Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

אתה יידעת את החוקרים הנכבדים מסטנפורד, ממוריאל ועוד כמה מקומות שמקסימום אקרא עליהם בעיתון, שיש לך מתודה סטטיסטית מקורית, שבה את זורק מהחישוב את כל הנתונים שמפריעים למטרה שסימנת סביבה עיגול?

הבן אדם פיתח סטטיסטיקה משלו. מסמנים מטרה ואז בוחרים את הנתונים.

כל כך משעמם בעבודה, שאתה עובר על כל ההודעות שלי ומצטט חצאי משפטים, כדי לנסות להוציא בדיחה לא מצחיקה?   אבטלה סמויה בהייטק זה לא צחוק.

הנושא פה זה האוכלוסיה היהודית, ובזה כל ההודעות שלי עוסקות.

חשבתי להתחיל להסביר לך למה, שוב, כתבת שטויות בנושא סטטיסטיקה, אבל אז הבנתי שלא שווה לבזבז את הזמן. קח, אולי תלמד משהו לשם שינוי:

https://davidson.weizmann.ac.il/online/maagarmada/doubt/על-שקרים-שקרים-מתועבים-וסטטיסטיקה-חלק-א-–-רן-לוי

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• תגובות 597
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 22 דקות, gadik6 כתב:

מאוכלוסיית ארה"ב עברת ליהודית. השלב הבא בדיון זה יהודים שקוראים להם משה כהן?

• רעיון גרוע 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 34 דקות, gadik6 כתב:

אולי לא עקבתי מספיק, אבל לא הצלחתי להבין למה.

השרשור עוסק בשאלה האם ישראל היא המקום היכ מסוכן ליהודים בעולם. ברצינות, זה ישמע סרקסטי, אבל אני לא: אם נוריד מכל חישוב סטטסיטי בישראל את הערבים הישראלים ואת הפלסטינאים (ולחלק מהחישובים גם את החרדים) - ברור שישראל היא גן עדן בהשוואה לרוב העולם. אבל זה קצת מוזר, לא? זה כמו להגיד "יש לנו בעיות. אם נתעלם מהבעיות אז אין לנו בעיות", לא?

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 45 דקות, Night Driver כתב:

מאוכלוסיית ארה"ב עברת ליהודית. השלב הבא בדיון זה יהודים שקוראים להם משה כהן?

אם תתייחס לקונטקסט אז תבין.

לפני 31 דקות, יבגניפ כתב:

אולי לא עקבתי מספיק, אבל לא הצלחתי להבין למה.

השרשור עוסק בשאלה האם ישראל היא המקום היכ מסוכן ליהודים בעולם. ברצינות, זה ישמע סרקסטי, אבל אני לא: אם נוריד מכל חישוב סטטסיטי בישראל את הערבים הישראלים ואת הפלסטינאים (ולחלק מהחישובים גם את החרדים) - ברור שישראל היא גן עדן בהשוואה לרוב העולם. אבל זה קצת מוזר, לא? זה כמו להגיד "יש לנו בעיות. אם נתעלם מהבעיות אז אין לנו בעיות", לא?

ההבדל בין ישראל לשאר מדינות העולם הוא שבישראל יש רוב יהודי, ולכן ניסיונות להשוות רמת מסוכנות ספציפית ליהודים, בין ישראל לבין מדינות אחרות הוא מלכתחילה מעוות או לא מדויק.

הרי להגיד שבישראל נהרגים הכי הרבה יהודים מכל מדינות העולם זה כנראה נכון, אבל זה בעיקר בגלל שיש פה רוב יהודי מובהק. לכן, כשמשווים עד כמה מסוכנת ישראל ליהודי הממוצע, ביחס למדינות אחרות, יש המון אפשרויות לבצע את ההשוואה. 

לדעתי הצנועה, להסתכל על הממוצע של האוכלוסיה היהודית בישראל, ואז להשוות את זה לממוצע של אוכלוסיות במדינות אחרות, בהן היהודים משתלבים, זאת השוואה סבירה, כדי לקבל הערכה מאוד כללית.

למה לקחת בישראל רק את האוכלוסיה היהודית, בלי ערביי ישראל?   ראשית, כי יש הבדלים ברורים בין 2 האוכלוסיות, מבחינת בריאות, בטחון, השכלה, מקרי רצח וכדומה. שנית, כי הנתונים הללו נגישים.

