Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי מספר שאלות אודה לכם אם תוכלו מניסונכם להכווין אותי כי אינני מבין כמעט כלום בסטריאו.

ברכבי לפני כמה חודשים גיליתי שרמקול אחורי שרוף, איכשהו התעכבתי עם ההחלפה וכעת מצאתי מספר רמקולים שעל הכוונת שלי, ככל הנראה סדרת הפיוניר החדשה.

אני אפרט בקצרה את המערכת שברשותי.

Radio Disk (HU) - DEH-3100R MOSFET 45Wx4

לא משהו חדש במיוחד

מקדימה:

Pioneer TS-G1048

110W 2WAY.

Nominal input power 20 Watt

(את זה הוצאתי מהאינטרנט בחיפושים אחרי תמונה דומה, מכיוון שלא מצאתי זמן היום לפרק אותו כדי להוציא מספר)

בנוסף 2 טוויטרים קטנים פשוטים של פיוניר לא ידוע עליהם פרטי הספק וכדומה, אם זה משנה אני אבדוק.

ומאחור - הרמקולים שאחד מהם שרוף:

JVC CS-HX6930 120 W max. Music Power

יש לי מגבר מותקן ברכב, מהבעלים הקודמים.

הוא נקרא Pioneer GM840

מגבר 4 ערוצים.

על פי חיפושים באינטרנט:

Amplificación: 4 X 35 Watts

DC. 12v

Max power (35w x 4)

Load imp. 4 - 8 ohm

Input level 200mV - 2v

יש לו 4 יציאות אך רק 2 מחוברות אליו, למיטב ידיעתי ההגברה רק לאחוריים.

השאלה היא אילו רמקולים אחוריים יתאימו למערכת שלי?

ומה המגבר בכלל נותן לי אם הוא 35 ואט?

ההתלבטות בין הפיונירים שרצים עכשיו

tsa6961R-230W 3 way

tsa6971-350W 3 way

tsa6981s-460W 4 way

כאשר כמובן עדיף להסתכל על יחס תועלת מחיר.

המחירים הם 200, 340, 450 בהתאמה כאשר אני חשבתי ללכת על האמצעי.

תודה רבה לעוזרים!

רמקול קדמי:

908.jpg

מגבר:

af_1_b.JPG

יובל.

פורסם

לדעתי אתה צריך בכלל לחשוב בכיוון של לשפר את הבמה הקידמית קודם.

את האחוריים תשאיר לסוף.

השאלה אם שווה ללכת על קומפוננט קידמי עם המגבר ההזוי הזה.... אול בגישור (?)

פורסם

תודה על התגובה, חשוב לי להדגיש שאני לא צריך רמה גבוהה מידי, מה שיש לי (ואת הכל קיבלתי מהבעלים הקודמים) הספיק עד היום.

פשוט עכשיו כשאני רוכש משהו חדש בעקבות הרמקולים השרופים חשוב לי להתאים היטב.

מה שמעניין אותי זה למה הותקן מגבר שההספק שלו נמוך יותר מהרדיו דיסק? אולי בגלל שהוא 4 ערוצים ומנוצלים רק 2 (הערכה שלי)

ניתן להוציא 70 לשני הערוצים?

יובל.

פורסם
תודה על התגובה, חשוב לי להדגיש שאני לא צריך רמה גבוהה מידי, מה שיש לי (ואת הכל קיבלתי מהבעלים הקודמים) הספיק עד היום. אולי הספיק משום שלא שמעת משהו טוב באמת?

מה שמעניין אותי זה למה הותקן מגבר שההספק שלו נמוך יותר מהרדיו דיסק? אולי בגלל שהוא 4 ערוצים ומנוצלים רק 2 (הערכה שלי) ההספק שאתה רואה של הר"ד זה לא הספק אמיתי , בד"כ הוא מוציא 15-20W בלבד ולכן שמים מגבר

ניתן להוציא 70 לשני הערוצים?סביר להניח שניתן יותר אבל צריך לראות את המפרט

תראה קשה לאנשים להמליץ לך לקנות בסביבות 400 ש"ח רמקולים אחוריים של פיוניר . כי כמעט כל האנשים בפורום , עברו פעם את המצב של פיוניר אחוריים , ו" ווואו אחי איזה סאונד " ואחרי כמה זמן לרובם אין , ולאלו שנשאר הם מחברים אותו לר"ד ע"מ לקבל מילוי אחורי , כי הם כבר התרגלו לסאונד מאחורה.

