Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

citroen cx מספר שאלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

volvo 144/164 נוחות וזולות לאחזקה בהשוואה לסיטרואן

מנסיון של 4 כלי רכב בשנתיים האחרונות (144 ו164 שלי ושניים של חברים)

כבר בשנתיים ראשונות עלות שפוצים ואחזקה הייתה פי שניים עד פי 4 ממחיר הרכישה!

( וזה לפני פחחות וצבע שיפוץ דשבורד ושיחזור מלא לריפוד ודיפוני דלתות)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

קצת פרטים על הרכב , מנוע וכ' ,

טווח של מחיר ,

סתם סקרנות

ואוטו באמת מרשים ! ! !

ביי

דרור .

לשימור יש רק אחת

שנת 87. יד שניה 35,000 ק"מ אורגינאליים ב4 שנים האחרונות נוסעת על איילון לת"א וחזרה לחניה (חצי שעה כל כיוון) פעם עד פעמים בחודש "רכב במצב חברה" לדברי הבעלים. המחיר לבעלי יכולת ומבינים בלבד!!!!

תמונה של הרכב בקישור.

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=46432

מי שלא ראה את הרכב הזה לא ראה רכב שמור מימיו.

משה.

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

דבר ראשון תודה לכל המגיבים

ברור לי שאחזקה של רכב כזו לא תהיה זולה, פשוט לא ידעתי עד כמה היא תהיה יקרה ולכן שאלתי.

האפשרות הנוספת שיש לי היא לקנות את הרכב וכל פעם להוסיף/לשפץ לו משהו אחר

מה אתם אומרים על אפשרות כזאת?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

קח בחשבון את המשתנים הבאים,(וזאת ללא הכרת הרכב או פרטיו המלאים), על מנת להעלותו לכביש במידה ולא שולמו האגרות,יש לקחת בחשבון את כל התשלומים הרגילים + הכנה לטסט וטסט-(כולל כל שיפוץ שידרש לטסט החלפת צמיגים, אבזרי בטיחות וכו).... מצבר, החלפת שמנים, ונוזלים,(מומלץ בשלב ההכנה לטסט) ותיקון כל מה שנידרש לצורך החיים עם הרכב, לדוגמה מזגן, תאורת פנים, ריפודים, קוסמטיקה(הרכב יעבור טסט גם אם לא יהיו תקינים) ....לאחר מכן כל מה שעובד כרגע אבל עלול להידרדר, כולל פחחות וצבע במקומות העלולים להירקב....קח בחשבון את נדירות החלקים בארץ, כך שאם נישבר לך פנס אחורי או קידמי יש להזמין חלק מחו"ל דבר שמייקר את עלות החלק לפעמים יותר מערכו המעשי (המשלוח עולה על מחיר החלק). צפה כי בשעת הטיפולים לא תימצא חלקים אורגינאלים או מתאימים, כך שבכל טיפול פשוט תהיה תלוי בזמינות החלקים או שתזמין אותם מראש מחו"ל... בשנותיו האחרונות של רכב כזה, בדרך כלל מנסה הבעלים למשוך עוד כמה ק"מ לפני המכירה או ההשבתה ע"י אילתורים וקיצורי דרך, חשוב למצוא את אלה ולבדוק אם אין פגיעה אמיתית או נזק לרכב בגללם......ובמידה וכן יש להחליפם או לתקנם. בקיצור לפני שאתה נכנס להרפתקאה חזור וקרא את כל מה שניכתב בעבר בפורום בנושא שיפוץ ואחזקת רכב ישן, היתייעץ עם בעל רכב זהה או דומה, קרא את הספרות הטכנית של הדגם הספציפי, דבר עם המוסך המרכזי בדבר האפשריות העומדות בפניך, הרשם למועדון הדגם בחו"ל לצורך קבלת טייפים ואולי קשר עתידי להזמנת חלפים....קבע רמת תקציב לנושא, חלק אותו לפי סדר עדיפויות הגיוני, ואל תעבור אותו, קל מאוד להיסחף עם שיפוץ ואז להישאר תקוע....

בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כמו שבוודאי שמת לב, לאף אחד כאן אין נסיון ממשי עם CX.

אחד נותן מנסיון חייו, השני עושה עבורך שיעורי בית ומסכם בידענות את מה שקרא ברשת, לשלישי יש הרבה נסיון אבל עם רכב של יצרן אחר - אתה מבין את הרעיון :wink: .

גם לי יש הרבה עצות שימושיות לתת לך בנושאים שונים, אבל אם אתה רוצה לשאול על CX , פנה לבועז בטלפון 054-3111686 . הוא ניהל מוסך לסיטרואן, והיו בבעלותו מספר CX כרכב יומיומי.

