Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לקראת לידה ראשונה אנחנו מחפשים לקנות רכב משפחתי בטוח, מרווח ואמין.

אחרי מחקר והתייעצויות החלטנו כנראה על טויוטה קורולה.

- במקור חשבנו על תקציב של 50-60K ולכן התכנסנו לטויוטה קורולה לא היברידית משנים 2014 והלאה עם קילומטראז' של עד 130k. מוסכניק שאנחנו סומכים עליו אמר שלדעתו משהו כזה יכול להחזיק לנו הרבה שנים בלי לראות יותר מדי מוסך. אנחנו מתלבטים אם להוסיף לתקציב 10-20k כדי לקנות טויוטה קורולה מ 2018 או 2019 משיקולי בטיחות. האם יש הבדל מהותי בבטיחות לטויוטה קורולה מהשנתונים האלה לעומת אזור 2014-2015?

האם יש איזשהו שנתון או תת דגם שהיה בו שינוי משמעותי בבטיחות, ושאם נקנה החל ממנו והלאה זה יהיה שינוי משמעותי בבטיחות של הרכב.

- שאלה נוספת היא האם טויוטה קורולה עדיפה באופן משמעותי על טויוטה אוריס או פריוס? אם לא, יתכן שנעדיף אוריס בגלל שהיא האצ'בק, אבל אם קורולה היא בטוחה או אמינה יותר מאוריס באופן ניכר, נעדיף קורולה. נשמח לעצה בנושא.

תודה רבה.

פורסם

כמה אתם נוסעים בשנה?

רכבים היברידיים משמעותית יותר חסכוניים.

אבל, הסוללה ההיברידית, שעולה כ 12 אלף ₪ מחזיקה כ 8-10 שנים.

אין בעיה לקנות אוריס/ פריוס היברידית, אם הסוללה הוחלפה לאחרונה או שהיא באחריות ( ניתן להאריך אחריות על הסוללה עד גיל 12 של הרכב בתשלום תקופתי, כל שנה / 15 אלף קילומטרים) . ככל שהרכב יותר ישן, התשלום השנתי יותר גבוה.

קורולה 2014-2018 אכן רכב מוצלח ואמין מאוד.

הגיר הרציף יהיה עוד יותר אמין, אם יוחלף בו שמן כל 60 אלף קילומטרים בתור טיפול מונע. ככה הרכבים האלה בקלות חוצים 300 אלף קילומטרים ללא תקלות יקרות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני שעה, aaa1991 כתב:

האם טויוטה קורולה עדיפה באופן משמעותי על טויוטה אוריס

אוריס היה מיתוג זמני לדגמי ההאצ'בק והסטיישן של הקורולה.

סדאן לא זכור לי שהיה בשם אוריס.

בכל מקרה, זו אותה מכונית רק עם שם שונה.

פריוס זה כבר דגם אחר.

לא מוכר לי למעט המוניטין של אמינות גבוהה לאורך שנים וק"מ. כמו הקורולה...

• אהבתי 1
פורסם

כפי שאמרו פה, אוריס היא גרסת ה-5 דלתות של הקורולה, בשני אורכים.

הייתי מוסיף, שאם ההפרש הוא 10-20 ואתם יכולים כדאי לקנות את החדשה יותר כי יש בה יותר מע' בטיחות אקטיביות בדרך כלל (לשים לב לתת הדגם). לכאורה חלק מהכסף גם יחזיר את עצמו במכירה.

יש גם גרסת סטיישן מוצלחת מאוד.

בהצלחה, וכמובן שיהיה בשעה טובה ובמזל טוב.

פורסם

קורולה 2019 ומעלה הכי טובה לדעתי-

הסוללה לא הולכת כמעט לעולם- יש מוניות עם 400K ללא החלפת סוללה וצריכת דלק של 4.5-6 ל100 קמ'

ללא תקלות כמעט בכלל.

למעט בלאי של בולמים וחלקי מתלה שזה בלאי של נסיעה בכבישי ארצנו 

ממליץ 

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

פורסם
בתאריך 15.10.2025 בשעה 20:28, aaa1991 כתב:

משהו כזה יכול להחזיק לנו הרבה שנים בלי לראות יותר מדי מוסך. אנחנו מתלבטים אם להוסיף לתקציב 10-20k כדי לקנות טויוטה קורולה מ 2018 או 2019 משיקולי בטיחות.

