Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז היום הלכתי לבצע ניקוי לרדיאטור [לאנוס '99] לאחר שגיליתי כי צבע המים שלי הוא חום והמערכת מלוכלכת,

התקשרתי למקום לפני כן ותיאמתי מחיר ואז הגעתי, כשהגעתי למקום הבחור החל בפירוק הרדיאטור

ולאחר שהרדיאטור פורק הוא נזכר לומר לי שאין אחריות על נזילות אחרי הטיפול מכיוון שהרדיאטור שלי הוא "חד פעמי" בגלל שהכיסוי של הדודים שלו עשוי פלסטיק ולא אלומיניום וכי הסיכוי שלאחר פירוק הרדיאטור הוא יהיה תקין זה 50:50 מכיוון שהכיסויים מהפלסטיק מתעוותים משינויי הטמפ', כמובן שמאוד התעצבנתי שהוא נזכר לומר לי זאת רק לאחר הפירוק ובסופו של דבר סגרתי איתו שיבצע שטיפה יסודית למערכת הקירור כולה ללא פירוק הדודים.

בתחילה רציתי לשים במערכת נוזל של פרסטון והוא אמר לי שיש להם ניסיון לא טוב איתו והם עובדים עם נוזל גרמני אשר מגיע בתרכיז של 1 ליטר אשר מוסיפים לו מים "רכים", סה"כ מדובר במכון רדיאטורים שקיבלתי המלצה עליו והנחתי שהוא לא מחזיק חומר באיכות נמוכה אז הסכמתי להשתמש בחומר זה.

בסוף הטיפול שמתי לב כי הוא לא ביצע ניקוז אויר וכששאלתי אותו הוא אמר לי שברכב זה אין פתחי ניקוז והאויר יוצא לבד.

בסופו של דבר בטיפול יצא מהצנרת המון ג'יפה ונראה כי בסוף הטיפול המערכת נקיה מכיוון שצבע המים הפך להיות שקוף.

עדיין יש לי כמה שאלות:

1. האם באמת יש דבר כזה רדיאטור "חד פעמי" והיה נכון לקבל החלטה לא לפרק את הדודים ולבצע ניקוי יסודי ללא פירוק.

2. מישהו מכיר נוזלי קירור שמגיעים בתרכיז של ליטר ומוסיפים להם מים "רכים"? (הנוזל בצבע כחול).

3. האם באמת ברכב זה אין פתחי ניקוז אויר ולאחר טיפול כזה שכולל פירוק של הצנרת אין צורך כלל בניקוז?

תודה מראש על התשובות.

פורסם

אין דבר כזה רדיאטור חד פעמי, יש רדיאטור שאי אפשר לנקות אותם כמו אודי למשל .

בלאנוס אפשר לנקות רדיאטור בלי שום בעיה.

מבחינת ניקוז אויר לא צריך בניקוז.

מבחינת הנוזל זה נוזל מעולה אם אני לא טועה זה גרמני יש באריזה של ליטר ויש ב 1.5 ליטר :-)

פורסם

תודה על התגובות,

רציתי לדעת מדוע ברכב זה אין צורך בניקוז אויר, מה שונה במערכת הקירור מרכבים אחרים שאין בעיה של אויר במערכת?

פורסם

הבחור שהלכת אליו צודק במאה אחוז, וחייב לגבות את עצמו לפני, גם לי אמרו אותם דברים בדיוק, והרדיאטור פורק פעמיים כבר לצורך ניקוי, אם לא פירקת את הרדיאטור - לא עשית כלום, בזבזת יום עבודה וסתם כסף.

פרק את הרדיאטור ואל תפחד, הוא ירכיב לך אותו כמו שצריך.

פורסם

לגבי נוזל הקירור..

נוזל כחול וגרמני יכול להיות נוזל מעולה ויכול להיות נוזל גרוע.

יש נוזל קירור גרמני מקורי, מגיע באריזות קטנות (נדמה לי שליטר, אבל יכול להיות גם של 1.5 ליטר) בצבע לבן, עם כיתוב HEPU. זה נוזל קירור מעולה, בשימוש בעיקר ברכבי VAG אבל לא רק.

אבל, יש חיקוי לנוזל הזה. הוא מגיע באריזה דומה, רק שהאריזה בצבע כחול ולא לבן, ולנוזל יש ריח של גופרית. על האריזה כתוב "German Quality" ולא "Made in Germany". למיטב ידיעתי, גופרית לא עושה טוב למערכת הקירור של הרכב, ונראה לי שכדאי להתרחק מהנוזל הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...