Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני כותב פה הודעה בעודי בוכה...

התחילו לי בשבוע האחרון בעיות בחשמל הרכב.

אני אסביר:

אז ככה... הכל התחיל לפני שבוע כשנסעתי לכנרת לפסטיבל ונשרף לי הפיוז 30A של החלונות חשמל...

ביום ראשון שמתי חדש ועד היום הוא עבד אם כי עוד לפני יומיים התחילו לי בעיות חשמל חדשות ומפחידות מאוד מאוד מאוד מאוד!!!

אם יש משהו שמפחיד אותי זה בעיות חשמל לכן אני גם כל כך בפאניקה.

הבעיות שהתחילו לי לפני יומיים לאחר התקנת זוג רמקולים אחוריים 9\6 חדשים.

התקנתי אותם לבד, פשוט הוצאתי את הישנים ושמתי את החדשים היו כבר כבלים לכל רמקול ורק היה לי להבריג אותם למגש ולשים את ה2 חוטים לכל רמקול החיבור הקטן לקטן והחיבור היותר גדול לגדול.

עד פה הכל טוב ויפה אם כי הרקולים היו מסריחים אז הלכתי למחרת והחלפתי אותם לרמקולים אחרים של JVC (הם אחלה)

בעודי מתקין את הרמקולים הללו המוכר החליט שהרמקולים שהחזרתי לו כן תקינים וטען שהחיוט לא טוב לכן הוא הוציא את הפאנל, ניתק את כל החוטים שהתחברו אליו התחיל לשחק שם, בסוף הוא פשוט החזיר את הפאנל מהר מהר חזרה כשהרמקולים עובדים יפה וזהו.

הוא לא עטף כל חיווט וחיווט באיזולירבנד, היה שם כבל מנותק שהוא פשוט זרק פנימה ועשה לי טובה שהוא קשר אותו בצורה כל כך חאפרית ומגעילה לשאר החוטים.

מבחינת סאונד ורמקולים הכל טוב ויפה.

אבל מאז התחילה בעיה בחלון החשמל הקדמי ימני, או שהוא יורד אך לא עולה, או שהוא עולה אך לא יורד או שלא עולה ולא יורד בכלל.

היום במהלך נסיעה הפיוז של החלונות חשמל (30A) שוב נשרף!!!

פתחתי את החלונית הקטנה וגרמתי למגעים של הפיוז לגעת אחד בשני כדי שאוכל לסגור את כל החלונות ומאז אני לא פותח כלל את החלונות!

שימו לב: עוד בשבוע שעבר לפני שהתקנתי רמקולים חדשים נשרף לי הפיוז המקורי, הוא הוחלף והיום הוא נשרף שוב.

עוד דגש: לפני יומיים כל הבעיות עם החלון הקדמי ימני התחילו.

** אין לי את הזוג מתכות האלה שדוחפים בצדדים של הפאנל כדי להוציא אותו לכן אין לי מידע יותר מדוייק לגבי החיווט.

מקווה שהצלחם להבין משהו מכל ההודעה המבולגנת הזאתי.

פורסם

גש לחשמלאי ותאמר לו להחליף או לבטל את ממסר מרימי החלונות של האזעקה יתכן גם שיחידת פיקוד החלונות בדלת הנהג הותכה ,הבעיה מתחילה מהממסר מרים החלונות המותקן בארץ הוא נתפס ומרים את החלון כל הזמן

יגאל

פורסם

מאיפה הבטחון שזה דווקא הממסר של מרימי החלונות?

איך זה שהתקלה התחילה רק אחרי 6 שנים ו 140K?

אין קשר בין התקנת הרמקולים והחיווט שנגעו לי בו בפאנל לבין הפיוז של החלונות שנשרף פעם שנייה?

איזה בדיקה צריך לעשות לפני ש"מבטלים" או "מחליפים"?

פורסם

קודם כל אל פאניקה...

לדעתי אין קשר בין הרדיו לחלונות. אם הדביל שהוציא לך את הרדיו החזיר ללא בידוד החוטים בהנחה ואלו רק חוטי הרמקולים, אם יגרם נזק זה יהיה רק לרדיו ולא לשאר הרכב. בכל מקרה קפוץ לסטריאואיסט או אזעקאיסט עליו החברה ממליצים באיזור שלך ותדאג שיטפלו בחוטי הרדיו כראוי. אם מר בחור הזיז שם את החוטים והרמקולים התחילו לפעול כנראה המצב כבר היה שם גרוע.

לגבי החלונות אכן נשמע שיחידת הפיקוד/ממסר חלונות נדפקו. אני לא יודע איך בדיוק זה עובד בלאנטיס (עם ממסר חיצוני או בלי) אבל חשמלאי שמבין בזה יעלה על הבעיה בקלות בין השאר גם יבצע בדיקות כמו שרפי הזכיר. למרות שלדעתי מבדיקה ויזואלית של יחידת הפיקוד האלקטרונית הבעיה כבר תתגלה.

