Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי דייטסו סיריון 2006 אחלה רכב שבעולם מושלם בשבילי

החיסרון זה פגז' קטן והמראה שלו

משהו מהשכונה מוכר פולקסווגן פאסאט cc ב30 אלף שנת 2016 עשה 160 קילומטר

אשמח לשמוע את דעתכם למה כדאי למה לא כדאי איך המחיר יקר לא יקר ?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפאסאט CC היא קפיצה רצינית מבחינת ההרגשה, הנראות, ההאצה, גודל הרכב והאבזור לעומת הדייהטסו סיריון שלך. עולם אחר לגמרי.

אבל עם זה גם העלויות שונות, אפילו בלי להתייחס למצב הרכב שלך או הפסאט CC המיועדת, אני יכול לכתוב לך בביטחון שהיא תעלה לך יותר כסף באחזקה.

לי המחיר נשמע אפילו זול, חשבתי שהן עולות יותר. 

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני כשעה, Pavlik כתב:

הפאסאט CC היא קפיצה רצינית מבחינת ההרגשה, הנראות, ההאצה, גודל הרכב והאבזור לעומת הדייהטסו סיריון שלך. עולם אחר לגמרי.

אבל עם זה גם העלויות שונות, אפילו בלי להתייחס למצב הרכב שלך או הפסאט CC המיועדת, אני יכול לכתוב לך בביטחון שהיא תעלה לך יותר כסף באחזקה.

לי המחיר נשמע אפילו זול, חשבתי שהן עולות יותר. 

יש מצב שהם יקרות יותר ושהוא מוכר בזול יותר...
מה הכוונה האחזקה שלהם? כמו מה למשל ?ועד כמה זה משמעותי

לפני 24 דקות, BoazB11 כתב:

המחיר זול כי התחזוקה יקרה...

מה הכוונה האחזקה של הרכב? כמו מה למשל ?

פורסם

טיפולים שוטפים, צמיגים, מצבר, ביטוח, אגרה שנתית... וכו' - 

כמעט כל מה שעולה לך X בדייהטסו, יעלה לך 2-3X בפאסאט.

מעבר לזה מצמדים, טורבו, ממיר יקר  - שלא קיימים בדייהטסו ונמצאים בפאסאט,

תקלה בהם זה בקלות כמה אלפים טובים, וגם חשבון מוסך חמש ספרתי לא דבר נדיר כל כך.

ואם התרגלת ל"תחזוקת שבר" או לטיפולים באיזה מוסך זול,

הפאסאט ושות' דורשים תחזוקה מוקפדת במוסכים מתמחים ויקרים הרבה יותר בד"כ.

לפני 40 דקות, shay76s כתב:

ש מצב שהם יקרות יותר ושהוא מוכר בזול יותר...

אין מתנות חינם...

אם מחיר הרכב זול ממחיר השוק, מן הסתם יש לכך סיבה טובה,

וכפי שרשמתי למעלה, לפאסאט יש פוטנציאל לתקלות יקרות, במיוחד אם לא טופל בקפדנות.

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 35 דקות, shay76s כתב:

מה הכוונה האחזקה שלהם? כמו מה למשל ?ועד כמה זה משמעותי

אחזקה: אני מתכוון לבלמים שבטח גדולים יותר משיש לך בסיריון ומתישהו תצטרך להחליף, קלאצ'ים לגיר DSG, צמיגים שבטוח במידה גדולה יותר משאתה רגיל אליה,

שמן מנוע בתקן גבוה יותר, גם אגרת הרישוי השנתית גבוהה יותר.

יש גם הרבה אבזור ברכב שיכול להיות שיצטרך תחזוקה שנובעת מהגיל של הרכב: מושבים חשמליים, בקרת אקלים, גג שמש, ריפודי עור שמתבלים, ריפודי דלתות וגג, מולטימדיה מקורית שכבר לא מעודכנת ותרצה לשדרג.

