Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אודה אם תסבירו לי מה זה גז ביניים מה האפקט שלו ומתי נדרש?

(אולי השאלה לא קשורה לפורום הנ"ל תקנו אותי אם אני טועה)

תודות...יואל

Offer Nissim In the mix

פורסם

גז ביניים הוא בעצם לחיצה על דוושת הגז בין העברת הילוכים, בהורדה.

או כשמורידים ללא קלאץ.

שלב אחר הוא "דאבל קלאץ'" שבו בעצם מכניסים לניוטרל משחררים קלאץ' ואז שוב לוחצים על הגז, ומשלבים הילוך נמוך יותר, זה עושים כשאין יותר מידי סינכרונים...

פורסם
גז ביניים הוא בעצם לחיצה על דוושת הגז בין העברת הילוכים, בהורדה.

או כשמורידים ללא קלאץ.

שלב אחר הוא "דאבל קלאץ'" שבו בעצם מכניסים לניוטרל משחררים קלאץ' ואז שוב לוחצים על הגז, ומשלבים הילוך נמוך יותר, זה עושים כשאין יותר מידי סינכרונים...

שאלה: ארז מה שכתבת על הורדה להילוך נמוך יותר לא יוצר בעצם אפקא של קיק?

פורסם
קיק זה לחיצה חזקה על דוושת הגז שגורמת לתיבה אוטומטית להוריד להילוך יותר נמוך.

כן את זה הרגשתי במאזדה 3 מנוע 2.0 של חבר.... אתה ממש מודבק למושב... הרכב טס דרך אגב(150 כ"ס-לא שזה יותר מדי אבל בשביל מאזדה 3 זה די והותר!) אבל לא חשוב כרגע, אני מתכוון בתיבה ידנית....

פורסם
שאלה: ארז מה שכתבת על הורדה להילוך נמוך יותר לא יוצר בעצם אפקא של קיק?
קיק זה כשעומדים ליד האוטו, ומכניסים לו בעיטה, שתבהיר לו מה חושבים עליו.
פורסם

בתיבה ידנית אין "קיק". בתיבה ידנית מורידים הילוך בעזרת ידית ההילוכים והקלאץ, לכן, השאלה שלך קצת לא מובנת. למה אתה מתכוון כשאתה אומר אפקט של "קיק" ?

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

http://auto.howstuffworks.com/transmission6.htm

http://auto.howstuffworks.com/clutch1.htm

הרי לך שתי הקדמות לנושא עליו רצית לדעת.

עד שנות השבעים, גם משאיות ומקצת פרטיות, לא היו מצוידות בסנכרונים מלאים כמו היום, לכן היה צורך בתאום מהירות המנוע לזו של הגלגלים. דבר זה נעשה ע"י נתינת שני ",מכות" גז בזמן לחיצה על המצמד ועזיבת המצמד תוך שימוש בחוש השמיעה.

זה תרגול די עדין ולכן , בייחוד נהגי משאיות היו צריכים ללמוד היטב את מקצועם.

כמו שנאמר לפני, מכונית אשר המצמד "הלך" , אפשר להעביר הילוכים על ידיד תאום סל"ד למעט בהילוך ראשון. למנוסים בלבד!!!!!!

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

גז ביניים - שיבוש (גז בעיניים) של הביטוי הפלשתיני הנפוץ לגז מדמיע.

נדון אלפי פעמים . בצע חיפוש (השתמש גם ב-הורדת הילוכים).

פורסם

אתה לא מבין.

משתמשים בגז ביניים במכונית פרטית כיום כאשר רוצים להאיץ מבלי לעשות בלימת מנוע.

שאתה מוריד הילוך אז קיימת פעולה של בלימת מנוע עקב השוואת כוחות של מערכת ההינע והמנוע.

שאתה מוריד הילוך ונותן גז אתה מבטל את הבלימת המנוע כי הוא כבר לא בסרק וכך שתעזוב את הקלאץ ההילוך ישתלב ותאיץ במקום שהמנוע יאיט את הרכב (בלימת מנוע)

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
אתה לא מבין.

שאתה מוריד הילוך אז קיימת פעולה של בלימת מנוע עקב השוואת כוחות של מערכת ההינע והמנוע.

שאתה מוריד הילוך ונותן גז אתה מבטל את הבלימת המנוע כי הוא כבר לא בסרק וכך שתעזוב את הקלאץ ההילוך ישתלב ותאיץ במקום שהמנוע יאיט את הרכב (בלימת מנוע)

מגלי לפגוע בזכויות: תשובה נאותה לנהג שודים!!!:evil:

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם
אתה לא מבין.

בדיוק מה שאני חושב!

:mm_yeah:

אור.

• תוכן חדש...