Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנתיים וקצת רכשתי גולף מרק 7.5 עם 150 כ"ס. כשרכשתי אותה הייתה עם צמיגי Michelin Primacy 4 + כשהזוג הקדמי היה חדש למדי. המידה המקורית הייתה 205/55R16. כל הזמן נתקלתי בקושי להוריד את הכוח לכביש - יציאה מהמקום, או האצה לעיתים קרובות גרמו לפירפור גלגלים ו/או לוחמת הגה. ואני לא מדבר על לחיצות אגרסביות במיוחד - לחיצה אגרסיבית גרמה ל"קפיצה" של ממש שמרגישה כמו עלייה על במפר גבוה ללא האטה.

האשמתי כל הזמן את ההנעה הקדמית - כמעט כל הרכבים החזקים שהיו לי היו עם הנעה אחורית, למעט אחד שהיה עם 200 כ"ס והנעה קדמית, אבל לפני המון שנים.

חיפשתי מה הצמיג הכי טוב במידה הזאת, וקראתי המלצות רבות על Michelin Pilot Sport 4. אחרי זמן קצר החלפתי את כל הרביעייה אבל לא הורגש שיפור בנושא.

ממש ביאס אותי לנהוג ברכב הזה, כל לחיצה על הגז בדחילו ורחימו שלא יחליק.

הבנתי שאין צמיגים טובים יותר במידה, והתחלתי לפתוח עין על סט ג'אנטים מקורי מתאים במידה 17. אחרי כמה זמן רכשתי סט שירד מאודי A3 ושמתי במחסן.

אחרי עוד תקופה, לפני שבועיים הזמנתי סט צמיגים 225/45R17. קראתי סקירות וביקשתי Goodyear Asymmetric 6 או Continental PremiumContact 7. הסתבר שהגודייר לא זמינים כרגע אז הלכתי על הקונטי.  הגיע תוך שבוע עם תאריך ייצור 0225.

שבוע אחרי שהותקנו - אני יכול להגיד שהיה שווה לחלוטין. הרכב שינה את עורו, מספק אחיזת כביש בכל מצב והרבה יותר נעים לנהוג בו. אפשר ללחוץ על הדוושה בכל מצב ובכל עוצמה ללא חשש. אין לוחמת הגה בכלל. פשוט שינה את כל הרכב ממש לטובה.

קשה לי לומר כמה מזה קשור לדגם הצמיג וכמה קשור לרוחב 225, אבל בכל מקרה אין להשיג צמיגים כאלה במידה הקודמת, אז אין ברירה.

לטעמי הרכב היה צריך להיות מצויד במידה הזאת מההתחלה, ואכן בשנת הייצור האחרונה שלו (2020) וגם במרק 8 קיבל מידה כזאת.

קוריוז לגבי רישום המידה ברישיון - על פי נתוני היצרן, במידה המקורית צריך להיות קוד 91V. וגם במידה החדשה צריך להיות 91V. התייעצתי עם @kompy מה קורה בזמן הרישום, בגדול הוא אמר לי שמבחינת קוד העומס והמהירות כל בוחן רושם מה שבא לו.

הקונטי מגיעים בקוד 91Y ואילו הגודייר מגיעים ב94W. הבוחן שרשם לי התעקש לרשום על פי מה שכתוב על הצמיג ורשם ברישיון 91Y. לא עזרו ההסברים שלי שהוא צריך לרשום 91V. "אני רושם מה שכתוב על הצמיג, מה אכפת לך, Y זה יותר טוב". 

יש כאן מלכודת - אם הייתי בא עם הגודייר היה רושם 94W ואז לא הייתי יכול להתקין פעם הבאה קונטי. ועכשיו שהתקנתי את הקונטי - לא אוכל להתקין פעם הבאה גודייר בלי לעבור עוד פעם רישום.

עדיין אני צריך למצוא פתרון לכסות את הסמל הבולט של אודי בפקק של הג'אנט..

PXL_20250414_114052479.jpg

• אהבתי 7

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 24 דקות, amosbmw כתב:

עדיין אני צריך למצוא פתרון לכסות את הסמל הבולט של אודי בפקק של הג'אנט

יש מצב שכיסוי עגול פשוט שיש אצל הדוד עלי בלי הזרועות כוכב ישב טוב רק צריך למדוד את הקוטר של העיגול (WHEEL CAP).

ואם בכל זאת זה לא ילך, אולי הדפסת תלת מימד של החלק יכולה להיות אופציה טובה ולא יקרה מדי.

פורסם
לפני 8 שעות, amosbmw כתב:

קשה לי לומר כמה מזה קשור לדגם הצמיג וכמה קשור לרוחב 225, אבל בכל מקרה אין להשיג צמיגים כאלה במידה הקודמת, אז אין ברירה.

קודם כל תתחדש ותהנה!

ג'אנט גדול יותר תמיד כיף לראות וזה משדרג את המראה של הרכב.

אבל זה לא קשור לצמיגים. ברגע שלא הרגשת שיפור עם ה-PS4 במידה הקטנה,

הקונטי האלו לא היו נותנים לך את הפתרון באותה המידה.

זה קשור לעליית המידה. התקנת ג'אנט גדול יותר וכבד יותר עם צמיג רחב יותר.

