Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מונדיזל ידני 2014

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מזל טוב! ראיתי את הרכב בפייסבוק רצה 10,000 ש"ח. נדלקתי עליו ממש אבל אין לי צורך בו. האמת שחשבתי עליך אבל מאיזו תגובה שלך הבנתי שאתה לא בעניין ידני ולא הצעתי לך. שמח שבסוף הגיע לאדם הנכון. רכב מדהים בכלום כסף. שמור גם מדהים קוסמטית. יש לו 140 כו"ס אבל אותו רכב בדיוק יצא עם תוכנה של עוד 20 כו"ס בערך ועוד מומנט מה שנותן לו תאוצה 0-100 ב 8 שניות. וזה בלי טיונינג קטן על סטוק. לדעתי אפשר דרך forscan לעדכן לו את התוכנה. לדעתי אם מכנית הוא טוב, אתה לא תשחרר את הרכב הזה אף פעם.

בתאריך 29.3.2026 בשעה 23:45, פשטות כתב:

לגבי בקרת שיוט אני כמאט בטוח שאפשר [כמו בפוקוס ובפיאסטה] לגבי אורות אוטומטים אני בספק, מישהו אמר לי שהחיישן מגב אוטומט כולל בתוכה את החיישן אור

במונדיאו יש הכנה לכמעט הכל. זו פלטפורמה שתוכננה להיות בינלאומית ולכן יש לה אפילו כמה מפעלים וההבדל הוא בנקודות קצה ו/או בתוכנה. עם forscan יש אינספור אפשרויות לשחק עם כל הגדרה, לפתוח ולסגור אופציות. 

זה רכב יבוא אישי ולא מכיר אותו כלל, וגם לא ידוע מה היבואן עשה להוזיל עלויות כמקובל אצלם ולכן קשה לומר מה ניתן לעשות בו. יש פורומים של מונדאו דיזל באירופה, וסרטונים ביוטיוב עם הסבר מפורט להכל. בשלי שנת 2008 יש הכנה מלאה לשיוט אדפטיבי כולל כל החיווט. אין לי שימוש בזה אחרת הייתי מביא ראדאר באיביי ובקר שיושב ליד החלון בגג והיה לי את זה. רכב סופר אנדרייטד, יש בו השקעה מטורפת.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 2
פורסם

שמח לראות את השרשור הזה נולד. ואיזה כיף לדעת שעשית עבודות מורכבות כאלו לבד.

חבל שלא צילמת מעט יותר תמונות.

המושבי עור נוחים לך בימים חמים? נראה חנוק ודביק, גם את הצבע לא אהבתי אבל זה עניין של טעם.

תתחדש ותהנה

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

ראיתי עכשיו את הסרטון של אלי בהחלפת קלאץ', וגם בבחור הבריטי שפורסם פה.

זו נראת עבודה מטורפת, כמה התכוננת לזה? כמה פעמים ראית את הסרטונים? ביחס למה שעשית, להחליף רצועת אלטרנטור זה הליכה בפארק.

נתפסו לי הרגליים ליומיים מהחלפת רצועה (עבודה על הרצפה, ג'ק בוקים כל מה שצריך וגם כמובן שזה פעם ראשונה שאני פותח ביטנה ככה שלקח לי זמן) . אמנם לא בכושר ולא עושה סקוואטים בקבוע כמו פעם, אבל עדיין.

מדהים!

לפני 12 דקות, EliC25 כתב:

המושבי עור נוחים לך בימים חמים? נראה חנוק ודביק

חבר עם מושבי עור והוא גם מספר שזה לא כיף בכלל בקיץ. זה חסרון בארץ לדעת שנינו, לא יתרון. לא חושב שיש לפשטות ברירה אבל, כרגע.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

ההבדל הוא שבמושבי עור מקוריים בדרך כלל יש חורים לאיוורור. במושבי עור שרפדים מייצרים מחומר גלם אחיד אין, וזה לא נושם ודביק.

• מבאס 1
פורסם (נערך)

זה לא עור זה אלקנטרה. בנוסף במרכז הכסא איפה שהמגע עם הגב והישבן זה בד עם חורים אוורירי שמותאם כ"כ טוב לשאר שלא שמים לב. אם תגדיל את התמונה תראה. הכסאות נוחים מאוד אין שום הזעה או הידבקות.

אני בקרוב עושה טיימינג כולל החלפת פייזר, נראה אם אזכור לצלם. זה לא בטבע שלי תמיד שוכח למרות שיש לי מצלמת אינסטה 360, יכול למקם במקום טוב ולעשות סרטון מדהים.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לגבי המושבים אכן יש חורי עוורור ולגבי איך זה בקיץ, אני עכדין לא יודע

ולגבי עבודה אני מכיר את הרכב הנל בגרסת הבנזין 2.3 אוטומט [החלפנו גם גיר וגם גיר] ולגבי המסגרת וכו זה אותו עבודה 

והאמת זה הלך די בקלות והיה רק 2 דברים קשים א הברגים של הפלטה לא נפתחו אז בסוף חתכנו אם דיסק חלק מהפלטה בכדי לעקוף את הראש של הבורג 

ב להחזיר את הגיר בדיוק למקום זה היה מאוד קשה [כמובן 2 ביחד] מה שאפילו אתחיל להעלות בי מחשבה להביא מהמחסן [קצת מסובך להגיע לזה] את המנוף מנועים שלנו [אע"פ שלא בטוח זה היה מועיל הרבה]

