Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשביל זה יש פורום,

כל אחד מבטא, במסגרת הכללים האלמנטריים את מה שהוא חושב.

יש כאלה שהיו מעדיפים לשלם יותר ולקבל את הרכב עם מנוע - שוב, זאת לא ביקורת על המוכר.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בשביל זה יש פורום,

כל אחד מבטא, במסגרת הכללים האלמנטריים את מה שהוא חושב.

יש כאלה שהיו מעדיפים לשלם יותר ולקבל את הרכב עם מנוע - שוב, זאת לא ביקורת על המוכר.

במה אתה מקדם את הדיון כאשר אתה כותב כתגובה לשירשור למכירת רכב - שאתה לא היית קונה את הרכב???

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

כולנו כאן מפרגנים מאוד לעבודה שליאור עשה על האוטו (אי אפשר שלא).

ציינתי עובדה, זה הכל - צפי של קונים מסויימים. ברור כמובן שזה לא משנה כהוא זה, מי שירצה יקנה, ובטח יש הרבה כאלה שרוצים וכבר צילצלו וזה לא נאמר בציניות (וצריך להדגיש כל טון וכוונה בהודעות הפורום הזה מאחר שהמצב כאן מאוד מאוד עדין...)

לא ידעתי שאני צריך "לקדם" את השירשור לאנשהוא... טוב, בכ"א ציפיתי שזה יקרה...

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם
האוטו מהמם אין ספק.

אישית, לא הייתי קונה כזה רכב בלי מנוע, נראה לי קצת מוזר. אבל ברור שאתה אוהב את המנוע שהכנת שם ואתה רוצה לשמור אותו. בכ"א נשמע מבאס לקנות רכב בלי מנוע ולהתחיל לחפש, למצוא משהו לא טוב שצריך שיפוץ, וניירות, וחלקים ו ו ו... זה תמיד פשוט על הנייר.המסך, אח"כ מתחילים להתעסק וזה לא נגמר.

(RAISING SHIELDS, PREPARING FOR ATTACK)...

:wink:

אני לא חושב שאני חייב דין וחשבון לאף אחד לגבי מה הסיבה שאני מוכר את הרכב בלי או עם מנוע. מי שיראה את הרכב, מי שמבין במכוניות, יבין מה הושקע בו וגם יקבל את כל ההסברים והפירוט שהוא יבקש.

בכל זאת, רק בכדי למלא את יצר ה"נראה לי קצת מוזר שלך", קבל שרשור שפתחתי כאן בCars Forum לגבי למה הרכב יימכר בלי המנוע:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=70503&highlight=%E3%E8%E5%F0%F6%E9%E4

לשתי בוכנות הלכו הרינגים, יכולתי להחליף רינגים ולהחזיר את המנוע. לאותו קונה זה היה עובד מושלם, עד שהתקלה הייתה חוזרת. דטונציה נגרמת בגלל סיבה שאותה עדיין לא איתרתי (סבירות לכשל באחד המרימים/שסתום/בעיות תזמון הצתה וכו'). העדפתי לפרק את המנוע ולא למכור מנוע שאני יודע שיש בו תקלה. אני לא אמכור אפילו בורג, אם אני אדע שאני לא אשן באותו לילה בגלל ספק אם הוא יעבוד או לא יעבוד לאותו קונה.

מי שהתעסק עם מכוניות, במיוחד אמריקאיות, יודע שמנוע אמריקאי קל יחסית למצוא, לשפר, לשפץ וכו', במחירים סבירים סיותר. כך שכאמור, מי שמעוניין בכזה רכב ולא רק מחפש מה "מוזר" בו, לא ישאל כאלו שאלות.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אוקיי אם כבר הגבת,

למה לא לתקן את המנוע ושהקונה ישלם... או שיש לך סנטימנט למנוע הספציפי ושוב אני מדגיש שזה לא נאמר בציניות, שאלה רצינית.

בגלל כל הבלגנים שהיו פה התפתחה רגישות יתר. כשאמרתי "מוזר" לא התכוונתי כאילו יש איזו בעיה באוטו או שאתה בא לעבוד על מישהו. כוונת המשורר (ממש משורר...) הייתה למה. עכשיו כשראיתי את התרדים האחרים אני יכול להבין משהו. כנראה שלא עמדתי בסטנדרטים הגבוהים של פורום אספנות ולא ערכתי את התחקיר הנדרש לפני שרשמתי פה, כנראה שאני עוד צריך להתמקצע בנושא פורומים.

בטוחני כי תבנה מנוע חדש יותר יפה ויותר טוב.

תמיד כשתציע משהו למכירה יבואו אנשים וישאלו שאלות...

פורסם

ממש מעייפים אותי פה..........

מי שמכיר קצת את תחום הרכב היה מיד יודע שמה שחשוב ברכב מהשנחפ הללו זה החיצוניות שלו מבחינת פח ושילדה ולא מכני

אז בבקשה לא לבלבל סתם כי מי שמחפש משהו כזה זו הזדמנות נהדרת

חג שמח

פורסם
אוקיי אם כבר הגבת,

למה לא לתקן את המנוע ושהקונה ישלם... או שיש לך סנטימנט למנוע הספציפי ושוב אני מדגיש שזה לא נאמר בציניות, שאלה רצינית.

בגלל כל הבלגנים שהיו פה התפתחה רגישות יתר. כשאמרתי "מוזר" לא התכוונתי כאילו יש איזו בעיה באוטו או שאתה בא לעבוד על מישהו. כוונת המשורר (ממש משורר...) הייתה למה. עכשיו כשראיתי את התרדים האחרים אני יכול להבין משהו. כנראה שלא עמדתי בסטנדרטים הגבוהים של פורום אספנות ולא ערכתי את התחקיר הנדרש לפני שרשמתי פה, כנראה שאני עוד צריך להתמקצע בנושא פורומים.