אני לא אומר שכל מה שכתבתי בהכרח יתקלקל או יצטרך תחזוקה, פשוט אני בעצמי "חי את זה" ויודע שדברים יכולים להשתבש.

שלא תבין לא נכון, זה רכב יפה, יחסית חזק ומאובזר, עולם אחר לגמרי לעומת הסיריון שלך.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

והשאלה הראשונה - האם הרכב בכלל מתאים לצרכיך? תחשוב על מעבר מרכב באורך 3.60 מח׳ לרכב באורך 4.80 מ׳ - זה מתאים לאופי הנהיגה שלך? זה מתאים לחניה במקומות בהם אתה צריך לחנות? האם כל הגודל והמשקל האלה - שמתבטאים בנוחות (מצד אחד רכב מרווח, מצד שני יתקשה בתנועה וחניה צפופות), וגם בעלויות - מדלק ועד תחזוקה, רישוי וביטוח - מוצדקים מבחינתך?

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 שעות, shay76s כתב:

אשמח לשמוע את דעתכם למה כדאי למה לא כדאי איך המחיר יקר לא יקר ?

לא. 

כשמחליפים רכב צריך להיות איזשהו הגיון והקשר בהחלפה, יש הרבה מכוניות ש"מישהו בשכונה מוכר".

צריכה להיות סיבה לקנות  VAG גדולה משומשת, אני לא רואה פה סיבה כזאת.

סיריון משדרגים ל I20, לפיקנטו, מאזדה 2 וכו', שם תישאר באותה רמת אמינות ואותו סדר גודל עלויות אחזוקה אבל עם רכב מודרני ומאובזר יותר (לא בהפרש גדול אם התקציב 30.000).

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 18 שעות, Pavlik כתב:

אחזקה: אני מתכוון לבלמים שבטח גדולים יותר משיש לך בסיריון ומתישהו תצטרך להחליף, קלאצ'ים לגיר DSG, צמיגים שבטוח במידה גדולה יותר משאתה רגיל אליה,

שמן מנוע בתקן גבוה יותר, גם אגרת הרישוי השנתית גבוהה יותר.

יש גם הרבה אבזור ברכב שיכול להיות שיצטרך תחזוקה שנובעת מהגיל של הרכב: מושבים חשמליים, בקרת אקלים, גג שמש, ריפודי עור שמתבלים, ריפודי דלתות וגג, מולטימדיה מקורית שכבר לא מעודכנת ותרצה לשדרג.

אני לא אומר שכל מה שכתבתי בהכרח יתקלקל או יצטרך תחזוקה, פשוט אני בעצמי "חי את זה" ויודע שדברים יכולים להשתבש.

שלא תבין לא נכון, זה רכב יפה, יחסית חזק ומאובזר, עולם אחר לגמרי לעומת הסיריון שלך.

אז כמה יעלו לי הבלמים עוד 100 שקל יותר הוא אומר לי שהרכב לא רואה מוסך... רק לפני שנתיים סידר משהו  פשוט הרכב ממש ממש יפה וגם מרגיש איכותי

לפני 6 שעות, yahaga כתב:

במיוחד שמדובר ברכב יחסית נדיר. הייתי מוותר.

הרכב הזה נדיר? מה החיסרון ?

לפני 12 שעות, sperial כתב:

והשאלה הראשונה - האם הרכב בכלל מתאים לצרכיך? תחשוב על מעבר מרכב באורך 3.60 מח׳ לרכב באורך 4.80 מ׳ - זה מתאים לאופי הנהיגה שלך? זה מתאים לחניה במקומות בהם אתה צריך לחנות? האם כל הגודל והמשקל האלה - שמתבטאים בנוחות (מצד אחד רכב מרווח, מצד שני יתקשה בתנועה וחניה צפופות), וגם בעלויות - מדלק ועד תחזוקה, רישוי וביטוח - מוצדקים מבחינתך?

