Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אסף חברי היקר, שלום רב.

לצערי אני קורא את השרשור הזה ומאוד משתומם מכל אילו שכותבים כאן, ואתה במיוחד.

הרי לא ייתכן שהתקנה טובה ואיכותית תעלה בסביבות ה- 100 ש"ח ולא משנה כרגע באיזה אוטו. התקנה זו התקנה. וחוטים נורמליים אלו חוטים יקרים ולא זולים. וחיבור נכון והתקנה בסיסית טובה היא לא 10 דקות, ומצריכה מחשבה וזמן עבודה. וכיוונים זה כיוונים, ולא סתם לתקוע את הקרוס בדלת, אלא לעשות את החיתוכים הנכונים במערכת ובמגברים, גיינים נכונים וזויות התקנה נורמליות לפחות.

מי שרוצה לשלם סכום של 100 ש"ח להתקנה יהיה טוב יותר אם יתקין בעצמו, ולא ילך למתקין שבמחיר כזה יעשה עבודה (ותסלחו לי על הביטוי) מחורבנת.

בהצלחה לכולם.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקיי,לסיום:לכל ה"כבשים" פה.

תתעלמו ממני וממה שאמרתי לכל אורך התרד,אם ברצונכם "לשפוך" על התקנה בסיסית של קומפוננט[בסיסית לחלוטין] אז שיבושם לכם[באמת,מכל הלב,כל עוד מדובר בכספכם ולא בשלי -בכייף].

שבת שלום.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אם היית קורא בין השורות היית יכול להבחין שציינתי את סוג הרכב כתלות בעלות ההתקנה

גם אם מדובר בקורקינט דו-מושבי,

התקנה טובה לא עולה בין 70-120 ש"ח,

התקנה שאתה מתאר-לפתוח את הדלת , לתקוע את הרמקול עם 4 ברגים,

יש חורים מהצד, לא משנה .

לזרוק קרוס איפה שבא, לשים אזיקון (רק אם זה בא עם הסט באריזה)

לחבר עם החוטים השחורים (אלה הדקים) שמגיעים באריזה ,

ו...לשלוח את הבחור לדרכו.

לא אוטמים רמקול בשום צורה, לא עושים טבעות מעץ או פלסטיק ,

משתמשים בחוטים זולים, וכמובן ,

לא עושים שום כיוון שהוא לטויטר או לרמקול.

עדיף להתקין לבד,

מאשר לשלם 70-120 ולא למצות כלום .

טוב שיש כאן עוד כמה שמבינים את ההבדל .

בין התקנה טובה לגרועה מדובר על הפרש של 70-100 ש"ח,

אני חושב שמי שלא בטוח בעצמו , וכן רוצה תוצאה טובה,

עדיף לקחת אופצייה בטוחה.

מדובר על סכום זעום ביחס למחירשל כל קומפוננט.

הרי לא ייתכן שהתקנה טובה ואיכותית תעלה בסביבות ה- 100 ש"ח

ולא משנה כרגע באיזה אוטו. התקנה זו התקנה.

וחוטים נורמליים אלו חוטים יקרים ולא זולים. וחיבור נכון והתקנה בסיסית טובה היא לא 10 דקות, ומצריכה מחשבה וזמן עבודה. וכיוונים זה כיוונים, ולא סתם לתקוע את הקרוס בדלת, אלא לעשות את החיתוכים הנכונים במערכת ובמגברים, גיינים נכונים וזויות התקנה נורמליות לפחות.

מי שרוצה לשלם סכום של 100 ש"ח להתקנה יהיה טוב יותר אם יתקין בעצמו, ולא ילך למתקין שבמחיר כזה יעשה עבודה (ותסלחו לי על הביטוי) מחורבנת.

.

ZZR

פורסם
,

התקנה טובה לא עולה בין 70-120 ש"ח,

התקנה שאתה מתאר-לפתוח את הדלת , לתקוע את הרמקול עם 4 ברגים,

יש חורים מהצד, לא משנה .

לזרוק קרוס איפה שבא, לשים אזיקון (רק אם זה בא עם הסט באריזה)

לחבר עם החוטים השחורים (אלה הדקים) שמגיעים באריזה ,

ו...לשלוח את הבחור לדרכו.

