Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

בעת ניסיון להבין מה המקור לרעשים/היעלמות סאונד בעת חיבור מתאם CarPlay אלחוטי, שמתי לב שברכב קיימת בעיה בסיסית יותר – גם כשהמתאם מנותק משקע ה-USB, קיימים רעשים/הפרעות בעוצמה משתנה בכל תחנות הרדיו אותן בדקתי (בדקתי 5-6 תחנות FM נפוצות). כלומר, אין אף תחנה שהקליטה שלה מספיק טובה במרכז הארץ כך שניתן יהיה להאזין לה ללא רעשים/הפרעות ניכרים. 

אני ממש לא Audiophile, אך בהרבה מקרים מדובר ברעש שעובר את סף הרעש ממנו אני יכול להתעלם ולהנות מהמוזיקה.

אציין שדיברתי עם מוסך מורשה, אשר אמרו שהם "נתקלו" במקרים כאלה, אך לא הציעו פתרון.

מישהו מכם נתקל בתופעה כזו? יש מה לעשות? 

תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי בימבה91
פורסם

האם יש גם מטען מחובר (לשקע מצת) במקביל לרעשים שאתה חווה?

לגבי המתאם, באיזה מדובר?

האם יש אפשרות חוטית גם?

הרעשים קיימים גם כשמנגן דרכו או רק ניתוקים?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, Tom_22 כתב:

האם יש גם מטען מחובר (לשקע מצת) במקביל לרעשים שאתה חווה?

לגבי המתאם, באיזה מדובר?

האם יש אפשרות חוטית גם?

הרעשים קיימים גם כשמנגן דרכו או רק ניתוקים?

אתה נוגע בנקודות חשובות.

יש מטען אלחוטי לטלפון שהיה מחובר, אך ניתנתי אותו לצורך הבדיקות.

מתאם ה-CarPlay האלחוטי הינו Ottocast U2-AIR, אך להפתעתי רוב הזמן הוא עובד לא רע בכלל. בכל מקרה, ניתנקתי אותו לצורך הבדיקות.

יש אפשרות לחיבור חוטי (פחות נוח, אך אם אקנה כבל קצר, זה יפריע פחות). בחלק מהזמן הטלפון היה מחובר בחיבור חוטי (לאחר ניתוק המתאם האלחוטי), אך הרעשים ברדיו אותם תיארתי בפוסט המקורי עדיין הופיעו.

המכשיר היחיד שעדיין לא ניתקתי משקעי ה-USB, ואולי כדאי שאנתק גם אותו, זו מצלמת דרך (Dashboard cam). 

אנסה לעשות סדר בסוגי הרעשים/הפרעות:

• כשהכל מחובר (מטען אלחוטי לטלפון, מתאם CarPlay אלחוטי ומצלמת דרך) - לפעמים יש הפרעות משמעותיות בסאונד עד להיעלמות מוחלטת למספר רגעים. זה קורה גם כשה-WAZE מתחיל לדבר (ואז זה מאוד בולט, כי לא שומעים את ההנחיות..), אך גם כאשר אני מאזין לרדיו, לפעמים יש רעשים/הפרעות משמעותיות בקליטה לצד ירידה בעוצמת השמע למספר רגעים.
  • כשהמטען האלחוטי ומתאם ה-CarPlay מנותקים (אך מצלמת הדרך עדיין מחוברת) - בעת האזנה לרדיו (תחנות FM מוכרות), ישנם רעשים/הפרעות בעוצמה משתנה בכל התחנות, אך אין היעלמות מוחלטת של הסאונד (גם כשהטלפון מחובר דרך Bluetooth מובנה למערכת הרכב, מה שמאפשר לבצע שיחות בלבד).

בינתיים, אנסה לנתק גם את מצלמת הדרך, כדי לוודא שהיא לא הגורם המפריע.

כמו כן, חשבתי לנסות להאזין למוזיקה מ-diskonkey כדי לוודא שבעיית הרעשים אכן קשורה לרדיו, ולא מדובר בבעיה כללית יותר במערכת השמע.

אך מעבר לכך, אשמח לשמוע לרעיונות לבדיקות נוספות כדי לאתר את מקור הבעיה.

תודה רבה!

פורסם

מה שניסיתי להבין זו ההבחנה בין רעשים לניתוקים, בעיקר בעת שימוש בקארפליי.

כי ניתוקים בעת שימוש בקארפליי אלחוטי יכול להיות מהפרעות כלליות או אי יציבות של החיבור (בין אם מאותן הפרעות או משהו יותר תוכנתי/חומרתי שאין יותר מדי מה לעשות איתו חוץ מלעדכן מה שאפשר ולקוות שאין באגים או להפך, לשנמך לגרסה שידועה כחפה מבעיות).

