניס את הרכב למוסך, לסכם מחיר עלות בדיקות התחלתי שתוכל לעמוד בו ויתכן כי בפרק הזמן שיוקצב המוסך אכן יאתר את הבעייה וכולם ירויחו מכך..

פורסם

אחרי יומיים של בדיקות שכללו בעיקר נהיגה ברכב, ושבהן סירב המנוע לזייף, והמונדיאו נסעה כמו גדולה, אותרה סוף סוף התקלה - סליל הצתה. מחר מתקנים ונראה אם זו אכן הבעייה. כי כמובן יכול להיות שלא.

לגבי המשוואה מרפאה/מוסך - זה נכון שתיקון רכב אינו דומה לביטוח רפואי והוא גם לא דחוף כמוהו אבל, נראה לי שבסיכום הכללי המוסך שכן הסכים לקבל אותי - מוסך נע-אור מבני ברק - זכה בלקוח קבוע וממליץ, כל עוד אסע בפורד או מזדה. נראה לי שהם לא יפסידו בסיכומו של דבר על ההשקעה שלהם בי ובמכונית "ישנה" מדי.

פורסם

שלום.

בחור מירב הסיכוים שהבעיה נובעת מהצמה חשמלית המספקת מתח למזרקים היא מחורבנת ועושה ים של צרות בנוסף הצמה מחוברת בשקע-תקע בצד נהג והתקע הזה נוהג לעשות הרבה צרות תבדוק את הנושא.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה לכולכם על העצות הטובות.

הוחלף סליל הצתה. 1300 ש"ח כולל מע"מ. הרכב נוסע, אבל הוא נסע גם קודם, כך שזו תישאר חידה אם הבעייה נפתרה או שצריך גם להחליף צמה, קבל, פלאגים, כבלים, מחשב ובעצם אולי את כל האוטו.

ביום שבו הוא יצא מהמוסך החלפתי ב - UMI את הרכב ברכב משפחתי קרייזלר ווייאג'ר. אני מקווה שהוא יהיה נאמן לפחות כמו המונדיאו. תגידו מה שתגידו - יש לה אישיות.

אבי

• תוכן חדש...