לא אוטמים רמקול בשום צורה, לא עושים טבעות מעץ או פלסטיק ,

משתמשים בחוטים זולים, וכמובן ,

לא עושים שום כיוון שהוא לטויטר או לרמקול.

.

בשפה פשוטה ,מה שכרגע תיארת פה ניקרא: "התקנה בסיסית"[פשוטה-בסיס]

ועל התקנה כזו[בסיסית] פותח השירשור התעניין,התקנה בסיסית כזו החל מ70 שח ועד ל120 שח [תלוי בסוג ובמורכבות הרכב]אני יחסתי את דברי אך ורק להתקנה בסיסית מהסוג הזה ולא מאומה מעבר לכך.

על התקנה מעבר לבסיסית ועד למקצועית אני כלל לא התייחסתי בדבריי.

פורסם

הנה , עוד תרד' מרובה בשטויות והערות חסרות כל קשר למציאות.

התקנת קומפננט יכולה להיות מהירה וקלה, והיא יכולה להיות מסובכת וארוכה.

לא כל רכב הוא זהה אחד לשני, ובחלק מהרכבים צריך לבצע התאמות, בין אם זה הגבהות או בין אם זה חיתוך פלטה להתאים סט של 6.5 על חתך של 6*8 או כל מקרה כזה או אחר.

ושלא נדבר על חיתוכים של פח הרכב במידה וצריך, או חיתוכים של תושבות הפלסטיק שקיימות בחלק מהרכבים.

עוד דבר שמייקר את ההתקנה זו העברת הכבלים.

באופן מקצועי, כבל הרמקול יעבור בדלת ביחד עם הצמת חוטים של הדלת.

ישנם רכבים שזה יקח בדיוק 2 דקות, וישנם רכבים שזה יכול לקחת גם 30-40 דקות לכל דלת!. וגם זה תוך כדי מאבק עם סטלבנד.

כמו פיג'ו -סיטרואן-רנו וכאלו.

ישנם רכבים שנוחות ההתקנה בהם היא זוועתית כמו אלפא רומיאו- לנצ'יה ועוד הרבה רכבי יוקרה או רכבים "מעצבנים" כמו אופל או אמריקאיות.

עוד דבר שמייקר הוא הכבלים.

ישנם מתקינים שיגבו ממכם 200 ש"ח על התקנת קומפוננט וישתמשו בכבלים המקוריים של הרכב , שזה בד"כ בגדר אסון כי מדובר על כבל בעובי של 0.5-0.75 מ"מ, וזה ידידי, לא ממש מסוגל להעביר 100 וואט RMS ואף לא 3/4 מזה.

כבלים טובים בעובי המתאים (12-14G) יעלו כסף, ושמריצים ברכב כ20-25 מטר כבל, זה יכול להגיע למחיר של כ70-80 ש"ח כולל מע"מ רק על כבלים, ואת זה אי אפשר להוריד מעלות התקנה מגוכחת של 120 ש"ח....מתקין לא יקבל 50-60 ש"ח על התקנה שמזה יורד לו גם מס הכנסה, והוא צריך לשלם משכורות,ארנונה,חשמל,מים,טלפון,ביטוח ושאר ירקות שטורפות את הכסף.

התקנת קומפוננט מקצועית צריכה לעלות בין 200-350 ש"ח, כתלות בסוג הכבלים ובבעייתיות ההתקנה.

וזה לא כולל כיוון אפילו שהוא החלק הכי משמעותי.

בגדול הרי עם ישראל לא יודע להעריך עבודה של בעל מקצוע בכסף, ותמיד יבחר באופציה הזולה יותר, אז זול=עבודה זולה, ועבודה מקצועית תעלה בהתאם.

שעת עבודה(או חלק ממנה) במוסך עומדת על 180 ש"ח, מה היה קורה אם הייתם מחוייבים על שעת עבודה כמו מוסך? ואם התקנת קומפוננט הייתה לוקחת שעה וחצי? הייתם מחוייבים על 360 ש"ח עבודה נטו, וזה עוד לפני עלות של כבלים!.

אז לפני שאתם מתלוננים יותר מידי, נסו טיפה לחשוב על הדברים לפני שאתם פולטים אותם לאוויר, סה"כ יש דברים מאחורי העניין ואף אחד לא הולך להתעשר בגלל התקנה של קומפוננט...

