Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ רכב קלאסי - טבלת Excel לתכנון הפרויקט, תיעוד וחישוב עלויות

lior_baruch
שימו לב! השרשור הזה בן 6617 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

ברוב שיפוצי הרכב שלי, עוד לפני שהשיפוץ מתחיל, אני מתחיל ביצירת קובץ, אשר מרכז את החלקים הנחוצים לי לצורך המשך הפרויקט, את מקור אותם החלקים וכן את העלויות המשוערות והעלויות בפועל. הטבלה מבצעת סיכומים אוטומטיים על-פי חלוקת הרכב לאיזורים שונים.

חשבתי שאולי והרעיון יוכל לעזור לאלו אשר משפצים או חושבים לשפץ רכב, בכדי לקבל תמונה עדכנית ותכנון נכון של הפרויקט, בהיבטי עלות/זמן וכו'.

מטעמי "כשרות", ניקיתי מהטבלה את העלויות שלי....אך השארתי את הנוסחאות (פשוטות למדי) בכדי שתוכלו לשבץ מחירים ולראות איך עובד הרעיון.

הקובץ מצורף כ-ZIP (נמצא ממש מתחת לתמונה האחרונה...למי שמפספס...) , שכן לא ניתן להעלות קובץ עם סיומת של Excel...

תקציר הרעיון:

- חלוקת הרכב לאיזורים/קוביות - חלק קדמי ואחורי עליון, קדמי ואחורי תחתון ופנים הרכב.

- כל איזור מקבל גיליון משלו, בו מפורטים החלקים השונים הנחוצים, למעט אלו הקיימים, אשר אינם דורשים כל התייחסות.

- לכל חלק, מצויינת הפעולה הדרושה לקיומו....אם זה שיפוץ, ייבוא, רכש (מקומי) או ייצור.

- העמודה הימנית מציינת סטטוס - משמע, אם הטיפול באותו חלק הסתיים, הוא מקבל את האות V.

- עלויות אותו חלק מתחלקות לשניים, עלות משוערת ועלות בפועל. עלות משוערת היא העלות כפי שהיא ידועה באופן כללי מהעבר, מקטלוגים וכו'. עלות בפועל היא המחיר ששולם בפועל על אותו חלק, זול או יקר יותר מהעלות המשוערת.

- משמאל ישנו סיכום אוטומטי של העלות המשוערת והעלות בפועל.

- הגיליון בשם "כללי" מכיל בתוכו שרטוט של הרכב והחלוקה לאיזורים. בנוסף, הוא מכיל סיכום אוטומטי של העלות המשוערת והעלות בפועל מכל יתר הגיליונות של האיזורים השונים.

- גיליון שונות, כשמו כן הוא, מתייחס להוצאות נילוות לתהליך השיפוץ.

בכדי לתכנן נכון, אני מוסיף אוטומטית כ-10-15 אחוז למחיר כל חלק בעלות המשוערת, זאת בשל הפרשי מטבע, עמלות המרה וכו'. תמיד כיף לגלות שהחמיר נמוך יותר, אם כי בפועל השערוך בד"כ קולע.

זהו, בערך... לאחר שתמלאו את הטבלה עם הנתונים של החלקים הנחוצים לכם, הטבלה מאפשרת לקבל הערכה כללית של עלות הפרויקט וכן מעקב על הוצאות ועלויות בפועל.

שאלות, טענות ומענות יתקבלו בברכה :)

ליאור.

תזכורת למצב ההתחלתי:

DSC27.jpg

תזכורת למצב הנוכחי (תמונה לא עדכנית...הרכב מפורק לגמרי, רק פח..ללא מתלים/חלונות וכו'..):

DSC00028.jpg

תזכורת לתוצאה הרצויה בסיום התהליך (70% מהחלקים כבר כאן... תסלחו לי אם יש סימני ריר על התמונה :lol:):

TTS-TOBE.jpg

Restoration_TOTAL.zip

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 6 חודשים מאוחר יותר...

נוכח העובדה שלאחרונה כבר מספר אנשים פנו אליי בהודעה פרטית עם בקשה שאשלח אליהם את הטבלה הנ"ל ... מקפיץ לטובת הכלל :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טבלה יפה ומפורטת למסודרים שבינינו :)

עם זאת לפעמים אי אפשר לדעת מה באמת הרכב צריך ללא פירוק של כל הרכב עד הבורג האחרון! אז זה מתאים יותר באמת לאותם אנשים שמפרקים את הרכב עד הבורג האחרון.

רעיון יפה מאוד ומסודר מאוד!

אני את האמת לא כזה מסודר, גם לי יש מן דף עם פירוט של כל מה שאני צריך, אבל עוד אחת מהסיבות לא לעשות קובץ כזה זה במחיר הסופי של ההשקעה, לפעמים קשה לעכל אותו!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה היא שחסרי הנסיון בשיפוצים שבינינו, ואני ביניהם, עשויים להיצמד לטבלה ולקבוע מסקנות מוקדמות מידי לגבי איזה חלק לדוגמא דורש שיפוץ ואיזה חלק דורש יבוא.

