Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם

רכשתי מיד 2 תנור דיי חדש של בוש.

לפני שאתם קופצים עליי, אני סבור שהמוכר אמין ובנוסף קיבלתי במתנה מספר מוצרים ששווים כיסה את עלות התנור גם אם יזרק לפח. ובכל מקרה עלותו הייתה מזערית.

אחרי שהבהרנו את זה, המוכר אמר שהכל היה אצלו תקין.

התנור חובר לשקע ייעודי שלפניו היה תנור בילד אין אחר, ובכל מקרה הוחלף לשקע אחר לצורך בדיקה שלא מדובר בשקע, התנור הוא 3400 וואט ובכל מקרה מדובר בבניין יחסית חדש.

מצב טורבו ללא גופי חימום - עובד ללא דופי.

גוף חימום עליון בלבד - מכוון ל 50 מעלות תקין, ברגע שמסובבים ל 100 מקפיץ את החשמל.

אין אפשרות להדליק גוף חימום תחתון בלבד לצורך הבדיקה.

שאלות:

1.אם מדובר בגוף חימום, איך ב 50 מעלות הוא תקין?

2.שמעתי על מקרים שלאחר חוסר שימוש לחות מצטברת ולכן הבעיה קורית, עם זאת הפעלתי את הטורבו לחצי שעה והפעלתי גם את הגוף העליון על טמפ נמוכה, אז אני מניח שזה לא המקרה אצלי?

3. כמה מסובך להחליף לבד? במידה ומדובר בגוף החימום.

4.איפה מומלץ לרכוש? 

מצרף תמונה של גוף החימום.

תודה רבה.

IMG20250926185528.jpg

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם

מקפיץ מאמ״ת או מפסק פחת?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה מפסק הפחת.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להבין, כשהגוף העליון לבד פועל הוא מתחמם יותר מ100?  או תמיד כשמכוונים ל100 הוא מקצר? 

יכול להיות שלחות מצטברת גורמת להקפצה של הפחת, תוכל לנסות להפעיל את התנור על החום הכי גבוהה ללא חיבור להארקה למשך חצי שעה + ולבדוק אם הבעיה הסתדרה.  תוכל לעשות את זה בפירוק התקע של התנור והוצאת הפין של ההארקה או אם הוא לא מתפרק לחבר לחוט מאריך מתפרק שתעשה לו כזה דבר.  כמובן להחזיר מיד בסיום הבדיקה. 

אם לא עזר, תפרק את התנור, בד"כ הפירוק לא מסובך, (לגוף התחתון יש תנורים שצריך להגיע מתחתית התנור),  תפרק את החיבורים של הגוף התחתון ותפעיל על עוצמה גבוהה, אם לא יקצר תפרק אותו ותחליף, תבדוק אותו דבר לגוף העליון, לפי תסמיני הבעיה אני לא בטוח שזה חייב להיות גוף חימום לכן תוודא שאתה מוצא את הבעיה ולא מסיק (אם הוצאתי את התחתון והוא עדיין מקצר אז העליון תקול). 

יש הרבה חנויות לחלפים למוצרי חשמל.  תגגל לפי האזור שלך או גם תכתוב מאיפה אתה אולי מישהו יכיר מקום מומלץ. 

• רעיון גרוע 2
פורסם

נראה לי שהעצה הזו עצת אחיתופל - אתה מדבר עם בחור שלא מבחין בין מאמ״ת למפסק פחת, וממליץ לו להתעסק עם 220 וולט ולנתק הארקה?

פות״ש - מדובר בחשמל במתח ותדר מסוכנים, אם אתה לא מבין בזה אל תתעסק עם זה. זה כמו אותם אנשים שמתעקשים לתקן לבד את הדוד ונופלים מהדד.

פורסם (נערך)

תודה לכם, האמת ששמעתי את העצה הזו ואין לי בעיה ליישם אבל אני ללא ספק מפחד שאפספס משהו ואחטוף זץ.

אני כנראה אחליף גוף חימום לבד, ראיתי שזה ממש לא בעיה ואין שום סיכון, לצערי הבנתי שגם גוף חדש יכול להכיל בתוכו לחות או שמנים מהמפעל ועלול לקצר ואז לא תהיה ברירה אלא להריץ את התנור ללא הארקה...

לפני 35 דקות, ELI001 כתב:

להבין, כשהגוף העליון לבד פועל הוא מתחמם יותר מ100?  או תמיד כשמכוונים ל100 הוא מקצר? 

כשהוא על 50 הוא לא מקצר, כשמעלים לכיוון 100 זה מקצר, כאילו בטמפרטורה מסויימת משהו מתרחב וגורם לזה.