האם בצרפת, בה יש רק כמה מאות אלפי יהודים, מתוך אוכלוסיה של עשרות מיליונים, יש נתונים לגבי האוכלוסיה היהודית במדינה בלבד?   אם כן, אז אפשר להשוות ביחס לישראל. אם לא, אז קירוב סביר זה להסתכל על כלל האוכלוסיה, ומשם להשליך על האוכלוסיה היהודית.

פורסם

אם כבר אז ההיפך, אוכלוסיות יהודיות כנראה יטו להיות שונות מהממוצע להתרכז ביחד. אבל
השאלה היא לא לגבי ממוצעים אלא לגבי גדי או יבגני שיכולים להחליט לגור בכל מקום ולאו דווקא במקום הממוצע

פורסם (נערך)
לפני שעה, gadik6 כתב:

כל כך משעמם בעבודה, שאתה עובר על כל ההודעות שלי ומצטט חצאי משפטים, כדי לנסות להוציא בדיחה לא מצחיקה?   אבטלה סמויה בהייטק זה לא צחוק.

משעמם לי גדי. כבר חירבנתי פעמיים על חשבון המעסיק (יש מקומות עבודה כאלו) ונשאר לי רק להתעסק עם השטויות שלך בשביל להעביר את הזמן פה.

לפני שעה, gadik6 כתב:

בדיוק, אדון סטטיסטיקה.

אז למה בארה״ב אתה בוחר את כלל האוכלוסיה ולא מתמקד באוכלוסיה היהודית?

אולי כי גם שם היהודים נמצאים בעשירונים העליונים של האוכלוסיה, מבחינת הכנסה, השכלה, בריאות וכו?

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 45 דקות, gadik6 כתב:

אם תתייחס לקונטקסט אז תבין.

אני מתייחס ורואה התפתלויות.

אם ממוצע אז ממוצע מול ממוצע ואם אתה מפלח אז תפלח בשתי המדינות באותה הצורה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פאקינג תתעוררו כבר, יש סיבה שרבבות אמריקאים מנסים לעבור לישראל לשפר את רמת החיים ועתידם.

כמו כן לפי סטטיסטיקות שראיתי בז'ורנל המדעי הפטריוטים ע"י פרופסור אמריטוס באוניברסיטה של החיים ינון מגל, לישראלי הממוצע* יש שטרונגול ארוך במס' ס"מ(!) מהאמריקאי. 

*(המחקר התבצע ע"י מדגם בתחנה המרכזית הישנה)

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מעניין 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אז למה בארה״ב אתה בוחר את כלל האוכלוסיה ולא מתמקד באוכלוסיה היהודית?

אולי כי גם שם היהודים נמצאים בעשירונים העליונים של האוכלוסיה, מבחינת הכנסה, השכלה, בריאות וכו?

האוכלוסיה היהודית מהווה בסך הכל כ-2% מאוכלוסיית ארה"ב. יש לך נתונים לגבי האוכלוסיה היהודית בלבד בארה"ב, מבחינת מקרי רצח/הרג וכדומה, כדי שנוכל להשוות?

ואם היהודים נמצאים בעשירונים העליונים, אז מה זה אומר?   אולי זה שבעיקר העשירונים העליונים של האוכלוסיה בישראל, הם אלו שעוברים לארה"ב?

ואז למעשה ההשוואה הרלוונטית היא בכלל העשירונים העליונים של היהודים בשתי המדינות. בהצלחה עם ההשוואה הזאת.

לפני 49 דקות, oryo כתב:

פאקינג תתעוררו כבר, יש סיבה שרבבות אמריקאים מנסים לעבור לישראל לשפר את רמת החיים ועתידם.

כמו כן לפי סטטיסטיקות שראיתי בז'ורנל המדעי הפטריוטים ע"י פרופסור אמריטוס באוניברסיטה של החיים ינון מגל, לישראלי הממוצע* יש שטרונגול ארוך במס' ס"מ(!) מהאמריקאי. 

*(המחקר התבצע ע"י מדגם בתחנה המרכזית הישנה)

האמריקאי הממוצע עוד רואה אותו בכלל, או שהבטן מסתירה?

פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

פאקינג תתעוררו כבר, יש סיבה שרבבות אמריקאים מנסים לעבור לישראל לשפר את רמת החיים ועתידם

לא מסכים עד גדי, אבל זאת הרי החלטה שיש בה יתרונות וחסרונות וכול אחד לפי מה שמתאים לו.

