Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש ברשותי טויוטה קורולה ושמתי לב ל 2 בעיות מוזרות

הראשונה היא כשאני נוסע נגיד על 100 ונותן קיק דאון המחוג של החום יורד טיפה ואחרי כמה שניות עולה בחזרה לאמצע,מה זה יכול להיות?

והבעייה השנייה היא כשאני עומד עם הרכב אז אני נותן גז בהילוך סרק (P,N,) הטורים עולים ואז יורדים מתחת ל 750 סל"ד ואז עולים טיפה ואז עוד פעם יורדים ואז עוד פעם עולים עד שהם מתייצבים וכשהטורים יורדים טיפה מתחת ל 750 סל'ד אז האוטו מקרטע לשנייה ואז הם עולים טיפה ואז זה מפסיק

אני לא מבין מה הבעיות האלה בבקשה תעזרו

תודה מראש

מחכה לתשובה

פורסם

אם בנסיעה רגילה. חום המנוע נמצא באמצע . ולא משחק מעלה או מטה -אין בעיה במנוע.

כאשר אתה נוסע מהר ולוחץ "קיק דאון" המכונית מורידה הילוך. ואילו המנוע מעלה סיבובים -עובד

יותר מהר. ואז משאבת המים עובדת יותר מהר ומכניסה מים קרים למנוע. ולכן חום המנוע יורד קצת ואז חוזר למצב רגיל.

כנ"ל לגבי סיבובי המנוע בסרק. זה סביר שירדו ואז מנוע הצעדים מאזן אותם.

אבל אבל... כדי להגיע למצבים אלה. צריך קצת לקרוע ... את המכונית.

אז בהצלחה ותהיה בריא.

אבל המכונית לא תהיה בריאה להרבה זמן - לידיעתך.

בהצלחה - וסע בזהירות . אייל

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא יודע למה,שאלתי מוסכניק והוא אמר בגלל שהאוטו נוסע יותר מהר ניכנס אוויר קר בלחץ לרדיאטור וככה המחוג יורד בקו אחד לכמה שניות ואז עולה לאט לאט

פורסם

שלום

לא מזמן הזכרתי פה את הרעידות שהיו\יש לי באוטו,עכשיו גילו לי שחיישן TPU פגום והחליפו וההאצה של האוטו הישתפרה בגדול,ואחרי זה חיברו אותי למכשיר גזים (הכניסו מוט דרך האגזוז) ומצאו שחיישן החמצן פגום גם הוא,החלפנו אותו הבעיה ניפתרה (בעיית הרעידות הלא קבועות כשאני עומד עם האוטו) אך הבעיה חזרה לפני מספר ימים,עכשיו הסיכוי שחיישן ה TPU פגום הוא אפסי בגלל שהתאוצה באוטו אותו הדבר והסיכוי שחיישן החמצן פגום אפסי גם הוא,עכשיו אני לא יודע מה לעשות כבר כי עשו לי עוד פעם דיאגנוזטיקה ולא מצאו שום בעיות בחיישנים ולא נידלקת לי נורת הצ'ק אנג'יין שמשהו במנוע או מסביבו דפוק,ממה זה יכול להיות

מחכה לתשובה במטרה לפתור את הבעיה אחת ולתמיד

תודה מראש מחכה לתשובה

ערב טוב ושבת שלום

פורסם

לא יודע אם זה המקרה, אבל אצלי היתה פעם תקלה זהה בגלל בעיה באלטרנטור - כשנתתי גז אז המתח השתנה, דבר שהשפיע מהותית על מד חום המנוע (אבל גם על מד הדלק). לאחר תיקונו הבעיה ועוד כל מיני מוזרויות חשמליות נעלמו.

פורסם

מה שאתה מספר על המנוע שקורה לך עם הטורים,שעולים ויורדים התחיל אצלי מהרגע שהשפרצתי ספריי קרבוורטורים לתוך הצנרת גומי של המערכת יניקה , כנראה זה גם הגיע למנוע צעדים ושיבש אותו, האם שאתה נותן גז ויש קיק אתה מרגיש את העליה בטורים בכמו מין הדרגתיות כלומר זה לא עליה שקטה ומהירה אלה כמו הדרגתיות כזו?