• רעיון טוב! 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)
בתאריך 20.4.2025 בשעה 12:18, TZR84 כתב:

יש מצב שכיסוי עגול פשוט שיש אצל הדוד עלי בלי הזרועות כוכב ישב טוב רק צריך למדוד את הקוטר של העיגול (WHEEL CAP).

ואם בכל זאת זה לא ילך, אולי הדפסת תלת מימד של החלק יכולה להיות אופציה טובה ולא יקרה מדי.

זה כבר ניסיתי ולא הצליח, הג'נט מיועד לעבוד רק עם פקק הכוכב והוא מגיע רק עם סמל אודי גם בעלי. מחכה למדבקות לוגו VW שאצטרך להדביק בדבק עם נפח כלשהו.

לפני 9 שעות, רועי5 כתב:

מסקרן לשמוע ממך מה עשה השינוי במידות הצמיג לנוחות הנסיעה.

מבחינתי נוחות הנסיעה השתפרה, לפני כן הרכב היה רך מידי וכבר תיכננתי להקשיח את הבולמים (אני רגיל לבילשטיין B6 בשאר המכוניות שלי). עכשיו יותר טוב.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תסתיר את זה.

בגולף שהיתה לי, היו שטיחי גומי מקוריים עם לוגו של אאודי ופולקסווגן אחד ליד השני. אז אם היצרן לא טורח להסתיר...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני עלHankook Ventus S1 V3

235/35/19

על הגולף גיטיאיי מרק8 ואני כן מרגיש שהבעיה היא ההנעה הקידמית במקרה שלי. 

הצמיג מצויין מעט רועש אבל גם בגשם אתה יכןל לדחוף את הרכב לקצה ובביטחון אבל אם אני לוחץ חזק מידי ברמזור כמו שתיארת את זה אני מרגיש שאני נכנס בבור או משהו. ולפעמים גם יש ריח של צמיג שרוף. 

חשבתי להחליף צמיגים אבל הבנתי שזה כל צמיג יהיה ככה על הגיטיאי בגלל ההנעה הקידמית. 

פורסם

מנסיוני עם טווח רחב של דגמי מישלן (Primacy, PS4/5, Cup 2) בברזים - כולם אכזבו בכביש והתעלו על עצמם במסלול (ביחס לקטגוריה).

תתחדש ותהנה.

פורסם (נערך)

גם אני עברתי לconti pc7 מפירלי פי זירו וחושב כמו אליהו, 

אם זה מעניין מישהו שילמתי 650 לצמיג 225/45-17 (היו בזאפ זולים יותר אבל לא במלאי) בצמיגי יהוד ועל הדרך הזדמנות לקפוץ לפינה הלבנה..

עריכה אחרונה על ידי Katom
פורסם

מחיר בלי מידה זה חסר משמעות.

לפני כשעה, Stangg כתב:

על הגולף גיטיאיי מרק8 ואני כן מרגיש שהבעיה היא ההנעה הקידמית במקרה שלי

מאוד הגיוני עם 265 כ"ס.

לא ניסיתי את הGTI אבל אם החוויה דומה למה שהיה לי עם הצמיגים הקודמים, ממש לא הייתי מרוצה. אני מניח שזאת הסיבה שהR היא 4x4.

יש לי רכב אחר עם 258 כ"ס 4x4, אין שום בעיה כזאת.

עמוס

פורסם
לפני 5 דקות, amosbmw כתב:

מחיר בלי מידה זה חסר משמעות.

מאוד הגיוני עם 265 כ"ס.

לא ניסיתי את הGTI אבל אם החוויה דומה למה שהיה לי עם הצמיגים הקודמים, ממש לא הייתי מרוצה. אני מניח שזאת הסיבה שהR היא 4x4.

יש לי רכב אחר עם 258 כ"ס 4x4, אין שום בעיה כזאת.

לגולף ר אכן אין את הבעיה הזאת. 

האחיזה של הצמיגים ודינמיקת הנהיגה מושלמת, כל עוד שאתה לא עושה לאנץ על הגיטיאיי

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

הג'נט מיועד לעבוד רק עם פקק הכוכב והוא מגיע רק עם סמל אודי גם בעלי.

אחד מאלו לא יתאים?

https://he.aliexpress.com/item/1005008055560372.html

https://he.aliexpress.com/item/1005008055545575.html

יש גם כאלו בלי סמל בכלל: https://he.aliexpress.com/item/1005008833190078.html

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, אליהו שבת כתב:

כאחד שהחליף כעת לContinental PremiumContact 7 (מפירלי גם מעולים)

מדובר בצמיגים בעלי אחיזה מעולים, מרחקי בלימה פנטסטיים, שווים את מחירם.

אוסיף ואומר שהצמיגאני צחק עלי שאני זורק כסף לפח, בליבי צחקתי חזרה, שווה כל אגורה, עלה אלפיה לצמיג.

19 אינצ

שדרוג נוסף להשלמת ההנאה והבטחון שמבחינתי שווה כל אגורה הינו החלפה לצלחות ורפידות ברמבו אקסטרה (מחוררות).

עריכה אחרונה על ידי אליהו שבת

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...