בהצלחה...

פורסם

ממסר עולה גרושים

אבל למצוא אותו לא תמיד קל

וגם לא ממש בטוח שזה זה

לא ניראה לי שהידע שלך כלכך נירחב אם אתה לא יודע מה זה מימסר אז אני מציע שתיתן לבעל מיקצוע לטפל בבעיה , שלא תקלקל משהוא אחר

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם

הממסר נע בין 350 ל500 תלוי בסוג הממסר ישנם תוצרת הארץ וישנם מחול ,אגב המחיר נקבע עי זמינות החלף ולא האיכות, עבודת ביטול תעלה בסביבות ה150 ,גש תבטל והחלונות פשוט לא יעלו עם דריכת האזעקה (יתכן שגם סוללת הכפתורים בדלת הנהג ,יש לבדוק!)

יגאל

פורסם

אהלן חבר'ה

סאונד בראש: כמו שרשמתי מלכתחילה-אין לי ידע נרחב ונסיון בחשמל רכב אבל יש לי הגיון לא רע בכלל ונסיון במכונאות ככה שבעל מקצוע כנראה שאנילא אראה ובשורה למטה תבין למה!

אני כמעט בטוח שמדובר בכפתור שמעלה ומוריד את החלונות שהוא מקצר... עכשיו הוא לידי, ניקיתי אותו, את כל המגעים והחארטות שהולכות שם, סגרתי ואני בדרכי מטה לראות אם יש שיפור.

אם אין-מחר מביאים לי חדש מפירוק

עידכונים בהמשך...

פורסם

עידכונים-כמו שחשבתי...

מדובר בכפתור שלא תקין!

לא הכפתור הבודד של הדלת עצמה אלא הכפתור שבצד הנהג כל שלושת הכפתורים האחרים תקינים חוץ מהימני הקדמי...

שלוש אופציות:

1. לקנות את החלק הזה חדש סביב ה 800=לא בא בחשבון

2. לתקן את הכפתור עצמו: זתומרת להביא את החלק הספציפי הזה מאוטו אחר ולהלחים אותו ליחידה המקורית.

בעל מקצוע רוצה על זה 150 שקל

3. בטוב לב של אנשים שאולי יוכלו לעזור להביא את החלק שאני מדבר עליו בעלות של עד 200 שקל

אני מעדיף כבר להביא מפירוק את כל החלק ששולט על כל רביעיית החלונות מאשר שיתחילו להוציא לי את היחידה שהכפתור מזיזה ולהלחים לי חדש.

דעתכם?

פורסם

שלוש אופציות:

דעתכם?

שתעבור לאופציה הרביעית, והיא שתנתק את המחבר החשמלילמתג הזה שאתה טוען שהוא מקצר (ויתכן שאתה צודק) , החלון לא יפעל בכלל , אז וודא שהוא סגור, לנסוע יומיים שלשה, ולוודא שהקצר לא חוזר, אז ורק אז רוב הסיכוי שהקצר ממנו,

אם יש לך קצר קבוע, אז לא צריך את הנסיון הזה שתיארתי, וכל שיש לעשות זה, להחליף את המתג, מאיפה וכמה עולה, אתה תמצא באיזורך , בעזרת חברי הפורום ואולי גם רפי לין.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

המתג שבצד הנוסע הוא זה שלא תקין וכנראה שהוא גם המקצר (בינתיים לא נשרפו לי עוד פיוזים כי לא נגעתי בחלון הימני)

אם אני מנתק את המחבר החשמלי אליו אני לא שולט בכל חלונות הרכב שכן שלושת הכפתורים האחרים תקינים לחלוטין.

כל האינפורמציה שכתבתי פה היא לאחר בדיקות שלי+הייתי בצהריים אצל בעל מקצוע שבדק את כל העניין לעומק ואת תוצאות הבדיקה כבר רשמתי...

פורסם

כהרגלי, אני חוזר ומעדכן...

הרגע חזרתי מהאוטו כאשר הבעיה סודרה.

היחידה בצד הנהג ששולטת על כל ארבעת החלונות שבקה כמו שרשמתי בהודעתי הקודמת כמדומני, בעיקרון רק המתג של הכפתור הקדמי ימני הלך אבל לכו תתחילו להוציא מהלוח ולרתח חדש...

עלות היחידה החדשה הייתה 0 שקלים חדשים.

חבר השיג לי ממאזדה אחרת והביא לי.

סוף טוב, הכל טוב.

מקווה לא לפתוח עוד שרשירים של תקלות מעצנות ברכבי.

• תוכן חדש...