Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל כך נכון.

ב205 שלי (מנוע KDX, בדומה ל106) עשיתי ניסוי קטן.

10K קילומטר על פלאגים "פשוטים" של בוש עם אלקטרודה בודדת.

20K נוספים על פלאגים עם אלקטרודה כפולה של דאנסו.

לא סתם משכתי עוד 10K על הפלאגים עם האלקטרודה הכפולה. ההבדל מורגש בתאוצה ובסל"ד גבוה.[/QUOTE]

צביקה ספר זאת לאופיר.

הוא פשוט עסוק עכשו ,הוא מנהל צרכנייה.

בברכה

ובאהבה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
כל כך נכון.

לא סתם משכתי עוד 10K על הפלאגים עם האלקטרודה הכפולה. ההבדל מורגש בתאוצה ובסל"ד גבוה.

אולי הסט הראשון שלך היה פשוט לא טוב?

עשיתי ניסויים, מנוע TU1400K3A, והרבה יותר - על אופנוע.

אין הבדל בצריכת דלק, אין הבדל בתאוצה.

אבל למה לסמוך עליי.. חבר'ה של אופנועים כנראה משקיעים יותר - מגזין מכובד הלך על הדרך היחידה האמיתית לבדוק הספק (דיינו), שמו כמה סוגי פלאגים, בדקו אופנוע של 140 כ"ס. רגילים, אירידיום, כפולי אלקטרודה חיצונית, "cryogen-formed", מה לא.

מצאו הבדלים של סביבות 1 כ"ס בין ריצות - סטיית תקן של הריצות היא יותר גדולה מזה.

העיקר שיש מיתוסים, אחרת כמות העשירים בעולם היתה חסרה את אלה שמכרו לוקשים לציבור ותעשרו מזה...

פורסם
אולי הסט הראשון שלך היה פשוט לא טוב?

הכל יכול להיות. בוודאי שלא מדובר בניסוי מדעי כפי שאתה מציין שנעשה באופנועים.

יתכן שמדובר בהשפעה פסיכולוגית בלבד, יתכן שמדובר בהשפעה שונה לכל מנוע ומנוע, ויתכן שאת ההשפעה אי אפשר בכלל למדוד על דיינו או מכשירים. איך תמדוד על דיינו את התחושה שמעביר המנוע בסל"ד גבוה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הכל יכול להיות. בוודאי שלא מדובר בניסוי מדעי כפי שאתה מציין שנעשה באופנועים.

יתכן שמדובר בהשפעה פסיכולוגית בלבד, יתכן שמדובר בהשפעה שונה לכל מנוע ומנוע, ויתכן שאת ההשפעה אי אפשר בכלל למדוד על דיינו או מכשירים. איך תמדוד על דיינו את התחושה שמעביר המנוע בסל"ד גבוה?

אי אפשר... אבל על הדיינו אפשר למדוד משהו אחר - את ההספק שיוצא מהמנוע שלך בסופו של דבר, וההספק הזה אחראי לתזוזה של המכונית. כל עוד הגרף של הדיינו לא משתנה - המכונית לא תאיץ ולא תסע יותר מהר :)

אפקט פסיכולוגי - עניין לא קטן בכלל.. באופנועים הוא עוד יותר נפוץ - רוב האנשים מחליפים את מערכות הפליטה לפתוחות, נשבעים שמרגישים שיפור רציני בתאוצה ובהתנהגות המנוע, אחרי זה מעלים את האופנוע על הדיינו - ורואים שהאופנוע איבד הספק סופי וגם נוצרו "בורות" במקומות שונים בגרף דיינו, אבל לך תסביר את זה לבעל המאושר של האגזוז החדש...

פורסם

מצתים אלו לא מוספים כוח ולא משפרים את תצרוכת הדלק.

איבוד ניצוץ היא תופעה שקיימת בכל מנוע בנזין, הניצוץ "מחטיא" מידי פעם ולא עובר דרך האלקטרודות עקב הלחץ והחום בתא השריפה, מצב התערובת, מבנה תא השריפה, מצב המצת עצמו ותקינות מערכת ההצתה.

כאשר קיימת יותר מאפשרות אחת לניצוץ לקפוץ אז יהיו פחות החטאות.

ברור לחלוטין שמדובר על ניצוץ אחד בלבד, אבל פעם הוא יקפוץ לאלקטרודה אחת ופעם לשנייה או לשלישית , כמובן שעל ידי כך אורך החיים של המצת גדל.

פורסם

דניאל האם ניתן לסכם : יתרון אחד בלבד לפלג מרובה אלקטרודות אורך חיי הפלג, בלי שום חיסכון בדלק אפילו לא מזערי, ובלי שיפור בביצועים, מדוע הפלג נפוץ מאוד בדגם בוש עם 3 אלקטרודות,

בדגמי פולסווגן לדורותיהם?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לאחר השירשור שלי ובדיקה נוספת, החלטתי להתקין ברכבי מצתים בעלי 4 אלקטרודות (3+1), כמו שהיה לי ברכב כשקניתי אותו ולא כמו ששמתי בטיפול הראשון שעשיתי.

אני רוצה לציין שידעתי שלא אמורים להיות יותר סוסים מופקים מהמנוע אבל החלטתי שאם כך כתוב בהמלצה לדגם הפלאג אז זה מה שיהיה.

אין שיפור בכח המנוע, אין שיפור בתאוצה וגם לא בטורים גבוהים ובוודאי שלא שיפור בצריכת הדלק, אולי להיפך.

הבדיקה נעשית לאורך כאלף ק"מ עד עכשיו.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם
כל כך נכון.

לא סתם משכתי עוד 10K על הפלאגים עם האלקטרודה הכפולה. ההבדל מורגש בתאוצה ובסל"ד גבוה.

צביקה ספר זאת לאופיר.

הוא פשוט עסוק עכשו ,הוא מנהל צרכנייה.

בברכה

ובאהבה

צביקה

עם בדיקות מדעיות כאלה אני לא מתווכח ! :?

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לחברים,בזמנו כשעבדתי על מטוסי בוכנה גם הפלגים היו בעלי אלקטרודה כפולה,ושני פלגים כאלו לכול צילינדר ושני מגנטו.הסיבה היתה אמינות ורק אמינות.ולימנוע איבוד ניצוץ גם בטורים גבוהים מאוד וגם בתנאים המישתנים בטיסה(לחץ אטמוספרי,וכוחות g ).במטוסים קורעים את המנועים למקסימום יכולת.

• תוכן חדש...