Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אחרי זמן רב סוף סוף רכשתי קיה פיקנטו 2015 לפני שבועיים, ק"מ נמוך 40 אלף ומטופלת, לא עשיתי נסיעות ארוכות בינתיים יחד עם זאת אני מרגיש שהרכב לא מספיק חזק לנסיעות ארוכות ומעט הרריות, ובכלל אני לא אוהב לסחוט את הדוושה ולאמץ מידי מנוע חלש, זה גם זולל דלק במיוחד בנסיעה יחסית ממושכת, זה נכון מה שכתבתי ? בבגלל המנוע החלש יותר אז נסיעה על 110 קמ"ש בפיקנטו תצרוך יותר דלק מאשר הספארק ?

בדיעבד אני רואה שאני יכול לרכוש ספארק בהפרש של כמה אלפי שקלים בודדים, שנחשב רכב חזק מהפיקנטו, מנוע 15 אחוז חזק יותר.

לעיתים אני כן עושה נסיעות לירושלים או למרחקים, ובכלל מעדיף שתהיה לי האופציה להרגיש נינוח עם הרכב ולא להירתע מנסיעות.

האם לדעתכם שווה להחליף פיקנטו 40 אלף ק"מ 2015 בספארק 80 אלף ק"מ 2016 בהפרש של תוספת של כמה אלפי שקלים בשביל נסיעה לירושלים פעמיים בחודש או פעם פעמיים בשנה לאילת ?

כלומר אם אני מרגיש מוגבל עם הפיקנטו (והאם יש לתחושה הזאת הצדקה לדעתכם?) אז לא עדיף להחליף ?

עריכה אחרונה על ידי amobiman
פורסם

חבר, אתה הכנסת את עצמך לסרטים מיותרים, ואתה הולך להוציא כמה אלפי שקלים והמון חפירות על כלום. 

לפני 24 דקות, amobiman כתב:

בבגלל המנוע החלש יותר אז נסיעה על 110 קמ"ש בפיקנטו תצרוך יותר דלק מאשר הספארק ?

בפעם המיליון, צריכת דלק זה מושג יחסי ביחס לכמה אתה נוסע. משרשורים קודמים הפער בשבילך בצריכת דלק בין הפיקנטו לספארק יהיה 30 שקל בחודש(!)

אם אתה לא מאמין לי, אני אשמח להראות לך את החישוב. הוא באמת לא מסובך.

לפני 27 דקות, amobiman כתב:

בדיעבד אני רואה שאני יכול לרכוש ספארק בהפרש של כמה אלפי שקלים בודדים, שנחשב רכב חזק מהפיקנטו, מנוע 15 אחוז חזק יותר

15 אחוז חזק יותר עם גיר רציף ומנוע עם אופי דומה, לא יביאו לך שום שיפור אמיתי בביצועים. 

לפני 29 דקות, amobiman כתב:

האם לדעתכם שווה להחליף פיקנטו 40 אלף ק"מ 2015 בספארק 80 אלף ק"מ 2016 בהפרש של תוספת של כמה אלפי שקלים בשביל נסיעה לירושלים פעמיים בחודש או פעם פעמיים בשנה לאילת ?

לא. 

לפני 29 דקות, amobiman כתב:

כלומר אם אני מרגיש מוגבל עם הפיקנטו (והאם יש לתחושה הזאת הצדקה לדעתכם?) אז לא עדיף להחליף ?

אם אתה מרגיש מוגבל עם הפיקנטו אז תחליף לרכב אחר חזק משמעותית מספארק.  

• רעיון טוב! 3
פורסם

1. אל תחליף. 

2. אם כבר תחליף תקנה משהו עם טורבו ובקטגוריה מעל (סופר מיני) שתהנה באמת מכוח מנוע סביר ונוחות טובה יותר בנסיעות ארוכות.

• רעיון טוב! 2

פורסם

הספארק אכן זריזה מהפיקנטו, אבל אם אתה רוצה להרגיש הבדל ממש גדול אתה צריך סופר מיני עם טורבו. אבל בתקציב שלך זה ילווה באמינות פחות טובה.

לכן נסה לקחת להתרשמות פיקנטי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 11 שעות, amobiman כתב:

בשביל נסיעה לירושלים פעמיים בחודש או פעם פעמיים בשנה לאילת

לא.

תתמודד ותתפשר. או שאל תתמודד ואל תתפשר.

פעמיים בחודש תתמודד ותתפשר.

פעם או פעמיים בשנה לאילת תשכור רכב מחברת השכרה ותהנה מהחיים.

הפיקנטו לא חזקה בהגדרתה, אבל היא בטח לא סוזוקי אלטו והיא נוסעת בסדר גמור, יש מה לסחוב ויש מה לתת, ואפילו מצויין לטעמי האישי (לאימא שלי ולאחותי יש כאלו תאומות כמעט זהות מהמודל שציינת והשנתון שציינת).

כמובן חוץ מהרגשת הקארטינג המעיקה והקופצניות המטמטמת (אבל פחות מעיקה מהפיג'ו 108 שיש לי, שהיא קארטינג על מלא).

אז לא יודע למה התרגלת או למה אתה רגיל... אבל הדילמה שלך קצת חסרת טעם.

או שתחליף לרכב חזק יותר משמעותית (כמו שהמליצו למעלה על טורבו - שיהיה פחות אמין בדר"כ ממנוע אטומוספרי), או שתחליף לתיבת הילוכים ידנית ותן לאוטו בראש בעליות, או שהשאלה שלך על ההחלפה בין ספארק לפיקנטו שקולת ערך למה עדיף בחלב לנס קפה - חלב 3% או חלב 2%?...

ברומו של גלגל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...