בטוחני כי תבנה מנוע חדש יותר יפה ויותר טוב.

תמיד כשתציע משהו למכירה יבואו אנשים וישאלו שאלות...

אל תרגיש צורך להתנצל, אתה בסדר, אני מקבל את השאלות שלך :)

לגבי למה לא לתקן את המנוע, זה אפשרי, אבל עלות מנוע כמו שלי היא כ-35,000 ש"ח. מה שייקר את הרכב משמעותי למחיר שלא רבים יקפצו על ה"מציאה"... אני יכול לספור על יד וחצי את מספר האנשים בארץ שישלמו כזה סכום על מנוע ולרובם, כבר יש מנועים דומים...

חג שמח,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

לBORDER: יש גם כאלה לא נורמלים שרוצים רכב עם NUMBERS MATCHING כולל מנוע

תודה על ההבהרות ועכשיו זהו לפני שיגיע המנהל...

פורסם
"נעילת דיפרנציאל 100%"

אני יודע מזה עושה, אבל מה זה עוזר? למה צריך את זה ברכב הנ"ל?

ה"בעיה" עם מכוניות בעלות הנעה אחורית והרבה כוח היא שלאל נעילת דיפרנציאל מסויימת (Limited Slip), בשל אופי פעולת הדיפדנציאל, גלגל אחד יסתובב מהר יותר מהשני, דבר שיגרום לאיבוד כוח, איבוד אחיזה, פגיעה בהאצה, פרפור מיותר וכו'... לשם כך, יש נעילות באחוזים שונים (POSI). במכוניות אמריקאיות חזקות "מודרניות" ישנו POSI של כ-70%, מה שאומר שבזמן האצה חזקה, הדיפרנציאל ננעל כמעט לגמרי, אך בשחרור דוושת ההאצה הוא "משתחרר" וחוזר לפעולה רגילה.

נעילה של 100% מאפשרת יציאה מהמקום תוך חלוקה מושלמת של הכוח בין הגלגלים. זאת, בשילוב עם Traction bars וצמיגים טובים, מאפשרים יציאה מהמקום כקליע הנורה מלוע אקדח.... עם שחרור דוושת ההאצה, הנעילה מתבטלת ומאפשרת כניסה תקינה לסיבובים (מהירויות גלגל פנימי וחיצוני שונות).

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

מה קורה בהאצה חזקה - במצב של נעילת דיפרנציאל ואתה עם הגה מוטה מעט - שמאלה או ימינה ?

האם יש שליטה על נעילת הדפרנציאל או שזה אוטומטי לגמרי ?

פשוט לא מכיר את המנגנון הזה .

תודה על התשובה .

ביי

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
אני קצת מתקשה להבין את מרבית התגובות בשירשור זה - הרכב למכירה כפי שהוא - למי שמתאים שיקנה - למי שרוצה יותר פרטים שיתקשר - למי שחשוב לברך, שישים פתק בכותל.
גם בנושא הזה לליאור היקר ורב המעללים יש יד ורגל ותמורת הסכום המתאים ידאג שמישהו ישים פתק עבור הקונה בכותל...:wink:

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
מה קורה בהאצה חזקה - במצב של נעילת דיפרנציאל ואתה עם הגה מוטה מעט - שמאלה או ימינה ?

האם יש שליטה על נעילת הדפרנציאל או שזה אוטומטי לגמרי ?

פשוט לא מכיר את המנגנון הזה .

תודה על התשובה .

ביי

דרור .

הנעילה נראית כך (זו גם החברה של הנעילה שמותקנת אצלי, PowerTrax):

locknlogo.gif

בין ה"חלקים" הנ"ל יש קפיצים קטנטנים אך חזקים, שבזמן סיבוב איטי מפרידים בין הפלטות ומאפשרים פעולת דיפרנציאל, משמע סיבוב כל גלגל לכיוון נגדי או במהירות קדמית שונה. בהאצה חזקה, הכל נשאר "נעול" והכוח מועבר לשני הגלגלים באופן שווה, גם אם ההגה מסובב ימינה או שמאלה... התוצאה, אורגזמה בשם היגוי יתר ;-)... אלו אשר יודעים להתמודד איתה, יודעים להנות ממנה....

ליאור.

תמונה של הנעילה בדיפרנציאל של הקמארו, רגע לאחר ההתקנה:

diff1.jpg

ה"קורה" השחורה מתחת לקפיץ העלה היא ה -Traction Bar שהזכרתי קודם (בשילוב בולמי הקוני המתכווננים), מה שמונע מהקפיץ לקבל פיתול בזמן האצה ובכך שומר על הרכב משקיעה בהאצה, משפר משמעותית תופעות תת-היגוי ובעיקר, מסייע לזינוק המפלצתי קדימה....

diff3.jpg

חלומות נועדו להתגשם

פורסם
גם בנושא הזה לליאור היקר ורב המעללים יש יד ורגל ותמורת הסכום המתאים ידאג שמישהו ישים פתק עבור הקונה בכותל...:wink:

ג.

שששששש........... :wink:
באמת ג'ורג', אל תחשוף לו את "ההצלחה השקטה"...

תמיד אמרתי שחברות סטארט-אפ בשילוב עם חברות הסלולר תניבנה רווחים שלא יביישו אף קומארו, NSU, עוד NSU, ועוד NSU...:wink:

יפה לך, ליאור!

לילה נהדר לכולכם,

:twisted: חולה~הגה :twisted:

• תוכן חדש...