וגם כמו שאמרנו לגבי צינור הקלאץ

ולגבי תוכנה [סטייג 1]יש לי צד באמשך להעלות בצורה עדינה לכ175+כ"ס וכ38+קג"ם

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 2 דקות, פשטות כתב:

והאמת זה הלך די בקלות והיה רק 2 דברים קשים א הברגים של הפלטה לא נפתחו אז בסוף חתכנו אם דיסק חלק מהפלטה בכדי לעקוף את הראש של הבורג 

ב להחזיר את הגיר בדיוק למקום זה היה מאוד קשה [כמובן 2 ביחד] מה שאפילו אתחיל להעלות בי מחשבה להביא מהמחסן [קצת מסובך להגיע לזה] את המנוף מנועים שלנו [אע"פ שלא בטוח זה היה מועיל הרבה]

וגם כמו שאמרנו לגבי צינור הקלאץ

מאיפה למדת תדברים האלה ??? אני מחליף רצועת אלטרנטור אני מרגיש מכונאי

מאיפה למדת את כל הדברים האלה ?? החיים יוטיוב מה ?

פורסם (נערך)

האמת שאני עושה את זה יחד אם אבי שהוא כשרון ענק וכבר בתור בחור הוא היה עשה שיפוץ ראש מנוע [לא כולל חריתה] לבד ויש לו כשרון ענק בלהבין דברים יחד אם ידי זהב בכל נושא למשל בתור בחור בישיבה שלמד ביקשו שיבנה ארון חשמל ולאבי היה תנאי שמומחה יבדוק אח"כ שהמומחה בדק ורצה להביא לו רשיון חשמלאי של בנין

וגם גרנו באמריקה 5 שנים והיה לנו גראז ובתוור שיחרור  אבי היה מתעסק בזה......[למשל היה לנו פונטיק בנוול 6.6 ואבי עשה אוברול מלא [יש לנו אפילו קסטות של סרטונים על זה ]

רק לא בדיוק רציתי לספר את זה כי אבי הוא איש מכובד......

למעשה הפעם הסתכלנו כמובן על סרטונים מחול [וגם עליכ] והדברים הקשים אני עשיתי והשאר אבי עזר וכיון אותי [כמובן את הצינור קלאץ הוא בנה לי]

למעשה לפני כ5 שנים דאגתי שאבי יקנה פורד גלאקסי במחיר פירוק ולתקן לבד בכדי ללמוד מכונאות ואבי זרם איתי ולימדני [בדיוק המונדאו 2.3 שהיה לנו קיבל טוטלס מאשה שבטעות נסע באדום...והעברנו ממנו חלקים לגלאקסי]

עריכה אחרונה על ידי פשטות
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

אבא של 'פשטות' הוא אדם מדהים ומוכשר, גם את הקומה הגבוהה בביתו הוא יצק ובנה לבד. אז גיר ומנוע קטן עליו..

לפני שעתיים, גולדן191 כתב:

מאיפה למדת את כל הדברים האלה ?? החיים יוטיוב מה ?

הבחור עם חוש טכני נדיר [למדנו יחד בעבר חח]

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

הנה תמונות מהחלפת הטיימינג [הזמנתי סט פיני נעילה לטיימינג מעלי אקספרס ורק אחד התאים אז שמתי מקדיחית מתאימה]

מצטער על חוסר התמונות [נגמר הבתריה של המצלמה.....]

IMG_2430.thumb.JPG.a717fc9f389e5f2fe31a61425a1f41fd.JPGIMG_2433.thumb.JPG.3d4a83bdacdd9c63c9e21725b52aeaeb.JPGIMG_2432.thumb.JPG.3376c27639597e7115b46dd5eff13b58.JPGIMG_2431.thumb.JPG.37dd22f92d611e62f10a54fbb0c86879.JPG

נדמה לי שזה אותו קיט כמו של עליכ אבל כפי שרואים יש פא המון גישה

• אהבתי 1

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם (נערך)

והנה 3 תמונות מאוד לא ברורות מחלק מהחלפת הקלאץ [וכפי שאתם רואים החליפו בעבר קלאץ ושמו גלגל תנופה לא כפול מסע [או איך שקוראים לזה]והשתמשתי אם גק עגלה גדול לגיר וגק עגלה קטן למסגרת [הורדתי רק בצד אחד המסגרת וצד שני רק שיחרתי מאט מהברגים ואז הנחתי את הגיר על המסגרת ומתחת גק [שהמשקל לא יהיה על המסגרת התלויה...]...כך ראיתי שהבריטי עושה ומנסיון עבר [על גלאקסי אוטומט] די קשה להחזיר את המסגרת למקום אז אמצתי את מה שהבריטי עושה [וגם דימינתי שזה יחסוך כיון פרונט....] ועוד גק למנוע...[כפי שרואים בתמונה]

IMG_2436.thumb.JPG.6b33f5033b4e8bc478c05e44f4250da1.JPGIMG_2435.thumb.JPG.19d2c4b7eebf227730d165225f2b5601.JPGIMG_2434.thumb.JPG.491b42c4d73e9ce3d41128a9a8fb6209.JPG

• אהבתי 3

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...