Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

הרכב - סובארו ג'אסטי 85', ידנית, קרבורטור.

הבעיה - בעת עמידה הטורים יורדים והרכב נכבה.

היסטוריה קודמת לבעיה - הרכב עבר טיפול 10K לפני שבוע (כולל החלפת פלאגים וקבל).

לפני הטיפול הטורים עמדו על כ-900 סל"ד בניוטרל, והמחוג לא עלה ולא ירד מ"מ בעת עמידה ברמזור.

לאחר הטיפול חשוב לציין שהסל"ד ברכב לא היה יציב יותר, אלא "שיחק" בעת עמידה.

מספר ימים לאחר הטיפול נסעתי בכביש מהיר כאשר הדוושה לחוצה כמעט עד הסוף ואז הטורים נתקעו על כ-2,500 בעת עמידה.

נסעתי למכון הקרבורטורים הקרוב לביתי, שמה הוא אמר שהכנראה שהכבל שלי יבש והוא נתפס, הוא ריסס עליו ספרי שמן כזה ושיחרר אותו.

הבטתי במד הסל"ד והסל"ד עמד על כ-1,100 וביקשתי ממנו שיוריד לי עוד קצת כי זה גבוה.

המכונאי אמר לי שהמד שלי מזייף (לטענתו בעיה בג'אסטי) וחיבר את הרכב למכונה שהראתה שהסל"ד הוא בעצם 791.

דבר שהיה לי מוזר, כי עד הטיפול לא הייתה בעיה (למיטב ידיעתי :roll: ).

טוב, השלמתי עם העובדה שהמד סל"ד מזייף והמשכתי לי לדרכי, לאחר כ-20 ק"מ הרכב החל להיכבה בעת עצירה מוחלטת.

האם יש למישהו מושג מה הבעיה? ומה יכול לגרום לסל"ד הלא יציב ברכב?

בתודה.

פורסם

האבחנה לא יסודית , אך יש לחפש את הבעייה בכבל, פלטינה, לא תקינים,( כבל מקוצר+ +מרווח פלטינה לא תקין)כוון הצתה לקוי , יש צורך לבדוק גם את הרוטור, ובמידה שהבר לא עוזר, יש לגשת ,למכון קרבורטורים מקצועי בעל שם בתחומו, הבעייה שם בוודאי תסודר!

חזור לחשמלאי , עמוד על כך שהבעייה לא היתה קיימת לפני הטיפול שלו, ועמוד על זכותך, וצטט לו את

המשפט שלי" אין צרוף מקרים , יש הצטרפות מקרים", בצע זאת ודווח בפורום על התוצאות!

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום.

כמו שמיודעינו צביקה אמר!!!

לדעתי הבעיה בתוך המפלג יש שתי אפשרויות או הכבל לא מתאים במיקרופרד שלו או שהפלטינה סגורה ולא מכוונת לפי הוראת יצרן.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

כמו שמיודעינו צביקה אמר!!!

לדעתי הבעיה בתוך המפלג יש שתי אפשרויות או הכבל לא מתאים במיקרופרד שלו או שהפלטינה סגורה ולא מכוונת לפי הוראת יצרן.

בברכה בני ל.

פליטה....קבל....מיקרופארד....כיוונים.....חשבתי שמכוניות כאלו כבר נכחדו מהעולם.:shock:

אולי בכלל הבעייה באלמנט:wink:

פורסם

דניאל מדובר בגאסטי 85, רכב"חדש"יחסית!

גש לפורום אספנות , וגלה שם מכוניות שיוצרו לפני שעדיין נולדת, נוסעות בגאווה ברחבי ארצנו!

שלא לדבר על מועדון החיפושיות, הסוסיתות והפרינצים של ליאור ברוך, הנראות כחדשות!

אז אנא לא לזלזל במכוניות ישנות.. נשמע איזה צליל צלצול מדברייך .לא???!

בברכה

צביקה

פורסם

שבעת פלאי עולם!

ועכשוו הפלא השמיני !

יונית חבר פורום זה יכול בעזרת מכשיר 4 גזים לעזור בכל תקלה שקיימת ברכב כלשהו בארץ!

הזהרו משרלטנים למינהם!

ראה

הוזהרתם

אל תפלו בפח!

בברכה

צביקה

פורסם

טוב, אז לאחר שנפתרה התקלה, באתי לפורום ע"מ לעדכן. לא היה קל למצוא את ההודעה (מדהים כמה מהר הודעה כאן עפה 3-4 דפים אחורה, כמה תקלות יש לכם ברכבים אנשים?!)

בקיצור, נסעתי למוסך על הבוקר ותיארתי לו את הבעיה שתוארה למעלה (סל"ד לא יציב + רכב נכבה ברמזורים לאחרונה) - הוא העלה לי את הטורים ל-1,500 ואמר לי שעכשיו הוא לא ייכבה. :shock:

הוא גם ציין שתיתכן עלייה בצריכת הדלק. :mm_mad:

לא לקח הרבה זמן להסביר לו שזה ממש, אבל ממש לא פיתרון :agrue: .

הוא הסכים ונסענו יחד למכון הקרבורטורים, בדרך דיברתי איתו על מרחקי פלטינות וכו', אבל הוא שלל הכל ואמר שבדק זאת היטב במהלך הטיפול (שיהיה :roll: )

במכון הקרבורטורים בעל המקום שכבר זיהה אותי, בא ובדק שוב את הרכב.

הוא אמר שככל הנראה נתקע ליכלוך בקרבורטור, הוא פירק אותו, הכניס לחץ אוויר, יצא קצת ליכלוך, הנעתי, הרכב עבד מצויין והוא שלח אותי לדרכי, שוב (בפעם ה-6 כבר נראה לי) ללא תשלום.