הצאט גיפטי מראה לי שהוא לוקח ממש מעט לאומת הסריון שלי.. לגביי החנייה לא מפריע לי ביטוח לפי מה שהוא מתאר זה בערך כמו שלי

לפני 9 שעות, Buki כתב:

לא. 

כשמחליפים רכב צריך להיות איזשהו הגיון והקשר בהחלפה, יש הרבה מכוניות ש"מישהו בשכונה מוכר".

צריכה להיות סיבה לקנות  VAG גדולה משומשת, אני לא רואה פה סיבה כזאת.

סיריון משדרגים ל I20, לפיקנטו, מאזדה 2 וכו', שם תישאר באותה רמת אמינות ואותו סדר גודל עלויות אחזוקה אבל עם רכב מודרני ומאובזר יותר (לא בהפרש גדול אם התקציב 30.000).

מה הבעיה עם עם הרמת אמינות של ה פולקסווגן פאסאט?

פורסם
לפני 2 דקות, shay76s כתב:

הרכב לא רואה מוסך... רק לפני שנתיים סידר משהו

כבר לא נשמע טוב...

תחזוקת שבר לרכב כזה זה מתכון בטוח להוצאות כבדות בעתיד.

לפני 3 דקות, shay76s כתב:

הבלמים עוד 100 שקל

רפידות אולי. צלחות כבר הרבה יותר.

מתי הוא עשה מצמדים/מוח גיר? הוצאה של 5-10K₪ שאם עדיין לא נעשתה, אז יגיע בקרוב.

טורבו סבבה? אכילת שמן?

נראה שאין לך מושג לאן אתה נכנס.

לא אומר שאין זכות קיום לרכבים משומשים כאלה, אבל צריך להיות מודע לעלויות,

ולפי השאלות שלך - אין לך כל כך, רק הסתנוורת מהאפשרות לרכוש את הרכב המסוים הזה,

וזה מרשם בדוק לנפילה. לא נעים אבל זו המציאות...

פורסם
לפני 1 דקה, BoazB11 כתב:

כבר לא נשמע טוב...

תחזוקת שבר לרכב כזה זה מתכון בטוח להוצאות כבדות בעתיד.

רפידות אולי. צלחות כבר הרבה יותר.

מתי הוא עשה מצמדים/מוח גיר? הוצאה של 5-10K₪ שאם עדיין לא נעשתה, אז יגיע בקרוב.

טורבו סבבה? אכילת שמן?

נראה שאין לך מושג לאן אתה נכנס.

לא אומר שאין זכות קיום לרכבים משומשים כאלה, אבל צריך להיות מודע לעלויות,

ולפי השאלות שלך - אין לך כל כך, רק הסתנוורת מהאפשרות לרכוש את הרכב המסוים הזה,

וזה מרשם בדוק לנפילה. לא נעים אבל זו המציאות...

הבנתי.... אין לי מושג מה זה מצמדים/מוח גיר
יש רכבים בסביב ה50-60 אלף שההחזקה שלהם תיהיה נמוכה מאוד ?  אשמח לכמה דוגמאות

פורסם

תראה, אני לא יודע מה מספר ג׳פטו, לפעמים יש לו הזיות ולפעמים הוא מקיא את מה שהוא קרא ממקורות קנדיים. וכידוע, כבישי קנדה שונים בתכלית מכבישי ישראל.

אז עם קצת ניסיון אני אומר לך שרכב קונים לפי שני קריטריונים עיקריים: צרכים ויכולת כלכלית*. אז כמי שמחזיק סיריון, ואני מבין שחוץ מקצת מקום בבגאז׳ הוא מספק את צרכיך, אתה כנראה לא זקוק לספינה בקטגוריה של רכב מנהלים. ספינה כזו לא תהיה נוחה לך. זה לא שאתה גר בקנדה וכל משבצת חניה היא 7X4 מ׳ - אתה חי בישראל הצפופה, ואם אתה נכנס לעיר כחלק משגרת יומך אתה פשוט תסבול מגודל הרכב.