אז אף אחד לא רוצה להמליץ לך על משהו שהוא לא ירצה לקנות/או שחבירו יקנה. אז אני ממש לא יודע מה לומר לך.

תחשוב על לשנות את הכל ולשדרג בצורה רצינית , ואם לא אז למעשה כל פיוניר הוא אותו דבר תקנה מה שתקציבך מרשה לך

בברכת מועדים לשמחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

ברור לי שרוב חברי הפורום מתעסקים באודיו קצת יותר מקצועי, אבל זה לא התחום שלי, ואינני מתכוון להשקיע אלפים במערכת הסריאו, אם כבר בדברים אחרים.

כפי שאתה מבין שדרוג כולל של כל המערכת לא יבוא בחשבון.

מה שאני כן רוצה זה פשוט לדעת אילו רמקולים יתאימו במקרה זה, אני לא מאמין שכולם אותו דבר כי אם אני אקנה את הזולים אז המגבר יכול "לעבור" אותם ולשרוף אותם.

והאמצעיים אין לי מושג אם יתאימו.

היקרים יותר בטוח יתאימו אבל בגלל שהמגבר חלש אולי אני רק "אדגדג" אותם ואז אין טעם לקנות משהו ולא לנצל את כולו.

כל מה שביקשתי זה לשמוע סאונד נורמלי ברכב, לא משהו מפוצץ, אני לא מחפש "ואיי אחי איזה סאונד" כמו שאמרת, אלא פשוט רמקולים שיתאימו כי אחד הרמקולים שלי שרוף (אם הוא היה תקין לא הייתי מחפש להחליף בכלל).

יובל.

פורסם
תודה על התגובה, חשוב לי להדגיש שאני לא צריך רמה גבוהה מידי, מה שיש לי (ואת הכל קיבלתי מהבעלים הקודמים) הספיק עד היום.

מה שמעניין אותי זה למה הותקן מגבר שההספק שלו נמוך יותר מהרדיו דיסק?

שאלה טובה!!

אולי בגלל שהוא 4 ערוצים ומנוצלים רק 2 (הערכה שלי)

ניתן להוציא 70 לשני הערוצים?

לא, לא בגלל זה, לא בגלל שום דבר ממה שרשמו כאן (אלא אם פספסתי משהו)

פשוט מאוד.... בזמן שהמגבר הזה יוצר וזה היה לפני הרבה שנים, הרדיו אים הוציאו 10-25 וואט (פיק פאוור..) שזה היה 5-10 ואט RMS כך, שהמגבר הזה היה חזק לפחות בכפול עד פי שלוש :-P

היום אתה יכול לתרום אותו למועדון ה 5 ..

רדיו דיסק איכותי וחזק, עדיף על המגבר הזה, בוא נדייק ונאמר שלא שווה להתקין את המגבר הזה ביחס למה שהוא יתן, יש לו יתרון-- הוא איכותי ,פיוניר אמיתי מהימים הטובים.

החסרון, אין לו כח. משהו כמו, משפחה טובה, ילד חרה... (סליחה על ההתבטאות, מותר קצת, לא?)

בברכה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מה שעדיין אני לא מבין אם כך, ראיתי שהמון מגברים היום שעולים בערך 1000 שקל מפיקים 4*50

איזה אינטרס יש לקנות דבר כזה כשרוב ההד יוניטים הם אותו הספק????

ראיתי משהו שבהתנגדות שונה ההספק שונה, אצלי רשום 4-8 אום, יכול להיות שזה 35 ב-4 אום ו-70 ב-8 אום???

בבקשה שמישהו ישפוך קצת אור על הנושא כי לא נראה לי הגיוני שמישהו יעשה התקנה כמו אצלי עם מגבר חלש מההד יוניט?!

יובל.

פורסם

50*4 זה ההספק באר אמ אס

יעני צליל נקי בלי שיתעוות

ההד יוניטים נותנים 50*4 הספק מקסימלי

ההספק אר אמ אס שלהם הוא 20 בערך...

אז עכשיו תבין...

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

זאת אומרת שעדיין המגבר שלי נותן לי תוספת כוח, זאת בהנחה כמובן שרשום 35*4 הכוונה ל

RMS

אני מבין שככה זה מצויין במגברים.

ההבדל הוא שבהד יוניט מציינים את זה בפיק ובמגברים ב

RMS.

בכל אופן אז אין לי טעם לקנות רמקולים של 80 או 60.

יספיקו לי 40 RMS

נכון?

יובל.

• תוכן חדש...