Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בהכרח. יכול להיות שעם תחילת החימום והתרחבות גוף החימום נוצרת הזליגה ובמצב קר אין.

• רעיון טוב! 2

פורסם

נכון אבל גוף החימום הוא ON OFF אז גם ב 200 וגם ב 50 מעלות הוא מתחמם אותו הדבר.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נכון תכלס, זה משהו נוסף שמופעל ב 100 מעלות. 

שים לב שיש שם שני גופי חימום עליונים זאת אומרת 4 מגעים, יכול להיות שב 50 מעלות רק אחד מהם מופעל.

פורסם (נערך)

את ניתוק הארקה אפשר לעשות ע"י תקע ייעודי (מתאם מטיילים) בין התקע לשקע, ממליץ לא לפרק את התקע של התנור.

לדעתי להתחיל מזה לפני שפותחים את התנור.

הצורה הכי בטיחותית, הורד את המפסק בארון חשמל, חבר את התקע לשקע והפעל את התנור, תוודא שאף אחד לא קרוב אליו ותפעיל אותו מרחוק (מהארון) לחצי שעה.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם
לפני 12 שעות, ELI001 כתב:

גם כשרק הגוף חימום העליון פועל? 

אם אתה מבין  מה אתה עושה ויכול לעשות במקום מבודד מאנשים אחרים ומעצמך לא רואה סיבה למה לא לעשות את זה.  

צריך להיזהר לא לגעת במתכת בתנור, ושהמתכת בתנור לא תעביר למשטח מוליך אחר. 

לפני 12 שעות, om2 כתב:

נשמע כמו גוף חימום פרוץ.

השאלה למה זה לא קופץ שזה על 50 באמת מוזרה.

יש מצב שניסת לבדוק אותו על 50 שהתנור עדיין היה קצת חם? (ואז הטרמוסטט לא הפעיל את הגוף חימום)

לא, התחלתי מאפס, אבל כמו שאמרו, יש 2 אופציות, או שב 100 מעלות גוף החימום השני נכנס לפעולה וצורך יותר זרם, או שבהתרחבות כלשהי של הגוף יש דליפה שבטמפרטורה של 50 זה לא קורה

לפני 10 שעות, Derish כתב:

להבהרה - החלפת את השקע שבקיר, או שלקחת את התנור לחדר אחר וחיברת אותו לשקע שם?

אני לא מומחה בתנורים, אבל יתכן שאופיין הזרם בתנור הזה שונה מהתנור הקודם, מה שמעמיס על הרשת ברגע שדוחפים אותו מעבר ל-50 מעלות.

או שמשהו פשוט זז בהובלה - גם אפשרי.

החלפתי לשקע אחר באותו הקיר, אבל כפי שאמרתי השקע הזה שירת תנור אחר ללא בעיה.

לפני כשעה, אלעדית כתב:

את ניתוק הארקה אפשר לעשות ע"י תקע ייעודי (מתאם מטיילים) בין התקע לשקע, ממליץ לא לפרק את התקע של התנור.

לדעתי להתחיל מזה לפני שפותחים את התנור.

הצורה הכי בטיחותית, הורד את המפסק בארון חשמל, חבר את התקע לשקע והפעל את התנור, תוודא שאף אחד לא קרוב אליו ותפעיל אותו מרחוק (מהארון) לחצי שעה.

בהצלחה

כן ברור לי הצורה, אבל מעדיף לשלם לטכנאי שיסתכן בזה מאשר שאני גם אם הסיכוי הוא 1% ל״תאונה״.

תודה לכם, אני מניח שהפתרון הקל זה לבדוק ללא הארקה, אבל כפי שאמרתי מעדיף להשאיר את זה לסוף, במיוחד לאור זאת שפירוק התנור זה מספר ברגים בסה״כ

Miata ND2

פורסם

בכל מקרה אם תרצה לקנות גוף חימום. נדמה לי שאתה מחולון.

בחולון באיזור התעשיה יש את דובין. 