*יש אנשים שמסוגלים, כלכלית, לעמוד בעלויות של רכישת והחזקת רכב כשהקריטריון של הנאה הוא מרכזי. פשוט, מישהו שרוצה להחליף רכב בן 20 ברכב בן 10 ותקציבו 60 אש״ח כנראה לא בקטגוריה. אני מאחל לך שבעוד עשור או שניים תהיה בעמדה אחרת.

בתשובה לשאלתך על רכב אמין - כן. חפש טויוטה, סוזוקי, דגמים קוריאניים מסויימים. חפש ושאל כאן כשיעלה משהו קונקרטי.

בתשובה לשאלתך על מצמדים ומוח גיר - ״מוח גיר״ הוא מערכת מחשבים והידראוליקה שמנהלת את החלפת ההילוכים. בתיבות דו מצמדיות - כמו אלה של משפחת פולקסוואגן - הוא עלול להתקלקל, והחלפתו עולה כמה אלפי שקלים. מצמדים הם כמו המצמד (קלאצ׳) ברכב ידני - מנגנון שמאפשר הפרדת המנוע מההילוכים בעת החלפת הילוך. טבעם שהם נשחקים (בדומה לבלמים), וגם החלפתם עולה כמה אלפי שקלים. אורך חייהם תלוי, בין השאר, באופי הנהיגה - אז תצטרך לקוות שאתה מקבל רכב שהמצמדים שלו לא שחוקים, וללמוד לנהוג נכון כדי למתן את שחיקתם. לא בעיה, אבל צריך להתרגל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, shay76s כתב:

יש רכבים בסביב ה50-60 אלף שההחזקה שלהם תיהיה נמוכה מאוד ?  אשמח לכמה דוגמאות

קיבלת כמה אפשרויות קודם:

לפני 10 שעות, Buki כתב:

סיריון משדרגים ל I20, לפיקנטו, מאזדה 2 וכו',

שם תישאר באותה רמת אמינות ואותו סדר גודל עלויות אחזוקה

אבל עם רכב מודרני ומאובזר יותר (לא בהפרש גדול אם התקציב 30.000).

אם אתה מכפיל את התקציב, אתה כבר עם רכבים חדשים יותר, כלומר בלויים פחות ותחזוקה בהתאם.

בגדול תכוון לרכבים מקטגוריית סופר-מיני, כפי שהציע בוקי,

או למשפחתיות קומפקטיות כמו יונדאי אקסנט/קיה ריו/סובארו אימפרזה וכדו',

בדגש על מנועים אטמוספריים (ללא טורבו) עם גיר פלנטרי (אוטומט רגיל), או רציף.

מכאן לדעתי יש לך שתי אופציות:

להיכנס לעובי הקורה, ללמוד את הדגמים הרלוונטיים, בעיות ותקלות נפוצות בכל דגם,

איזה רכבים נמכרים מעל המחירון ומאוד מבוקשים, והביטוח שלהם יקר בהתאם,

אילו דגמים נמצאים "מתחת לראדאר" ויתנו תמורה טובה במחיר סביר, וזו רק ההתחלה...

האופציה השנייה, והמומלצת לדעתי אם אתה לא מתמצא בשוק הזה ולא יכול או מעוניין ללמוד אותו,

זה לשכור בתשלום יועץ לרכישה שיעשה את ה"עבודה השחורה" עבורך,

שזה די מקביל ללשכור עו"ד או רו"ח לטפל בעניינים יקרים שאדם מהיישוב לא מתמצא בהם.

קח בחשבון ששוק המשומשות היום הוא שוק של סוחרים, עם לוח אחד ששולט ברוב הגדול של המודעות,

שמוטה לטובת הסוחרים שחוטפים כל רכב טוב ומעלה ומוכרים אותו הלאה ברווח גדול.

צריך באמת להבין טוב בתחום הזה, ולהיות קצת 'שועל' בזיהוי סוחרים ונבלות ובהתנהלות מולם.

או לקנות רכב חדש...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...