Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי בעיית שפריצרים קידמיים... הם לא עבדו מאז שקניתי את הרכב, ויום אחד עשיתי מדידות (חשמלאי או לא?) וגילית שהלך המנוע.. מדובר אגב ב-205..

כנראה שיש בעיה בסליל שם, ואין שאיבה... עכשיו, השאלה הגדולה היא איך לפרק את המיכל והמנוע? מישהו יודע?

בספר של היינס אין הרבה פירוט ומדובר בעיקר על המנוע של המגבים, וגם עליו בשתי מילים :?

כבר שאלתי את איציק במקום אחר, אבל אולי יש עוד מישהו שרוצה לעזור לי... עשיתי את כל המדידות וכל הבדיקות, הגעתי למסקנות מסויימות, ואני נותן את כל הנתונים, בתקווה שמישהו יוכל לעזור לי עם זה....

משאבות השפריצרים:

יש לי שתי משאבות, אחת שהורדתי מרכב מושבת, שתיהן תקינות.. מדדתי עליהן התנגדויות של כ-11 אוהם, יש מגע בין הפלוס למינוס, מן הסתם, כי הרי יש שם סליל! זה אומר שאין קרע, והמשאבות תקינות...

בנוסף לכך, חיברתי את המשאבות לספק של מחשב, בבית, והן עובדות טוב מאוד..

ברכב:

כל המגעים טופלו, נוקו וחודשו - והם מצויינים...

ברגע שלוחצים על המתג יש 12 וולט כמו שצריך, שמגיע לחוטים, אבל ברגע שאני מחבר את המגעים למשאבה - מייד יש 0!

כבר ניסיתי כל מיני שיטות, ואפילו בדקתי, שברגע שאני מנתק יש מתח, ומיד כשאני נוגע במשאבה מד המתח יורד ל-0...

חשוב לציין פרט מעניין, לקו, בלי המנועים ובלי ללחוץ על המתג של השפריצרים מגיע 4.4 וולט כל הזמן נונ-סטופ בלי הפסקה.. זה המצב, ואני לא מבין למה... אני חושד שמשהו מחובר לאותו קו, אבל אין לי מושג מה אם זה באמת כך..

ניסיתי גם למצוא תאילנדי שמתחבא מתחת למכסה המנוע, שגונב את המתח וגם פוגע לי בסחיבה כי אין לו מספיק כוח סוס, אבל לא מצאתי אותו..

יש למישהו רעיונות? :roll:

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אתה בטוח שהבעיה במנוע? חיברת לו שנאי רגיל ובדקת אם הוא עובד או לא?

בכל מקרה, אני לא יודע אם אצלך זה בדיוק ככה אבל בגדול יש מיכל עם המים של השפריצרים והמנוע פשוט מחובר אליו. אצלי הוא פשוט יוצא כשמרימים (בלי ברגים או משהו) וגם המנוע יוצא באותו אופן.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

לקחתי מולטי מטר ותוך כדי הפעלה של השפריצרים בדקתי את שינויי המתח/זרם, והתגובה הייתה לא טובה... היה שינוי, אבל ההספק צנח, לכן אני מאמין שיש קרע בסליל.. יכול להיות שאני טועה לגבי המדידות, עשיתי אותן לפני בערך חצי שנה ואני לא ממש זוכר... אני אנסה להוציא אותו כמו שאמרת...

באשר למנוע, הוא אכן צמוד למיכל...

תודה.

פורסם

המנוע מתחבר (בדחיפה) לתוך המיכל של השפריצרים מהצד (האטימה נעשית באמצעות גומיה שנמצאת שם).

עלותו נעה באיזור ה 60-70 שח כמדומני.