מי שמחפש לשלם על התקנה 120 ש"ח, שידע לפחות מה הוא מקבל תמורת הסכום המגוחך הזה.

שבוע מוצלח לכולנו,

ניר

under construction..

פורסם

נו ,עכשיו גם אתה ניר?

אתם ממש הולכים רחוק וסוטים מהנושא .

חברה-התקנה בסיסית לחלוטין,ב-ס-י-ס-י-ת![ועל כך נישאל מלכתחילה בשירשור ולא מעבר לכך]

לצורך העניין שוב אזכיר שבפגו 205 התקנה בסיסית לחלוטין[כמשתמע מכך פתיחת הגריל התקנת המיד והטויטר על הדש וחיבור הקרוס וזריקתו איפששהו בחור פנוי,לא אטימות לא הגבהות לא חיווט משנהב ולא מעבר לכך] עולה כ70 שח.

אם מתאים לכם או לא ,זה כבר משהו אחר והחלטה אישית שלכם .אבל אל תתחילו לאכול בתרד הזה סרטים ולהתחיל לחפור.

פורסם

אסף, אני קראתי את התרד' מהתחלה ועד הסוף, ואני עדיין לא יודע באיזה רכב מדובר.

שוב , גם גפי שכבר אמרתי, התקנה יכולה להיות קצרה וקלה או ארוכה ומסובכת.

מספיק שישתמשו בכבלים איכותיים המחיר כבר יקפוץ ל200-250 ש"ח, וזה גם על התקנה בסיסית.

ולכן לקבוע מחיר דבילי של 70 ש"ח, זה לא ממש נכון להגיד.

מה גם, שאני לא ממש מכיר מתקינים שיקחו על דבר כזה 70 ש"ח, רק הכבלים ואפילו הזולים יעלו כ30-40 ש"ח למתקין, אז מה? 30 ש"ח על עבודה ברוטו לפני מס? לא נראה לי...

under construction..

פורסם

אז אתה אומר שהמתקין בעירי היה הזוי כששאלתי אותו עבור מחיר התקנה של קומפוננט אצלי[מן הסתם אני התקנתי אותם כמו שאר רכיבי המערכת].

אם אתה לא מאמין זו בעיה שלך ,אבל אל תישלול זאת ישר על הסף.

פורסם

אם אני יגיד לך שהכבל הכי פשוט עולה למתקין 1.5ש"ח לפני מע"מ?

וצריך אצלך ברכב להריץ 20מטר כבלים?

20*1.5= 30 ש"ח לפני מע"מ עלות למתקין, אז מה? 40 ש"ח רווח ברוטו? 20 ש"ח נטו?-------> המתקין הזוי\אידיוט.

under construction..

פורסם

תשמע זה המחיר שהוא אמר לי ועל סמך זה אני ציינתי את המחיר.

הגיוני או לא -נשאיר זאת לדמיון..

בכ"א לדעתי על התקנה בסיסית לחלוטין אין הצדקה לשלם מעבר ל120 גג שבגגות 150 שח.

פורסם

זה המחיר שהוא אמר לי ועל סמך זה אני ציינתי את המחיר.

ד"ר אסף,

נתת מחיר להתקנה בגלל ששמעת באוזן,

אתה ראית מישהו ששילם כך?

אני אתן לך טיפ (משחק תפקידים קטן: כבש ומוכר בחנות בחדרה):

-כמה עולה התקנה של קומפוננט?

-איזה רכב?

-פיג'ו , לא מסובך רק לפתוח פלסטיק.

-70 ש"ח.

-תעשה לי הנחה , אני חייל.

- אי אפשר , זה המחיר.

אחרי יומיים חוזרים לחנות,

-תראה , זה אמרתי לך 70 ש"ח כי חשבתי שהכל מוכן,

-אבל אמרת לי 70 ש"ח.

-כן, רק לרמקול אחד,

-בטוח?!

-תראה , המחיר לא כולל חוטים,

לא כולל מע"מ, לא כולל בלה , בלה , בלה.

דימיוני? כנראה שלא .

בינתיים אתה היחיד שחושב שזה עולה 70 ש"ח.

