Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

שילמתי היום 3,000 ש"ח עבור החלפת מצערת בטיגואן 18.

בהצעת המחיר עלות המצערת הייתה 1,950 ש"ח לפני מע"מ.

בבדיקה ב-Alvadi העלות היא 277 ש"ח ובאליאקספרס סביבות 160 ש"ח.

זו לא פעם ראשונה וכבר נמאס מפערי המחירים האלה.

קניתי OBDEleven שאוכל לראות את התקלות ואני מחפש המלצה למוסכניק אמין מאיזור פ"ת שמתמחה בקבוצת VAG ויהיה מוכן לקבל חלפים מבחוץ ולקחת רק עלויות עבודה.

תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי maor135
פורסם (נערך)

בהחלט כדאי להביא חלקים מחו"ל, אבל כאשר אתה משווה מחיר חלק בארץ למחיר באתר זר תקפיד שמדובר באותו יצרן חלק על מנת לקבל השוואה נכונה. 

מקורי מול מקורי. לא מקורי מאותו יצרן של לא מקורי באתר זר.

דיאנוסטיקה של תקלה ברכב לא מסתכמת ברכישת קורא תקלות. לעיתים צריך יידע מעבר לכך, ואם אין לך כדאי לשלם למוסך שיאבחן. אתה תרכוש את החלק, ותתקין בעצמך או תיתן למוסך להתקין בהתאם ליכולתך.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

3000 כולל עבודה?

נניח שזה יקר בעיינך.

נניח שזה יקר אבסוליטית.

אני רק יכול לומר ש:

בתאריך 23.11.2025 בשעה 15:13, maor135 כתב:

בבדיקה ב-Alvadi העלות היא 277 ש"ח ובאליאקספרס סביבות 160 ש"ח.

זה נשמע זול. (זול מידי?)

זול עד כדי חשד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, IsraCar כתב:

זה נשמע זול. (זול מידי?)

זול עד כדי חשד.

הפערים בין דוד עלי לארץ הם הרבה יותר מכפול, קניתי בולם לתא מטען בשליש מחיר מהארץ על אותו מוצר

בחלקים כמו מצערת אני לא הייתי סומך על האמינות של המוכר הרנדומלי בעלי אקספרס והייתי הולך על CARS245 וכדו'

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 12 דקות, shlomiko כתב:

הפערים בין דוד עלי לארץ הם הרבה יותר מכפול, קניתי בולם לתא מטען בשליש מחיר מהארץ על אותו מוצר

בחלקים כמו מצערת אני לא הייתי סומך על האמינות של המוכר הרנדומלי בעלי אקספרס והייתי הולך על CARS245 וכדו'

איתך ב 100%, ושאלה

על פילטרי אוויר , שמן , מזגן - כן היית סומך על AE? בהנחה ויש ביקורות טובות לא רק למוצר, אלא לעוד מוצרים בחנות, והחנות וותיקה יחסית (3 שנים ומעלה)

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, shlomiko כתב:

אין בעיה נניח ואנחנו חושדים באליאקספרס

ב-Alvadi המחיר 277 ש"ח

ב-CARS245 כפי שהמלצת, המחיר הוא כ-220 ש"ח: https://cars245.com/en/item/nty-ETBVW035-throttle-body/, כולל המשלוח.

שימו לב לפער מהמוסך, שביקש רק עבור החלק 2301 ש"ח (אחרי מע"מ), וגם שם זה חלופי..

עריכה אחרונה על ידי maor135
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, maor135 כתב:

אין בעיה נניח ואנחנו חושדים באליאקספרס

ב-Alvadi המחיר 277 ש"ח

ב-CARS245 כפי שהמלצת, המחיר הוא כ-220 ש"ח: https://cars245.com/en/item/nty-ETBVW035-throttle-body/, כולל המשלוח.

שימו לב לפער מהמוסך, שביקש רק עבור החלק 2301 ש"ח (אחרי מע"מ), וגם שם זה חלופי..

לצערנו זו המדיניות בארץ

היבואן קונה ב X מוכר למוסך ב 3X, והמוסך מוכר לצרכן ב 9X (הכוונה ל X כולל הייבוא, ותוספות למיניהם של "יש לי עובדים וחשבונות לשלם!")

למעט דברים ממש יקרים, ככה זה עובד

עצוב

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 42 דקות, maor135 כתב:

ב-CARS245 כפי שהמלצת, המחיר הוא כ-220 ש"ח 

לחלק חילופי עם כוכב 1 בדירוג שם (והכי זול). 

השאלה היא איזה חלק חילופי שם המוסך, גם אם לא מקורי, יש ויש. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 14 שעות, גולדן191 כתב:

על פילטרי אוויר , שמן , מזגן - כן היית סומך על AE? בהנחה ויש ביקורות טובות לא רק למוצר, אלא לעוד מוצרים בחנות, והחנות וותיקה יחסית

על פילטר מזגן כן הייתי סומך כי המשמעות שלו נמוכה, אבל שאר הפיטרים לא הייתי מזמין 

בעליאקספרס ההתנהלות היא מול המוכר שלך תדע מה הוא הביא הפעם, ב-cars245 ההתנהלות היא מול מנהל האתר - או שאני טועה?

לרכב שלי שהוא גרמני עם טורבו - שהרגישות לפילטר שמן ואויר אכותיים הוא ממש גבוה, אני לא לוקח הימור בכלל גם לא בעד הנחה משמעותית

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

קשה להאמין שהחלק באתר הזה תואם למה ששמו לך ברכב שעלה 1900 שקל. אמנם מחירי החלפים בארץ מוגזמים אבל יש כל מיני רמות בחלקים תחליפיים וצריך לבדוק טוב מה אתה קונה וכמה עולה חלק מקורי באינטרנט.

לגבי עלי אקספרס, לא יודע אם יש חלפים מקוריים או באיכות גבוהה שם. התקלפה לי חתיכת כרום בכפתור של בלם החניה, הזמנתי כפתור חדש מעליאקספרס שאמנם עלה כמה גרושים אבל אחרי שראיתי כמה מעפן החלק החדש בנוי לעומת המקורי, פשוט פירקתי ממנו את החתיכת כרום והעברתי לכפתור המקורי. 

הסתכלתי קצת באיביי, חלק oem היה עולה לך בערך 1000 שקל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 24.11.2025 בשעה 00:50, maor135 כתב:

לא מוכנים

וגם אני לא..

אתה לא מוכן למה?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

קשה להאמין שהחלק באתר הזה תואם למה ששמו לך ברכב שעלה 1900 שקל. אמנם מחירי החלפים בארץ מוגזמים אבל יש כל מיני רמות בחלקים תחליפיים וצריך לבדוק טוב מה אתה קונה וכמה עולה חלק מקורי באינטרנט.

לגבי עלי אקספרס, לא יודע אם יש חלפים מקוריים או באיכות גבוהה שם. התקלפה לי חתיכת כרום בכפתור של בלם החניה, הזמנתי כפתור חדש מעליאקספרס שאמנם עלה כמה גרושים אבל אחרי שראיתי כמה מעפן החלק החדש בנוי לעומת המקורי, פשוט פירקתי ממנו את החתיכת כרום והעברתי לכפתור המקורי. 

הסתכלתי קצת באיביי, חלק oem היה עולה לך בערך 1000 שקל.

כשחיפשתי בכל האתרים הללו התבססתי על המק"ט הספציפי שהופיע בחשבונית של המוסך המורשה, כך שככל הנראה מדובר על אותו החלק.

לפני כשעה, zaf כתב:

אתה לא מוכן למה?

ניסיון אישי לא מוצלח איתם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...