- שאלה נוספת היא האם טויוטה קורולה עדיפה באופן משמעותי על טויוטה אוריס או פריוס? אם לא, יתכן שנעדיף אוריס בגלל שהיא האצ'בק

שתי התייחסויות:

אם אתם מכוונים להחזקת הרכב להרבה שנים אז הייתי עושה את המאמץ להגדיל את התקציב. בסוף רכב חדש יותר יש לו אופק רחוק יותר. אם יש לכם את ה 10-20 אלף לזה אז לכו על זה.

לגבי האוריס. זו אכן ההאצ'בק של הקורולה. אני אוהב האצ'בק בגלל שזה נוח יותר בתא מטען ובמקביל מעט קצר יותר.

אבל בניגוד לחלק מהרכבים האחרים במקרה הזה האוריס קצרה יותר בבסיס הגלגלים והמושבים האחוריים פחות מרווחים מאשר בקורולה (ברכבים רבים אחרים הסדאן וההאצ'בק חולקות אותה שלדה. לא כאן). וגם שיקולי עיצוב שם באים על חשבון המרווח. אז שווה לשקול מחדש אם זה מה שמתאים לכם.

פורסם (נערך)

מתעלק על השרשור 

אני חושב לקנות קורולה סטיישן היברידית

רק יש לי כמה שאלות 

1 האם זה נכון שהסוללה שלו אמינה יותר ולא צריכה את הביטוח הזה?

2 האם מחירי הביטוח מקיף שלו גבוהים? כלומר האם הוא גניב?

3 מה ההבדלים בינו לבין הסדאן בעצם 

ומה ההבדל בין שני רמות הגימור שבהן הוא מגיע 

ֶתודה רבה!🙏

עריכה אחרונה על ידי האוטו שלנו גדול וירוק
פורסם
לפני 57 דקות, האוטו שלנו גדול וירוק כתב:

מתעלק על השרשור 

אני חושב לקנות קורולה סטיישן היברידית

רק יש לי כמה שאלות 

1 האם זה נכון שהסוללה שלו אמינה יותר ולא צריכה את הביטוח הזה?

אמין מאוד ואין החלפות סוללה ראיתי כאלו מ2019 עם 500000 קילומטר וסוללה מקורית 

חבל על הארכת האחריות 

2 האם מחירי הביטוח מקיף שלו גבוהים? כלומר האם הוא גניב?

כן יחסית די יקר

3 מה ההבדלים בינו לבין הסדאן בעצם 

2 רכבים שונים ובסדאן זה כן הסוללה הישנה שמצריכה אחריות וכל אחד מיוצר במדינה אחרת

ומה ההבדל בין שני רמות הגימור שבהן הוא מגיע 

ֶתודה רבה!🙏

בדגם הפשוט שהיה הרבה בליסינג יש גאנטים זוואה ומסך אנלוגי רגיל ומסך דיגטלי קטן 

ובדגם היותר יפה יש גלגלים מגנזיום שזה יותר יפה ומסך דיגטלי מלא ויש כאלו עם פנים של הרכב בהיר 

היה אותו הרבה במוניות 

פורסם

בדגם הפשוט של הסטיישן בכלל אין ג'אנטים אלא טאסות. 

בדגם המאובזר של הסטיישן יש ג'אנטים ולוח שעונים דיגיטלי.

בסדאן יש עוד הבדלים. לפחות לפני מתיחת הפנים.

למשל רק בלימיטד יש מולטימדיה מקורית, ג'אנט 17, מצלמת רוורס מקורית, חלון בגג וניטור רכב בשטח מת. בשנתון מסוים גם נכנסו חיישנים קדמיים ואחוריים מקוריים, נראה לי ב-2023.

ב-SUN לוח שעונים אנלוגי. ב-SENSE דיגיטלי.

ריפודים בהירים ופלסטיקה בהירה זמינים רק ב-SENSE ובלימיטד בתנאי שהרכב בצבע לבן פנינה ועוד צבע שאני לא זוכר (נדמה לי שחור).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...