Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

ברשותי פג'ו 206 GTI שנת 2000. בעליה הקודמים הסיר את הממיר הקטליטי אצל אגזוזן כלשהו.

שאלתי היא: ברצוני להחזיר את מערכת הפליטה למצבה הקודם - כלומר להחזיר את הממיר (שנמצא בביתי אגב), בצורה כזו שחיישני הלמדה וכל שאר המכלולים המכניים שאחראים על שינוי פעולות המנוע ע"י ניתוח הגזים הנפלטים וכו', (זה לפחות מה שאני הבנתי שהולך שם. הסרת הממיר גורמת לפליטת גזים מוגברת, שגורמת לשריפת דלק לא אופטימלית בגלל שחיישנים ומכלולים שונים ברכב מפרשים את כמויות הגזים כשריפה לקויה של דלק) יפעלו כראוי. בכדי לעשות זאת, האם מומלץ לקחת את הרכב למוסך מורשה (כלומר טיפול יקר, ומי יודע מה ירצו לעשות לי שם, אולי אפילו יגידו לי להחליף את כל מערכת הפליטה לחדשה..), או האם מספיק לקחת את הרכב לאגזוזן המבין בנושא ויוכל לסדר את המצב?

במידה ואגזוזן יוכל לבצע את המלאכה כראוי, האם תוכלו להמליץ על מקום טוב באיזור צפון תל-אביב? (אולי ליד קניון איילון באיזור של מ.מ.מ?)

תודה מראש, אלעד.

פורסם

גם אני אלעד...

בכל מקרה, לדעתי אל תיגש למוסך מורשה אלא אם בא לך לשרוף כסף לשווא. גש לאגזוזן הקרוב ותן לו לבצע את העבודה, לדעתי אם לא נגעו בחיישנים שונים אז זו לא תהיה בעיה ואם כן אז כנראה צריך מוסכניק עם מחשב.

דרך אגב, לפי דברים שקראתי פה בפורום אם הממיר פעל ברכב כשלוש שנים, אז כנראה עדיף כבר לשים חדש, סביר להניח שהוא כבר לא יעיל.

אצלי הממיר כבר מתפרק מבפנים, אני יודע בבירור שהוא לא יעיל ואני מתכוון להחליף אותו השבוע.

תקנו אותי אם אני טועה.

בריאות לכולם!

פורסם

הרכב עבר 2 ידיים לפני שהגיע אלי.

הוא נקנה בשנת 99 ע"י אישה שנהגה בו (בעדינות אני מניח), עד שהגיע לבעלים הקודמים שהחזיק בו כשנתיים, ונמכר לי לאחרונה (לפני שבועיים בערך).

הממיר הוסר ע"י הבעלים השניים של הרכב לצורך שיפור ביצועים (נשימת מנוע?). כלומר היה בשימוש כארבע שנים (הערכה שלי, למרות שיכול להיות שהוסר לאחר שנה או כל פרק זמן כלשהו אצל בעליו הקודמים).

למיטב הבנתי עלות ממיר מקורי חדש הינה כ-4000 ש"ח. אין ברצוני לשלם סכומים כאלו. גם אם הממיר הנוכחי לא יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר, הוא יבצע 2 פעולות שהינן בעצם מטרותי: א. שיפור בצריכת הדלק. ב. המנעות מבעיות עתידיות עם טסטים.

בכל אופן אנסה לפנות לאגזוזן הממוקם קרוב אלי ולשאול אותו על תהליך התיקון והעלויות.

פורסם

אכן wonderd צודק, אין שום סיבה שתקנה ממיר מקורי וחדש מהחברה, תלך לפרוקייה, או למוסך של אגזוזים ותבקש ממיר לפיג'ו 206GTI, אני מאמין שלא תשלם אפילו שליש מהמחיר שתשלם על חדש.

אישית אני מציע לקחת את הממיר, ללכת לאגזוזן שיודע מה הוא עושה (תכף רפי יגיע וימליץ לך על אחד כזה), ותקן את הממיר, עבודה יחסית לא יקרה (אם יש צורך רק בהתקנת הממיר מחדש).

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה, יוסי.

פורסם

החיישן הראשון והחשוב לחישובים אותם ציינת יושב לפני הממיר ולא יושפע מהמצאות או אי-המצאות של הממיר.

בחלק מהרכבים (ואם אני לא טועה אז גם ב-206 שלך) יש חיישן נוסף אחרי הממיר אבל לא בטוח שהוא משתתף בעסק. הוא אמור לזהות את המצאות הממיר ועבודתו התקינה (ולהוציא התראה בדמות נורית או קוד תקלה) אבל אני לא בטוח שהוא גם משפיע על פעולת המנוע.

אז אולי למטרה הראשונה שלך זה לא רלוונטי אבל מבחינת טסטים עדיף להחזיר את הממיר.

ממיר חדש יעלה לך באמת איזה 4K. מעבר לזמן שהממיר היה מורכב יש לך מושג כמה קילומטרים הוא עשה ?

ניר

פורסם
החיישן הראשון והחשוב לחישובים אותם ציינת יושב לפני הממיר ולא יושפע מהמצאות או אי-המצאות של הממיר.

בחלק מהרכבים (ואם אני לא טועה אז גם ב-206 שלך) יש חיישן נוסף אחרי הממיר אבל לא בטוח שהוא משתתף בעסק. הוא אמור לזהות את המצאות הממיר ועבודתו התקינה (ולהוציא התראה בדמות נורית או קוד תקלה) אבל אני לא בטוח שהוא גם משפיע על פעולת המנוע.