קל ביותר לפרק/להרכיב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבנתי.. יש לי פשוט מאיפה להוריד, תרמו לי אחת לחלקים ואחרי שאני אסיים איתה היא תשלח לפירוקיה... לכן רציתי להוריד ממנה... בכלל, מחר זה יהיה יום התגליות, כי אספתי את ככככל הכלים שמצאתי במחסן בבית, ויש הרבה כי אנחנו שושלת של חשמלאים ולכל בן משפחה יש ארגז... ועכשיו יש לי גם ספר של היינס, אז אני הולך להתלכלך הרבה... , חוץ מזה בקרוב אני אגיע למוסך, בקומבינה כמובן, כדי לעשות טיפול ולעבוד צמוד עם המכונאי שלנו ואולי סוף סוף להבין...

פורסם

בקשר למדידה, אם בדקת _זרם_ והמדידה היתה מעבר לטווח המכשיר, כלומר שהמחוג הגיע למקסימום שהוא יכול בשתי המדידות, זה לא אומר שזה אותו זרם. זה קרה לי באותה בעיה, ובסוף היתה בעיה במגעים של המפסק, שלא העביר מספיק זרם, אבל לא יכולתי לראות את זה במודד בגלל שהזרם התקין והזרם החלש שניהם היו מעבר לטווח המכשיר...

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

קודם כל אני משתמש בדיגיטלי, ואם אני זוכר נכון המתח המתקבל היה 0.22 וולט במקום 4 וולט נחוצים.. אבל זה באמת היהי מזמן ופשוט צריך לחכות למחר, שהשמש תצא...

פורסם

עידכון חם... השגתי משאבת שפריצרים, מכסה מקורי של מיכל שפריצרים (אין לי), פאנל של המזגן (שלי דהויה), דש בורד שלם של 205 בלי סדקים, הגה תקין בלי סדקים (לעומת שלי, מהשמש), רשתות למזגן למקרה שיהיה צורך, אפשר גם לצבוע... :) אה, יש גם לוח שעונים חדש עם תאורה תקינה וגם עם שעון שעובד, השעון (שמראה זמן) בלוח שלי לא עובד כי מחוג אחד נדפק... קיצר מחר יהיה לי מה לעשות!

מה שכן, בהיינס אבדו עליי... אין שם את הברגים כמו בתמונות של היינס, יש אחרים.. העיקר שמצאתי... אני מאושר :D

פורסם

אושר עילאי... במשך קצת יותר מחמש שעות התלכלכתי בגריז ופרקתי כל מיני חלקים... צדק מי שהזהיר אותי שבפג'ו הכל מתוסבך, אבל הסתדרתי...

התוצאה היא החלפת הגה וייצובו, דש-בורד שלם ותקין, תאורה פנימית של הדש-בורד סוף סוף עובדת, התקנתי שעון, תיקנתי את הפנס האחורי שעשה בעיות (מגעים בפרח), וטיפלתי גם במשאבת השפריצרים... הגעתי למתחים רצויים וכו', אבל... לא עובד! :( אני מניח שיכול להיות שהצינוריות שמובילות לשפריצרים סתומות, אולי אין ואקום או לא יודע מה... יש למישהו עוד הצעות?

תודה!

פורסם
אושר עילאי... במשך קצת יותר מחמש שעות התלכלכתי בגריז ופרקתי כל מיני חלקים... צדק מי שהזהיר אותי שבפג'ו הכל מתוסבך, אבל הסתדרתי...

התוצאה היא החלפת הגה וייצובו, דש-בורד שלם ותקין, תאורה פנימית של הדש-בורד סוף סוף עובדת, התקנתי שעון, תיקנתי את הפנס האחורי שעשה בעיות (מגעים בפרח), וטיפלתי גם במשאבת השפריצרים... הגעתי למתחים רצויים וכו', אבל... לא עובד! :( אני מניח שיכול להיות שהצינוריות שמובילות לשפריצרים סתומות, אולי אין ואקום או לא יודע מה... יש למישהו עוד הצעות?

תודה!

נסה לפרק את הצינורות ולראות את המנוע משפריץ מים לבדו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...