חנות מצויינת שמחזיקה חלקי חילוף למזגנים, למכונות כביסה ולתנורים, כל הטכנאים של האיזור קונים שם. 

עדיף להגיע עם חלק מפורק בתור דוגמא. 

• רעיון טוב! 2

פורסם

אם יש לך מוטלימטר,

הייתי מתחיל בבדיקת רציפות בין הגו"ח לגוף התנור. במידה ויש רציפות הגו"ח פרוץ.

תעשה את זה עבור כל אחד מהגופים.

• רעיון טוב! 1

.

פורסם
לפני 2 דקות, Buki כתב:

בכל מקרה אם תרצה לקנות גוף חימום. נדמה לי שאתה מחולון.

בחולון באיזור התעשיה יש את דובין. 

חנות מצויינת שמחזיקה חלקי חילוף למזגנים, למכונות כביסה ולתנורים, כל הטכנאים של האיזור קונים שם. 

עדיף להגיע עם חלק מפורק בתור דוגמא. 

תודה, מכיר

מצאתי גם חנות ביד אליהו שמוכרת את החלק הנל ה160 שח מתוצרת אירופית. בדובין לא ראיתי באתר אבל מניח שקיים 

לפני 1 דקה, om2 כתב:

אם יש לך מוטלימטר,

הייתי מתחיל בבדיקת רציפות בין הגו"ח לגוף התנור. במידה ויש רציפות הגו"ח פרוץ.

תעשה את זה עבור כל אחד מהגופים.

תודה. ראיתי סרטון האמת ואעשה

Miata ND2

פורסם
לפני כשעה, Or05230 כתב:

החלפתי לשקע אחר באותו הקיר, אבל כפי שאמרתי השקע הזה שירת תנור אחר ללא בעיה.

נראה שכבר יש לך תכנית פעולה, אבל עדיין הייתי בודק בחדר אחר כדי לוודא (היות וזה לא מסובך במיוחד). 

אני מסכים עם ההסברים שניתנו כאן ע"י בוקי ושאר אנשים בקיאים יותר ממני, אבל גם חוויתי מספיק ghosts in the wires לאורך הקריירה כדי לדעת שקודם עושים אלימינציה לדברים הפשוטים ואז ממשיכים לדיאגנוסטיקה מדוייקת. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 39 דקות, Derish כתב:

נראה שכבר יש לך תכנית פעולה, אבל עדיין הייתי בודק בחדר אחר כדי לוודא (היות וזה לא מסובך במיוחד). 

אני מסכים עם ההסברים שניתנו כאן ע"י בוקי ושאר אנשים בקיאים יותר ממני, אבל גם חוויתי מספיק ghosts in the wires לאורך הקריירה כדי לדעת שקודם עושים אלימינציה לדברים הפשוטים ואז ממשיכים לדיאגנוסטיקה מדוייקת. 

הדרך המדוייקת הייתה לבדוק בלי הארקה, לאחר מכן לבדוק התנגדות ורק אז לקבוע את מותו של גוף החימום.

מאחר ואני מכונאי טוב וחשמלאי גרוע אני בוחר בדרך ההחלפה במיוחד לאור העלות הנמוכה ולא בדרך הדיאגנוסטיקה הנכונה.

Miata ND2

פורסם

רק בשביל לוודא שזה לא מוליך או בורר או משהו כזה אחרי שתפרק את הגוף תבודד את החוטים ששלפת ותפעיל לשניה בשביל לראות שאכן הוא לא מקצר ללא הגוף חימום. 

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

יצא לי להחליף גוף חימום עליון בתנור שלי בבית וגם אצל חמותי. קל מאוד. 

עניין של 20 דק ואתה כבר מריץ בדיקה.

אני ניסיתי לגעת בגוף החימום כאשר קפץ. 

כמובן בעדינות.

מצד שני, בתנור חדש, יש אופציה לחימום מהיר. שם כאשר לטפס גבוה, היה מקפיץ מאמ"ת. הוחלף באחר ונעלם 

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...