אז אולי למטרה הראשונה שלך זה לא רלוונטי אבל מבחינת טסטים עדיף להחזיר את הממיר.

ממיר חדש יעלה לך באמת איזה 4K. מעבר לזמן שהממיר היה מורכב יש לך מושג כמה קילומטרים הוא עשה ?

ניר

כשהרכב נלקח לבדיקה לפני הרכישה, אחד הרג'קטים שיצאו היה: "שריפת דלק לקויה, למדה גבוה". הבוחן הסביר כי מדובר בתופעה שנגרמת ככל הנראה עקב המחסור בממיר, שכן חיישן הלמדה קולט ערכים גבוהים של גזים מסויימים נפלטים, ועקב זאת משנה את פעולת המנוע. כתוצאה מהשינוי הדלק לא נשרף לגמרי ולכן שריפת הדלק אינה אופטימלית - מכאן צריכת הדלק המוגברת.

פורסם
כשהרכב נלקח לבדיקה לפני הרכישה, אחד הרג'קטים שיצאו היה: "שריפת דלק לקויה, למדה גבוה". הבוחן הסביר כי מדובר בתופעה שנגרמת ככל הנראה עקב המחסור בממיר, שכן חיישן הלמדה קולט ערכים גבוהים של גזים מסויימים נפלטים, ועקב זאת משנה את פעולת המנוע. כתוצאה מהשינוי הדלק לא נשרף לגמרי ולכן שריפת הדלק אינה אופטימלית - מכאן צריכת הדלק המוגברת.

1. שוב, האלמנט שאחראי אל תצרוכת דלק אופטימאלית נמצא לפני הממיר.

ולכן אי המצאות הממרי לא משפיע על תצרוכת הדלק.

2. תבדוק מול בעלים הקודמים - אולי שם צ'יפ מה שיכול לגרום לתערובת דלק/אוויר עשירה מדי.

KIA NIRO PHEV 2020

טויוטה קורולה HYBRID 2019

פורד פוקוס 1.6 PS 2012 - פ, LR DISCOVERY 3 2006 HSE

פיאט טיפו 2.0 16V ידנית - מתגעגע

פורסם

הבעלים הקודמים לא שם צ'יפ.

בבדיקה במכון אמרו לי בפירוש כי צריכת הדלק הלא אופטימלית היא עקב השינויים במערכת הפליטה (הורדת הממיר והוספה של דוד חלול במקומו, כמו כן הזזה של דוד נוסף ממקום מסוים למקום אחר). יכול להיות שב206 החיישן נמצא אחרי הממיר? יכול להיות שצריכת הדלק הלא אופטימלית הינה בגלל הזזת הדוד האחר?

בכל אופן, אם אני הולך לאגזוזן ומבקש שישחזר לי את מערכת הפליטה המקורית, כאשר הממיר המקורי נמצא אצלי והדוד המקורי מחובר פשוט במקום שונה, האם אפשרי הדבר, והאם צריכת הדלק תשוב להיות אופטימלית?

פורסם

עדכון

מבירור במכון האגזוזים אליו הפנה רפי, נאמר כי רוב הסיכויים שאצטרך לרכוש ממיר חדש.

עלות ממיר חלופי חדש הינה כ 1600 ש"ח כולל עבודה אך לא כולל מע"מ.

ע"פ נתוני היצרן צריכת הדלק העירונית אמורה להיות 9.3 ק"מ לליטר. בפועל אני עושה כ 8.1 ק"מ לליטר. מחישוב מהיר על כל תדלוק של טנק מלא (50 ליטר) אני עושה 435.5 ק"מ במקום 465 ק"מ במצב האידיאלי. כלומר, על כל תדלוק אני כביכול מפסיד 30 ק"מ. 30 ק"מ עם צריכת הדלק הנוכחית שווה ל 3.7 ליטר דלק. כיוון שאני מתדלק בתדלוק עצמי, כל ליטר דלק עולה לי 5.7 ש"ח. מכאן שעל כל תדלוק אני מפסיד 21.11 ש"ח.

מכל החישוב המסובך הזה יוצא שבהנחה והרכבת ממיר חלופי אכן תביא את צריכת הדלק לצריכה אופטימלית (אני בספק..), הפרוצדורה בעצם "תשתלם" לי החל מהתדלוק ה 89.

עכשיו ניקח בחשבון שעוד שנה אני מתגייס, לכן בעוד כשנה או שאמכור את הרכב, או שאמשיך להחזיק בו אך אשתמש בו רק כשאחזור מהצבא (יציאות של קרבי, בתקווה ליחידות מובחרות). מכאן ניתן להסיק שבעלות כזאת אין לי שום טעם להרכיב ממיר חדש מבחינה כלכלית, כי אני בעצם לא יהנה מהחסכון אלא רק הבעלים הבאים של האוטו. לבנתיים המנוע נושם טוב יותר (עקב הורדת הממיר) וטסטים לא מהווים בעיה כרגע כיוון שמורכב דוד דמוי ממיר (חלול).

כפי שזה נראה כרגע, אני חושב שאמשיך ללא ממיר כלל.

אם למישהו יש הערות כלשהן אשמח לשמוע אותן.

אלעד.

פורסם

לפי כל החישובים האלה, אתה בן אדם חכם, אני חושב שתצליח לעשות את החושבים הנכונים לבד.

לפי דעתי על פי הנתונים שאתה נתת, באמת לא משתלם לך לסדר את זה... אבל אתה זה שמחליט בסופו של דבר.

יש למחוק חתימות חסרות טעם, ויפה שעה אחת קודם!

• תוכן חדש...