Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכנן להחליף בקרוב את שארית הנוזלים שטרם הוחלפו מאז קניית הרכב - נוזל בלמים ושמן גיר.

בלי קשר לזה, הקלאצ' שלי על סף מוות, ובמקרה הטוב והעדין אני אצליח לסחוב איתו עוד כמה חודשים ואלפי קילומטר בודדים.

האם כשאחליף את הקאלצ' יאבד כל השמן ובכל מקרה אאלץ להחליפו?

ובאותה הזדמנות - אשמח לקבל המלצות לשמן גיר טוב ל205. אני סובל מתסמונת ההילוך השני בבקרים, ורוצה להרגיע מעט את התופעה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני מתכנן להחליף בקרוב את שארית הנוזלים שטרם הוחלפו מאז קניית הרכב - נוזל בלמים ושמן גיר.

בלי קשר לזה, הקלאצ' שלי על סף מוות, ובמקרה הטוב והעדין אני אצליח לסחוב איתו עוד כמה חודשים ואלפי קילומטר בודדים.

האם כשאחליף את הקאלצ' יאבד כל השמן ובכל מקרה אאלץ להחליפו?

ובאותה הזדמנות - אשמח לקבל המלצות לשמן גיר טוב ל205. אני סובל מתסמונת ההילוך השני בבקרים, ורוצה להרגיע מעט את התופעה.

אין שום בעיה לנקז את השמן (במידה והוא טוב) לתוך כלי ריקון נקי ואחרי הרכבת הלקאץ',גיר וציריות למלא איתו שוב את הגיר.

בנוגע לשמן גיר - 75W80 של ESSO (המלצת יבואן/יצרן) או שמן 80 חד דרגי של סונול (אפשר לנסות גם 90 חד דרגי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התגובה וההמלצה איציק!

לפני כמה שבועות נאמר לי ששמן מנוע, למשל, ממש לא מומלץ לנקז לכלי נקי ולהחזיר למנוע מחשש שאבק ולכלוך עלולים להצטבר על השמן ולהרוס אותו. בשמן גיר אין חשש כזה?

פורסם
תודה על התגובה וההמלצה איציק!

לפני כמה שבועות נאמר לי ששמן מנוע, למשל, ממש לא מומלץ לנקז לכלי נקי ולהחזיר למנוע מחשש שאבק ולכלוך עלולים להצטבר על השמן ולהרוס אותו. בשמן גיר אין חשש כזה?

בכל פעולה מהסוג הזה של ריקון ומילוי שמן יש חשש כזה, השאלה היא האם בא לך לחסוך פחות מ 100 ש"ח על שמן חדש או לא (וזה כבר שיקול שלך).

תמיד אפשר למצוא כלי מתאים מפלסטיק, לשטוף אותו היטב עם מים וסבון וכמובן לייבש היטב, לנקז את כל השמן אליו ולהחזירו לאחר מכן... כל עוד המוסך שלך לא נמצא בלב מדבר עם חול פודרה עם סופות טורנדו אימתניות.

אם אתה ממש חושש אז אפשר להשתמש במשפך עם רישתית שמסוגלת לסנן גרגרי חול (בלי כל קשר לשמן מנוע או גיר).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה!

אם כך המצב, אני מעדיף לדחות את החלפת השמן לזמן החלפת הקלאצ'. השמן יאלץ לסחוב עוד כמה חודשים עד להחלפתו.

פורסם
תודה רבה!

אם כך המצב, אני מעדיף לדחות את החלפת השמן לזמן החלפת הקלאצ'. השמן יאלץ לסחוב עוד כמה חודשים עד להחלפתו.

תכין אלפיה והכל יהיה בסדר.

חוץ מזה אני רואה שהחאפר שמכר לך את האוטו ממש התרשל, אני אתפוס אותו בהזדמנות בסמטאות החשוכות של הרצליה ואטפל בו ;-)

איציק

(נ.ב. - כמובן שאני צוחק, האוטו טופל היטב ע"י החאפר מהרצליה... לא והוא ולא אתה אשמים שהאוטו צרפתי מתפרק ;-) ).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תכין אלפיה והכל יהיה בסדר.

(נ.ב. - כמובן שאני צוחק, האוטו טופל היטב ע"י החאפר מהרצליה... לא והוא ולא אתה אשמים שהאוטו צרפתי מתפרק ;-) ).

האלפייה כבר בשלבי הכנה... מיד אחרי האלפיה של מנוע הצעדים, חצי האלפיה של הצמיגים האחוריים החדשים והאלפיה של הסרן האחורי. :lol:

דווקא החפאר מהרצליה שמר עליו לא רע.

עד שאני נכנסתי לתמונה והחלטתי לראות כמה כסף אפשר להשקיע בצרפתיה מתפרקת בלי לפשוט רגל :smile:

פורסם
האלפייה כבר בשלבי הכנה... מיד אחרי האלפיה של מנוע הצעדים, חצי האלפיה של הצמיגים האחוריים החדשים והאלפיה של הסרן האחורי. :lol:

דווקא החפאר מהרצליה שמר עליו לא רע.

עד שאני נכנסתי לתמונה והחלטתי לראות כמה כסף אפשר להשקיע בצרפתיה מתפרקת בלי לפשוט רגל :smile:

זה בסדר, קוראים לזה "יישור קו" ובמכוניות הללו זה קורה רק אחת לשנה :D :D :D :D ;-)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וחשבתי שאני פושט את העור בגלל ה205....מסתבר שאנחנו פחות או יותר באותו מצב....רק שלי יש פאקונג דחוף לעשות וקלאץ' בעוד מספר חודשיים בודדים.אולי נעשה ביחד ויעשו לנו מחיר?:)

sani

פורסם
אני לא גר בהרצליה...:idea:

חשבתי שתקפוץ כשתופיע המילה "שמר" איפשהו בהודעה. :wink:

החאפר מההודעה הקודמת יודע טוב מאוד שאני מדבר עליו :multi:

• תוכן חדש...