Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי חיפוש ומצאתי את השירשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=36551&highlight=%EE%E8%F2%EF+%EE%F6%E1%F8%E9%ED

ונשארו לי שאלה או שניים.

1)ברון-דיברת על מטען+שעון שבת.זה מטען ייעודי למצברי רכב?אם לא,הוא עלול לעשות נזק למצבר?

2)במידה ולא עלול להיגרם נזק(אני לא מתכוון להטענה ארוכה מידיי אלא על שימושים תכופים),כמה עולה כזה מתקן והאם ידוע לך על מקום באיזור חיפה שמוכר אותו?

3)חנן,אשמח לשמוע מה עשית בסוף ואם הסתדר לך.

אם יש למישהוא מה להוסיף\לחדש,אשמח מאד לשמוע.אגב-מטען סולארי לא בא בחשבון כי הרכב נמצא בחנייה מקורה(רכב מושבת של חבר).תודה רבה!

נ.ב.

המטען-מתחבר לשקע רגיל 220V ,זה הבנתי.הוא בא כבר עם "תנינים"או שצריך לשפצר לו משהוא?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מה שעשיתי בסוף זה לקנות מטען אוטומטי. זה מטען שיודע להפסיק את עצמו כשהמצבר מתמלא, הוא עולה יותר ממטען רגיל. לי זה עלה 440 ש"ח למטען גרמני 8 אמפר. יש גם 5 אמפר ו12 אמפר עם מחירים שונים בכמה עשרות ש"ח.

בנוסף , וזה לא מחויב, חיברתי את המטען עם שעון שבת שקע-תקע(20 ש"ח) שמפעיל אותו לרבע שעה ליום, מכיוון שזה מספיק, וחבל לי על ה23~ שעות הנוספות שהוא היה מופעל לחינם.

העסק מחובר קבוע לג'יפ ללא כל התעסקות מצידי בין הטיולים.

פורסם
בנוסף ' date=' וזה לא מחויב, חיברתי את המטען [b']עם שעון שבת שקע-תקע[/b](20 ש"ח) שמפעיל אותו לרבע שעה ליום, מכיוון שזה מספיק, וחבל לי על ה23~ שעות הנוספות שהוא היה מופעל לחינם.

אז לקחת את ההצעה שלי :wink:

אין ספק ששעון שבת זה דבר גאוני...

ניסיתי להסביר לאיזה בחור בארה"ב מה זה והוא לא ממש הבין למה אני מיתכוון (או למה ביכלל צריך אות זה - גווים תמימים :wink: )...

ביקשתי ממנו ללכת לחנות חשמל של יהודים ולבקש את זה...

גם חייו הישתנו (והיום הוא יהודי שומר שבת :roll: )

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

משהו דמדם לי במוח על התפתחות גבישים על פני לוחות המצבר (עופרת/חומצה) בתנאי טעינה לא נכונים - מתח נמוך לאורך זמן, אז בצעתי חיפוש ובאתר הבא - www.electronics-lab.com/projects/power/036/ - ישנו תאור של מעגל האמור לרענן מצברים עייפים ולהבטיח תנאי טעינה מושלמים.

בשתי מילים - גבישי סולפט המופיעים עם הזמן ובתנאי טעינה לא טובים על הלוחות במצבר גורמים לחסימת תהליך הטעינה ולרתיחת האלקטרוליט במקום לטעינה של הלוחות עצמם. כך יורד קיבול המצבר.

הפתרון הוא במטען המשתמש במתח יחסית גבוה לפרקי זמן קצרצרים - משטר טעינה של מכת מתח גבוה (וכמובן זרם) - מנוחה ללא טעינה וחוזר חלילה. מעגל כזה ממיס את הגבישים הסוררים ומבטיח טעינה עד למלוא הקיבול הפוטנציאלי של המצבר.

המאמר רק מתנה שני תנאים כדי שניתן יהיה אכן לרענן את המצבר ולשמור אותו בקיבול מלא - מתח של לפחות 1.8 וולט לתא (כלומר מתח מינימלי של 10.8 וולט במצבר רגיל של 12 וולט) ושאין נזק מוחלט (קצר פנימי או נתק).

בהתאם למגמה החדשה בפורום עליה החלטתי (עבור עצמי בשלב זה, והלואי ורבים יאמצו אותה) והיות והמידע נשאב מהאינטרנט, הנה מילות החיפוש בהן השתמשתי בגוגל: lead acid charge

יוסי

• תוכן חדש...