אני לדוגמא, הכנתי לעצמי טבלת עבודה לפרוייקט והופתעתי לטובה כאשר גיליתי שכל החלקים שגיליתי שהייתי זקוק להם עד כה, והייתי משוכנע שאני צריך לייבא אותם, הצלחתי להשיג בארץ ו/או הצלחתי לשפץ אותם בעצמי.

לכן טבלה טובה להערכה כללית אבל עדיין לא תורה מסיני !!!

היא לא יודעת להגיד לי מתי יהיה מישהו שיוכל להגיד לי מתי זה יהיה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה היא שחסרי הנסיון בשיפוצים שבינינו, ואני ביניהם, עשויים להיצמד לטבלה ולקבוע מסקנות מוקדמות מידי לגבי איזה חלק לדוגמא דורש שיפוץ ואיזה חלק דורש יבוא.

אני לדוגמא, הכנתי לעצמי טבלת עבודה לפרוייקט והופתעתי לטובה כאשר גיליתי שכל החלקים שגיליתי שהייתי זקוק להם עד כה, והייתי משוכנע שאני צריך לייבא אותם, הצלחתי להשיג בארץ ו/או הצלחתי לשפץ אותם בעצמי.

לכן טבלה טובה להערכה כללית אבל עדיין לא תורה מסיני !!!

אף אחד לא אמר שמה שרשום שם מתאים לאוטו שלך, כפי שרשמתי בהודעה הראשונה, מדובר בדוגמא וכל אחד יתאים אותה לצרכיו, לרבות מה הוא צריך לייבא ומה אפשר לקנות כאן, אף אחד לא אמר שזאת תורה מסיני ותודות לתגובות כמו שלך יהיה לנו עולם יפה, בטוח, מחר.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל הכבוד.

הטבלאות ממש לעניין ונותנות אינדיקציה למשפץ המתחיל על מה שמחכה לו.

אני הייתי מוסיף 20% לבנ"מ (בלתי נצפות מראש) כי זה כמו שיפוץ אמבטיה...על כל אבן שמרימים מוצאים קן צרעות (או חלודה....).

נחמד גם שהטבלאות מודולריות ומאפשרות להתמקד רק בדבר אחד ולהמשיך "כשירווח".

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אף אחד לא אמר שמה שרשום שם מתאים לאוטו שלך, כפי שרשמתי בהודעה הראשונה, מדובר בדוגמא וכל אחד יתאים אותה לצרכיו, לרבות מה הוא צריך לייבא ומה אפשר לקנות כאן, אף אחד לא אמר שזאת תורה מסיני ותודות לתגובות כמו שלך יהיה לנו עולם יפה, בטוח, מחר.

ליאור.

אני משוכנע שההודעה שלי לא הובנה נכון. הטבלה שלך היא הכרחית לעבודה נכונה וכלי עזר טוב לכל דרגת שיפוץ. כל מה שהוספתי הוא את הדרך שבה אני התאמתי את הטבלה לצרכים שלי, כאשר שיתפתי אחרים בהתאמה זו ובהתייחסות הגמישה שלי כאשר החלק הארי של התוספת שלי היא להוסיף לטבלה את זמני השיפוץ - שלב א' , שלב ב' וכן הלאה ואת המכלולים בכל שלב ושלב ולא להיצמד לטבלה.

לדוגמא - הערכתי שאני היא שאני זקוק למספר חלקים ליבוא, 12 במספר, אז אני לא פועל מיידית להזמין את את כולם אצל ספקים שונים בחו"ל (ובהתחלה חשבתי לעבוד ככה) אלא פועל בשיטת המשימות ויחד עם ההתקדמות משלב לשלב בודק אפשרויות שונות.

אצל משפצים פחות מנוסים כמוני אשר אינם מכירים את השוק הישראלי ואת אפשרויות השיפוץ/איתור חלקים המקומי זה יכול להוזיל את העלויות כאשר ההזמנה של החלקים מחו"ל נעשית רק בסוף ולעיתים אפשר למצוא דברים בארץ במחיר זול יותר, ולכן הטבלה שאני בונה לעצמי היא לא תורה מסיני.

ואני באמת מקווה שיהיה טוב ובטוח כבר מחר. אם לא אני קונה גם מחרתיים.

רוני

היא לא יודעת להגיד לי מתי יהיה מישהו שיוכל להגיד לי מתי זה יהיה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי ליאור,

טבלה נחמדה לרווקים שבינינו.

אבל האם אתה מעלה בדעתך מה יקרה לנשואים?

מה יקרה אם אשתי למשל תפתח את הטבלה ותראה כמה באמת עולה לי התחביב?

:2gunfire: :2gunfire: :2gunfire:

או בשפה יותר מובנת ונשית: "כמה נעלים ותיקים אפשר לקנות בסכום הזה?" ...

אז ...

עכ"פ - לילה שקט לכולנו - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבי אתה צודק במאה אחוז!!

אישת ראתה את זה ואמרה לי : "נו- הנה טבלה שתוכל לבצע מעקבים אחר הכסף"

ואני אמרתי לה: " הישתגעת??? ראית כמה חלפים יש כאן שצריך לקנות???"

(היא לא יודעת שכל החלפים שנימצאים במחסן שלי, כבר ניקנו ללא כל תיעוד!):-P .

ירון מאיר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6617 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...