ZZR

פורסם

מידן האיש הוירטואלי שאינו מופיע אף לא פעם אחת באיזה מפגשון,צחוקים איתך-שקלת אי פעם לנסות את כישורייך בתחום הבידור?הינה כהשלמה של ההומור שרץ פה

ובישביל לרצות את אוזנייך[כבש שלי] הינה:

התקנה בסיסית של קומפוננט עולה בין 200-250$

בכ"א,אני קוטע את זה פה כי אני רואה שאיתך אפשר רק לרדת נמוך יותר ,היה נעים-לילה טוב.

פורסם

אני לא מתכוון לרדת נמוך,

אני מנסה להסביר לך בתקווה שתבין.

ע"ס הצעת מחיר של איזה מתקין מוזר מאיזור חדרה, אי אפשר לבסס תשובה,

ובטח שלא להמליץ (או להטעות) לאנשים אחרים.

יכול להיות שאתה חושב שזה המחיר כי זה מה ששמעת,

בשורה התחתונה-זה לא מחיר הגיוני, ולא סביר.

ואתה ממשיך להתעקש שזה המחיר,

יש 2 אפשרויות, או שהבחור יסע עד למתקין שנתן לך את ההצעה המוזרה.

או שיתחיל להסתובב בין חנויות בתקווה שמישהו יעשה לו את זה בזול,

ובסוף יתקין במקום מצ'וקמק ב100 ש"ח,

והכי גרוע, עוד יחשוב שעבדו עליו, כי אסף אמר שזה עולה 70 ש"ח,

והוא שילם יותר.

ZZR

פורסם

חברה,

במיוחד וכמו שאמר ניר אנשים בארץ לא יודעים להעריך עבודה מקצועית ואיכותית, ייתכן שמספר "מתקיני רחוב" ירדו למחירי זנות כגון 100 ש"ח להתקנת זוג קומפוננטים, וזה ממש לא משנה באיזה איזור בארץ עושים את זה - אם זה בחדרה, בטייבה או בעזה.

מה שכן משנה זה טיב ההתקנה, שאני המלצתי לבחור שרצה התקנה "בסיסית" זה לעשות את זה בעצמו ולקבל תוצאה לא פחות טובה מאותו מתקין שלוקח לו על התקנה "בסיסית" כזו 100 ש"ח. זו הייתה כוונתי והויכוח לדעתי לא צריך להיות אם יש כאלו מתקינים שלוקחים סכום כזה על התקנה כזו, אלא הויכוח צריך להיות האם לא כדאי לו במקרה כזה לחסוך את עלות ההתנקנה ה"מקצועית" הזו ולהתקין את זה בעצמו, הרי גם ככה מדובר בסט קומפוננט זול שבטח הוא זכה בו במכרז ב- 100 ש"ח כולל משלוח....:)

ובכל זאת, האם השרשור הזה באמת מעניין מישהו ? אותי לבטח לא והאמת - גם את אסף הוא לא מעניין מעצם היותו איש SPL ואיכות התקנת הקומפוננטים ברכבו מן הסתם לא בראש סדר העדיפויות במערכת המותקנת אצלו באוטו. אז כמובן צריך לשים גבולות היכן שאפשר, ושיתקין כבר את הקומפוננטים שלו, ואחר כך הוא יבוא לבכות. כאן אנחנו בוודאי נוכל לעזור לו איך להוציא את כל הכסף שהוא "חסך" בהתקנה שכזו.

בהצלחה ושבוע טוב לכולנו.

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם
זאת אחת מהשטויות הכי גדולות שקראתי כאן בפורום.

לפותח השרשור - אני מציע לך לחסוך את ה-100-200 ש"ח ותתקין בעצמך. התוצאה לבטח תהיה זהה....

רנזי,אתה ככל הנראה לא שם לב לדברייך... לא פעם אתה סותר את עצמך...מה קורה?:shock:

אני לא אכנס לויכוח אלה רק אתן את הצד שלי בנושא.

אני על התקנה של סט קומפוננט לוקח 150 כולל חיווט (בתוך הדלת).

נכון,לפעמים קלי קלות ןלפעמים מצטער שלא גביתי יותר ואוכל חצץ בשקט (הגבהות,סיליקון,קושי בהעברת חוטים,חיתוך,מיקום טוויטר מקורי בתוך הדש....)

שוב,150-250 נראה לי מחיר הוגן למתקין טוב שיודע מה הוא עושה ולא משתמש בחיווט קיים או מקבע רמקול על הגבהות קרטון ובורג וחצי)

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

• תוכן חדש...