Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים אני לא מתכוון לעשות את זה עכשיו אבל בעתיד אולי אני יעשה את זה.

רציתי לדעת קודם אם יש חיסרון כלשהו בשיפור הזה פורטינג וגם יחס דחיסה בכללי.

אני יודע שאני יצטרך להחליף את סעפת היניקה לזאת שיש בMK1 ואני יודע שקשה להשיג אחד כזאת אבל בכל זאת מאיפה אני יכול להשיג :?: .

ואם נגיד ששני הדברים האלו יצאו כמו שצריך כמה כס זה יוסיף וכמה זה עולה.

והאם בכלל צריך לשנות את המחשב אחרי כל זה ציפ למשל או גם וסט לחץ דלק.

אשמח לשמוע תשובות לעניין תודה.

פורסם

פורטינג יכול לגרום נזק רק אם הוא נעשה לא במקצועיות ולא מתוך היכרות עם הראש. אם מישהו עושה פורטינג חאפרי ולא משאיר מספיק בשר בצמוד למעברי מים חיי הראש יהיו קצרים, ולכן לא הייתי ממליץ לעשות פורטינג בבית עם דרמל מהום סנטר למי שלא מכיר את המבנה הפנימי של הראש. לא כל מנוע צריך את זה, יש מנועים שהזרימה בהם לא רעה גם ככה, והתוספת לא תהיה משמעותית.

העלאת יחס דחיסה יכולה להתבצע בשתי צורות - הנמכת הראש (גילוח שכבה ממנו) או החלפת בוכנות לכאלו עם מבנה אחר. החסרון של העלאת היחס הוא רגישות מוגברת לדלק צ'יקמוק. העלאה של יחס הדחיסה תצריך מעבר ל-98 ואולי שימוש בתוספים כדי למנוע צילצולים. העלאה מתונה של יחס הדחיסה (נאמר, לערכים מתחת ל-10) יכול להיות שלא תצריך אפילו את זה.

וסת דלק אני לא יודע אם תצטרך להחליף, תלוי מה יש לך וכמה הוא מסוגל לתת. פורטינג בעקרון משפר את זרימת האויר ומצריך כמות דלק גדולה יותר, אבל צריך לבדוק לפני שרצים להחליף. סיכוי לא רע שהקיים מספיק.

אם השיפורים האלו מסתכמים בשינוי התנהגות המנוע (ואוי ואבוי אם הם לא...) אז הדבר יצריך מן הסתם שינוי כל שהוא במפות בצ'יפ, כתלות בדרסטיות של השינוי.

פורסם

לביצוע פורטינג והעלאת יחס דחיסה אין צורך בהחלפת סעפת היניקה לזו של הראלי MK1.

פורטינג מעטים בארץ יודעים לבצע ולאף אחד אין flowbench לבדיקת היעילות.

פורטינג טוב מבוצע ע"י סדנאות שמתמחות בדגמי מנועים מסוימים, כמו gmcmotorsport במנועי TU.

היות ומדובר בניסוי וטעיה נדרשות עבודות ראש רבות כדי להגיע לביצוע האופטימלי והגדרה stage מתאים לרמות השינוי בראש, כמובן שהכל מגובה בדיינו וב-flowbench.

מדובר באומנות ובהכרה לפרטים של מבנה הראש והתמחות במנוע המסוים והתאמת הראש לשינויים אחרים שבוצעו ברכב.

כך שלמסור את הראש שלך לביצוע פורטינג בארץ הוא הימור גדול מדי, בהחלט יתכן מצב שראש שעבר פורטינג באופן לא מקצועי יתפקד פחות טוב מראש סטנדרטי.

זאת גם הסיבה שבחרתי בינתיים להתקין קמשפט חם לשנות יחס דחיסה ולטפל בכל מה שנדרש בראש - קרי החלפת גומיות שסתומים,השחזת שסתומים,ניקוי הראש והחלפה של כל האטמים ולא לבצע פורטינג.

פורטינג יבוצע אצלי כנראה בעתיד לאחר שאשיג ראש מנוע נוסף שבו אבצע פורטינג ע"פי spec מומלץ לרכב הזה (שאותו כרגע עדיין אין לי)

יחס דחיסה ניתן לשינוי ב-3 דרכים:

1. שינוי מבנה תא השריפה (במקרה של העלאה יש לבצע מילוי)

2. גילוח שכבה מהראש

3. החלפת בוכנות

ראש מנוע שעבר כ-100K שמפורק ומוחלפות בו גומיות השסתומים,מושחזים השסתומים והראש עובר ניקוי ומקבל סט אטמים חדשים הוא כבר שיפור מבלי לשנות ולו פרמטר אחד.

מניסיון התקנת קמשפט חם ושינוי יחס דחיסה דורשים המון שינויים במערכת ניהול המנוע כולל שינויי חומרה ולא רק מפות בצ'יפ.

