Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתמול נסעתי לראות רכב דיי נדיר שמפוסם במחיר טוב (3008 GT) כשהגעתי הסוחר סיפר לי שהרכב הגיע אליו אחרי תאונה מהביטוח והוגדר הובדן להלכה (תיקונים בשווי 36 אלף שקל כאשר המחירון הוא בערך 70).

בדר"כ הייתי מסתובב במקום והולך אבל המוכר היה דיי ישר וסיפר לי את זה והראה תמונות של הרכב לאחר התאונה.

בתמונות רואים נזק שלא נראה חמור שמסתכם בפגוש ופנס (זה גם מה שהמוכר אמר לי שהוחלף), אפילו מכסה המנוע נשאר שלם לגמרי וכנל הכנפיים (בדקתי אם הכנפיים עברו צביעה) כל השמשות ברכב גם מקוריות וכריות אוויר לא נפתחו. (גם בתמונות אחר התאונה וגם ברכב לא רואים סימנים לפתיחת כריות).

כל הסיטואציה הנ"ל גרמה לי לחשוב ולשקול עוד פעם...

מה אתם הייתם עושים? כאמור מדובר ברכב דיי

פורסם

על פניו שהנזק שאמנם היה יקר לתיקון - אינו מהותי.

אתה יכול לרכוש כזה אם הוא מוצע בהנחה משמעותית מהמחירון, ולאחר שתבדוק שיש חברת ביטוח שמוכנה לבטח את הרכב.

קח בחשבון שלמכור בתום השימוש יהיה לא קל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הסוחר קנה אותו בערך ב20% מהמחירון.

אם מוכר אותו ב30-40% מהמחירון והרכב באמת שמור (חוץ מעניין הפגוש/פנסים וכו')

שווה לשקול את העסקה.

קח בחשבון שלא תוכל לבטח את הרכב במקיף וגם אם יכנסו בך בתאונה סיכוי סביר שלא תקבל פיצוי הולם.

.

פורסם

לא יודע, יש מקרים יוצאי דופן. 

לדוגמא:

חבר שלי מחזיק ביונדאי בת 15, רכב באמת שמור ומתוקתק, היסטוריית טיפולים מלאה מהק״מ הראשון ועד האחרון, פדנט רציני.

לא מזמן חטף שפשוף בחניה, איזה טנדר שניסע לצאת, שפשף/עיקם את הכנף ולהוסיף על הביש מזל, סדק את הפנס, הנהג הפוגע בעצמו רצה לערב ביטוח ולא שקל פתרונות אחרים.

במוסך הסדר- פנס חדש וכנף חדש, מה שברכב חדש לא היה מורגש אבל ברכב ישן, הגיע ליותר מ40% מחירון.

אם מישהו בעתיד יפתח דוח סליקה, יחטוף התקף לב ויבהל, אם מישהו שלא יעשה זאת, או יסתכל רק על התמונות של הפגיעה ויבין במה מדובר, ירוויח רכב באמת ממתק בעיקר בשוק הרכבים הישנים. 

במקרה שלך, אמנם לא מדובר ברכב כזה ישן אבל גם הפגיעה לא קריטית, לכן אם אתה מתכוון להחזיק ברכב הרבה שנים ואז למכור אותו בתור רכב ישן או לא למכור בכלל, ממש לא הייתי פוסל.

כל מקרה לגופו מעבר לשורה המודפסת בדוח סליקה.

פורסם

דוח שמאי ראית?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, zvit כתב:

על פניו שהנזק שאמנם היה יקר לתיקון - אינו מהותי.

אני אשמח שמישהו יסביר לי איך הדבר הזה עובד. 

היה נזק מאוד יקר לתיקון, אז איך פתאום, מגיע מישהו שיכול לתקן את זה הרבה הרבה יותר בזול? 

ואין פגיעה בטיחותית ברכב? 

ואני שואל בעקבות ניסיון אישי שדי אילץ אותי לקנות אוטו אחר. המדובר אצלי היה באוטו חדש.. שהיה שנה ושלוש אצלי, נקנה חדש מהיבואן. 

לפני שעתיים, om2 כתב:

קח בחשבון שלא תוכל לבטח את הרכב במקיף וגם אם יכנסו בך בתאונה סיכוי סביר שלא תקבל פיצוי הולם.

למה לא? אשמח לתשובה.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני כשעה, saar5555 כתב:

היה נזק מאוד יקר לתיקון, אז איך פתאום, מגיע מישהו שיכול לתקן את זה הרבה הרבה יותר בזול? 

דווקא ברכב בן שנה ושלוש - זה הכי פשוט להסביר.

עפ"י חוק רכב מבוטח שנפגע וגילו פחות משנתיים חייבים לתקן אותו בחלפים מקוריים וחדשים  החוק הזה נחקק כדי להפוך גנבה של רכב חדש לצורך חלפים לפחות כדאית.

ברגע שהרכב נמכר לסוחר כאבדן להלכה הוא כבר לא נמצא בקטגוריה ואפשר לתקנו בחלפפים משומשים או תחליפיים.

סיבה נוספת היא המחירים המנופחים בחסות השמאים וחברות הביטוח, שלא קיימים כאשר סוחר ממולח רוצה לתקן נבלה.

• מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעתיים, saar5555 כתב:

אני אשמח שמישהו יסביר לי איך הדבר הזה עובד. 