ורעשים עם הקארפליי יהיה חריג לדעתי (הכוונה לרעשים סטטיים בדומה לרדיו, ולא "חירובש אלקטרוני" של הסאונד כי יש בעיה כנ"ל).

תעשה נסיון בחיבור חוטי של הקארפליי וראה אם הניתוקים/רעשים ממשיכים.

לגבי רעשים עם רדיו FM, יכול להיות פועל יוצא של הפרעות שידור פעילות או קליטה גרועה בגלל המיקום.

בדוק במערכת לגבי תכונה בשם AF ו/או REG. האם פעילות או לא? לעיתים הפעלה עוזרת (יחליף לתדר יציב יותר,  אם קיים, באזור בו אתה נמצא) ולעיתים ביטול עוזר (קיבוע על תדר ספציפי שלא יעבור לאחר שאולי בפועל עם יותר הפרעות).

ולגבי מטענים - כיוונתי יותר לניתוק מטענים של ממש, ולא שקע USB מקורי שמשמש להטענה. מעגלי הטענה זולים לעיתים מייצרים הפרעות RF.

מעבר לכך, בוא, תתקדם 😉

תשתמש באפליקציות רדיו במקום ב-FM.

בין אם של התחנות עצמן או תדר  אפליקציה שמרכזת אותן כמו TuneIn שאף מתממשקת עם הוויז (כמו גם תוכנות מוזיקה נוספות) ופשוט תזרים אותן דרך הקארפליי...

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

@Tom_22  תודה רבה על התגובה המפורטת! 

בתאריך 21.10.2025 בשעה 14:03, Tom_22 כתב:

מה שניסיתי להבין זו ההבחנה בין רעשים לניתוקים, בעיקר בעת שימוש בקארפליי.

כי ניתוקים בעת שימוש בקארפליי אלחוטי יכול להיות מהפרעות כלליות או אי יציבות של החיבור (בין אם מאותן הפרעות או משהו יותר תוכנתי/חומרתי שאין יותר מדי מה לעשות איתו חוץ מלעדכן מה שאפשר ולקוות שאין באגים או להפך, לשנמך לגרסה שידועה כחפה מבעיות).

ורעשים עם הקארפליי יהיה חריג לדעתי (הכוונה לרעשים סטטיים בדומה לרדיו, ולא "חירובש אלקטרוני" של הסאונד כי יש בעיה כנ"ל).

תעשה נסיון בחיבור חוטי של הקארפליי וראה אם הניתוקים/רעשים ממשיכים.

אז ככה, רק אעדכן שניתנקתי גם את מצלמת הדרך משקע ה-USB (כך ששום דבר לא מחובר לשקעי ה- USB ברכב), אך לא נראה שזה השפיע על משהו.

בעת בחיבור חוטי של הטלפון (CarPlay) אין ניתוקים של ה-CarPlay ולא שמתי לב לרעשים אלקטרוניים כאשר ה-WAZE מדבר למשל.

אך עדיין קיימים רעשים/הפרעות בעת האזנה לרדיו (אך לא היעלמות של הסאונד).

לגבי רעשים עם רדיו FM, יכול להיות פועל יוצא של הפרעות שידור פעילות או קליטה גרועה בגלל המיקום.

בדוק במערכת לגבי תכונה בשם AF ו/או REG. האם פעילות או לא? לעיתים הפעלה עוזרת (יחליף לתדר יציב יותר,  אם קיים, באזור בו אתה נמצא) ולעיתים ביטול עוזר (קיבוע על תדר ספציפי שלא יעבור לאחר שאולי בפועל עם יותר הפרעות).

ולגבי מטענים - כיוונתי יותר לניתוק מטענים של ממש, ולא שקע USB מקורי שמשמש להטענה. מעגלי הטענה זולים לעיתים מייצרים הפרעות RF

בהגדרות של הרדיו ניסיתי להפעיל פונקציה בשם Localization אך לא נראה שזה עזר..  לא ראיתי שם משהו נוסף שיכול להיות רלוונטי.

מעבר לכך, בוא, תתקדם 😉

תשתמש באפליקציות רדיו במקום ב-FM.

בין אם של התחנות עצמן או תדר  אפליקציה שמרכזת אותן כמו TuneIn שאף מתממשקת עם הוויז (כמו גם תוכנות מוזיקה נוספות) ופשוט תזרים אותן דרך הקארפליי...

