Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרוז 1.8

הרכב התחיל לגמגם ולרעוד, נדלקה נורת מנוע, משהו בקשר להצתה, צילנדר 1.

מוסך טען שהלך הסליל (חנוכייה ברכב), הוציא אותו, הגומי של הסליל ממש התפרק ונשאר ליד הפלאג

הפלאגים מלאים שמן, השמן ממש אכל את הגומי של הסליל בגלל הטמפרטורה.

כשהמוסך הגיע להחליף את האטם מכסה שסתומים, ראינו שהמנוע מלא חלקי שמן שניהיו מוצקים, מסתבר שבטיפול לפני שנה שמו חרא שמן (לפני שנה זה היה מוסך אחר כמובן).

To Make a Long Story Short, המוסך החליף פלאגים, חנוכיית סליל, אטם מכסה שסתומים, הרכב היה מונע 10 דק וכל העשן הלבן בגלל השריפת שמן שהיה בפלאגים נעלם.

הרכב כעת תקין לחלוטין.

אני רוצה לעשות טיפול לרכב (רכשתי מסננים של בוש ושמן איכותי של מוטול בשביל להכניס דברים איכותיים)

המוסכניק טוען שחייבים לעשות פלאשינג למנוע בשביל להעיף את את החתיכות שמן כמה שיותר מוקדם (אולי זה בוצה?), טען שאם לא אעשה, זה יידפוק את המנוע, החתיכות יירדו לקרטר, ייסתמו את הרשת, והקרבוטור ייכנס לרדיאטור ותיהיה סמתוחה וכו'.

קראתי שתהליך שכזה יכול לעשות ממש רע למנוע, ממליצים? יש אלטרנטיבה אחרת?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, Shaike.Zam כתב:

אם לא אעשה, זה יידפוק את המנוע, החתיכות יירדו לקרטר, ייסתמו את הרשת

סיכוי יותר גדול שזה יקרה אם כן תעשה!  כי החומר בעצם יפרק אותו מהמנוע והוא ירד למטה, לא אמור להיות משהו היסטרי כי אם אתה עירני ותופס בזמן שאין לחץ שמן או שהמנוע מתחמם, במקרה כזה תפרק גם את הקרטר ותנקה מה שצריך. 

אם צילמת תמונות של המנוע יעזור להבין כמה המצב גרוע. 

בגדול התכשירי פלאשינג למינהם עוזרים בעיקר אם הבוצה לא יבשה, אם היא כבר יבשה החומר לא יעזור או כמעט ולא והוא יכול גם להזיק לאטמים וכו' 

אישית אם הבוצה לא יבשה הייתי עושה פלאשינג, אם היא כבר יבשה לא הייתי ממליץ על זה.  מה שכן תצמצם החלפות שמן ועם שמן איכותי זה יכול להועיל. 

בכל מקרה תהיה עכשיו סופר עירני לנורת השמן וחום המנוע אם אחת מהם נדלקת תעצור מיד. 

עריכה אחרונה על ידי ELI001
פורסם (נערך)
לפני שעה, ELI001 כתב:

סיכוי יותר גדול שזה יקרה אם כן תעשה!  כי החומר בעצם יפרק אותו מהמנוע והוא ירד למטה, לא אמור להיות משהו היסטרי כי אם אתה עירני ותופס בזמן שאין לחץ שמן או שהמנוע מתחמם, במקרה כזה תפרק גם את הקרטר ותנקה מה שצריך. 

אם צילמת תמונות של המנוע יעזור להבין כמה המצב גרוע. 

בגדול התכשירי פלאשינג למינהם עוזרים בעיקר אם הבוצה לא יבשה, אם היא כבר יבשה החומר לא יעזור או כמעט ולא והוא יכול גם להזיק לאטמים וכו' 

אישית אם הבוצה לא יבשה הייתי עושה פלאשינג, אם היא כבר יבשה לא הייתי ממליץ על זה.  מה שכן תצמצם החלפות שמן ועם שמן איכותי זה יכול להועיל. 

בכל מקרה תהיה עכשיו סופר עירני לנורת השמן וחום המנוע אם אחת מהם נדלקת תעצור מיד. 

תודה רבה

הבוצה נראת קצת רטובה,לא יבשה לגמרי, משהו צמיגי שכזה, חתיכות צמיגיות כאלו. כדאי לעשות פלאשיניג?

אגב, המנוע התחמם לפני פחות משנה, החלפתי תרמוסטט, לא חזר מאז

לפני שעה, אלעדית כתב:

עכשיו אני מבין מה היה לשברולט שלי ז"ל

בכל אופן, הצריכת דלק שלו ממש ממש גרועה

יש לך באר נפט פרטית?

נוסע בערך000 7 בשנה, לא ממש קריטי

לפני כשעה, נומד כתב:

אני במקומך הייתי עושה משהו אחר.

הייתי שם שמן פשוט ולא יקר, נוסע איתו כמה עשרת קילומטרים ואז מחליף שוב ושם את השמן האיכותי שהכנת.

גם רעיון

עריכה אחרונה על ידי Shaike.Zam

פורסם
לפני 16 דקות, Shaike.Zam כתב:

הבוצה נראת קצת רטובה,לא יבשה לגמרי, משהו צמיגי שכזה, חתיכות צמיגיות כאלו. כדאי לעשות פלאשיניג?

לדעתי כן. 

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן, היום בוצע פלאשינג למנוע, הוחלף שמן למוטול עם תקן מתאים, פילטר אוויר ושמן מקוריים.

משום מה במזגן (יניקה מבחוץ בלבד, חום וקור) יש ריח של גומי שרוף מהפתחים.

זה בגלל האטם החדש? ייקח לו כמה ימים להתרגל לחום מנוע? אולי האטם לא טוב?

יש מספיק נוזל רדיאטור

שואל לפני שאני חוזר למוסך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...