Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאור המשבר הכלכלי האדיר שנראה שקרב ובא.

האם כדאי להוציא את הכסף כמה שיותר מהר מישראל, לפני שהשקל יפול ויהיו הגבלות על הוצאת מטבע זר

או שיהיה מצב שהבנקים לא יאפשרו למשוך את הכספים שנמצאים על הנייר בבנק, כמו שקורה לדוגמה בלבנון.

לא מאמינים, זה בדיוק מה שקרה בשנות ה-80 אחרי מלחמת לבנון הראשונה, הוצאות הממשלה תפחו, השקל הישן לא היה שווה שום דבר, הממשלה הגבילה את הוצאת המטבע הזר מהמדינה וכל מה שלא היה צמוד לדולר הפך לחסר ערך.

רק שנראה שאז המצב הגיאופוליטי של ישראל היה יותר טוב והיה סכוי טוב יותר לצאת מהמשבר, עכשיו נראה שאף גורם עסקי שפוי מחו"ל לא יסכים לעשות עסקים חדשים עם ישראל, מה שיש זה נסיעה על אדי הדלק של ההשקעות שעשו פה בעבר.

גם לא נראה סביר שהממשלה תצליח או שמעוניינת לעשות מהלך רדיקלי כמו תוכנית הייצוב של 85 כדי לצאת מהמשבר.

לאור זאת האם הדבר החכם לעשות הוא למכור את הדירה כאשר המחיר שלה בשקלים עוד שווה משהו במטבע זר ולהוציא את החסכונות לחשבון בנק בחו"ל?

איך עושים את זה?

האם ניתן פשוט לפתוח חשבון בבנק גדול בחו"ל ולעשות העברה בנקאית של הכסף?

איך זה עובד מבחינת מיסוי?

אפשר אחרי זה להוציא כרטיס אשראי לחשבון בנק בחו"ל ולהשתמש בו כרגיל, כמו בכרטיס ביו לאומי?

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 10 דקות, bobi כתב:

רק שנראה שאז המצב הגיאופוליטי של ישראל היה יותר טוב והיה סכוי טוב יותר לצאת מהמשבר, עכשיו נראה שאף גורם עסקי שפוי מחו"ל לא יסכים לעשות עסקים חדשים עם ישראל, מה שיש זה נסיעה על אדי הדלק של ההשקעות שעשו פה בעבר.

https://www.geektime.co.il/monthly-funding-roundup-july-2024/

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

הם מדברים על שיא במספר הגיוסים השנה ומשווים את החודש הזה לחודש שעבר, אבל לא אומרים איך הוא ביחס לשנים קודמות. 

פורסם
לפני 4 שעות, bobi כתב:

לא מאמינים, זה בדיוק מה שקרה בשנות ה-80 אחרי מלחמת לבנון הראשונה, הוצאות הממשלה תפחו, השקל הישן לא היה שווה שום דבר, הממשלה הגבילה את הוצאת המטבע הזר מהמדינה וכל מה שלא היה צמוד לדולר הפך לחסר ערך.

גם לא נראה סביר שהממשלה תצליח או שמעוניינת לעשות מהלך רדיקלי כמו תוכנית הייצוב של 85 כדי לצאת מהמשבר.

רשמת 10 ספקולציות בפסקה אחת.

אם אתה מאמין במה שרשמת אתה יכול לטוס לחו"ל, לפתוח חשבון ולהעביר לשם כסף.

יש סיכוי טוב שגם דרך סניפים של בנקים בינלאומיים בישראל זה אפשרי, כתלות בממון שאתה מביא איתך.

• אהבתי 2
פורסם

יש גם סיפור ביורוקרטי די מורכב של חוקי מניעת הלבנת הון, זה יצריך ייעוץ מקצועי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתור אדם שמסכים שפני הכלכלה הישראלית למקום רע - 

לא. 

אם אתה *באמת* מאמין במה שאתה כותב, אתה אמור לדאוג הרבה יותר לחיים עצמם מאשר להון, והדיון אמור להיות על האם לשלוף את עצמך/משפחה משם. 

אם אתה לא באמת מאמין אבל כן בחרדות כאלו ואחרות, שזה סופר לגיטימי, תזכור שאתה חי בישראל ולכן צמוד לכלכלה הישראלית - והימורים על מט"ח הם כשמם. 

כמו כן אין באמת קשר בין המצב היום ו85, אז ההבראה היתה עבור יציאה מכלכלה ריכוזית ומשחקי בלוני בנקים, כעת זה יותר קשור לגירעונות וגאופוליטיקה. השילוב בין דמוגרפיה מפגרת תרתי משמע, מלחמה ארוכה במיוחד וסובסידיות הנדרשות לכך, פערים בגביית מסים תודות לנ"ל וערימות של שוחד פוליטי לקבוצות לחץ מייצרות מציאות כלכלית בעייתית. אני לא יודע איך מאמינים בlong על השקל, בצורה קרה ולא אידיאולוגית, אבל אני לגמרי מבין את המנגנון הרגשי 💔

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 3
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ולאיזה מטבע תצמיד את זה?