אתה צודק, זו בהחלט אפשרות, ויתכן שאתחיל להאזין לרדיו באמצעות אפליקציה :)

אך זה בעיקר מעצבן שהרדיו עובד כל כך גרוע.. לשם השוואה, יצא לי לנהוג ברכבים שיתופיים פשוטים, בעיקר מסוג יונדאי i10, קיה פיקנטו ושברולט ספארק,  ואני יכול להגיד שאיכות השמע של הרדיו ברכבים אלו  טובה בהרבה מאיכות השמע אצלי.

אני מתלבט אם לנסוע למוסך מורשה, ולבקש שיבדקו את זה בכל זאת ושיעדכנו גרסה למערכת השמע.

משיחה בת 3 דקות עם המוסך, הבנתי מהם שהם לא ממהרים "סתם" לפרק את הרכב כשאין להם פתרון לבעיה (נשמע לי הגיוני בסה"כ).. ושלא תמיד עדכון קשוחה זה דבר טוב, כי לפעמים זה עלול ליצור בעיות אחרות (אך כל זה נאמר על רגל אחת מבלי שהם בדקו את הרכב).

מישהו מכם התנסה במקרה בעדכון קשוחה ל-XV או מכיר מישהו שעשה זאת (ואם זה עזר/ לא עזר)?

אשמח לשמוע כל עצה או רעיון נוספים :)

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי בימבה91
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, בימבה91 כתב:

בהגדרות של הרדיו ניסיתי להפעיל פונקציה בשם Localization אך לא נראה שזה עזר..  לא ראיתי שם משהו נוסף שיכול להיות רלוונטי.

המערכת מקורית או "תואמת מקור"?

אין הגדרות דומות למופיע פה בעמ' 70?

לפני 6 שעות, בימבה91 כתב:

לבקש שיבדקו את זה בכל זאת ושיעדכנו גרסה למערכת השמע.

משיחה בת 3 דקות עם המוסך, הבנתי מהם שהם לא ממהרים "סתם" לפרק את הרכב כשאין להם פתרון לבעיה (נשמע לי הגיוני בסה"כ).. ושלא תמיד עדכון קשוחה זה דבר טוב, כי לפעמים זה עלול ליצור בעיות אחרות (אך כל זה נאמר על רגל אחת מבלי שהם בדקו את הרכב).

ושוב לשאלת מקוריות המערכת, האם אין יכולת/עדכונים זמינים כמתואר בעמ' 72 בחוברת המצורפת לעיל?

או לפי המסמך הזה? למרות שלא לגמרי הבנתי אם ניתן גם למשוך קובץ עדכון למערכת באופן ידני מהאתר שם או רק מפות למערכת ניווט (כנראה רק מפות).

וכן, המוסך צודק עקרונית. כל עדכון כזה פוטנציאלית יכול לגרום לבעיות (בהתקנה עצמה, עד כדי "בריקינג", או באגים חדשים). אבל לרוב אין כנראה בעיות.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
  • 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

@Tom_22, תודה רבה על התגובה המפורטת!  וסליחה על הדיליי עם ההתייחסות שלי.

בתאריך 23.10.2025 בשעה 15:48, Tom_22 כתב:

המערכת מקורית או "תואמת מקור"?

אין הגדרות דומות למופיע פה בעמ' 70?

מדובר במערכת מקורית. אני טעיתי לגבי שם הפונקציה, זה אכן Regionalisation כפי שמופיע בספר רכב אליו הפנית, ולא Localization כפי שכתבתי.

בתאריך 23.10.2025 בשעה 15:48, Tom_22 כתב:

ושוב לשאלת מקוריות המערכת, האם אין יכולת/עדכונים זמינים כמתואר בעמ' 72 בחוברת המצורפת לעיל?

או לפי המסמך הזה? למרות שלא לגמרי הבנתי אם ניתן גם למשוך קובץ עדכון למערכת באופן ידני מהאתר שם או רק מפות למערכת ניווט (כנראה רק מפות).

תודה על ההפניה. על-פי המדריך זה לא נראה מסובך מדי. אבדוק אם אני מצליח לעדכן את גרסת התוכנה בכוחות עצמי :)

אעדכן שבינתיים קפצתי למוסך כדי שיסתכלו על זה. אך מאחר שהייתה תחנה כלשהי שנקלטה ללא רעשים מיוחדים באזור המוסך, הם לא הבינו את חומרת הבעיה (וגם לרעשים הקלים שהיו בעת הבדיקה הם לא ממש שמו לב).. ההמלצה היחידה שלהם הייתה להפעיל Regionalisation.

בהנחה שאין תקלה מיוחדת ברכב שלי, כנראה שאיכות הקליטה בדגם הזה של סובארו פשוט ממש גרועה (למרות שאני מתקשה להאמין שזה המצב).

תודה ושבוע טוב!

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...