פורטינג טוב ידע לנצל שינויים שביצעת ביניקה ובפליטה, כדאי גם לטפל בפרמטרים הללו

כמו כן בפרמטר הדלק אם זה בצ'יפ ובווסת הדלק.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
ראש מנוע שעבר כ-100K שמפורק ומוחלפות בו גומיות השסתומים,מושחזים השסתומים והראש עובר ניקוי ומקבל סט אטמים חדשים הוא כבר שיפור מבלי לשנות ולו פרמטר אחד.

פעולה כזו דורשת גם חידוש רכיבים בבלוק המנוע עצמו.

זה לא ממש אלמנטרי, לא?

MCS 2008

פורסם
מה עם החלפת קרבורטור? כשיפור בודד? יעשה משהו? או שמה.....

לא קיימת 106 ראלי (מקורית מהיצרן) עם קרבורציה, כולן יוצרו עם מערכת ניהול מנוע+הזרקה.

אני חושב שכוונתו הייתה להחלפת מערך ההזרקה בקרבורציה.

מה אז? שיפור יהיה, לא?

אבל השיפור יבוא על חשבון הנינוחות היומיומית והכיוונונים התקופתיים לקרבורטור, לא?

MCS 2008

פורסם

עד כמה שאני יודע הנסיך נוהג על רנו 5 עם קרבורטור.

אז אם הכוונה היא להחלפת קרבורטור בקרבורטור גדול יותר - כן. זה בהחלט שיפור.

החלפה לקרבורטור בעל לועות גדולים יותר וספיקת דלק גדולה יותר תתן שיפור בכח המנוע, על חשבון צריכת דלק.

פורסם

זה לא ממש אלמנטרי, לא?

הרכיב היחידי שדורש חידוש בקשר בין בלוק המנוע לראש הוא אטם ראש המנוע.

לרכוש אך ורק את המתכתי (4 שכבות).

פורסם
מה עם החלפת קרבורטור? כשיפור בודד? יעשה משהו? או שמה.....

לא קיימת 106 ראלי (מקורית מהיצרן) עם קרבורציה, כולן יוצרו עם מערכת ניהול מנוע+הזרקה.

אני חושב שכוונתו הייתה להחלפת מערך ההזרקה בקרבורציה.

מה אז? שיפור יהיה, לא?

אבל השיפור יבוא על חשבון הנינוחות הב והכיוונונים התקופתיים לקרבורטור, לא?

מעבר לקרבורציה משמעותו וויתור על ניהול המנוע באמצעות המחשב.

כלומר נדרש מעבר לדיסטרוביוטור מעבר לשינוי של הזנת דלק באמצעות קרבורציה, הווה אומר כיוונים תכופים וצריכת דלק מ-א-ד גבוהה.

נינוחות יומיומית אין גם באוטו שלי :p

פורסם

זה לא ממש אלמנטרי, לא?

אתה בטוח?

תאר לעצמך כי אתה מחדש את כל החלקים שציינת בראש המנוע ומשאיר את הבלוק

כמות שהוא.

יחס דחיסה והפרשי לחצים ישתנו.

לא הגיוני שהראש יעבוד "הדוק" וחזק יותר והבלוק ישאר כמות שהוא.

המנוע לא "ינגן" כמו שצריך.

:roll:

MCS 2008

פורסם

לאחד גדול יותר (המכונית היא רנו 5 Zופר עם מנוע 1250) והמשחקים הם לצורך שעשוע והעשרת ידע בלבד.

(המטרה העיקרית היתה חסכון בדלק - אבל אני כבר בספין של לשחק עם האוטו)

בכל מקרה, כרגע מותקן לי קרב' של Solex מקורי שבא עם האוטו, לוע אחד בודד, והוא אחלה, עובד והכל תקין.

הרעיון הוא לקחת קרב' אחר, ולהתאים אותו למנוע, כך שנוכל לתת תערובת יותר עשירה וכך להוציא עוד כוח מין המנוע

(עד כמה זה ריאלי - אני באמת לא יודע- אבל בשביל זה אני פה - לשאול)

תודה

רון

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

זה לא ממש אלמנטרי, לא?

אתה בטוח?

תאר לעצמך כי אתה מחדש את כל החלקים שציינת בראש המנוע ומשאיר את הבלוק

כמות שהוא.

יחס דחיסה והפרשי לחצים ישתנו.

:roll:

דווקא ראש מנוע שמנוקה מפיח ומחודש מבלי לשנות לו את יחס הדחיסה יצור יחס דחיסה נמוך יותר וזאת משום שנפח תאי השריפה גדל במעט בגלל ניקוי הפיח.

פורסם
דווקא ראש מנוע שמנוקה מפיח ומחודש מבלי לשנות לו את יחס הדחיסה יצור יחס דחיסה נמוך יותר וזאת משום שנפח תאי השריפה גדל במעט בגלל ניקוי הפיח.

סלח לי על בורותי, אך יחס הדחיסה לא יעלה דווקא, עקב הגדלת תאי השריפה?

האם "ניקוי הפיח" מתאי השריפה יהיה כה מהותי?!

ומה עם זה:

האין זה נכון?!

MCS 2008

• תוכן חדש...