אם כוח הקניה שלך היה זהה לזה שבארץ, אתה בטוח שהיית עובר? ואם כוח הקניה שלך פי 2 מעכשיו אבל רוב האוכלוסיה כאילו יצא מ'אידיוקרטיה'? 

אולי אני טועה, או כנראה אפילו שאני טועה, אבל תמיד מרגיש לי (ואולי זאת סתם דעה קדומה) שאתה נותן לעיניין הכלכלי חשיבות רבה. ומתוך זה כתבתי את הנ''ל.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, David32 כתב:

אם כוח הקניה שלך היה זהה לזה שבארץ, אתה בטוח שהיית עובר?

יכול לענות לך על עצמי.

כן - ההבדלים באיכות חיים הם לא רק בכח הקניה (שאגב לא עולה במעבר הראשוני ובשנים הראשונות - זה מתאזן בין עלויות - אז רכב יותר זול אבל דיור יותר יקר לדוגמא - לגמרי שורפים חסכונות לרוב עם חתיכת סיכון של הגירה) אלא גם תרבותיים וזה מוביל אותי לתשובה ל:

לפני 6 דקות, David32 כתב:

ואם כוח הקניה שלך פי 2 מעכשיו אבל רוב האוכלוסיה כאילו יצא מ'אידיוקרטיה'?

במדינה של 300 מליון נפש כשגודל של סטייטים מסוימים זה כמו הגודל של ישראל ויותר באוכלוסיה או הרבה מעבר לזה בשטח - יש לך בחירה הרבה יותר גדולה לגבי איפה אתה גר ומה האוכלוסיה שסביבך.

אבל בגדול -> בין 2 המדינות כמחשבים את זה + כמות הקיצוניים (בעיני) וגידול האוכלוסיה - זה שחלק גדול מהאוכלוסיה מזכירה לי idiocracy קורה הרבה יותר בישראל מבארה״ב -> בטח שבאיזור שלי. (מטומטמים וקיצוניים יש בכל מקום - השאלה היא כמה ואיפה הגבול של המעשים שלהם. פה זה לבכות על הדשא באוניברסיטה ולעשות מפגשי רכב / מועדוני פלסטין כדי לעשות רעש , בישראל זה מעשים קצת יותר אלימים וקיצוניים)

וזה לגמרי (כיוון כללי , שיח באיזור , כמות קיצוניים) היה הרבה מהשיקול לעבור. האיפה ספציפית - יותר עניין כלכלי (בנוסף להזדמנויות בארה״ב - במקרה שלנו לכולם יש גם עוד אזרחויות שפותחות דלתות)

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 9 דקות, Liviur כתב:

יכול לענות לך על עצמי

סורי ליביו, זאת הייתה יותר שאלה רטורית, אני לא מחפש באמת את הסיבה של כול אחד להגר ומה היה משכנע אותו.

- By lifting money bags

פורסם

כן אבל היא גם מאוד תלויה באדם ספציפי וסדרי העדיפויות שלו.

אז בוא נגיד לא רטורית אבל אופציאונלית.

לפני כשעה, Liviur כתב:

האיפה ספציפית - יותר עניין כלכלי

זה למשל נורא תלוי בך ספציפית...

סתם נגיד,אפשר לעבור תיאורתית להודו, ולחיות בתוך הקליקה העשירה והמשכילה שלך, אבל בחוץ מתרחש... הודו. למישהו זה יהיה שווה, למישהו לא.

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

יש לך נתונים לגבי האוכלוסיה היהודית בלבד בארה"ב, מבחינת מקרי רצח/הרג וכדומה, כדי שנוכל להשוות?

כשאין נתונים לא מבצעים השוואה.

זה לא מהווה הכשר לביצוע השוואה פגומה מהיסוד.

תבדוק. אני בטוח שזה כתוב איפשהו בספר שהמלצת עליו.

לפני 8 שעות, gadik6 כתב:

באחת ההשוואות שלך העפת מהנתונים את העיר ירושלים שהפריעה לתוצאה שרצית. בסך הכל עיר שולית עם כ600 אלף יהודים.

עריכה: כתבתי את התגובה הזו מהבית ובזבזתי עליך את זמני הפרטי. מקווה שאתה מאשר את זה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...