דולר? אתה חושב שהמצב הכלכלי בארה"ב כל כך מזהיר עם כל החובות שלה?

לראיה עד לפני שנתיים הדולר כמעט נשק ל3 ש"ח. 

והיום בשיא התחזית הקודרת הוא עדיין לא חוצה את סף ה4 (בתחילת המלחמה היה שבוע שבועים וזהו)

על האיחוד האירופי בכלל אין על מה לדבר...

לדעתי המצב לא משהו בכלל 

אבל בשאר העולם לא ורוד יותר 

אירופה מאויימת יותר מאשר במלחמה הקרה בפלישה

כבר לא כל כך בטוח שלאורך זמן ארה"ב תמשיך להיות בעל הבית (רוסיה וסין נותנות לה אתגר לא קטן)

ולהכניס כסף לסין זה כמו לשים כסף ברולטה.

אני אישית משאיר בארץ

מצמיד חלק למדדי חו"ל. אבל משאיר בארץ.

• אהבתי 2

.

פורסם
בתאריך 5.8.2024 בשעה 14:30, bobi כתב:

לאור זאת האם הדבר החכם לעשות הוא למכור את הדירה כאשר המחיר שלה בשקלים עוד שווה משהו במטבע זר ולהוציא את החסכונות לחשבון בנק בחו"ל

אם אין לך תוכניות להעביר את עצמך לחו"ל, התשובה היא לא.

• אהבתי 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כתבה ארוכה בנושא במוסף של כלכליסט, שבא מראיינים מספר אנשי כלכלה בכירים.

הרבה מאוד חומר למחשבה.

אלי יונס היה החשב הכללי במשרד האוצר, מנכ"ל בנק הפועלים ומנכ"ל מזרחי־טפחות. כיום הוא משקיע ויועץ של קרנות השקעה זרות בישראל, ובראשן סנטרברידג'. וכשהוא מסתכל על הכלכלה הישראלית כיום, הוא רואה לא פחות מתאונה. "אנחנו תקועים בקונסטלציה הכי מפחידה שאפשר", אומר יונס. "אולי הדרך לתאר אותה היא כמו מישהו שעבר תאונת דרכים ומגיע אמבולנס, ואנשי הצוות של האמבולנס עושים שני דברים: הם לוקחים ממנו עוד דם, לצורך שימושים אחרים, ובמקביל גם בודקים מה יש לו בארנק".

https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=r14jpr11oc&yq=1

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

להוציא את הכסף כי אתה חושב שהערך שלו יצנח. אני לא הייתי עושה את זה.

להוציא את הכסף כי אתה לא רוצה שהמדינה תכניס את היד שלה לכיס הזה, עם זה אני מסכים. לא רק שאני מסכים, כל החסכונות שלי הקיימים (שלא בקרנות ההשתלמות) כבר בחשבונות השקעות בחול. 

• רעיון טוב! 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 46 דקות, ArikM כתב:

לא רק שאני מסכים, כל החסכונות שלי הקיימים (שלא בקרנות ההשתלמות) כבר בחשבונות השקעות בחול. 

מהעלאת מיסים זה לא מגן עליך. אתה עדיין מחוייב לדווח עליהם ולשלם מיסים לפי החוק.

זה מגן עליך אולי מהלאמה או איסור הוצאת כספים, סטייל רוסיה, אבל לדעתי אנחנו רחוקים מאוד משם. כרגע.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 7.8.2024 בשעה 19:50, om2 כתב:

כבר לא כל כך בטוח שלאורך זמן ארה"ב תמשיך להיות בעל הבית (רוסיה וסין נותנות לה אתגר לא קטן)

רוסיה? אתגר? הם בנפילה חופשית

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני כבר שנים לא חי בישראל, לפני שנתיים מכרתי דירת השקעה שהיתה לי בנשר והשארתי את הכסף בכל מיני חסכונות שנתנו לי כ- 4% תשואה בבנק. הפעם כשהשתחרר הכסף החלטתי סופית להעביר אותו לארה״ב דרך אינטראקטיב ברוקרז. עוד לא המרתי אותו לדולרים בגלל השער, כשהוא ישתפר טיפה זה הצעד הבא.

עריכה אחרונה על ידי קאררה

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
לפני 5 שעות, ArikM כתב:

כל החסכונות שלי הקיימים (שלא בקרנות ההשתלמות) כבר בחשבונות השקעות בחול. 

מסכים גם אני עושה את זה.
מצד שני - רוב הכסף יושב בנדל"ן שאני גר בו פה, ובקרנות הפנסיה. מה עושים עם זה ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...