פורסם

אם אני לא טועה נעלו אותה,אז אם אפשר בבקשה מנהלים לפתוח את ההודעה שלי אני אשמח להוסיף את ההודעה לאשכול הישן,תודה מראש

פורסם

בדוק תושבות מנוע יבשות. באם התושבות פגומות באופן קיצוני, רעידות סטנדרטיות מהמנוע יורגשו בתא הנוסעים.

פורסם

הרעידות לא קבועות,כלומר האוטו לא רוטט בקצב אחיד אלא בעליות וירידות של הרעידות כאילו המנוע ניחנק כל כמה שניות,בגלל זה אני מופתע,ממה יכולה להיות הבעיה המעצבנת הזאת אני כל כך מבואס מזה,בבקשה תעזרו לי

מחכה בנרות לתשובות

תודה מראש

דודי

פורסם
מחכה בנרות לתשובות :conf:

לא פלא שאתה כ"כ מבואס. כנראה שהמכונית שלך לא מבינה מה אתה אומר.

אני בטוח שהמכונית מבינה שימוש באמרות מוכרות.

נשמע שהבעיה נובעת ממתח לא יציב או בעיה בהארקת מנוע או הארקות לוח שעונים, אבל אלו רק ניחושים שדורשים בדיקה מסודרת.

פורסם

avivz תודה על ההבנה,עכשיו לא הבנתי כל כך מה הסברת פה, "נשמע שהבעיה נובעת ממתח לא יציב או בעיה בהארקת מנוע או הארקות לוח שעונים" אולי תוכל לנמק קצת יותר בשבילי? תודה מראש ואם יש לכם עוד תשובות אני אשמח לקבל.

זה מה שהחלפתי מתחילת הבעיה:

חיישן TPU

חיישן "חמצן"

חוטי הצטה

פלאגים

טיפול 10,000

ועוד פעם למי שלא כל כך מבין בכל זאת הבעיה שלי היא שכשאני עומד במקום עם האוטו האוטו רועד רעידות לא קבועות,כאילו כל כמה שניות הוא מישתעל ואז ממשיך ואז אחרי עוד כמה שניות זה קורה עוד פעם וזה כאילו האוטו רוצה להיכבה,מחכה לתשובות,תודה מראש לכולם

דודי

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון לחיישן TPS- חיישן מצב מצערת ולא ל-TPU.

לגבי נושא הרעידות יש לכך סיבות רבות ומגוונות, את כולן תוכל למצוא בחיפוש בפורום. כמו כן הרבה מידע נוסף מסביב.

בגלל שאתה מציין בעיה בשעון החום אני חושד שמדובר בבעיה חשמלית, שבסבירות לא רעה גורמת גם לבעיית הרעידות במקרה שלך.

כאשר יש בעיה באלטרנטור הוא מוציא מתח לא יציב, במיוחד מתח שמשתנה עם הסל"ד. תופעות כמו שעון חום שמשנה את מצבו כתלות בסל"ד בהחלט מעידות על בעיית מתחים ללוח השעונים או לבלוק המנוע.

אם לפשט בשבילך את האמירה- בעיית מתחים יכולה להתבטא בשתי צורות-

1. בעיה בחיבורי החשמל של המתח החיובי, כלומר פלוס. זה כולל קונקטורים (מחברים), חוטים, צמות, וכל מה שבעצם חלק מהמסלול של הזרם ולא לשכוח את החיבורים לקוטבי המצבר. וודא שהם נקיים ומהודקים.
  2. בעיה בחיבורי ההארקה- החיבורים מהמינוס של המצבר. זה כולל שוב חיבור לקוטב המצבר השלילי, בעיה בכבל, לכלוך בנקודות החיבור, מגע רופף באחד מהם וכו'. ישנם הרבה חיבורי הארקה באוטו וצריך לעבור על כל מה שחשוד.

במסגרת שאלתך נראה לי שעדיף שתרשום מאיפה אתה כדי שנוכל להפנות אותך לחשמלאי מומלץ ומקצועי.

• תוכן חדש...