בהצלחה,

נמרוד

פורסם

חבר'ה אתם אחלה, אני מודה לכם מאוד

לאור מה שנכתב פה אני כנראה יורד מהעסק ולא רוכש את המכונית

לא חשבתי שאחזקה של רכב כזה יכולה להיות כל כך מסובכת

חבל, רציתי לקנות ולהחזיק את הרכב בגלל שאני אוהב את המכוניות האלה

אבל מה לעשות כנראה שבמדינה כמו שלנו לא יתנו לך כל כך מהר להנות.

אני לא מבין למה אי אפשר לבטל מיסי ייבוא או בכלל על חלקים ישנים לרכב?

ושוב פעם תודה רבה לכל המייעצים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

סתם רעיון, לפני קפיצה למים עמוקים, למה שלא תנסה לאתר רכב פשוט יותר כמו סיטרואן דש וו, ויזה, או כאלה שיותר נפוצות, על מנת שתתודע אל התחום בהדרגה, ואולי בעתיד תגיע גם ליצרות פאר אחרות-רן

פורסם

לפני שאתה יורד מהעניין מספר הערות כמי שהיתה בבעלותו DS 20 super שנת 73.

אמנם לא CX אבל די קרובה לה ואולי אף יותר מסובכת.

ראשית, ברכבים מהמשפחה הזאת, אני מאמין שרצוי שיהיה מוסך או מכונאי מיומן

ןמנוסה ברכבים הללו. זה Must. הערכת ההידרו-פניאומטית דורשת ידע וכלים שספק

אם ניתן למצוא אותם ברשות אנשים פרטיים.

במידה ותמצא מכונית שטופלה באמונה ויש לך מכונאי טוב שמכיר את המכוניות הללו

חסכת לעצמך המון כאב ראש.

לדעתי כדאי לך להימנע מדגם הטורבו. לך על דגם ההזרקה שהוזכר כאן: CX25GTI.

דגם משובח שימנע ממך בעיות אמינות של הטורבו.

חלקים כמו שכבר נאמר כאן, ניתן להזמין בחו"ל, חלקם לא כל כך יקרים.

אדם שטיפל לי בדי.אס. היה יוסי בראל שכיום אינני יודע אם עדיין מטפל ברכבים כאלה.

יש לו ידע וניסיון רבים בסיאיקסים לדורותיהם.

נסה להתעניין אצלו: 0522584999

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם

חבר'ס.....מי שרוצה להתעסק עם המכוניות האלה חיב...אבל ממש חיב לדעת להתעסק איתן בעצמו. אפילו אם יש פה ושם מכונאי שיודע....ומוכן לטפל בהן....הרי שאין להם את הסבלנות הדרושה לטפל במורכבות...הגישה הלא נוחה...ואם לומר את האמת....גם קשה להגיש חשבון

גדול על עבודות שניראות די פשוטות. (ועוד יותר קשה לשלם)

אריוס.

ds72

פורסם
כמו שבוודאי שמת לב, לאף אחד כאן אין נסיון ממשי עם CX.

אחד נותן מנסיון חייו, השני עושה עבורך שיעורי בית ומסכם בידענות את מה שקרא ברשת, לשלישי יש הרבה נסיון אבל עם רכב של יצרן אחר - אתה מבין את הרעיון :wink: .

גם לי יש הרבה עצות שימושיות לתת לך בנושאים שונים, אבל אם אתה רוצה לשאול על CX , פנה לבועז בטלפון 054-3111686 . הוא ניהל מוסך לסיטרואן, והיו בבעלותו מספר CX כרכב יומיומי.

בהצלחה,

נמרוד

נימרוד ידידי

כבעל כמה מכוניות, הרי שאתה יודע כי כמה מתהליכי השיפוץ והשימור, שייכים לכל סוגי הרכב ללא קשר למוצאם....בפחח שהישקעת על החיפושית, לא עניין אותך סוג הרכב אלה העבודה, הצמיגים שקנית עלו כסף... וגם הצמיגים לאמרקאית המדהימה עלו כסף.....נסיון חיים הוא פן אחד בשיפוץ הרכב, והיות ומדובר בתהליך מורכב והוצאות רבות בצידו, על מנת להיכנס לנושא בצורה בטוחה, יש להכיר את כל הצדדים, נכון שלא כל העיצות שתקבל נכונות לגביך, ולא כולם מבוססות על הכירות הרכב האמור, אבל עובדה שלאחר ששקל הבחור את התגובות, קיבל החלטה שהיתבססה על הרבה יותר מידע ממה שהיה לו בהתחלה, יש לזכור כי לא כל בעל מוסך מרכזי, הוא מדד אמיתי ליכולת שלך ולחיים שלך עם הרכב, כי הנגישות שלו כבעל מוסך לחלקים, למכונאים ולספרות, שונה מהגישה של האדם הרגיל... והתפיסה שלו לגבי הרכב היא תפיסה שונה....הרבה יותר מידע תוכל לקבל דווקה מאילו שעשו דרך דומה לשלך, באותם תנאים, מאשר ממישהו אחר... אין לי ספק כי הוא יכול לתרום אבל תרומתו תהיה בין יתר הדברים שצריך לקחת בחשבון ולא עומדת לבדה-רן

פורסם

רן,

לא המעטתי ולא זילזלתי בנסיון חיים של אף אחד - נהפוך הוא. אני משוכנע שנסיון חיים זה אחד מהדברים החשובים ביותר שיש לאדם. אני גם חושב שחלק מהאחווה החברית של הפורום הזה, הוא רצוננו העז לעזור אחד לשני ולחלוק את נסיון החיים שצברנו.