בכל מקרה, מדוע נועד הטריק של ההארקה מלכתחילה? הרצתי את התנור חצי שעה על 250 מעלות עם הטורבו, מה שאמור היה לגרום לחימום מסיבי של גוף החימום גם כשהוא לא עבד, וכביכול לייבש אותו, ועדיין הבעיה נותרה.

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם
לפני 6 דקות, Or05230 כתב:

כשהוא על 50 הוא לא מקצר, כשמעלים לכיוון 100 זה מקצר

גם כשרק הגוף חימום העליון פועל? 

לפני 9 דקות, Or05230 כתב:

האמת ששמעתי את העצה הזו ואין לי בעיה ליישם אבל אני ללא ספק מפחד שאפספס משהו ואחטוף זץ.

אם אתה מבין  מה אתה עושה ויכול לעשות במקום מבודד מאנשים אחרים ומעצמך לא רואה סיבה למה לא לעשות את זה.  

צריך להיזהר לא לגעת במתכת בתנור, ושהמתכת בתנור לא תעביר למשטח מוליך אחר. 

פורסם
לפני 13 דקות, Or05230 כתב:

ואחטוף זץ.

חטפתי כמה זצים בחיים כשהייתי בן 14 טיפש ודחפתי אצבעות לרדיו למפות. למזלי לא נגרם לי נזק מעבר לאי נעימות. תביא בחשבון שזץ כזה יכול להרוג אותך. לא בכדי ציינתי את הקמצנים שבמקום להזמין דודאי מטפסים על גגות.

פורסם

אל תנתק הארקה ואל תעשה שטויות.

אם הבעיה זה לחות תפעיל את התנור על 50 מעלות לשעה שעתיים. אם לא עזר תחליף גוף חימום.

• רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יתכן שב-50 מעלות התרמוסטט בכלל לא מפעיל את גוף החימום. הרי המסספרים האלה הם כמו מספרי טלפון - אתה יודע באיזה איזור אתה נמצא, אבל זה לא מדוייק.

פות״ש - אם אתה לא מבין בזה אל תתעסק עם זה. החיים שלך יקרים מידי.

אגב, ניסיון אישי מלפני כעשור - תנור אפיה בוש שמת לאחר 5 שנים בלבד. בכלל, הניסיון שלי עם מוצרים לבנים של בוש ב-10-15 השנים האחרונות מאכזב, יוצאים מכלל זה מדיחי כלים.

פורסם

נשמע כמו גוף חימום פרוץ.

השאלה למה זה לא קופץ שזה על 50 באמת מוזרה.

יש מצב שניסת לבדוק אותו על 50 שהתנור עדיין היה קצת חם? (ואז הטרמוסטט לא הפעיל את הגוף חימום)

.

פורסם
בתאריך 26.9.2025 בשעה 18:06, Or05230 כתב:

התנור חובר לשקע ייעודי שלפניו היה תנור בילד אין אחר, ובכל מקרה הוחלף לשקע אחר לצורך בדיקה שלא מדובר בשקע, התנור הוא 3400 וואט ובכל מקרה מדובר בבניין יחסית חדש.

להבהרה - החלפת את השקע שבקיר, או שלקחת את התנור לחדר אחר וחיברת אותו לשקע שם?

אני לא מומחה בתנורים, אבל יתכן שאופיין הזרם בתנור הזה שונה מהתנור הקודם, מה שמעמיס על הרשת ברגע שדוחפים אותו מעבר ל-50 מעלות.

או שמשהו פשוט זז בהובלה - גם אפשרי.

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

מה שמעמיס על הרשת ברגע שדוחפים אותו מעבר ל-50 מעלות.

מעמיס על הרשת - קופץ מאמ"ת. שזה מפסק מגן מפני זרם יתר. נגיד הערך שלו 16 אמפר, התנור צורך 18 אמפר - המאמ"ת ינתק. 

אצלו קופץ מפסק פחת. שזה מפסג מגן מפני זרם דלף.

אם הזרם ש""יוצא" לא זהה לזרם ש"חוזר" בהפרש של יותר מ 30 מיליאמפר, הפחת קופץ. 

המשמעות היא שיש זליגה להארקה דרך גוף המכשיר. זה לא קשור לעומס יתר. 

• אהבתי 3

פורסם

אכן. אבל אם הזליגה בגוף החימום היא תגרום ניתוק על ידי מפסק הפחת רק כאשר הוא יחובר על ידי התרמוסטט.

• תוכן חדש...