כבר היייתי מבסוט, ואיך שאני בא לצאת ממגרש החנייה, בום! שוב נכבה הרכב.

זהו, כאן כבר הבנתי שזה לא עסק.

חזרה למכון הקרבוטורים.

שמה גם בעל המקום הבין שמשהו כנראה באמת לא בסדר.

הקרבוטור פורק והוחלף באחד מחודש, יפה ונוצץ (הוא אמר שזה עדיף על שיפוץ וגם הרבה יותר מהיר וזריז - מה שהיה לי חשוב כי הייתי באיחור היסטרי).

בעת הפירוק הוא גם אמר לי שהקרבורטור הקודם שברכב גם כן הוחלף על ידו (הוא מסמן על כל אחד את תאריך ההתקנה, הקודם הותקן בפברואר 99' - לפני 6.5 שנים, אני מקווה שזה פז"ם סביר לקרבורטור).

בקיצור, הלכו להם 350 ש"ח והגיע לו קרבורטור חדש עם 6 חודשי אחריות.

בברכת יום טוב.

פורסם
טוב, אז לאחר שנפתרה התקלה, באתי לפורום ע"מ לעדכן. לא היה קל למצוא את ההודעה (מדהים כמה מהר הודעה כאן עפה 3-4 דפים אחורה, כמה תקלות יש לכם ברכבים אנשים?!)

חזרה למכון הקרבוטורים.

שמה גם בעל המקום הבין שמשהו כנראה באמת לא בסדר.

הקרבוטור פורק והוחלף באחד מחודש, יפה ונוצץ (הוא אמר שזה עדיף על שיפוץ וגם הרבה יותר מהיר וזריז - מה שהיה לי חשוב כי הייתי באיחור היסטרי).

בעת הפירוק הוא גם אמר לי שהקרבורטור הקודם שברכב גם כן הוחלף על ידו (הוא מסמן על כל אחד את תאריך ההתקנה, הקודם הותקן בפברואר 99' - לפני 6.5 שנים, אני מקווה שזה פז"ם סביר לקרבורטור).

בקיצור, הלכו להם 350 ש"ח והגיע לו קרבורטור חדש עם 6 חודשי אחריות.

בברכת יום טוב.

נו....

ומה המצב עם הקרבורטור החדש ?

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

חכה , המתן מספר ימים ובוודאי נקבל עדכון בנושא, מפותח השרשור!

בברכה

צביקה

פורסם

היה לי את אותו סיפור בדיוק! גם בגסטי

אחת הבעיות בנוסף לזה שהקרבורטור היה דפוק הייתה שבאחד הטיפול שמו לי קבל לא מתאים במקום 0.25 שמו 0.22 וזה השפיע לי על סלד שישר נפל בניוטרל ב100

אחרי שחזרתי למוסך הוא בדק הכל ולא מצא פתרון לבסוף פירקתי לבד את הפלג בבית וראיתי שיש הבדל בין הקבל הישן ששמרתי (מזל) לבין החדש נסעתי לחנות חלפים קניתי אחר התקנתי והבעיה נפתרה

לסיכום : כאשר המוסכניק עונה לך על כל דבר :לא יכול להיות (לא תמיד הוא צודק)

פורסם

תגובות:

1. בנוגע לקרבורטור החדש - בינתיים אין שום הבדל מוחשי, רק שע"פ השעון הרכב בסל"ד גבוה יותר בניוטרל (אף על פי שבנסיעה, עכשיו כמו פעם 100 קמ"ש הם 3,000 סל"ד). כמו שצביקה אמר, נחכה כמה ימים ונראה.

2. בנוגע לבעיה ולתגובה של המוסכניק - מה אני יגיד לך? יש לי כ"כ הרבה דברים לריב ולהתעסק איתם שבאמת לא היה לי כוח להתווכח עם המוסכניק - ובנוסף לכל הוא לא עמד על שלו, אלא היה בסדר איתי ועשה מה שיכל ע"מ לעזור לי. אני משוכנע שהוא עשה משהו לא בסדר בטיפול. הרי נכנס אליו רכב תקין לחלוטין, שעון שלא מזייף ועומד יציב ואתם יודעים מה יצא. אני לא כ"כ מבין בקבלים וכו' ואני בטוח שאם בעל מקצוע מבין היה מעיף מבט, הוא מייד היה מוצא מה לא בסדר ואז גם אולי השעון היה מתסדר כפי שהיה קודם.

בקיצור קשה למצוא אנשים מקצועיים ואיכותיים בימינו וגם אם מוצאים אז לא תמיד אפשר לגשת אליהם, לדוגמא אני מאוד רציתי ללכת לצביקה שיטפל לי בקרבוטור, מקריאת הודעותיו ותגובות והמלצות בפורום מתקבל הרושם של בעל מקצוע איכותי, אבל לצערי הוא גר בנתניה ולהגיע לשמה זה בעיה לא קטנה בשבילי.

אז איך אומרים? זאת הכלה... זה מה יש ואם זה נסתדר.

פורסם

אז מה אם צביקה בנתניה?

אם אתה מאמין שהוא היה פותר לך את הבעיה (ואני ממש בטוח) אז לא שווה נסיעה לנתניה?

יותר שווה להתברבר באיזור שלך?

בסיכומו של דבר בד"כ זה עולה יותר כסף וגוזל יותר זמן!

זו דעתי.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום.

לא קרבורטור ולא נעלים אמרתי לך הבעיה במפלג!!!

או כבל לא מתאים או כיוון פלטינה שגוי...

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...