אממה, החבר מיכאל רצה לדעת ספציפית על CX. הוא לא שאל אותי על צמיגים, או את יוסי על ההשוואה בין וולבו ישנות ל BX מתפוררת, או ביקש מארנון לסכם עבורו את כל מה שרשמו בפורומים בחו"ל, או ממך את השקפתך (הנכונה לדעתי) בענין רכישה וטיפוח רכב ישן באופן כללי. אז קצת בעקיצה (חברית) יעצתי לו לפנות למישהו שגם מכיר את האוטו המדובר ולא רק מדבר עליו. לא היתה כל כוונה להעליב חס וחלילה או להמעיט בחשיבות הדברים שנאמרו.

זהו. את הבדיחה על החתול המיוחם אתה מכיר? אני מניח שכן כי היא נורא ישנה.

חתול אחד היה כל לילה שר סרנדות לחתולות בשכונה. בסוף לבעליו נמאס, והוא סירס אותו. לא חולף שבוע, והחתול שוב מסלסל נעימות חתוליות במלוא הגרון עם כל חבריו באמצע הלילה.

"מה אתה מילל עכשיו?" שואל אותו הבעלים "הרי אתה מסורס ולא יכול לעשות כלום!"

"עכשיו אני יועץ" עונה לו החתול.

מיאולה טוב,

נמרוד

פורסם
... אממה, החבר מיכאל רצה לדעת ספציפית על CX. הוא לא... ביקש מארנון לסכם עבורו את כל מה שרשמו בפורומים בחו"ל...
שלום נמרוד,

לפעמים דווקא "סיכום מה שרשמו בפורומים בחו"ל" הוא עצה מצויינת.

אני שקלתי לרכוש את ה- CX הספציפית שמיכאל מביע בה עניין (עד שאשתי הבהירה לי שאני יכול לשכוח מזה), ולצורך כך שנתי נדדה מספר לילות כיוון שחיפשתי בכל קצוות הרשת דיונים אודותיה. מקריאת מידע רב והצלבתו עלה שתקלות חשמליות הן סוגיה שכיחה שיש לתת עליה את הדעת.

לדעתך, מיכאל יפיק תועלת אך ורק אם בעלים של CX25GTI בדיוק כמו זו (עם טורבו, נוסף לכל הצרות) ימסור לו מידע שכזה. כרגע, אין חבר פורום כזה בנמצא.

וגם אם היה כזה חבר פורום, אולי דווקא אצלו מערכת החשמל מתנהגת למופת ? האם נגזר על מיכאל לגלות את נקודת התורפה הזו רק לאחר הרכישה, כיוון שלא נמצא בעלים חוקי של CX שיזהיר אותו מראש ?

לטעמי, אם יש ברשותי מידע שיכול להועיל לשואל, ראוי שאשתף אותו גם אם לא רשומה על שמי (עדיין) מכונית כזו.

לפני שיבאתי מחו"ל פיאט 850 ספיידר, "חרשתי" במשך חודשים כל פינה ברשת ורכשתי כל ספר אפשרי שיצא אי פעם לאור אודותיה. אני לא חושב שהידע שלי לגבי הדגם הזה שודרג משמעותית דווקא ברגע שמשרד הרישוי רשם כזו מכונית על שמי, וחבל היה אילו הייתי נמנע מלסייע לחברי פורום אחרים בשאלותיהם רק כיוון שטרם נרשמה על שמי מכונית כזו.

את העצות שנתתי לו באשר לזמינות חלפים אצל לובינסקי ביססתי על חוויותי שלי מחיפוש חלפים ל BX שאני משפץ, ועל מידע בדוק שקיבלתי מהמחלקה הטכנית שלהם, כששאלתי אם יש סיכוי למצוא במחסן חלפים ישנים. את המידע הזה, לשם שינוי, לא דליתי מהאינטרנט.

פורסם

אני מקבל בבית לבדי את כל ההחלטות החשובות - מתי עושים כביסה, ובאיזה תוכנית במכונה נשתמש הפעם. אשתי אחראית על ההחלטות השגרתיות, כמו תקציב... :-)

• תוכן חדש...