ואין פגיעה בטיחותית ברכב? 

זו הסיבה..

אלפא ג'ולייטה בת 12 שנים , יד ראשונה עם 68.000 ק"מ - מחירון כ 30 אלף ש"ח 

מחיר משוקלל יד וק"מ .. כ 35 אלף ש"ח.
נהג לא עירני נסע לאחור ופגע בפינה הימנית של הג'ולייטה..
הנזק - בכנף ימין פגיעה בפינה, פנס ימין שבר בתושבת, פגוש קדמי 2 סדקים בפינה הימנית. 

השמאי קבע בתחילה השבתה של הרכב "אובדן להלכה" - נזק של כ 14.5 אלף ש"ח. (כולל מע"מ)
כנף ימין כ 3 אלף ש"ח, פגוש קדמי כ 4.5 אלף ש"ח, פנס קדמי כ 2.5 אלף ש"ח.
קליפסים ותושבות כנף ופגוש קדמי כ 500 ש"ח.
עבודות צבע כ 2 אלף ש"ח  הרכבת החלקים כנף קדמית  פגוש ופנס ראשי + עבודות חשמל כ 2 אלף ש"ח. 
אלו מחירים מוגזמים, לפי מחירון היבואנים הגבוהה ביותר לפני הנחות.

דרך חברים בענף הרכב - השגתי את כלל החלפים + כלל העבודות - ב 8 אלף ש"ח. (כולל מע"מ)

לבסוף מוסך ההסדר של הביטוח הבין, כי אני מתכוון להעביר את הרכב למוסך אחר.
הם "לחצו" על השמאי והתאימו את השמאות ל 13.5 אלף ש"ח.

והתיקון בוצע במוסך ההסדר של הביטוח. 

הוחלפו: הכנף הימנית, הפגוש הקדמי, והפנס הקדמי הימני.
אפשר היה לתקן את הפגוש - קבלתי הצעה לתיקון הפגוש ב 800 ש"ח - במקום חדש ב 4.5 אלף ש"ח.

מחירי התיקונים דרך הביטוח מנופחים בלי כל הגיון.
לכן אנו הלקוחות משלמים מחירי ביטוחים, מאוד גבוהים.

אייל.

• מעניין 2

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה על ההסברים והדוגמאות.

אני מבין שבסוף הכל זה משחקי כסף.

ולגבי הרכב.. האם יש סיכוי שלא מתקנים את מלוא הנזק?

כמו בדוגמה של ליין מן.

לפני שעה, ליין מן כתב:

מחירי התיקונים דרך הביטוח מנופחים בלי כל הגיון.
לכן אנו הלקוחות משלמים מחירי ביטוחים, מאוד גבוהים.

מסכים מאוד עם זה. 

לפני 3 שעות, zvit כתב:

ברגע שהרכב נמכר לסוחר כאבדן להלכה

האם הרכב יכול להימכר ללקוח פרטי לאחר מכן?

ואם כן, האם זה בטיחותי? 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 19 שעות, saar5555 כתב:

לגבי הרכב.. האם יש סיכוי שלא מתקנים את מלוא הנזק?

בהחלט כן. 

מתקנים רק מה שחייבים, הכי זול שאפשר, כדי למצוא את הפראייר התמים התורן שיתלהב מהיושרה והגילוי הנאות.

גבינה חינם יש רק במלכודת עכברים. 

• מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 20 שעות, saar5555 כתב:

אני מבין שבסוף הכל זה משחקי כסף.

כמובן שהכל כסף, אך גם עניין של אחוזים ועל כן עיתוי התאונה - גיל הרכב -  חשוב מאד.

היות ורכב מוכרז כאובדן להלכה ברגע שהתיקון עולה על 50% משוויו בעת התאונה - הרי שככל שהרכב ישן יותר כך קל יותר לקבוע אובדן להלכה 

עם נזק קטן יחסית.

מציע, אם אפשר, לנסות ולהיעזר בסוחר ולקבל את דו"ח השמאי.  אז תוכל לדעת בצורה המוסמכת ביותר מה היה הנזק,

ואז כדאי לקחת את הרכב במחיר הנכון. אל תשכח שהסוחר קונה את הרכב בהנחה אדירה משווי המחירון, ולכן מו הראוי 

לדבר על הנחה של 25% מהמחירון לפחות. שהרי גם אתה כבר תחטוף חזק כשתבוא למכור את הרכב (וה-3008  GT הוא רכב נפלא ששווה את המאמץ הנ"ל).

בהצלחה.

• אהבתי 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ברכב כזה יקר, עם פנסי לד יחודיים לדגם - בהחלט יתכן שהתיקון "על הנייר" יעלה מחצית מהשווי שלו.

לצורך ההשוואה, האלפא שלי חטפה מכה בחניה ממשאית שדרשה החלפה של טמבון, כנף ופנס.

כשהגעתי למוסך שאלו אותי אם אבחר בטוטאלוס או בתיקון?

בגלל שהרכב היה באמת במצב מעולה, והחלקים האלו בדיוק ניזוקו אצל הבעלים הקודם בתאונת חניה (אני רואה פה מוטיב חוזר...) - בחרתי לתקן.

בדוח השמאי שלאחר התיקון העלות היתה 44,000 שח, קרוב מאוד ל-50% מהשווי.

• מבאס 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...